Dodaj do ulubionych

Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy

05.01.12, 17:17
obrzydliwy ... fee
Obserwuj wątek
    • makova_panenka Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 17:50
      Chiński taki jakiś...
    • Gość: laisar Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.ptim.net.pl 05.01.12, 17:56
      "Bazowanie na Scenicu" to jakiś wysys z brudnego palucha W.Sz.P.Redachtora d: - od samego początku wiadomo, że będzie to platforma _logana_, jak we wszystkich pozostałych Daciach.

...I kilkunastu innych pojazdach macierzystego Aliansu: pl.wikipedia.org/wiki/Płyta_podłogowa_B_Renault-Nissan

Scenic: en.wikipedia.org/wiki/Nissan_C_platform
    • Gość: wiki Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 18:24
      wygląda zupełnie jak powiększone renault kangoo
    • a_weasley Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 20:25
      Piękna nie jest, ale jeśli ma tak obszerne wnętrze jak wygląda, to dlaczego nie?
    • Gość: Jaroo Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.180.212.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.12, 21:00
      Odmiana Kangoo Grande
    • remo29 Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 21:02
      Z Logana i Dustera też się wszyscy śmiali...
      --
      parada karzełków
    • eend Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 21:04
      cyt: "Długość samochodu wynosi około 4,5 m," van przeznaczony dla 7 osób !
      Ktoś podaje nieprawdę czy w aucie są tylko miejsca dla dzieci ?
      Samochód minionej epoki Daewoo ESPERO (ponadczasowy absolutnie)
      dla CZTERECH osób ma 4,65 m. długości....
      Oczami wyobraźni kombinuję: gdzie w Espero zmieścić jeszcze trzy siedzenia i.....nie starcza mi wyobraźni. Też tak macie ?
      • a_weasley Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 08.01.12, 23:38
        eend napisał:

> Ktoś podaje nieprawdę czy w aucie są tylko miejsca dla dzieci ?

Odpowiedź C: ktoś nie ma pojęcia o samochodach i nie jest to bynajmniej autor artykulu.

> Samochód minionej epoki Daewoo ESPERO (ponadczasowy absolutnie)
        > dla CZTERECH osób

Pięciu.

> ma 4,65 m. długości....

> Oczami wyobraźni kombinuję: gdzie w Espero zmieścić jeszcze trzy siedzenia i...
        > ..nie starcza mi wyobraźni.

W gimnazjum nie uczą, że wyższa bryła przy tej samej powierzchni podstawy ma większą objętość?

> Też tak macie ?

Nie. Natomiast niektorzy mają samochody.
    • Gość: Vladimir Harkonnen Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: 109.74.100.* 05.01.12, 21:11
      Wizualnie akceptowalny. Ani brzydki, ani ładny. Nijaki taki.
      No ale jakoś nie podejrzewam, że projektanci mieli zadanie stworzyć minivanową wersję Astona Martina DB9 (dla mnie - ikona designu). Sądzę, że jest, jaki miał być - nieagresywny wizualnie, ginący w tłumie innych aut. I tak o sprzedaży decydować będzie cena w odniesieniu do walorów użytkowych.
    • satyron Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 21:18
      ......Dacia (rumunska) brzydka , Skoda( czeska) brzydka ...rosyjska Lada obrzydliwa , a jaka polska marka moze byc ......chociaz brzydka? polska marka nazywa sie " Glupota"
    • Gość: dfhdhdh Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.multimo.pl 05.01.12, 21:28
      nie gadajcie przynajmniej wygląda nowocześnie... bardzo brzydka nie jest
    • perepere8 Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 21:40
      ladny. tylko pozazdroscic Rumunom, ze maja cos na 4 kolkach na eksport
    • Gość: blablub Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.12, 21:47
      No, polscy krytycy, a teraz pokażcie swoje auto...
    • Gość: @eend Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 22:01
      Wysil wyobraźnię. Na przykład opisywany kilka atrykułów wstecz VW Touran liczy dokładnie 4,39 m.
    • eend Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 22:36
      do > @eend < udajesz czy nie zrozumiałeś ? na podanej długości 4,5 m SIEDEM MIEJSC ? podtrzymuję: albo to samochód przedszkolny albo wyłącznie na rynki azjatyckie a w Europie ot tak po drodze....albo bez jakiegokolwiek bagażnika (turystyczny?)
    • Gość: JCV Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 22:58
      Jaki jest sens takiego auta?
      pewnie będzie kosztować tyle, że za te same pieniądze będzie można sobie sprowadzić jakiegoś prawie nowego Tourana w full opcji który na pewno dłużej pojeździ, o różnicach w komforcie czy prestiżu już nie wspomnę.
    • pryszcze.duszy Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 05.01.12, 23:44
      lepszy passat tdi 160 tys na liczniku ;)

niech się większość puknie :D

ja przeczuwam sukces runkowy, oczywiście nie w PL
    • Gość: Bimbek Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.gemini.net.pl 05.01.12, 23:49
      Wygląda trochę jak zabawkowy model GMC Savana. Ale to tylko dlatego że jestem zakochany w Savanie, bo w sumie to całkiem ładnie wygląda ta Dacia - ciekawe jak się sprawdza "w praniu".
      __
      www.sky4fly.net/
    • Gość: dml Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 00:12
      vw touran 4407mm i wersja 7 osobowa występuje...
    • Gość: adonis Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 00:53
      Nie śmiejcie się z 7 osobowej Dacii. Jechałem niedawno logan Kombi i ilość miejsca dla pasażerów w 'bagażniku' budzi szacunek. Ważę ponad stówę a spokojnie się zmieściłem. Oczywiście podróży z Krakowa nad morze czymś takim bym nie zaryzykował, ale mam wrażenie, że komantarze piszą ludzie nie mający pojęcia jak taka Dacia wygląda w środku. Ale to nie dziwota, bo najmądrzejsi na forum są zdaje się gimnazjaliści, a oni nie mają kasy na auto, jak i nie posiadają prawa jazdy.
    • Gość: nv Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.tktelekom.pl 06.01.12, 01:19
      @JCV

Taaaak, albo takiego Tiguana, VW premium selection normalnie:
      tylik.motogrono.pl/rodzyn-1201-vw-tiguan/

Nie ma to jak polski kult używanych samochodów podtrzymywany przez konieczną i niecierpiącą zwłoki chęć przedłużenia tego, co Polak ma najkrótsze oraz kult VW, podtrzymywany przez pamięć o sklepach Pewex (RIP) :)

Dacia sprzedaje się świetnie w krajach, gdzie ludzie samodzielnie myślą (również finansowo) i nie muszą koniecznie obrastać dobrami materialnymi by inni ich zauważyli. Zobaczcie statsy sprzedaży we Francji, Niemczech itp.
    • Gość: 1mississauga Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.hsnet.ca 06.01.12, 04:49
      @ JCV;Jestes jakims zamroczonym typem czlowieka .Przewaznie nie wypowiadam sie o autach z Europe ktorych nie znam .Dacia Lodgy jest stworzona na taki rynek jak Polska (na dorobku ),nowe auto tanie z mozliwoscia konfiguracji ,i napewno tani servis.Jesli nie przemawia do Ciebie takie auto rodzinne jak Dacia Lodgy ,to mozesz jak masz kase , kupic sobie bezawaryjne van,y Honda Odyssey czy Toyota Sienna (napewno zadna firma w Europie nie jest na poziomie jakosci i bezawaryjnosci) .Ale te van,y kosztuja ,podam Ci cenne okolo $40tys + clo 10% + wat 23 % no i akcyza 18,? %. Najbardziej mnie denerwuje ,gatka mam kase ,ale tego nie kupie .
    • minik14 Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy 06.01.12, 08:28
      Zastanawia mnie jedna prawidłowość...takie autko kupi bez kompleksu Niemiec ,Francuz czy Belg natomiast Polak zarabiający połowę lub mniej zaczyna wygłaszać swe frustracje na forum .
    • Gość: LUCJAN Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 08:57
      POLACY JAKIE WY PRODUKUJECIE AUTA ? ,WY WOLICIE STARE ZAPIERDZIAŁE UŻYWANE 15 - LETNIE SAMOCHODY ,NAJLEPIEJ Z DODATKIEM UŻYWANYCH SLIPÓW , I SKARPET I BUTÓW W DOBRYM STANIE !!! . DZIADOSTWO !!! ,A RŻNĄ WIELKIE PAŃSTWO ... .
    • Gość: Rla Re: Salon Genewa 2012 | Dacia Lodgy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 10:43
      Ktos kiedys madrze powiedzial, polak i tak kupi uzywanego VW bo to za biedny i zbyt zakompleksiony narod.

Sam samochod ok, co do 7 miejsc, przeciez jest logan MCV, Zafira i Scenic 7-mio miejscowy, to czemu nie ta dacia dlugosc podobna, fakt ze siedzenia kosztem bagaznika i takie raczej dla dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka