Dodaj do ulubionych

Jak sprowadzic samochod z Wloch?

IP: *.g / *.g-net.pl 22.05.04, 18:28
Mam pytanko jak sprowadzic samochod z Wloch? Gdzie zalatwic tablice celne i
gdzie wykupic ubezpieczenie na przewoz do kraju, ile to kosztuje? Czy jesli
przewioze auto do polski na lawecie czy potrzebny jest aktualny przeglad
samochodu?
Obserwuj wątek
    • hehe.he Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? 22.05.04, 18:41
      fiat mirafiori?
    • Gość: rabbit70 Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.g / *.g-net.pl 22.05.04, 18:54
      powaznie: autko nawet nawet bemka z 91 roku, stoi bez waznego ubezpieczenia i
      przegladu.Nie wiem jak sie do tego zabrac by ja przywiesc do kraju
      • Gość: hehe.he Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 19:10
        sorry nie moge pomoc ale trzymam kciuki za powodzenie akcji
    • Gość: Pepe Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 20:05
      Nawet się nie baw w jazdę na kołach, tylko dogadaj się z laweciarzem (2 - 3 tys
      zł) i auto masz w Polsce.
      • Gość: rabbit70 Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.g / *.g-net.pl 22.05.04, 20:23
        Dzieki Pepe za rade, ale gdy bede wiozl na lawecie to nie musze robic tam
        badania technicznego? a czy bede musial tez wykupic jakies tablice
        rejestracujne i ubezpieczenia ? A moze wystarczy tylko kupic auto miec umowe
        kupna stary dowod rejestr. i na lawecie sciagnac do do Polski ?
        • Gość: xp2005 Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.tkdami.pl 10.06.04, 11:41
          Czesc Rabit masz juz moze wiecej informacji odnosnie sprowadzania z italii??
          Tez stoje wlasnie przed tym dylematem. DAj znac moj adres e-
          mail:acticom@interia.pl
          • Gość: dar Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch IP: *.pool8022.interbusiness.it 10.06.04, 14:13
            1.oplacic ubezpieczenie na min 1 tydzien? moze miesiac... (za 1 rok OC ok 900euro, za pol
            550e za 1 miesiac 100 -150 ???
            2. zalatwic badania - min. 2 dni. W kazdej wsi jest kilka dobrych garazy ktore to robia (35e)
            2. wyrejestrowac auto (w communicazione cilvile dla danego miasta)
            3. pobrac tablice na wywoz w ACC ???euro
            4.zatankowac
            5, wyjechac
            nie wiem co jest z dokumentem przeniesienia wlasnosci ("Passagio Proprieta") ale wiem ze
            czeka sie na niego miesiac. Na nim jest napisane ze auto nie ma wad prawnych i nie jest
            zastawione w banku. Wiem ze moze kosztowac za BMW 520 i z silnikiem 150KM okolo
            400-600 euro w zaleznosci od mocy w KM. Wlasnie ten dokument jest zaporowy przy sprzedazy
            starego auta, bowiem jest obowiazkowy we wloszech. Bez niego nie dostaniesz karty wozu i
            bedziesz jezdzil miesiac z tkzw "foglio".
            Wyobraz sobie ze kupujesz rzecha za 100euro ale z mocnym silnikiem 185koni. Do zaplacenia
            ubezpieczenie OC za rok 1200euro + podatek od koni mechanicznych (Bollo) okolo 350 euro +
            przeglad techniczny 35e. razem 100+350+1200+35=1650euro.... a auto kosztowalo tylko 100....
    • Gość: rabbit70 Re: Jak sprowadzic samochod z Wloch? IP: *.g / *.g-net.pl 10.06.04, 15:08
      wlasnie sie dowiedzialem , ze najtaniej jest sprowadzic auto z wloch na czyjes
      ubezpieczenie (to malo realne by sie ktos zgodzil ) ale intnieje jeszcze sposob
      na lawecie. Co trzeba zalatwic:
      1. Umowa musi byc spisana z w obecnosci notariusza
      2. Zdajemy tablice rejestracyjne, zabieraja oryginal karty pojazdu i wydaja
      oryginal odpisu karty pojazdu wlasnie do celow zarejestrowania za granica i
      wydaja wtedy zaswiadczenie o wyrejestrowaniu pojazdu. Wsszystko mozna zalatwic
      od reki w 1 dzien.
      3.Wtedy tylko laweta z kierowca z kat. E i do domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka