Dodaj do ulubionych

Sprawdź OC w internecie

IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 19:21
Link bardzo użyteczny
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.net.stream.pl 16.02.12, 19:20
      Ha ha i to jest właśnie coś co od dawna powinno być zrobione w służbie zdrowia.
      Lekarz wpisuje PESEL pacjenta i widzi czy jest ubezpieczony czy nie.

Jak widać UFG zrobił takie coś bez większych problemów, a czemu w NFZ jest inaczej ...
    • Gość: Marian Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 19:31
      Najwyższy czas teraz zrobić coś z kręceniem liczników...
      ===============
      Pierwszy test Avensisa 2012 - tylko na Fanklubie Toyoty
      tiny.pl/hj84g
    • Gość: Gość Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.ists.pl 16.02.12, 19:32
      Panowie na moto.pl się nieźle wożą jak widać. Chevy camaro i to pewnie nie podstawa :):)
    • Gość: gosc Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 19:53
      sprawdzałem, brak danych.
    • kixx Re: Sprawdź OC w internecie 16.02.12, 20:11
      dla dwoch samochodow dziala,dla trzeciego ,z data zakupu sprzed 20 dni brak danych
    • Gość: ddd Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.ghnet.pl 16.02.12, 20:33
      Bzdura !!! Wpisuję OC samochodu, który sprzedałam i którego OC juz nie ma . A w bazie nadal istnieje :)
    • Gość: P_M_ Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.ksi-system.net 16.02.12, 22:21
      A ja wpisałem własny, który ubezpieczyłem 28 grudnia 2011 i 'BRAK DANYCH'.
      Pomył super - wyszło... jak zawsze.
    • milu100 Re: Sprawdź OC w internecie 16.02.12, 22:45
      Dla mojego samochodu: Brak danych
      Może nie dotyczy to wszystkich firm?
    • Gość: Marian Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.180.170.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.12, 23:25
      Firmy ubezpieczeniowe mają termin do 11 czerwca, by raportować ubezpieczenia pojazdów w czasie rzeczywistym. Strona UFG to na razie beta test. Niestety spowoduje to wzrost cen za polisy OC...
    • Gość: aaaaaa Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.c194.msk.pl 17.02.12, 00:53
      Gość: ddd
      Bzdura !!! Wpisuję OC samochodu, który sprzedałam i którego OC juz nie ma . A w bazie nadal istnieje :)
      ---------------

dupa z ciebie - sprzedany tez przeciez musi miec OC
    • Gość: ghejno Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 06:53
      powinna być taka baza po wpisaniu której wiadomo czy było wypłacane odszkodowanie dla danego auta. Jeśli było to za jakie szkody. Oczywiście z pominięciem odszkodowania za uszkodzenie ciał pasażerów. To chyba nie jest trudne. Ukróciłoby to sprzedawanie niby-bezwypadkowych samochodów.
    • Gość: tvh Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 08:02
      Sprawdziłem swoje (polisa z końca października) i jest. :-)
    • Gość: Gość Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 08:25
      Dupa blada, ubezpieczenie mam a w bazie brak danych...
    • Gość: tratatata Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 09:19
      Zaraz sprawdze wszystkich sąsiadów ;)
    • ruscy_za_ural Re: Sprawdź OC w internecie 17.02.12, 10:20
      DZIAŁA!!! tylko musicie zaznaczyć POLSKA!!!! Super!!!! Jeszcze tylko zróbcie obowiazkowe wpisywanie do CEPIKU przebiegu kilimetrów podczas każdego badania technicznego i nadal będę głosował na PO!!!!!
    • Gość: GOSC Re: Sprawdź OC w internecie IP: 195.187.0.* 17.02.12, 10:23
      wpisalem nr rej auta, ktore nie mialo ubezpieczenia, a zostalo zezlomowane 6 m-cy temu,
      wynik zapytania: posiada ubezpieczenie:)
    • who_cares Re: Sprawdź OC w internecie 17.02.12, 12:22
      Jeśli auto nie miało ubezpieczenia w dniu złomowania to ostatni właściciel może się spodziewać sporej kary do zapłacenia. Kwestia ogarnięcia w CEPIKU. Kilka kwerend i kilkaset tysięcy wezwań do zapłaty.
    • Gość: gosc Re: Sprawdź OC w internecie IP: 198.36.87.* 17.02.12, 12:24
      Brak danych
    • Gość: Bimota Sprawdź OC w internecie IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 23:57
      Komis nie kupuje aut, tylko przyjmuje do sprzedazy.
    • Gość: trombozuh Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.12, 18:49
      Bo ZUS informatyzował Wielki Płatnik pan Krauze za marnych kilka miliardów złotych. I dlatego nie ma możliwości, żeby po wpisaniu PESEL sprawdzić, kiedy za delikwenta wpłynęła ostatnia składka i czy ma on ubezpieczenie. Żeby tak skomplikowaną informację uzyskać, to by pan Krauze musiał dostać jeszcze parę miliardów.
    • kibic_rudego Re: Sprawdź OC w internecie 23.02.12, 19:01
      "właściciel komisu zachęca go i oferuje ?aktualne? ubezpieczenie OC od poprzedniego właściciela samochodu."

Dlaczego prok. nie ściga z urzędu takich właścicieli komisów ?
    • Gość: patriarcha Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.toya.net.pl 17.09.12, 10:30
      Państwo zawsze będzie ścigać o OC , a i tak znajdą się tacy, którzy nie zapłacą..dlaczego mnie to nie dziwi? OC już mam ,ale planuję jeszcze wykupić ubezpieczenie na używany motocykl. Wie ktoś gdzie teraz i za ile jest taka możliwość?
    • Gość: Boguś Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.toya.net.pl 17.09.12, 15:56
      200 tys. nieubezpieczonych, no dobrze...a ilu wśród nich pijanych? o tym to już nikt nie napisze. Na nowy motor w hondzie biorą chyba około 300 za rok a w yamaha za używany około 450zł. pzu już by suchej nitki na człowieku nie zostawiło
    • Gość: złość Re: Sprawdź OC w internecie IP: *.toya.net.pl 18.09.12, 17:25
      czy was też wkurza ta wyskakująca reklama moto.pl ? już 3 systemy zainstalowałem, bo chciałem się tu wypowiedziec...a to ciagle się wyświetla.. Internet to niezbyt fajna sprawa jesli chodzi o spr. kasy na koncie, etc. taki system inwigilacji.

do rudy - nie ścigają właścicieli komisów, bo ktoś musi płacić podatki
      do patriarcha - państwo i tak nakładać będzie podatki czy nam się to podoba czy nie
      do Boguś - policja zawsze widzi pijanych jak liczą na łapówki, a używany motocykl lepiej na nowy wymienić; więcej kasy w kieszeni, a czymś porządnym się będzie jeździć.

Dziękuję za wysłuchanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka