Dodaj do ulubionych

7 dni w skarbówce przy rejestracji z za granicy

29.03.11, 12:07
Witam,
Urząd skarbowy zastrzega sobie do siedmiu dni na wydanie papierka dopuszczającego auto do rejestracji.
Czy wiecie może czemu to tak długo trwa? Czy wnikliwie sprawdzają petenta, czy po prostu dają sobie duuuuży margines na załatwienie sprawy?
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Tylko 7? 29.03.11, 12:19
      Co za postęp - kiedyś 7 było dla ciebie jak ty do nich coś miałeś, odwołanie czy coś. A oni zawsze mieli na odpowiedź na wszelkie duperele 30 albo 60 dni.
    • qqbek Chodzi o VAT-25? 29.03.11, 13:05
      Czy tam zaświadczenie o braku podstaw do jego wymierzenia (za 169 zeta świstek papieru... chyba platyny dodają jako barwnika do tuszu do pieczątek, albo kolejny ukryty podatek sobie urządzili)?
      Norma- sam równo tydzień czekałem, bo nie wiedziałem (o ja durny), że trzeba "mieć dojścia" to wtedy jest w 30 minut.
      Zasady reguluje ordynacja podatkowa i ustawa o podatku od towarów i usług. Urząd Skarbowy ma prawo, więc za 169 zeta jest w stanie powiedzieć obywatelowi, żeby spierniczał z powrotem na drzewo (choinkę) z którego się urwał.
      Nie sądzę, by cokolwiek przy okazji wystawiania tego zaświadczenia sprawdzali... pierdzą w stołki i tyle z tego wynika, że zwykły "szarak" za to musi zapłacić (swoją drogą zapytam kiedyś kolegi, od którego kupiłem auto za granicą, czy cokolwiek sprawdzali... śmiem wątpić:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka