Dodaj do ulubionych

Suzuki Swift Sport | Ceny

IP: *.180.108.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.12, 12:34
Głównym konkurentem Swifta jest Twingo RS.
Tańsze o 20tys. zł, podobna przestronność, równie dobre prowadzenie, zbliżone osiągi i praktycznie identyczne czasy na torach.
Za drogo się cenią tym razem, świetny poprzednik startował od niecałych 60tys. zł i był wart tych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • desperato Re: Suzuki Swift Sport | Ceny 05.01.12, 12:42
      "Podstawowa wersja Swifta Sport kosztuje 67 900 zł."

"Wolne żarty "

Cena z kosmosu. Przecież Suzuki znane jest min. z gówn*** hamulcy, średniego podwozia, kiepskiego wnętrza ... i .... 70 tys. wersja podstawowa ? Ha, dobre sobie !

To ja poproszę Hyundaja Genesis V6 za 117 tys.
    • Gość: gość Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.4web.pl 05.01.12, 13:20
      Za podobną kasę można wyrwać Astrę GTC, która prezentuje się oo niebo lepiej: moto.pl/MotoPL/1,88389,10619342,Opel_Astra_GTC___Nowa_galeria.html
    • Gość: Lu Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: 195.205.214.* 05.01.12, 15:06
      Gratis w układzie klimatyzacji gaz który podczas ewentualnej kolizji pozwoli poczuć na czym polegał holokaust
    • Gość: Lu Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: 195.205.214.* 05.01.12, 15:11
      Bo na CO2 nie da się zarobić a gaz R134a da tylko przy kontakcie z wodą (masz jej w organizmie 60%) tworzy kwas fluorowodorowy
    • Gość: pat Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.unknown.vectranet.pl 05.01.12, 17:25
      "Gratis w układzie klimatyzacji gaz który podczas ewentualnej kolizji pozwoli poczuć na czym polegał holokaust "
      To chyba w Twoim Swifcie z 89 roku..
    • Gość: salas1916 Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.12, 19:41
      Aktualnie za 65 tyś można mieć Abartha Punto Evo. O niebo ładniejszy, z dużo lepszym układem kierowniczym, do tego 165 KM i 250 NM. Poza tym jest to o wiele bardziej sportowy i rasowy samochód niż podrasowany Swift.
    • Gość: cyc Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 20:07
      Aktualnie za 65 tyś można mieć Abartha Punto Evo. O niebo ładniejszy, z dużo lepszym układem kierowniczym...

Dziękuję, postoję. Miałem nowe grande punto z salonu, regularnie serwisowane. Ten "dużo lepszy układ kierowniczy" ze.sr.ał się po 50 tys. km. Proponuję - rozmawiajmy o wszystkim, tylko nie o fiatach... Sory koleś, ale puściłeś bąka przy stole...
    • stosunkimiedzynarodowe Re: Suzuki Swift Sport | Ceny 05.01.12, 20:10
      co to za klocek
    • Gość: salas1916 Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.12, 20:21
      @ cyc
      Soryr koleś ale ja nie rozmawiam o fiacie tylko o ABARCIE! A to są dwa różne światy i dwie różne firmy! A co do fiata to współczuje zakupu......
    • wondersticker Re: Suzuki Swift Sport | Ceny 05.01.12, 20:40
      sporo fotek suzuki swift widziałem na:
      autodeco.pl/co-to-jest-magnes-r78.html
    • Gość: mck Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 21:43
      Z tekstu artykułu wynika, że za inne usportowione samochody klasy B trzeba zapłacić mniej. Pozwolę sobie odnieść się do tej kwestii i doprecyzować nieco te informacje, ponieważ uważam że zostały podane trochę nierzetelnie. Owszem - Fiesta 1.6 jest tańsza jesli chodzi o cenę "od", natomiast jeśli będziemy chcieli skompletować takie samo wyposażenie jak w Swifcie Sport, to otrzymamy podobną sumę, tyle że nadal nie będziemy mieć reflektorów ksenonowych (nie są dostępne) i będzemy mieć o klikanaście KM słabszy silnik. Jeśli chodzi o porównanie z Citroenem - mam wrażenie, że zamiast C3 (który nie ma za grosz sportowego charakteru) autor miał na mysli DS3. Kwota jaką będziemy musieli zapłacić za DS3 z silnikiem 1.6 o mocy 120 KM, będzie o 10 tysięcy zł wyższa niż cena Suzuki.
    • Gość: cyc Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 21:49
      @ salas

Wybacz ale abart to punto ze ze skorpionem na masce i podkręconym silnikiem w stosunku do punto sporta.

Zacznijmy z innej strony - gdzie znajduje się fabryka abarta? Tak, skręcają go na tej samej taśmie co punciaki...

abart to taka sama lipa jak nowa lancia delta - czyli fiat bravo z ledami i skórami za 90 000 pln.

Daj pan spokój.
    • Gość: Mac Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 22:42
      Zgadzam się abarth jest lepsza opcja ludzie którzy wypisują tylko teksty ze to tamto jest małe i drogie są po prostu bez wyobraźni ja właśnie czekam na odbiór scirocco 2.0 tsi 211 koni, nie jest tani ale jak zasuwa i jest ladniejszy niż gti , hot hatch nie są tanie ale fantastycznie jezdza ..... Gdybym był singlem to bym kupił coopera s, drogi ale w zakretach nie do pobicia
    • Gość: abc123 Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: 178.73.49.* 06.01.12, 00:16
      Jeżdżę od paru miesięcy tą generacją Swift'a, niestety w wersji z benzyną 1.2 - samochód z wypożyczalni, więc samochodzik mogę ocenić bez stosunku emocjonalnego (tj. nie wydałem i nie wydają na niego ani grosza).

W dużym skrócie - jeden z niewielu samochodów, zwłaszcza w tym segmencie, który tak często wywołuje uśmiech od ucha do ucha swoim prowadzeniem. I to pomimo nędznych oponek, jakie mam w nim założone. Jeśli "pozwoli" się autku jechać, bardzo niewielka masa i moim zdaniem świetnie zestrojone zawieszenie dają wrażenie jazdy miejskim gokartem (pomimo przedniego napędu! vs. oczywiście tył w gokartach).
      Nawet na dość śliskim asfalcie (a ostatnio dość łatwo taki znaleźć wieczorami), pomimo grubo przesadzonej prędkości na zakrętach, o dziwo bardzo sporadycznie interweniuje ESP, zaś autko bardzo przyjemnie i przewidywalnie delikatnie 'slide'uje' bokiem (ale co warte podkreślenia, absolutnie bez podsterowności, delikatnie uślizgują się na zewnątrz obie osie). Daje to naprawdę sporo frajdy, zwłaszcza, że do 80-90km/h dynamika jest naprawdę niezła (co najmniej porównywalna z klasą "C").

Oczywiście są również dość widoczne wady: dość słaby "dół" silnika; skrzynia biegów niby precyzyjna, ale dająca trochę "zabawkowe" odczucie; no i clue programu: producent chyba postanowił zaoszczędzić dosłownie parę euro na linkach do tylnej półki bagażnika, których po prostu... nie ma :) w efekcie załadunek bagażnika wygląda tak:
      - otwieram klapę bagażnika
      - podnoszę ręką półkę bagażnika
      - wkładam coś do bagażnika
      - nie daj boże coś rozproszyło moją uwagę i... zamykam klapę
      - wsiadam do samochodu i ruszam. po paru metrach dostrzegam w lusterku wstecznym, że... nie nie dostrzegam, oprócz tylnej półki, która o ile jej ręcznie nie spuściliśmy, dzielnie trzyma się postawiona w pionie, skutecznie zasłaniając praktycznie całą tylną szybę. żeby nie było zbyt łatwo, oczywiście nie da się jej absolutnie opuścić popychając od wewnątrz, koniecznie trzeba podnieść tylną klapę i dopiero wtedy może to cudo techniki powrócić dzięki ruchowi naszej dłoni na pozycję "drive" ;)

Podsumowując: pomimo paru w/w drobnych wad, ogólnie, zwłaszcza jak na klasę "B" samochodzik moim zdaniem rewelacyjny (prowadzenie+frajda z jazdy 9/10; po kilkunastu tys. przebiegu absolutnie żadnych nawet najdrobniejszych usterek, stuków, puków, trzeszczeń etc.)
    • Gość: pat Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.unknown.vectranet.pl 06.01.12, 15:37
      @abc123: w rodzinie jest Suzuki Swift z 2006 roku (1.3 z maksymalnym wyposażeniem - 6 poduszek, klimatyzacja, elektryka itd, kupiony jako nowy za cenę gołego Polo czy Yarisa), nabite 120 tysięcy kilometrów i jedyne co w nim było wymieniane to jakieś gumy wahacza, spalone żarówki i ostatnio akumulator, który po kilkunastu dniach postoju w garażu (samochód poza tym jest jeżdzony "codziennie" postanowił zaprotestować. Poza tym żadnych awarii. Jak na tą klasę samochodu jest naprawdę przyjemny, jedyne co mnie denerwuje to odgłos silnika, który brzmi jak wiertarka, ale za to bardzo fajnie się kręci ;).
    • Gość: Bejbe Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 20:44
      Skoda Fabia RS 180 KM z seryjnymi ksenonami i 7 biegową DSG kosztuje od. 71 tys zł, Polo GTI od 74 tys zł. Nie rozumiem dlaczego Suzuki aż tak podniosło cenę proponując odgrzewany kotlet? Poprzedni Swift Sport kosztował ok. 54 tys zł a teraz 68 tys??? WTF ???
    • valdziu Re: Suzuki Swift Sport | Ceny 09.01.12, 18:50
      Przyznam, ze wolnossące Twingo spisuje się rewelacyjnie! Fajny sound wydechu, tak określę mój krótki test około 100 km

www.moto-opinie.eu
    • Gość: Jan Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 07:16
      niedoceniana Lancia Y model 2005-2003 1242cm 86KM spalanie 6.5 litra benzyny 98 szybka i dobrze zmontowana, ładny wygląd i się nie psuje
    • Gość: BMW Re: Suzuki Swift Sport | Ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.12, 16:13
      Facet ie równaj jakiegoś badziewngo francusa na turbinie do wolnossącego i wysokoobrotowego japońca, który jest niezawodny, ładniejszy i większy. Wolę Swifta niż Civica nawet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka