Dodaj do ulubionych

Tanie driftowanie | Top 5

• Gość: gość Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 00:01
      zdecydowana większość polskich drifterów zaczynało na polonezach i fiatach 125p więc nie rozumiem czemu nie umieszczono ich w zestawieniu, a co do korozji w e30 to jak się kupuje auto po 10 wypadkach to nic dziwnego że się sypie
    • Gość: brumbrum Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 00:15
      bezwypadkowa e30 to koszt rzędu 10 000. Za 3000 można kupić trupka na części.
    • Gość: gość Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.toya.net.pl 03.09.11, 00:32
      Zestawienie powinno wyglądać tak:
      1. Nissan s14a/s14 - idealny driftowóz z bardzo podatnym na zwiększanie mocy silnikiem
      2. BMW e30 - bardzo fajny - bo lekki i części wszędzie pełno - ale jest warunek!! trzeba mu wrzucić V8 z 7mki - jak ktoś zrobi to samemu - to mamy jeden z najtańszych driftowozów - a jak nie to już tak tanio nie jest.
      3. BMW e36 - podobnie jak e30 - ciut cięższe, ale za to łatwiej o zdrowy egzemplarz i części.
      I tutaj koniec - w Polskich warunkach to najlepsze auta do driftu - bo jest know how, bo jest bezproblemowy dostęp do części itp.
      Kolejne miejsca to już obojętnie co - ale warto się zainteresować m.in.:
      Merc 190 - ale tu trudno o dobry egzemplarz - a zadbane zaczynają kosztować krocie
      Polonez (wersja z silnikiem rovera) - wersja mega-eko - problem w tym że wytrzymałość mostów i innych podzespołów prawie zerowa - ale co tam zawsze można na szrocie za kilkanaście plnów kupić nowe.
      MX-5 - hm... na tor tak - do driftu... trzeba naprawdę ogarniać miatę żeby nią podriftować - ale to nie jest wóz do driftu - pomimo tylnego napędu.
    • mzyo Re: Tanie driftowanie | Top 5 03.09.11, 04:05
      A już pisałem wiele razy, że dla amatora do zabawy najlepszy będzie Polonez;) tak tak Moi Drodzy. Znajomy wymienił silnik na coś z BMW ale nie chcę kłamać więc powiem tylko że więcej niż 200 KM. ;)
    • Gość: Gość Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.lcs.net.pl 03.09.11, 09:41
      @gość
      Nissan? prosze nie rozsmieszaj mnie tym dennym jaoponskim kamikaze. smieszne skosnookie zoltki. nissan nigdy nie byl synonimem sportu a tym bardziej driftem. niech zacznie robic swoje wszystkie modele z napedem na tyl lacznie z micra.
    • Gość: login:P Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 10:41
      co artykuł to słabszy:( weźcie się ogarnijcie abo zwolnijcie kilku magików , którzy nie znają tematu a próbują coś przekazać ogółowi:/
    • samiec_alfa_romeo Re: Tanie driftowanie | Top 5 03.09.11, 11:36
      @up:
      może jakieś argumenty? Co konkretnie jest nie tak w tym tekście?
    • Gość: X Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 12:35
      Driftowanie nigdy nie jest tanie, kazdy to wie...
      @dr miod II No nie wiem czy rapide to dobry wybor... ten silnik z tylu... Niewiem czy jechales kiedys starym porsche ale wlasciwosci jezdnych nie maja najlepszych...
    • Gość: 722 Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.siedlce.vectranet.pl 03.09.11, 15:13
      Pier%$#*cie Hipolicie, driftowanie nie jest tanie.
    • Gość: byle nie drift Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: 87.204.191.* 03.09.11, 20:54
      drift to sport dla debili i buraków. Wszystkie te ćwokico podniecają się kupowaniem budy e30 czy Nissana s14 za grosze i wstawianie byle silnika z turbiną. Ch...j nie sport zalatuje z tego jakąś wiocha kompletną, takim podwórkowym zabijaniem czasu typu picie wina na czas albo rzucanie kamieniami. Zamiatanie tyłem kto "ładniej" ja dziękuje, wolę się ścigać z innymi i z czasem w innych dyscyplinach są to przynajmniej sporty wymierne.
    • Gość: JDM Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.11, 14:56
      @max - to, że zaciągniesz ręczny i przejedziesz kawałeczek bokiem, nie robi z Ciebie mistrza. Porównanie? Spójrz na pojedynki w D1GP - auta idą na centymetry obok siebie, kąty są potężne, a prędkości bardzo wysokie. Kilka danych? Polecam kilka filmów na YT - 1. wejście Kawabaty tyłem przy prędkości bliskiej 170, 2. skok Saito na Ebisu - bokiem i ok. 140, 3. pierwszy zakręt na torze Autopolis, gdzie auta wchodzą bokiem przy prędkości dochodzącej do 200km/h. W Polsce taki poziom prezentuje chyba tylko Paweł Trela.
    • Gość: 126 turbo Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: 87.204.191.* 04.09.11, 16:07
      ja maluchem turbo driftuje do upadłego. Póki gumnie zjaram i póki sąsiedzi po straż pożarną z powodu zadymienia nie dzwonią. Drift jest cool, drift jest trendy, maluch dymi, ja szczam w gacie i ejakuluję
    • Gość: gggh Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.aster.pl 18.09.11, 23:27
      Dla mnie to najgorszy ze sportów samochodowych - nci nie truje środowiska tak jak palenie opon - powstają związki rakotwórcze. Pewnie dla większości osób na tym forum to abstrakcja, ale ciekawe czy znali kogoś chorego na raka - to uczy rozumu
    • Gość: Robur Re: Tanie driftowanie | Top 5 IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 19.09.11, 00:12
      Dobrze driftuje Skoda Fobia z napędem na przyczepę.
    • stuntman-mark Re: Tanie driftowanie | Top 5 23.10.11, 18:13
      Volvo do driftów to raczej dalekie skojarzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka