Gość: dolphin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 18:25 co to za wynalazek, słyszałem że można zaoszczędzić na paliwku. warto zakładać do dyzla 1.4 HDI ??? pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 18:29 Stary, warto! Osiągi będą jak w S400 CDI! Link Zgłoś
lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 18:30 greenblack napisał: > Stary, warto! Osiągi będą jak w S400 CDI! > > ....przy czym zużycie spada o około 94 % Pzdr. Link Zgłoś
Gość: dolphin Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 19:28 liczyłem raczej na jakąś kreatywną odpowiedź buraki !!! p.s. ciekawe czy powiedziałbyś mi to prosto w twarz baranie !!! Link Zgłoś
greenblack Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:18 Za takie teksty dostałbyś co najwyżej w mordę, tępy śmieciu po podstawówce. Link Zgłoś
lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:50 Gość portalu: dolphin napisał(a): > liczyłem raczej na jakąś kreatywną odpowiedź buraki !!! p.s. ciekawe czy > powiedziałbyś mi to prosto w twarz baranie !!! ....a czy jakimś słowem obraziłem Cię ?? a powinienem bo takie pytanie może zadać tylko GŁUPI KRETYN !!!!!!!!!!!!!! Pzdr. Link Zgłoś
art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:32 Wyluzuj dolphin. Wiem że Ci dopiekli, ale zrozum że na tym forum takie pytanie pada co pare dni, a dotąd nikt nie podał niezależnych wyników badań, które by stwierdzały jakąkolwiek przydatność tych urządzeń (nie mówie tu o badaniach zlecanych przez producentów magnetyzerów - tu wyniką są rewelacyjne). Stąd to poczucie humoru forumowych żartownisiów. pozdrawiam Art Link Zgłoś
lexus400 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:48 art_0 napisał: > Wyluzuj dolphin. Wiem że Ci dopiekli, ale zrozum że na tym forum takie pytanie > pada co pare dni, a dotąd nikt nie podał niezależnych wyników badań, które by > stwierdzały jakąkolwiek przydatność tych urządzeń (nie mówie tu o badaniach > zlecanych przez producentów magnetyzerów - tu wyniką są rewelacyjne). Stąd to > poczucie humoru forumowych żartownisiów. > > pozdrawiam > > Art .....dzięki - widzę że nie wszyscy znają się na żartach. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 20:52 z drugiej strony merytoryczność tego forum pozostawia wiele do życzenia. nawet bardzo. tu się raczej o badaniach nie rozprawia, chyba, że własnych :-) A Ty dolphin daj sobie spokój z magnetyzerem do diesla, przy tym zaawansowaniu konstrucji nic nie da, lepiej wydaj kasę na test komputera w serwisie, często da się coś poprawić. pzdr Link Zgłoś
art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 20:56 Gość portalu: AdM napisał(a): > lepiej wydaj kasę na test komputera w serwisie, często > da się coś poprawić A co to takiego? Można coś więcej? Art Link Zgłoś
Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 21:11 zakładam, że zadałeś pytanie na poważnie :-) cały program zarządzający silnikiem ma wiele parametrów, co daje wiele możliwych poprawek nawet w obrębie parametrów fabrycznych i z poziomu komputera serwisowego. podam własny przykład: 1,5 roku jeździłem autkiem w nieświadomości, że parametr odpowiedzialny za reakcję silnika na pedał gazu jest zaniżony. poprawili w serwisie jakieś cyferki z tysiąca (wyszło właśnie przy rutynowym sprawdzeniu kompa) i autko faktycznie szybciej się zbiera. Link Zgłoś
art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 22:00 Pytanie było na serio. Ale z tego co mówisz to jakim cudem ten parametr może być wprowadzony niepoprawnie. Przecież jakaś suma kontrolna się nie będzie zgadzać. Ogólnie to wygląda mi to na jakiś drobny tuning ;) pozdrawiam Art P.S. Jakie autko? Link Zgłoś
Gość: AdM Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 22:11 nie wiem jakim cudem, program z charakterystyką silnika to jedno, a drugie to 'strategie' związane z cała masą urządzeń dodatkowych (pewnie ma to związek z samoprogramowaniem się komputera na jakimś początkowym etapie). mondeo tdci. tzw. komputer to najbardziej oblegane stanowisko w każdym serwisie forda :-) Link Zgłoś
art_0 Re: MAGNETYZER - WARTO INWESTOWAĆ??? 26.04.04, 23:13 Jako posiadacz Forda coś o tym wiem ;) Choć z moją Foką nie mam problemów. BTW słyszałem że w końcu ustalono (po 2 latach) skąd wziął sie problem z uszkodzeniami wtrysków i pompy w TDCI. Pompa jest Delphi, a wtryski Lucasa. Pompa ponoć "rdzewieje" i po pewnym czasie mikroskopijne opiłki wpadają do wtrysków i je zatykają. Silnik nie dostaje paliwa i głupieje (stąd te szopy z przełączaniem się na tryb awaryjny podczas przyspieszania). Dotychczas próbując usunąć te objawy próbowano grzebać w elektronice, a tu czysta mechanika. Z drugiej strony to dobrze że w wyniku tych prac Twoje autko zaczęło sprawiać się jeszcze lepiej. pozdrawiam Art Link Zgłoś