us_market Re: Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 14:40 Panie Jacek, po jakiego grzyba chceszpan wpisy na forum skoro wieszpan i tak lepiej co sie widzom podoba a co nie? Ubrales pan garniturka, chwycilespan podkladke i kontynuacja jazdy z motocennikiem pod plotem. Link Zgłoś
Gość: MarekW Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: *.plock.mm.pl 07.04.11, 14:46 @Łukasz - dzięki za ten link :). Mało z krzesła nie spadłem jak zobaczyłem Sondę. To był mój ulubiony program w TVP :) a miałem wtedy tylko kilka(naście) lat :). No i można prowadzić program min. o motoryzacji w Graniaku? - można, vide powyższy link. Ja już się przekonałem. KERS w fiacie 125p, kto by pomyślał. Niestety od ok. 20 lat zasięg samochodów elektrycznych sie nie zwiekszył. Link Zgłoś
Gość: us_market Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 07.04.11, 15:21 Tu nie chodzi o garnitur, tu chodzi o styl czyli forme. Dla siedzacych w studiu gadajacych glow garniutur moze pasowac a czesto nawet pasuje. Dla stojacego pod plotem jegomoscia z deseczka tez pasuje jesli jest sprzedawca plotow. Gdyby z kolei byl sprzedawca samochodow, bylby za plotem. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym doborem krajobrazu. Dlaczego plot a nie n.p. pomnik Szopena? Ze za plotem sa jakies samochody? Tu gosiu stoi po tej stronie plotu jak kazdy golas co moze patrzec tylko przez plot a tam pokazuje jakies qutroporte czy inny drogi sprzet ale na sciagnietych z sieci filmikach co daje tylko jeden wniosek: progarm dla takich samych: zero kasy a tylko mozna sobie poklikac. Po prostu nie rozumiem o co chodzi z tymi parkanami i tyle. Niechby mi ktos prosze te parkany wytlumaczyl... Link Zgłoś
Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: 178.73.13.* 07.04.11, 15:52 @ionen76 masz rację, ale element "przysmażający" :-) ? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: smee again Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: 178.73.13.* 07.04.11, 15:59 @us_market obejrzyj odcinek urodzinowy, tam bylo na temat scenerii parę słów moto.pl/MotoPL/10,90142,9318985,Motodziennik__Specjalny_odcinek_urodzinowy.html Link Zgłoś
Gość: bystrychłop Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 17:14 1:42 ...Mazerati czy może jednak Dełu Nubira? :D Link Zgłoś
Gość: suchy Re: Motodziennik: Hit z Italii IP: *.pl 07.04.11, 17:26 ,,droga redakcjo" powiedzcie nam jak to jest z tymi dieslami starszymi i nowszymi, trzeba rozgrzewać przed jazdą czy nie i jak długo Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 17:58 @smee again ja to wszystko rozumiem, ze musi byc 'ewolucja', czyli najpierw rzeka, potem plot, potem skakanie przez plot itd. Ja tylko nie rozumiem NOWEGO konceptu p.t. gosciu w marynarce pod parkanem. To sie nadaje do cyklu 'to jest glupie'. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 18:04 Dla mnie przekaz jest nastepujacy: gosciu stoi pod plotem, costam gada ale zasadniczo nie wpuscili go do srodka. Dlaczego? Nie lubia go? Nie ma kasy? O co chodzi? Gosciu stoi jak sierota pod parkanem z napisem Volvo a gada o wloskich autach. Czy to nie jest glupie czy to mnie sie troi przed oczami ze zmeczenia? Link Zgłoś
Gość: smee again Motodziennik: Hit z Italii IP: 178.73.13.* 07.04.11, 18:51 @us_market Ale "gość" pod płotem jest w sumie na wizji minutę dziennie przez 5 dni w tygodniu, chciałoby Ci sie zasuwać za sprzętem codziennie do innego salonu i robić zamieszanie, żeby nagrać minutę materiału ? :) ... no i pewnie po miesiącu dealerzy mieliby dość tych wizyt, zwłaszcza gdyby podczas którejś padły słowa krytyki na temat danej marki. Pojedzmy do salonu fiata z kamerą i nakręćmy przy klientach, że jedynka źle wchodzi i "rozp..." skrzynię biegów :-) - będzie czad. Jest tam gdzie szybko (na raz) i bezproblemowo. W krzachach lub pod płotem :) Tak jest od dawna. A marynarkę chcieli niektórzy widzowie (niech ich drzwi...) Link Zgłoś
Gość: Wombat Motodziennik: Hit z Italii IP: *.aster.pl 07.04.11, 19:18 us_market: nie podoba Ci się - nie oglądaj. Tak proste. Tak skuteczne. Link Zgłoś
Gość: DDDD Motodziennik: Hit z Italii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 19:40 balkan w gajerze, francja elegancja, zeby sie jeszcze ne krzywil to byloby cudnie :>] Link Zgłoś
Gość: RAF Motodziennik: Hit z Italii IP: *.c195.msk.pl 07.04.11, 19:49 Maserati Shamal to jest cos wspanialego Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 19:51 @Wombat Jezu ludzie ale Wy jestescie dziwni.... Podoba mi sie z WYJATKIEM tego szczegolu, ktory wydaje sie bardzo latwo korygowalne JESLI sie tylko zrozumie, ze mowiac o autach wloskich a stojac pod plotem i tablica Volvo OBNIZA sie wiarygodnosc tego co sie mowi bo taki przekaz pachnie amatorszczyzna... Dla mnie to po prostu szczegol jak facet z niedopietym rozporkiem. Moze nie wie i warto pomoc i zwrocic uwage hehehe. W motoryzacji jest mnostwo takich dziwnych drobiazgow jak filmiki z nowymi autami pomykajacymi przez wymarle miasta tak jakby to byl pierwszy najpierwszy pojazd na planecie albo relacja byla z Korei Pln. Albo napis na reklamie $199/mies. (a drobnym praktycznie nieczytelnym drukiem ponize mignie tylko ze tak ale po tym jak sie zostawi w kasie $3500 + costam + costam. Wracajac do Pana Balkana pod parkanem to przeciez prosi o komentarze, to komentuje. Czy on prosi TYLKO o pochwaly? Chyba nie bo jakby sie bal krytyki to kasowalby takie wpisy a nie kasuje. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 19:57 @smee again NO WLASNIE DLATEGO ze to tylko minuta i ze to tak nieduzo kosztuje stanac w LEPSZYM miejsu niz PIERWSZYM LEPSZYM albo ciagle pod jakims parkanem. Kto powiedzial ze ma to byc salon czy parkan salonu? Przeciez to moze byc wnetrze porzadnego warsztatu pana Mietka albo wnetrze fajnego auta albo stacja kosmiczna jesli sie taka nawinie. Przez lata byly koszulki + kurtka skorzana, teraz jest garniturek Beatelsow a te parkany jak przyklejone do tla... A mozeby tak na niebieskim tle pan Jacek stanal i na konsoli rzuciloby sie tor wyscigowy czy wnetrze ...itd. Po prostu te parkany sa do luftu. Amatorszczyzna. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 20:04 ...albo na tle zlomnicy samochodowej gdzie pietrza sie skorupy tego czym sie jeszcze pare lat temu ktos zachwycal i placil gruba kase! Przeciez ten program nie idzie z Bieszczad lub Malkinii gdzie za oknem tylko mgla i nie wiadomo gdzie sie ustawic bo wokol tylko psy d... szczekaja. Albo na tle muru z samochodowymi graffiti. Albo na tle rzedu osiedlowych garazy gdzie powstaja domorosle wynalazki itd... Pomyslow moz ebyc setki. Zamiast mnie przeganiac ruszcie ludzie lepetyna i podpowiedzcie cos. Ja patrze z Nju Jorka i naprawde chetnie w tej jednej minucie zobaczylbym wlasnie Pana Jacka na jakims fajnym tle a nie tylko paraka, paraka, parkan, brama, parkan... Link Zgłoś
Gość: smee again Motodziennik: Hit z Italii IP: 178.73.13.* 07.04.11, 20:09 @us_market masz rację, ale to trzeba jezdzc, umawiać się, tracić czas swój i innych i pieniądz, a czas to też pieniądz.. a to nie show telewizyjne tylko program low cost, autorski i amatorski... Ale jakże sympatyczny :) Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 07.04.11, 20:52 @smee again Noszkurde ale ja nie mowie o wynajmowaniu lozy na torze w Monaco, o ulicy Abu Dhabi czy Singapuru z dziesiatkami Ferrari, Lambo i galeria innego bogactwa na 4-ch kolach albo nawet na tle kolekcji silnikow lotniczych w Muzeum w Krakowie www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory.php?w=p&zb=silniki albo umawianie sie w krypcie gdzie lezy Tadeusz Tanski www.autohistories.com/tanski/index.html albo rozstawiania swiatel w Otrebusach www.muzeum-motoryzacji.com.pl/ itd. JA MOWIE N.P. O WNETRZU ZAPRZYJAZNIONEGO WARSZTATU, o kupie zlomu w tle, ktore kiedys byly samochodami, o podworkowych garazach a nie parkanie po parkanie, po kolejnym parkanie...itd dajacym wrazenie ze to wszystko sa takie bajeczki bo do srodka ani redaktora ani zadnego z nas nie wpuszcza albo ze jest taki low cost ze nawet swiatla w studiu nie da sie zapalic bo po prostu nie ma studia. Po prostu jesli mowa o zmianach to sugeruje zmiane tego nudnego tla. No chyba ze Volvo sypnie czasem gotoweczka za napis na ekranie to co innego ale nie wyglada to na nic poza BYLEJAKIM miejscem do odpalenia kamery. Sugeruje rezygnacje z bylejakosci, to wszystko. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Motodziennik: Hit z Italii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 22:03 Czy odcinek został zatytułowany "Hit z Italii" w związku z zapowiedzią nowego Maserati Quattroporte czy też w nawiązaniu do Fiata Bravo? Link Zgłoś
Gość: gość:riker Motodziennik: Hit z Italii IP: *.eimperium.pl 07.04.11, 23:26 niestety w Giulietta jedynka też nie wchodzi.......tez ma SS Link Zgłoś
Gość: gość Motodziennik: Hit z Italii IP: 31.60.156.* 07.04.11, 23:49 Panie Jacku, Jako kobieta oglądająca motodziennik z przykrością stwierdzam, że okropnie wygląda Pan w tych garniturach. Przekaz informacji wywołuje dysonans poznawczy miedzy tym co się widzi a tym co się słyszy i czuje. Państwa program jest i mam nadzieję, że będzie prawdziwy w całej swojej formie, dlatego tez proszę pozostawić te garnitury w szafie na wypadek wesela lub pogrzebu i powrócić do swoje naturalnej formy. Pozdrawiam Serdecznie Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Hit z Italii 08.04.11, 01:24 @gość Zgadzam sie z Pania obiema rekami i tylko jedna noga (zeby sie nie przewrocic). Ponadto: Jeden z najlepszych programow moto w amerykanskiej TV (platne kanaly) to brytyjski Wheeler Dealer www.youtube.com/watch?v=MTS1pHPk_Uc Prosze przyjrzec sie brytyjskim gentelmanom, postaciom medialnym i wyciagnac wnioski w sprawie prezencji i prezentacji. Inny to Chasing Classic Cars (Sciagajac Klasyczne Samochody) ten odcinek jest o tym jak kupiwac Ferrari: www.youtube.com/watch?v=lX14MNfF62I prosze sie przyjrzec stylowi Wayne Carrini, Widzicie gdzies marynarke i deske na notatko? Ja naprawde chce tylko pomoc,,,, Link Zgłoś
Gość: SaabFan Motodziennik: Hit z Italii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 01:55 Bardzo ciekawy ten nowy cykl Link Zgłoś
1mississauga Motodziennik: Hit z Italii 08.04.11, 06:56 @kesik;Naprawde brak wiedzy.W Kanadzie 90% kitajcow kupuje tylko auta japonskie ,troche zagubiles sie w mentalnosci chinczykow i ich histori.@lukasz ;zaskoczyles wszystkich BRAWO.Jesli chodzi o system "start stop" to jest niewypal nie wspomne o filtrach czastek stalych.Jacek ubieraj sie w co chcesz,I don't care. Link Zgłoś
Gość: fytax Motodziennik: Hit z Italii IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 00:22 "Czy LExus podbije chiński rynek? Prawdopodobnie tak, ale z całą pewnością nie stanie się to w tym roku." hah, Wróżbita Maciej jako żyw! :D Nowy cykl wielce dobry. Link Zgłoś