Dodaj do ulubionych

Nostalgiczny Megane Floride

IP: *.doplaty.gov.pl 06.12.11, 12:29
Kabrio diesel. Niby żaden dramat, bo takowe już jeżdżą od lat, ale jakoś nie bardzo mi to do siebie pasuje. Zwłaszcza, że nie będzie w ofercie alternatywnej benzynki. A taki zwykły, dwulitrowy benzyniak byłby tu idealny - wystarczająco mocny, żeby w razie potrzeby (lub przypływu chęci) pojechać trochę szybciej, a do tego odpowiednio cichy i spokojny do leniwego cruse'ingu, do którego kabriolety są przecież stworzone...
Obserwuj wątek
    • Gość: BA Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.183.155.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 12:54
      Ale wyjechaliście z newsem. Auto można było kupić już na początku roku, tak jak piszecie z jednym silnikiem o mocy 130 KM, ale nie był do diesel tylko benzynowe 1.4 TCe. Ciekawie wyglądają felgi polakierowane na biało, pewnie fajnie by wyglądały z jakimś ciemniejszym kolorem karoserii, np. laterytem w megane coupe.
    • Gość: grucha Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.mediasystems.pl 06.12.11, 12:58
      "Floride" Kabriolet z malutkim dieselkiem z ręczną skrzynią. To chyba oferta dla Amerykanów ;] ostra maszyna ;]
    • Gość: BA Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.183.155.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 12:59
      Z resztą to nawet widać na zdjęciu po wyskalowaniu obrotomierza, że nie jest to diesel, tylko benzyna.
    • Gość: franczesko Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 14:32
      No i fajnie. Po co kombinować z kolorami i silnikami. Kolorem sie nie jeździ (przeciez jak jedziemy to go nie widzimy) wiec po co placic kase dla gapioów. Silnik tez spoko. Widze, ze kolory jasne (biały, beż etc.) nadal w modzie - tak trzymć.
    • Gość: suchy Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.pl 06.12.11, 16:04
      co ma skala licznika do silnika ja mam megane IFL w coupe 1.9 dci i nie ma żadnych znaczników na zegarach a wyskalowany do 7000obr/min i co? mogę jechać 7000/min dieslem? chyba nie, może jakiś błąd konstruktorów wnętrza
    • Gość: pepe Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.netfala.pl 06.12.11, 17:11
      do BA

e, wypozyczylem w wakacje u faszystow nowa bmw 318i, niby benzyna 1.8., ale nawet do baku zajrzalem tak halasowala czy nie diesel. Obrotomierz do 7k a od 4k rosnie tylko halas... Wiec moze uzywaja tych samych naklejek na obrotomierze co bmw :)
    • Gość: Milo Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.11, 17:44
      Żaden diesel, żadna benzyna. Jest przecież wyraźnie napisane - fluoride.
    • Gość: 9990 Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.12.11, 18:56
      ochydne auto
    • gilbert_3 Re: Nostalgiczny Megane Floride 06.12.11, 20:08
      A co to za diesel dCi 130 - to konie czy pojemność (1300cm3), a może IQ autora, choć nie wydaje mi się.
    • Gość: Gość Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 22:36
      Przecież to auto juz dawno jeździ. Obok mojego osiedla jest salon Renault i tam na placu taka Megi stała juz na poczatku roku. Był wtedy też artykuł w Motorze. Super newssssssss........
    • Gość: Lepki Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 23:33
      moto.pl/MotoPL/1,88389,9255523,Renault_Megane_CC_Floride.html podrożał od marca ;]
    • fragles102 Re: Nostalgiczny Megane Floride 07.12.11, 06:31
      Sukcesy to my znamy z tuska to propaganda sukcesu hehe
    • Gość: armi Re: Nostalgiczny Megane Floride IP: *.satfilm.net.pl 07.12.11, 11:26
      paskudna czerwona tapicerka... jakby kobitka go prowadząca dostała okresu :/

@ BA: te felgi nie są białe, tylko kremowe

@ 9990: pisze się: "ohydne"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka