Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Parada nowości

IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 09:31
kijana z boku przypomina astrę 4 , ciekawe zamontują w nowym cudzie manualną 6-cio biegową skrzynkę ? w rio już jest , korando sport - słuszna uwaga - bo gdzie ten szport , tego przepisu o ubiorze motocyklisty nie rozumiem , znowu lobbowanie na rzecz .... producentów kamizelek ?
Obserwuj wątek
    • venom-spine Re: Motodziennik: Parada nowości 18.01.12, 10:47
      Dzien dobry
      dzis znowu mala wpadeczka,
      Słuszne przemyslenia na temat polskich autostrad i tzw. prawa, czy kto kiedys posprzata ten burdel
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:47
      @sailor - nie myślałem że przyznam Ci rację (przez wiele kontrowersyjnych komentarzy), ale rzeczywiście, Ceed wygląda z profilu mega podobnie do nowej Astry. A tak na marginesie to Kijanki ładnieją ostatnio...

Nowe silniczki BMW na czele z 2.0 Turbo benzyną to naprawdę ciekawe propozycje, turbiny o niskiej bezwładności, zmienne fazy rozrządu, wysoki stopień kompresji, jedne z wyższych stopni wydajności (czyli moc oraz moment obrotowy z 1 lita pojemności)... konkurencja premium (mam tu na myśli Audi i Merca coraz bardziej odstaje)...
    • Gość: Necro Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.ksi-system.net 18.01.12, 10:54
      Ja uważam, że należałoby zbadać sprawę koncesji pod kątem korupcji. Nie widzę powodu dla utajniania zapisów umowy koncesyjnej. Chyba nie mamy drugiego tak korzystnego dla prywatnej firmy zapisu w naszym kraju. Jeśliby się okazało, że miały miejsce nieprawidłowości, można by tą umowę skasować i zaczęlibyśmy żyć normalnie.
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:55
      @venom-spine - święta racja, jak umowa zawierana między RP a prywatnym inwestorem może być tajna?!?! Nie mówimy tu przecież o zamówieniach Polskiego wywiadu czy wojska, to umowa dotycząca przedmiotu (autostrady) która będzie użytkowana przez obywateli, jak można taki dokument trzymać w tajemnicy przed głównym zainteresowanym, czyli kierowcą?!?! Ale jak zwykle nasz POddańczy rząd nie widzi takich problemów, jest zbyt zajęty oszczędzaniem na lekach dla swych obywateli...
    • Gość: kamizelka Re: Motodziennik: Parada nowości IP: 213.241.123.* 18.01.12, 10:58
      a kto w tym przepisie mówi o kamizelkach. 150cm2 to zaledwie prostokąt 15 na 10 cm. Jak dla mnie to żadna przesada i wielka rewolucja, wystarczy opaskę na rękę założyć i przepis mamy spełniony.
    • Gość: aaa Re: Motodziennik: Parada nowości IP: 213.241.123.* 18.01.12, 11:00
      @Panie Tadeuszu - tę umowę zawierał całkiem inny rząd. Po drodze były jeszcze inni przy władzy (w tym debeściacka obecna opozycja). Trochę mniej zacietrzewienia i więcej trzeźwego i uczciwego spojrzenia na sytuację.
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 11:25
      @aaa - Owszem, tę umowę jeśli dobrze pamiętam podpisywał Marek Pol za rządów SLD, po drodze było kilka innych ugrupowań politycznych włącznie z PiSem (mniemam że o tym mówisz). Lecz to nie zwalnia obecnego rządu z obowiązku reakcji na taki stan rzeczy...
    • Gość: aaa Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 11:43
      a jak sobie to wyobrażasz? zerwanie umowy? to byłby dopiero raban, że państwo bezprawia i że rząd robi co mu się podoba. Łatwo się mówi, ale trzeba przewidzieć konsekwencje. Dla mnie to byłby niebezpieczny precedens.
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 12:17
      @ Pan Tadeusz - przy braku logowania komentować może każdy pod tym nickiem , wiele razy pisałem że te chamskie komentarze to nie moje - więc zastanów się zanim komuś nawtykasz -))
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 12:33
      @aaa - Nie wiem jak miało by to wyglądać prawnie (może np. rewizja umowy jak miało to miejsce w przypadku PKO) nie jestem specjalistą od prawa gospodarczego, ale chyba nie uważasz że taki stan rzeczy powinien być utrzymany i powinno się dalej udawać że problemu nie ma?
      Jeśli tak będzie dalej to tylko niewielu będzie stać na jeżdżenie po tej autostradzie, reszta (czyli TIRy również, tu najbardziej ma znaczenie koszt przejazdu) będzie musiała jeździć po drogach bocznych, które w myśl umowy z właścicielem nie mogą być remontowane!!! Co jest jawnym złamaniem prawa, bo jak inaczej nazwać brak możliwości remontowania np. drogi gminnej czy powiatowej tylko dla tego że obok jest autostrada?
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 12:36
      @sailor - nie nawtykałem Ci w żaden sposób, napisałem że ten nick często dokonuje kontrowersyjnych wpisów, jeśli jednak poczułeś się dotknięty to przepraszam...
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 13:17
      Chamstwo proszę Dziadostwa:

www.motofakty.pl/artykul/z_nozyczkami_po_wladze.html

www.motofakty.pl/artykul/nie_daj_sie_zabic.html

www.motofakty.pl/artykul/atrapy.html

www.motofakty.pl/artykul/dziury_beda_zarybiane.html
    • Gość: radar Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.12, 13:23
      bardzo zabawny odcinek :)
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 13:29
      Kulczyk i Ekipa chyba robią te drogi dla "Swoich" ... wiedząc jednocześnie, że państwo / gminy nie będą miały kasy na remont dróg pobocznych ,
      a jak dobrze z Tuskatym zagadają to może i załatwią .. Nakaz .. poruszania się po autostradach (podeprą to np. jakims "elkologicznym argumentem" --> np. Unia E. nakazała ocalić "dziedzictwo" lokalnych miasteczek i wsi.....:)
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:10
      www.motofakty.pl/artykul/kawe_podaja_w_wc.html
    • demostenes1980 Re: Motodziennik: Parada nowości 18.01.12, 14:10
      Bardzo spodobało mi się określenie pana Jacka tj. "jazda na naszych tzw. autostradach" :D. W ogóle cała ta sprawa z A4 z Krakowa do Katowic śmierdzi na kilometr i aż dziw bierze, że nie można poznać warunków koncesyjnych! Nie akceptuje podwyżek za autostrady szczególnie szkoda mi motocyklistów, bo choć sam nie jestem motocyklistom to wydaje mi się, że nacisk osi motocykli jest niewspółmierny do wysokości opłat za autostrady.

Tak przy okazji wkurzają mnie te opłaty za autostrady, bo w Czechach przykładowo można wykupić winietę na cały rok za równowartość 70 zł a ludzie wcale nie zarabiają mniej niż przeciętny Polak nie zamieszkały w Warszawie. Zastanawia Mnie ile jeszcze będziemy siedzieli cicho i patrzyli jak kolejne ekipy będą nas doić!
    • Gość: wiki Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:37
      ciekawe dlaczego ten nowy sangyong nazywa się korandosport jak nawet nie przypomina nigdzie nie przypomina korando a ta nowa kia ceed rzeczywiście przypomina astre Iv tylko troche mniej z dynamiczną stylizacją ale i tak jest piękna tylko niech w końcu pokarzą zdjęcia wnętrza
    • Gość: hehehe Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 14:48
      Jeżeli chodzi o odblaski dla motocykistów to bardzo dobry pomysł. Motocyklista będzie bardziej widoczny, a dzięki temu bezpieczniejszy. Nikt nikomu nie każe ubierać się jak robotnik na wykopach, myślę że producenci ubrań ładnie wkomponują elementy odblaskowe w odzież. Ograniczy to także znacznie pole popisu dla "Ti-szertowców".
    • Gość: czytelnik Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.devs.futuro.pl 18.01.12, 15:57
      wystarczy poczytac i od razu wiadomo, ze ssangyong bedzie dostepny w Polsce jako actyon sports a nie korando. korando to nazwa na rynek koreanski.
      to normalny facelifting i w dodatku udany, bo auto wyglada poprawnie.
    • americanmoto Re: Motodziennik: Parada nowości 18.01.12, 17:32
      Tak zwane autostrady to jest święta racja bo teraz wszystko już robią po prostu tak dla jaj np. obwodnica Podegrodzia koło Nowego Sącza jest tak wąska, że gdy jedzie nią TIR to od prawej do lewej strony pasa.
    • Gość: hhhhszaszcz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.01.12, 20:25
      Jajacek, wytlumacz mi i tadzikowi, dlaczego u ciebie w programje coupé to kupeee, a cee`d to sid a nie ceeeed?
    • Gość: R Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 20:48
      Czy ktoś zna mail do Pana Jacka?
    • Gość: fytax Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 22:54
      Ja Ci wytłumaczę dlaczego kupEEE: bo jest to słowo francuskie (ścięty) a kończy się na "e accent aigu". W myśl poprawnej pronuncjacji czyta się kupEE.

Ale z tym -LIŚMY to większość Warszawiaków źle akcentuje.. aż uszy bolą.

Co do Kii - niby ładniejsza, niby bardziej wygładzona, a jednak.. taka ""astrowata" a to nie jest komplement. Poprzednią wersję niech zostawią w obniżonej cenie!

A4 to żart. Jak możecie jeździjcie przez Olkusz, zwłaszcza w weekend.
      Aha, mam luźne propozycje co do rankingów: popieram postulat "śpiochów", pare takich pojazdów występowało w roli "samochodu tygodnia" (Passat W8, Volvo S60R, Xantia)
      A inna propozycja tyczy się samochodów terenowych. Widamo,że ok. 10tyś kupi się złom, ale chodzi o samochody tanie, wysoce w terenie sprawne i nie przysparzające zbyt wielu problemów właścicielowi, powiedzmy za ok 20tys zł?

W prasie pojawiają się Vitara,Korando,Frontera,Monterey,Blazer (me gusta) Cherokee i Grand Cherokee, Terrano i hardcoreowe propozycje (Niva), prosiłbym jednak o autorski ranking. Tak żeby uwzględnić jak krówska pokroju Blazera radzą sobie w terenie, jakie zastosowano rozwiąznia napędu i czy i jaka terenówka nie sprawi wielu problemów.
      Zaznaczam, nie chodzi o bulwarowe SUVy!

Pozdrawiam!
    • Gość: hhhszaszcz Re: Motodziennik: Parada nowości IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.12, 07:23
      To moze niech Jajacek zaanonsuje w jakim jezyku bedzie nam prezentowal swiatowa motoryzacje, albo niech ustali jakis kod; np. mrugniecie lewym okiem - zaciaga"kupe" z francuska, dwa mrugniecia - bedzie gadal po polsku, zrobi zeza - znaczy ze bedzie uswiadamial gawiedz po angielsku, z ulubionym poludniwoafrykanskim akcentem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka