Gość: Gość Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.lcs.net.pl 06.09.11, 20:19 @lexus fan czesto to sie psuje twoja stara. a brzydka to masz morde Link Zgłoś
Gość: Cruella Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.cable.mindspring.com 06.09.11, 21:40 Mieszkam w Stanach. BMW jest w Stanach raczej marka dla czarnoskorych, nowobogackich, klonow Paris Hilton, imigrantow z bylego ZSRR oraz zwlaszcza starsze modele dla dresow z Greenpointu. W Stanach tzw. "old money" to ludzie, ktorzy raczej kupia Volvo badz Audi 8, jezeli nie ktorys z amerykanskich marek wielkiej trojki. Hindusi uwielbiaja Mercedesy (zwlaszcza kremowe;=) a Koreanczycy Jaguary. W moim stanie (NY) BMW 328i mozna miec juz za $359 miesiecznie w leasingu, wiec to chyba daje obraz, iz nie jest pojazd dla bardzo zamoznych. Link Zgłoś
karo80.0 Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem 06.09.11, 22:19 BMW robi niezłe samochody, ale Niemcy tak jak Japończycy - zero polotu np. w porównaniu z Jaguarem czy Włochami z wyższej półki. Zakładając że ma się trochę pieniędzy, to życie jest za krótkie na jedynie "poprawne" samochody. Link Zgłoś
Gość: [zzzzzzzzzzzzzzzz] Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.xdsl.centertel.pl 06.09.11, 23:42 Nowa "5" wygląda świetnie, reszta średnio mi się widzi, choć brzydkie nie są. Po komentować sobie można, bo pewnie nigdy nowego nie kupię. Bo właściwie nawet gdybym mógł sobie pozwolić na wóz za takie pieniądze nie wiedział bym co kupić... Wszystkie te auta teraz takie nijakie, w latach 60 tych czy 70 tych czy nawet jeszcze na początku lat 80 tych samochody były projektowane z sercem, te które przetrwały do dziś to klasyki pełną gębą. A czy takie np. nowe M3 będzie kiedyś klasykiem? Wątpię... Link Zgłoś
Gość: TR Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.direct-adsl.nl 07.09.11, 00:21 @blue911 Jeżeli według ciebie nie ma korelacji ( o ile wiesz co to jest ) miedzy sprzedażą towarów luksusowych ( w tym wypadku aut ) a dobrobytem/poziomem życia obywateli to tylko pogratulować wiedzy z ekonomii - na 100% masz ja na tym samym poziomie co wiedzę z mikrobiologii. A ludzie - potencjalni nabywcy aut klasy premium, których wymieniłeś, to nic innego tylko amerykańska klasa średnia - trzon system politycznego i gospodarczego Stanów - na tyle silna, ze jest się wstanie oprzeć kryzysowi trwającemu od 2005 roku. A problem Polski polega na tym, ze w Polsce wszystkie rządy robiły wszystko aby klasa średnia nie powstałą. A co do bezsennych nocy Pana Obamy, to proponuje żeby poczytał trochę Friedmana i Stiglera ( tobie nie proponuje nie ten poziom..... ), zamiast powtarzać błędy Cartera, a wtedy znajdzie receptę na kryzys Link Zgłoś
Gość: driver-usa Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.dyn.optonline.net 07.09.11, 02:36 tu w USA jest mnostwo BMW-5 nowe ,skora,automat i najlepsze wypasione autka w ciasnej,biednej europie tego nie ma! w europie maja kija i welur ha ha ha zeby wajchowac w 21 wieku to wstyd i obciach ! tu sa 16 pasmowe drogi ! a nie to co w PL jednopaski ! hi hi Link Zgłoś
Gość: felek Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.dyn.optonline.net 07.09.11, 02:48 ludzie 5 jest piekna a jak sie prowadzi -szok ! ale tylko ta na rynek usa ! toyota jest oki, ale bmw to CLASSIC ! nawet w tak bogatej ameryce (USA) nie kazdego stac na nowa 5-tke ! tu srednio sie zarabia 60 tys dollarow na rok (,moja zona lekarz ze specj.ma 300 tys) ale mowie o sredniej to i tak kazdy tu kupuje honde accord czy toyote camry ja kusilem moja stara na 5-iatke ,ale ona sie uparla i wybrala lexusa rx prawia ta sama cena a w polsce dwa razy wieksza ,szok. pozdr,przyjedzcie do usa i zobaczcie sami to wam szczeki poopadaja jakie tu auta jezdza i to nowe 3,5 litrowe benzyniaki a nie zaden diesel. Link Zgłoś
1mississauga Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem 07.09.11, 08:13 W Polsce jezdzijcie sobie tymi 10-20 letnimi premium ,chwalcie i uwielbiajcie.Mam to w d.pie.I tak szwabowoza nigdy nie kupie ,nie bede budowac ekonomi tego kraju. Link Zgłoś
Gość: another.guy Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 09:16 @driver-usa Wow macie w Ameryce "16 pasmowe drogi". Niesamowite. Tu w biednej Europie mamy co najwyżej 4 pasmowe i wachlujemy gałkami. Nie od dziś wiadomo, że w Ameryce wszystko jest największe i najlepsze. W końcu pewnie po to tam poleciałeś. PS. Faktycznie nie ma u nas nowych 5-tek. Tylko papież taką jeździ. Życzę powodzenia i "God bless America" !!! Link Zgłoś
Gość: fox Re: BMW ponad Mercedesem i Lexusem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.11, 11:29 Ciekawe czy jacys tutejsi "amerykanie" byli w ostatnimi czasy w Bawarii...;P Link Zgłoś