Gość: gość Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:32 E36 - kiepska reputacja? Proszę podać źródło tej informacji albo argumenty. Proszę mi pokazać samochód, który po przejechaniu 500,000km nie traci osiągów i w zasadzie nic mu większego nigdy nie dolegało.......a z 2 strony polecanie E36 na 1 samochód to niezła egzotyka, autorze do doktora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czołgista_golfista Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: 80.54.22.* 18.07.11, 13:43 pozdrawiamy przedszkolaków z redakcji, jeśli macie civica combi diesla to proponuje dolewke oleju ale do głowy, pozdrawiam aha honda dopiero w 2000 któryms roku zaczeła produkować diesle, które sa w acordach ale po 2003 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.internetia.net.pl 18.07.11, 13:44 Załamaliście mnie... A ja poleciłem E36 compact koledze syna, który wtedy zdawał na prawko siódmy raz. Ale sąsiad sprzedawał zadbaną 318, chłopak posłuchał i kupił. Potem jeszcze autko stało do naszej dyspozycji przez trochę czasu, bo właściciel miał dalsze kłopoty z egzaminem. Wreszcie zdał... I co? Samochód żyje, właściciel żyje i jeździ, i jeszcze nikogo nie zabił. Co prawda po lekturze Waszych postów spotkała mnie myśl, by przed zimą dać mu parę lekcji driftu - a nuż widelec nie poradzi sobie na śliskim? Generalnie jednak jak ktoś kupuje samochód za własne pieniądze i za własne musi go utrzymać, to o niego dba, a przy okazji o innych uczestników ruchu, żeby nie zrobili mu krzywdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.internetia.net.pl 18.07.11, 13:48 @czołgista_golfista: a o dieslach Rovera w Hondzie słyszałeś? 2.0l, 105KM, bezpośredni wtrysk, całkiem przyjemny silniczek. I kto tu potrzebuje dolewki? Odpowiedz Link Zgłoś
mandanara Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 13:51 bez sensu to zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.programpl.biz 18.07.11, 14:13 A ja proponuję świeżo upieczonym kierowcom samochód z automatyczną skrzynią biegów. W mieście świetna sprawa, poza tym że nie trzeba zmieniać nerwowo biegów to nie zgaśnie na światłach i nie cofa się przy ruszaniu pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.39.204.241.manx.net 18.07.11, 14:14 "Nie trzeba jednak od razu kupować najmocniejszej wersji z plakietką M3" haha ciekawe jak znaleźć 'trójkę' bez plakietki M ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 14:19 Świeżo pieczonym driverom zaproponuję przedłużenie kursu prawka, od razu survival drogowy. Proponuję z propozycji redakcji wybrac BMW e36, koniecznie przynajmniej 325i a jak tatuś bogaty to i M3. Następnie wykupić OC, AC, solidne NNW i wkroczyć w najbliższa zimę na letnich oponach........ :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: 193.22.252.* 18.07.11, 14:30 Wooow! Bawara w tym zestawieniu to naprawdę odjazd. Przychodzi mi do głowy tylko jeden wóz z tylnym napędem, który polecałbym początkującemu, i jest to Polonez - notabene moje pierwsze auto. Każda zima za niewspomaganą kierownicą tej maszyny była warta więcej, niż całe życie kursów nauki jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 14:30 Gościu, chyba cię powaliło! Automat to bardzo fajna rzecz, ale jak go dasz początkującemu, to nigdy się nie nauczy zmieniać biegów i np. jak na wakacjach pójdzie do wypożyczalni, to będzie płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed. Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 14:54 pierwszy samochód? Przede wszystkim sprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.play-internet.pl 18.07.11, 15:07 na pierwsze autko to chyba jakies uno albo panda ja mialem łade 2103 i bylo dobrze a teraz mlodzi musza miec bmw zeby w szkole sie nie smiali Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 15:29 Najważniejsze jest bezpieczeństwo ze względu na zwiększone ryzyko wypadku początkującego kierowcy (brak doświadczenia), a więc: żadnych małych zabawek typu Tico czy Seicento, żadnych gruchotów z niesprawnymi hamulcami, układami kierowniczymi czy na łysych oponach, żadnych przerdzewiałych szrotów spawanych z ćwiartek, żadnych staroci bez ABS i poduszek powietrznych. Po drugie - żadnych automatycznych, zautomatyzowanych lub półautomatycznych skrzyń biegów, na początku trzeba się dobrze nauczyć jeździć z manualem, żeby potem nie było problemu jak się dostanie auto z ręczną skrzynią od pracodawcy albo z wypożyczalni. Jak się ktoś dobrze nauczy jeździć z manualem, to nigdy tego nie zapomni, a jak zaraz po kursie kupi automat, to do końca życia do samochodu z ręczną skrzynią nie wsiądzie. Po trzecie - żadnych cudaków, kabrioletów, coupe, vanów, terenówek i temu podobnych - jak ktoś nie jeździł samochodem, to nie ma pojęcia o tym, co w samochodzie będzie dla niego ważne, a co nie. Pierwszy samochód trzeba kupić taki, by w standardowym aucie poznać swoje preferencje jako kierowcy, sprzedać i kupić coś, co nam przypasuje. Pierwsze auto musi więc być łatwo odsprzedawalne i o niskiej utracie wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:34 haha joe brody dobre..."samochód żyje kierowca żyje i JESZCZE nikogo nie zabił" xxD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.ip.xcore.pl 18.07.11, 16:01 pozdrawiamy przedszkolaków z redakcji, jeśli macie civica combi diesla to proponuje dolewke oleju ale do głowy, pozdrawiam aha honda dopiero w 2000 któryms roku zaczeła produkować diesle, które sa w acordach ale po 2003 roku To, że sami nie produkowali silników diesela nie znaczy, że takowych nie montowali w swoich autach. poszukaj sobie na jakimś portalu aukcyjnym i zobaczysz czy nie ma civic-a kombi diesela. Odpowiedz Link Zgłoś
ytst Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 16:04 taa.. ciężki CR-V, tak przecież prosty do prowadzenia na krętej drodze - idealny na pierwszy samochód. Tylko nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiz74 Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:07 Polskie stereotypy - o kant d. potłuc - autko dla młodego przedni napęd, małe, z manualem - lol - www.youtube.com/watch?v=HDMUpcX526I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.centertel.pl 18.07.11, 16:28 a gdzie Polo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:31 Ale ranking. Równie dobrze można w tytule napisać: top dla geja, Top 10 dla księdza, Top 10 dla kobiety, Top 10 dla Mężczyzny, Top 10 dla niezamożnego, Top 10 jako drugie auto w rodzinie, Top 10 do miasta itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepek3er Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 16:50 ale głupota...tak samo Veyrona jak i Czołg mogę podpiąc pod ten ranking... Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: TOP 10 | Pierwszy samochód 18.07.11, 16:59 Lepiej dali by aktualne statystyki zamiast tego zestawienia bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passek tedik Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 17:03 Tylko Passat TDI 1999 po spokojnej babci z Erfurtu, 35 tys. przebiegu, absolutnie bezwypadkowy dla świeżego kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.internetia.net.pl 18.07.11, 17:32 niezniszczalne tdi na pompowtryskiwaczach - czy autor fotogalerii oszalał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWZDA Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 17:33 "E36 - kiepska reputacja? Proszę podać źródło tej informacji albo argumenty." Źródło? Wyjdź z domu, wsiądź w samochód i wyjedź na ulicę. 90% osobników w biemwioo to zjeby i buraki, szukające okazji do cwaniakowania swoimi zakatowanymi "prestiżowymi" złomami z naklejką eMpołer. Dzień spędzają paląc gume na parkingach, a jak wieczorem deszcz popada, to wypadają z drogi na zakrętach (ewentualnie przy okazji zabijając niewinnych ludzi), bo gó... wiedzą na temat prowadzenia samochodu z napędem na tył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: TOP 10 | Pierwszy samochód IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.11, 17:42 Tja, weź rdziewiejącego Focusa albo trójkę po sześciu złomowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś