Dodaj do ulubionych

MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 18:25
co to za wynalazek, słyszałem że można zaoszczędzić na paliwku. warto
zakładać do dyzla 1.4 HDI ???
pozdr.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 18:29
      Stary, warto! Osiągi będą jak w S400 CDI!
      • lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 18:30
        greenblack napisał:

> Stary, warto! Osiągi będą jak w S400 CDI!
        >
        >
        ....przy czym zużycie spada o około 94 %
        Pzdr.
        • Gość: dolphin Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 19:28
          liczyłem raczej na jakąś kreatywną odpowiedź buraki !!! p.s. ciekawe czy
          powiedziałbyś mi to prosto w twarz baranie !!!
          • greenblack Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:18
            Za takie teksty dostałbyś co najwyżej w mordę, tępy śmieciu po podstawówce.

• lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:50
            Gość portalu: dolphin napisał(a):

> liczyłem raczej na jakąś kreatywną odpowiedź buraki !!! p.s. ciekawe czy
            > powiedziałbyś mi to prosto w twarz baranie !!!

....a czy jakimś słowem obraziłem Cię ?? a powinienem bo takie pytanie może
            zadać tylko GŁUPI KRETYN !!!!!!!!!!!!!!
            Pzdr.
    • art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:32
      Wyluzuj dolphin. Wiem że Ci dopiekli, ale zrozum że na tym forum takie pytanie
      pada co pare dni, a dotąd nikt nie podał niezależnych wyników badań, które by
      stwierdzały jakąkolwiek przydatność tych urządzeń (nie mówie tu o badaniach
      zlecanych przez producentów magnetyzerów - tu wyniką są rewelacyjne). Stąd to
      poczucie humoru forumowych żartownisiów.

pozdrawiam

Art
      • lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:48
        art_0 napisał:

> Wyluzuj dolphin. Wiem że Ci dopiekli, ale zrozum że na tym forum takie
        pytanie
        > pada co pare dni, a dotąd nikt nie podał niezależnych wyników badań, które by
        > stwierdzały jakąkolwiek przydatność tych urządzeń (nie mówie tu o badaniach
        > zlecanych przez producentów magnetyzerów - tu wyniką są rewelacyjne). Stąd to
        > poczucie humoru forumowych żartownisiów.
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Art

.....dzięki - widzę że nie wszyscy znają się na żartach.
        Pzdr.
      • Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 20:52
        z drugiej strony merytoryczność tego forum pozostawia wiele do życzenia. nawet
        bardzo. tu się raczej o badaniach nie rozprawia, chyba, że własnych :-) A Ty
        dolphin daj sobie spokój z magnetyzerem do diesla, przy tym zaawansowaniu
        konstrucji nic nie da, lepiej wydaj kasę na test komputera w serwisie, często
        da się coś poprawić. pzdr
        • art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:56
          Gość portalu: AdM napisał(a):
          > lepiej wydaj kasę na test komputera w serwisie, często
          > da się coś poprawić

A co to takiego? Można coś więcej?

Art
          • Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 21:11
            zakładam, że zadałeś pytanie na poważnie :-) cały program zarządzający
            silnikiem ma wiele parametrów, co daje wiele możliwych poprawek nawet w obrębie
            parametrów fabrycznych i z poziomu komputera serwisowego. podam własny
            przykład: 1,5 roku jeździłem autkiem w nieświadomości, że parametr
            odpowiedzialny za reakcję silnika na pedał gazu jest zaniżony. poprawili w
            serwisie jakieś cyferki z tysiąca (wyszło właśnie przy rutynowym sprawdzeniu
            kompa) i autko faktycznie szybciej się zbiera.
            • art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 22:00
              Pytanie było na serio. Ale z tego co mówisz to jakim cudem ten parametr może
              być wprowadzony niepoprawnie. Przecież jakaś suma kontrolna się nie będzie
              zgadzać. Ogólnie to wygląda mi to na jakiś drobny tuning ;)

pozdrawiam

Art

P.S. Jakie autko?
              • Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 22:11
                nie wiem jakim cudem, program z charakterystyką silnika to jedno, a drugie
                to 'strategie' związane z cała masą urządzeń dodatkowych (pewnie ma to związek
                z samoprogramowaniem się komputera na jakimś początkowym etapie). mondeo tdci.
                tzw. komputer to najbardziej oblegane stanowisko w każdym serwisie forda :-)
                • art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 23:13
                  Jako posiadacz Forda coś o tym wiem ;) Choć z moją Foką nie mam problemów.
                  BTW słyszałem że w końcu ustalono (po 2 latach) skąd wziął sie problem z
                  uszkodzeniami wtrysków i pompy w TDCI. Pompa jest Delphi, a wtryski Lucasa.
                  Pompa ponoć "rdzewieje" i po pewnym czasie mikroskopijne opiłki wpadają do
                  wtrysków i je zatykają. Silnik nie dostaje paliwa i głupieje (stąd te szopy z
                  przełączaniem się na tryb awaryjny podczas przyspieszania).
                  Dotychczas próbując usunąć te objawy próbowano grzebać w elektronice, a tu
                  czysta mechanika. Z drugiej strony to dobrze że w wyniku tych prac Twoje autko
                  zaczęło sprawiać się jeszcze lepiej.

pozdrawiam

Art
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka