Dodaj do ulubionych

Głupi jak Kubica

06.02.11, 13:21
Jest pewne podobieństwo wypadku młodego Zientarskiego i Kubicy. Oba są wynikiem głupoty kierowców - Zientarski dymając 200 km/h po ulicach Warszawy nie tylko zabił człowieka, ale i uczynił z siebie warzywo. Tylko dla zabawy.

Kubica też tylko dla zabawy stracił szansę na dalszą karierę, jeśli potwierdzą się informacje o jego ręce, to jest skończony jako kierowca, o F1 nie wspominając.

Wątpię czy kogoś to cokolwiek nauczy, ale może choć w jednej pustej pale pojawi się jakaś myśl, że może nie warto ryzykować.
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany tak naprawdę to chodzi wam o... 06.02.11, 13:32
      ...to że "głupek" pozbawi was możliwości podniecania się "polskim" kierofcom w F1, stan zdrowia tego gościa guzik kogo interesuje.

Dla mnie to jest tak że gość ma pasje - robi to co lubi i ch... do tego "kybycom". Kibice to są potrzebni na meczu piłkarskim, a w F1 jak jest najlepszy to choćby bez jednego kibica i tak może wygrać.

Poza tym merytorycznie, technicznie i parkatycznie Kubica powinien reprezentować Włochy, a nie Polskę bo to we Włoszech nauczono go wszystkigo co umie, tam dano mu sznasę się wykazać na tamtajszej infrastrukturze, po włosku mówi lepiej niż po polsku i tam ma 2 domy.

Więc niech się włosi martwią swoim kierowcą, ja Polak mam inne zmartwienia np. czy w tym stuleciu powstanie autostrada do Warszawy.
      • wicehrabia.julian Re: tak naprawdę to chodzi wam o... 06.02.11, 13:45
        szymizalogowany napisał:

> ...to że "głupek" pozbawi was możliwości podniecania się "polskim" kierofcom w
        > F1, stan zdrowia tego gościa guzik kogo interesuje.

ten post jest również o tobie, filmiki jakie tu wklejałeś świadczą o podobnym stopniu otumanienia
        • szymizalogowany kurde zaczęło się... 06.02.11, 13:53
          > ten post jest również o tobie, filmiki jakie tu wklejałeś świadczą o podobnym s
          > topniu otumanienia

..ledwo śniegi się roztopiły i adam małysz schował narty do piwnicy a już ku... zaczyna się cyrk z kubicą - na początek rozbił skodem aż Chrystus w Świebodzinie zapłakał

ciekawe co będzie ku... dalej, ale tak mnie wku...a to F1 odkąd tam jeździ Kubica i co druga polska morda o F1 mędrkuje że bym się cieszył jak by ktoś odstrzelił tego całego Ekletona i zlikwidował ten jebany cyrk

• misiek4111 Re: kurde zaczęło się... 07.02.11, 23:59
            szymizalogowany napisał:
            > ..ledwo śniegi się roztopiły i adam małysz schował narty do piwnicy a już ku...
            > zaczyna się cyrk z kubicą - na początek rozbił skodem aż Chrystus w Świebodzin
            > ie zapłakał
            >
            > ciekawe co będzie ku... dalej, ale tak mnie wku...a to F1 odkąd tam jeździ Kubi
            > ca i co druga polska morda o F1 mędrkuje że bym się cieszył jak by ktoś odstrze
            > lił tego całego Ekletona i zlikwidował ten jebany cyrk
            Kurde Szymi! Jak ktoś zdolny do takich refleksji może jednocześnie wklejać burackie filmiki ze swoim lexem i samym sobą w roli pierwszego buraka RP?
    • robert888 Kubica - szalony skodziaż he he 06.02.11, 13:34
      • v-6 Skodziarz. Ale rzeczywiście to dobre :) 06.02.11, 16:23
    • jureek Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 13:52
      wicehrabia.julian napisał:

> Kubica też tylko dla zabawy stracił szansę na dalszą karierę, jeśli potwierdzą
      > się informacje o jego ręce, to jest skończony jako kierowca, o F1 nie wspominaj
      > ąc.

