Gość: JJBallen Najciekawsze prototypy Škody IP: *.29.147.237.threembb.co.uk 13.10.11, 15:34 O 11 stron za duzo! Link Zgłoś
Gość: JJBallen Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.29.147.237.threembb.co.uk 13.10.11, 15:35 o 10 Link Zgłoś
satyronx Re: Najciekawsze prototypy Škody 13.10.11, 16:06 dziwne , ze tak malo wypowiedzi ze strony polskich ulanow ....czyzby czeska wyobraznia technologiczna oraz stylistyczna ..odebrala im piora ..? Szkoda , ze nie mamy nic do powiedzenia na temat "polskiej" motoryzacji Link Zgłoś
Gość: blablub Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.11, 16:48 Tez mi się ten Ahoj! podoba . Jest czego Czechom(Słowakom tez) zazdrościć. Link Zgłoś
Gość: 159 TI Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 13.10.11, 17:06 @satyronox: nie tylko na temat motoryzacji , w Polsce tylko lasy sa jeszcze polskie, ale juz slyszalem plotki, ze Lasy Panstwowe tez maja byc sprzedane - kogo to obchodzi? Kogo obchodza zaklady jak Jelcz, Star, FSO? Swoja droga 1100GT wyglada calkiem calkiem. Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: 86.40.144.* 13.10.11, 17:17 powinni sie nauczyć wyciszać auta a nie cudować :) pozatym bardzo dobre autka Link Zgłoś
e.golinski Re: Najciekawsze prototypy Škody 13.10.11, 17:48 Najciekawszy jest prototyp 1100 GT z 1070 roku nawiazujacy do saaba sonett. I oto prosze najnowsze odkrycie motoryzacyjne w historii dokonane przez redaktorow Gazety hi hi Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 17:49 W swoim czasie Skoda 720 musiała być rewelacją. Ciekawe jakie przeszkody obiektywne stanęły na drodze wprowadzenia jej do produkcji. Dwa ostatnie prototypy (Ahoj! i Tudor) za bardzo niemieckie. W ogóle Skoda od czasu przejęcia przez VW ma się świetnie (i świetnie), ale wszystko to wygląda tak, jakby Czechom pozwalali tylko znaczek dokleić i zaprojektować klosze lamp. Mało czeskie te współczesne Skody. (ale, oczywiście, lepsze to, niż zarośnięty chwastami plac w miejscu FSO) Link Zgłoś
Gość: z Poznania Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 18:17 "Ciekawszy pod względem stylistycznym był prototyp 1100 GT z 1070 roku..." - niewątpliwie był ciekawy, bo stylizował go sam Wratysław II, a ten z kolei opierał się na projekcie Brzetysława I. Link Zgłoś
qropatwa Re: Najciekawsze prototypy Škody 13.10.11, 18:56 Polecam wycieczkę do muzeum w Mlada Bolesław, żeby zobaczyć wiele ciekawych samochodów Skodilaka. Ja najbardziej lubię Skodę 200RS, od której to często baty dostawała 911tka. Niestety, nie ma możliwości zobaczenia sali w której stoi większość z tych prototypów. Niemniej można to zobaczyć w jednym z odcinków Legend PRL. Co do Skody 720, to nie weszła do produkcji bo podobno była zbyt dobra (zagrażała radzieckim Ładom), czyli podobnie jak to było z dobrymi prototypami u nas. Polecam promo tego modelu na jutubie. Link Zgłoś
Gość: d. Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.pai.net.pl 13.10.11, 19:43 Ahoj! wyglada jak auto Krecika :) Link Zgłoś
stefankawalec Re: Najciekawsze prototypy Škody 13.10.11, 20:15 Ahoj! wygląda jak obecny Fiat Panda. Link Zgłoś
Gość: m Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 13.10.11, 20:52 Tudor wygląda jak bentley z grillem od skody. Link Zgłoś
Gość: zły Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: 77.242.238.* 13.10.11, 21:25 Nie będę klikał tyle razy! Od dzisiaj po właczeniu takiego artykułu wychodze po obejrzeniu pierwszej strony! Robicie sobie jaja z czytelników! Link Zgłoś
Gość: Herod Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.tvk.torun.pl 13.10.11, 21:29 A ja sobie klikam (już mi to zobojętniało), ale nic na tym nie zarobicie, bo mam gemiusa zablokowanego :D Link Zgłoś
Gość: arturx2 Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 21:44 Teraz już wiadomo dlaczego obecny polski przemysł motoryzacyjny jest tak daleko za czeskim? Skoda rok w rok zwiększa produkcję, u nas coraz mniejsza, mimo że kraj 3-4 razy ludniejszy od Szwejków. Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 21:45 Ja także nie klikam, więc pewnie skończyłbym na pierwszej stronie, ale klika za mnie AutoPager. Ze stron gazety.pl, na których z jakichś względów nie działa AutoPager - rezygnuję. Jeśli masz Firefoxa, AutoPager i AdblockPlus to zestaw obowiązkowy. Link Zgłoś
Gość: karas Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.11, 21:51 Śzkodliwej promocji ciąg dalszy: Chcemy wysokich kar i mandatów dla TIRowców, którzy jeżdżą innym 'na tyłku'. Link Zgłoś
Gość: kapitan77 Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.nat0.sta.nsm.pl 13.10.11, 22:02 Todor oraz ahoj... stylistycznie moim zdaniem świetne, mając na względzie lata w jakich powastały. Link Zgłoś
Gość: mat Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 23:23 Ahoj! to przecież Roomster Link Zgłoś
Gość: pepik z powołania Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: 79.162.128.* 14.10.11, 00:21 Czesi to w ogóle taka lepsza wersja Słowian... Auta produkują(nie montują), piwo warzą (nie siki) do pubów i teatru chodzą (nie na nieszpory) Stolice piękną mają (nie bunkry)... Link Zgłoś
Gość: szkodzina Re: Najciekawsze prototypy Škody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 01:25 Szkodziarz = obciah Link Zgłoś
1mississauga Re: Najciekawsze prototypy Škody 14.10.11, 06:30 Prototypy tez byly w Polsce, Syrenki i inne auto podobne pojazdy. .Gratulacje dla Skody.Polska obecnie po wyborach,tez jest wielkim prototypem. Link Zgłoś