A co Tobie do jego kariery? To jego sprawa, a nie Twoja. Każdy ma prawo ustawiać sobie priorytety w życiu według siebie. Dla jednego priorytetem będzie kariera, a dla drugiego co innego. Jeżeli Twoim priorytetem jest kariera, to nie znaczy jeszcze, że ktoś mający inne priorytety jest głupi.

> Wątpię czy kogoś to cokolwiek nauczy, ale może choć w jednej pustej pale pojawi
      > się jakaś myśl, że może nie warto ryzykować.

Jeżeli ktoś ryzykuje tylko swoje życie i zdrowie, to nic mi do tego. I tak jest na ogół w wyścigach. Gorzej, gdy ktoś urządza sobie wyścigi w normalnym ruchu ulicznym, bo wtedy ryzykuje nie tylko sobą.
      Jura
      • szymizalogowany problem w tym... 06.02.11, 13:58
        > A co Tobie do jego kariery? To jego sprawa, a nie Twoja. Każdy ma prawo ustawia
        > ć sobie priorytety w życiu według siebie.Dla jednego priorytetem będzie karier
        > a, a dla drugiego co innego. Jeżeli Twoim priorytetem jest kariera, to nie znac
        > zy jeszcze, że ktoś mający inne priorytety jest głupi.

...ze jest taki narod gdzie dla 20mln ludzi od palacza w kotlowni, przez kierowce autobusu po premiera priorytetem jest... kariera Roberta Kubicy hehe.

To sie w socjologii nazywa "niedowartosciowanie i zakompleksienie narodowe".
    • conveyor Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:21
      Ze sportowego punktu widzenia to jest to ogromna, ogromna strata bo sadzac po zdjeciach z miejsca wypadku to jest juz koniec kariery Roberta w F1, niezaleznie od tego czy reke mu obetna czy nie. Ale pan hrabia chyba sadzi po sobie twierdzac ze Kubica jest glupi. Robert to zawodowy kierowca, wiec wie co sie z tym sportem wiaze i decydujac sie na starty w rajdach napewno zadal sobie pytanie co bedzie jesli ulegnie wypadkowi konczacemu kariere w F1. Poza tym jakby nie patrzec finansowo jest juz ustawiony, byc moze za jakis czas wyplynie jako doradca czy konsultant w ktoryms zespole, czy to F1 czy gdzie indziej.
      • wicehrabia.julian Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:36
        conveyor napisał:

> Robert to zawodowy kierowca, wiec wie co sie z tym sp
        > ortem wiaze i decydujac sie na starty w rajdach napewno zadal sobie pytanie co
        > bedzie jesli ulegnie wypadkowi konczacemu kariere w F1.

myślisz, że nie przesadził? jego celem i marzeniem nas, kibiców było mistrzostwo świata F1, ten cel stracił przez zabawę, jaką dla niego były rajdy - nie bez kozery wszystkie zespoły F1 zakazują startów w rajdach, niektórzy kierowcy nie mogą jeździć nawet na rowerze!

nie śmiem ryzykować stwierdzenia, że kierowcy to kurze móżdżki, ale te zakazy dają do myślenia

tak czy siak to już chyba koniec jego kariery i mnie to bardzo smuci, bo nie musiało tak być

ps. pamiętasz co stało mu się po dużo gorzej wyglądające kraksie w Kanadzie - nic, oczywiście nie mam statystyk w tym zakresie, ale wydaje mi się, że rajdy są dużo bardziej niebezpieczne niż F1
        • conveyor Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:51
          Uwazam ze mial to wkalkulowane, poza tym kilkakrotnie napominal ze F1 to dla niego nie jest pomysl na cale zycie, i ze chcialby tez pojezdzic w rajdach. Poza tym zakazy w kontraktach nie sa po to zeby chronic kierowce przed nieszczesciem, tylko zeby zabezpieczyc finansowy interes zespolu! Negocjujac taki zapis w kontrakcie z Renault, mial pewnie jakis cel. No i rozne g.owno chodzi po ludziach, mogl go pijany kierowca zgarnac na przejsciu, choc prawdopodobienstwo tego jest jednak sporo mniejsze.
          Rozumiem ze wiele osob sie rozczarowalo ze juz nie bedzie polskiego kierowcy w F1, ale bez przesady.
    • swan_ganz Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:35
      nwet jeśli oprócz ręki straci również nogę to i tak z resztą swojego zycia poradzi sobie lepiej niż 90 procent obywateli RP....
      Facet robi to co lubi i trzeba mieć nadzieję, że dalej będzie mógł to robić... A poza tym; z czego wynika Twój żal? Zainwestowałes cokolwiek w rozwój Kubicy innego niż emocje?
      • wicehrabia.julian Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:38
        swan_ganz napisał:

> A poza tym; z czego wynika Twój żal? Zainwestowałes cokolwiek w rozwój Kubicy i
        > nnego niż emocje?

sądzisz, że emocje to niewielka inwestycja, żal mi straconej szansy
      • piotr33k2 Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 15:47
        troche jest w tym racji ze głupi bo jako pierwszy i kto wie czy nie jedyny w histori reprezentował tez przeciez nasz kraj w formule jeden gdzie ciagle sie rozwijał, miał dobre wyniki i był przyszlosciowym zawodnikiem z bardzo dobrymi perspektywami ,wszystko to zmarnował w jednej chwili kto wie czy nie na zawsze ,z wypadku wyjdzie napewno ale ten i nastepny sezon ma z glowy i nie wiadomo czy w ogóle bedzie jeszcze jeżdził na takim pozimie i takiej prestizowej formule ,szkoda .
        • kontik_71 Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 17:16
          Kubica, jak kazdy inny sportowiec, reprezentuje przede wszystkim siebie. Swoje umiejetnosci, talent, zaparcie i pasje. Rajdy to jest pasja Kubicy i dlatego bral w nich udzial i mial do tego pelne prawo. Nalezy mu zyczyc powrotu do zdrowia i na tym poprzestac.
          • galtom Niedobrze mi sie robi... 07.02.11, 11:15
            Jak czytam wiekszosc Waszych komentarzy.
            Jak sie komuklwiek w tym kraju nieszczescie przydaza to sie zaraz eksperci znajduja, sarkazmem i dowcipem wala tak ze az w pupie szczypie.

Co Was obchodzi czemu startowal - nie mozna zwykle po ludzku wspolczuc i miec nadzieje, ze go jeszcze na torze zobaczymy (jak ktos ogladal F1)? A jak sie F1 nie interesujecie to po prostu wspolczoc bo dla kazdego to bylaby tragedia a dla sportowca tym bardziej.

Kontik zgadzam sie z Toba - Robertowi zycze jak najlepiej i dziekuje za emocje, ktorych mi dostarczyl.
    • easypener Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 16:09
      mnie to szkoda Kubicy, jako młodego człowieka, któremu grozi poważne kalectwo, a nie zmarnowanej polskiej szansy w Formule 1.
      • jureek Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 16:36
        easypener napisał:

> mnie to szkoda Kubicy, jako młodego człowieka, któremu grozi poważne kalectwo,
        > a nie zmarnowanej polskiej szansy w Formule 1.

Nareszcie jakiś ludzki głos.
        Jura
        • piotr33k2 Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 22:49
          jureek napisał:

> easypener napisał:
          >
          > > mnie to szkoda Kubicy, jako młodego człowieka, któremu grozi poważne kale
          > ctwo,
          > > a nie zmarnowanej polskiej szansy w Formule 1.
          >
          akurat ,jak to by był zwykły przecietny młody czlowiek ktory doznal wypadku ze swojego jakby nie było powodu to byś jeszcze na niego pewno nabluzgał a że jest to akurat kubica to ci go nawet podświadomie żal zupelnie z innego innego powodu niż to że to młody czlowiek, i nie rżnij glupa.
          • easypener Re: Głupi jak Kubica 07.02.11, 01:15
            dzięki za "psychoanalizę". teraz współczuję również Tobie.
      • nie-tak Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 20:06

easypener napisał:

> mnie to szkoda Kubicy, jako młodego człowieka, któremu grozi poważne kalectwo,
        > a nie zmarnowanej polskiej szansy w Formule 1.
    • szymizalogowany Małysz sie zestarzał, 06.02.11, 18:07
      Kubica rozbił w Skodzie, Pudzian dostał zawału od mety, złotka zachlały, branowski połamał maszty, Gołota dostał wpie...od mudżyna ... i jak tu żyć? Komu teraz będziecie kibicować? hehe

nie martwcie się w 40 mln kraju, mimo totalnego bałaganu i braku jakiejkolwiek logiki w zarządzaniu tym całym "państwem" w tym "sportem" na zasadzie matematycznego prawdopodobieństwa zawsze jakimś "dzikim fartem", odchyłką od normy statystycznej jakiś talent się pojawi.

Jak zwkle śmiesznie będzie jak wszyscy polscy "eksperci" od F1 nagle stanął się ekspertami od ... np. dajmy na to superbike series (załóżmy że nowy polski talent to będzie dziecko emigranta który uciekł z polszy do kraju gdzie bardzo popularny jest superbike series).

Wszyscy będą opowiadać z Zientarskim na cele jak to się znają (tylko wcześniej się nie chwalili tym) i są ekspertami od motorów wyścigowych hehe. Na forum też się okaże że wszyscy od lat śledzą ten sport a na ścianie w sypialni mają plakat z walentinorossi tylko się nie szlifowali hehe.
      • robert888 członek tam z walętyną rossi. Moja prabapka miała 06.02.11, 19:34
        kiedyś plakat z walentino rudolfem (nie tym od reniferuf) i powinienem go gdzies wydłubać ze strychu. Będzie impreza hy hy.
      • v-6 Re: Małysz sie zestarzał, 06.02.11, 21:03
        szymizalogowany napisał:

> Kubica rozbił w Skodzie, Pudzian dostał zawału od mety, złotka zachlały, branow
        > ski połamał maszty, Gołota dostał wpie...od mudżyna ... i jak tu żyć? Komu tera
        > z będziecie kibicować? hehe

Poczekaj szymi, jeszcze mogą ich rodacy beatyfikować. A potem się do nich modlić. Podobno Kubica przygrzmocił w jakiś kościól, czy to nie cud? Gdyby zginął, czego mu oczywiście nie życzę, będzie następny w kolejce do świętości. Zaraz po Lechu K.
        Pozdrawiam
        v-6
      • bimota Re: Małysz sie zestarzał, 07.02.11, 10:57
        Malysz nadal jest najlepszy, a Rossi nie jezdzi w superibke... Czyli nie znasz sie na tym, ale po co o tym gadasz ?? Zajmij sie pieleniem ogrodka...
    • wicehrabia.julian uff wygląda że da radę 06.02.11, 20:29
      Poważny wypadek Kubicy w rajdzie Ronde di Andora. Polak doznał licznych złamań. Nieoficjalnie: sprawność ręki uratowana
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Głupi jak Kubica 06.02.11, 21:50
      Julek, durniejszego postu to dawno nie czytałem. Szkoda Roberta, niepotrzebny zakręt w karierze. Pasję trzeba mieć, jeden zbiera znaczki drugi nurkuje pod lodem. Trzymajmy kciuki za szybki powrót do zdrowia.
    • jeepwdyzlu hrabia ma jednak rację, ale smutno smutno 07.02.11, 10:50
      Robert zakończył karierę.
      Nawet jeśli ręka wróci do 100% sprawności
      naraził zespół na kolosalny kłopot
      Nikt z nim już więcej nie podpisze kontraktu.
      Robert w F1 jest skończony.
      W wyścigach - próg dostępu jest niższy - zawsze może sobie kupić auto..

Szkoda, bo kariera Roberta właśnie się zaczynała. Bolid był zrobiony pod niego, budżet dopięty, współpraca z inżynierami - doskonała.
      Kariera zakończyła się zanim na dobre nie rozkwitła.
      Szkoda - bo zaryzykował dla chwilowych emocji.Widocznie musiał, trudno teraz go za to kopać - jeszcze się dobrze nie wybudził. Teraz - życzmy mu zdrówka i hartu ducha.
      Nie zmienia to jednak sytuacji: to koniec.
      Przykro.
      Tak - to głównie jego strata.
      Ale też moja i Wasza - szkoda tych emocji, które bez Niego - nie będą takie same...
      jeep
    • bimota Re: Głupi jak Kubica 07.02.11, 11:00
      Na jego miejscu zrobil bym pewnie tak samo, choc pewnie bym protestowal bo poziom bezpieczenstwa na tych rajdach to jakas kpina.
    • jbl25 Symulacja co się stało. Cud, że w ogóle żyje. 08.02.11, 21:04
      www.youtube.com/watch?v=YE8GUwybi5k
    • charlie_x Re: Głupi jak Kubica 08.02.11, 21:32
      ..cokolwiek nie byloby dalej to raczej o czolowce w f1 moze chyba juz tylko pomarzyc. ..no ale mial kaprys /..a kaprysy zawsze sa kosztowne/ ktory zrealizowal jezdzil tu i tu.Szkoda tylko ze te zakontraktowane dla niego sumy pojda sie walic..
      • jureek Re: Głupi jak Kubica 08.02.11, 21:36
        charlie_x napisał:

> Szkoda tylko ze te zakontraktowane dla niego su
        > my pojda sie walic..

Twoja strata? Kurde, ludzie, czy Wam już kasa wszystko przesłania. Ważne, że przeżył, że nie będzie kaleką, życzę mu, żeby mógł się jeszcze ścigać, a kasa? Rzecz nabyta.
        Jura
        • charlie_x Re: Głupi jak Kubica 08.02.11, 21:42
          jureek napisał:

> charlie_x napisał:
          >
          > > Szkoda tylko ze te zakontraktowane dla niego su
          > > my pojda sie walic..
          >
          > Twoja strata? Kurde, ludzie, czy Wam już kasa wszystko przesłania. Ważne, że pr
          > zeżył, że nie będzie kaleką, życzę mu, żeby mógł się jeszcze ścigać, a kasa? Rz
          > ecz nabyta.
          > Jura

nie moja, skoro jego malpy to jego cyrk.. Piszac o tym chcialem podkreslic jak lekka /nomen omen/ pozbawil sie astronomicznej kasy, a skoro tak to albo jest ustawiony do konca zycia a jesli nie to jest idiota.. a co do zdrowia przezyl pierwsze 48 h to wyjdzie z tego.
          • jureek Re: Głupi jak Kubica 09.02.11, 09:32
            charlie_x napisał:

> Piszac o tym chcialem podkreslic
            > jak lekka /nomen omen/ pozbawil sie astronomicznej kasy, a skoro tak to albo j
            > est ustawiony do konca zycia a jesli nie to jest idiota..

A ja chciałem Ci uświadomić, że jeżeli ktoś nie stawia kasy na pierwszym miejscu, to nie znaczy, że jest idiotą.
            Jura
    • nazimno Wicehrabio, najwyzszy czas zostac kaznodzieja. 09.02.11, 09:47
      Rozne sekty poszukuja mlodych i ambitnych mowcow.
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Głupi jak Kubica 09.02.11, 10:30
      Dlaczego dla zabawy, przecież rajdy to dla niego sposób na rozwój zawodowy. Wypadek to ryzyko wkalkulowane w wykonywany zawód. Kubica jest dorosłym człowiekiem w pełni zdającym sobie sprawę z konsekwencji tego co robi. Jeździ i żyje dla siebie a nie dla kibiców, zespołu, czy czyjegoś dobrego samopoczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka