Dodaj do ulubionych

Nissan Maxima czy Toyota Camry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 14:22
Zastanawiam się nad kupnem luksusowego ale też bezawaryjnego samochodu 6-7
letniego. Co wybrać Nissana Maximę czy Toyotę Camry z silnikami
trzylitrowymi. Myślę też o założeniu gazu sekwencyjnego. oba samochody
kosztują ok. 40 - 50 tys. zł
Obserwuj wątek
    • Gość: pgr Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.rato.pl / *.rato.pl 25.07.04, 15:18
      zagazować takie bryki to grzech.
      • Gość: verte Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:28
        Gość portalu: pgr napisał(a):

> zagazować takie bryki to grzech.

Takie bryki i w tym wieku to akurat są w 90% zagazowane.Autka w sumie
        porównywalne(rozumiem że autora interesuje V6) tylko jedna moja uwaga nie
        widziałem nigdy starszej Camry w dobrym stanie.Kiedyś sporo się tego sprowadzało
        ale większość już ma powypadkową przeszłość.Oczywiście Camry jest ładniejsza.
    • Gość: nibelung777 Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.07.04, 16:20
      I oba są z tego samego roku?
      Trudny wybór, równie dobrze można rzucić monetą. Jeździłem poprzednim modelem
      Maximy, a teraz mam "ten ostatni" QX - oba samochody doskonałe, w poprzedniej
      nigdy nic nie zawiodło a w tej jeszcze nie wiem, bo mam ją krótko, ale pewnie
      też niezawodna. Ja bym kupił Nissana, ale Pan niech kupi co bardziej sie Panu
      podoba i czym Panu sie lepiej jeździ. O ew. awarie prosze się nie martwić ani w
      Camry ani w Maximie - są to auta które zwyczajowo nie psują się, pozdrawiam -
      Nibelung777.
      I jeszcze jedno: czy któryś jest z automatyczną skrzynią biegów? Bo jeśli tak,
      to kupiłbym tylko automat, chyba ze aut. skrzynie biegów mają oba i wracamy do
      punktu wyjścia - moneta.
      • Gość: Raf4 Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 17:08
        Na razie rozglądam się za dobrym egzemplarzem, ale ciężko coś dobrego w Polsce
        kupić. Ew. można sprowadzić ale są to dodatkowe utrudnienia. Osobiście bardziej
        podoba mi się Maxima lecz Camry stoi wyżej w notowaniach samochodów
        bezawaryjnych. Ciekawe ile kosztuje sekwencja do Maximy trzylitrowej. Kolega ma
        taką ale z 91 czyli samochód jest 13 letni. Chodzi jak zegarek Szwajcarski. Ma
        ją zagazowaną. Instalacja kosztowała jakieś 2500 zł. Nigdy nie strzeliła.
        Ciekawe ile średnio Panu pali nowsza wersja QX i z którego roku jest.
        Zastanawiam się nad rokiem prod 97-99. Czy lepiej poczekać na nowszą z 2000 r.
        Jeśli chodzi o automat to trochę boję się, że może paść. Inny mój kolega miał
        Maximę z 92 na automacie i wypadał 4 bieg.
        • Gość: Michal Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.fornfyndet.se 25.07.04, 18:25
          Pytaj Milosa,On posiada taka 3 litrowa,jest bardzo zadowolony z niej.Niestey
          Camry trzyma niesamowicie cene,spada wolniej niz mercedes.Zreszta trudno jest
          je nabyc nikt niechce sprzedac.
          www2.blocket.se/view/2991881.htm?l=0&c=1&city=0
          Zobacz tyle jest Camer na cala Skåne .
          Pzdr.Michal
          • Gość: Michal Re: Nissan Maxima czy Toyota Camry IP: *.fornfyndet.se 25.07.04, 18:31
            www2.blocket.se/search?q=Toyota+Camry&caller=lu_s&l=0&city=0&category=4&where=1

Tutaj sa adresy do wszystkich Camry.
            Pzdr.Michal
        • Gość: nibelung777 Re: Maxima czy Camry IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.07.04, 22:08
          QX jest z tego roku, pali ok. 14l / 100km - jest to wersja z automatyczna
          skrzynią, a ja jezdze glownie po W-wie. Jak jade dalej, to w trasie ca
          9l/100km, zalezy oczywiscie od szybkosci ale ja jezdze spokojnie. Poprzednia
          spalała analogicznie ok 16l/100 w miescie i 8l/100 "w spokojnej trasie".
          Lepiej poczekać na nowszą, a automatu prosze sie nie bac, nie slyszalem i nie
          spotkalem nikogo, komu padl automat w maximie. Poza tym nawet jesli sie zepsuje
          to serwis naprawi, ale dlaczego ma sie popsuc? Automat jest trwalszy od manuala
          i mniej skory do awarii, problem moze byc tylko ew. dluga jazda z dużą
          prędkością (190 - 230 km/h), np. autostradą, bo mozna "zagotowac" olej w
          skrzyni - dlatego lepiej kupic nowsza wersje z chlodnica oleju skrzyni biegów,
          albo starszą ale lepiej ją dołożyć jeśli nie ma. Amerykanskie wersje
          zwyczajowo nie maja rzeczonej chlodnicy. W skrócie: bajkowe auto, szczerze
          polecam Maximę i "starą" i QX, pozdrawiam - Nibelung777
          • Gość: Raf4 Re: Maxima czy Camry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:15
            Rozumiem, że chodzi o model po 2000 r. kosztuje on powyżej 55, 60 tys. zł
            wygląd ma podobny do Almery sedana. Martwi mnie tylko że tak szybko tracą na
            wartości i ciężko coś takiego kupić z drugiej ręki. Myślałem o wyjeździe do
            Niemiec ale dochodzi dodatkowo 10 % cła, akcyza, koszt transportu, itp. Myślę,
            że muszę uzbroić się w cierpliwość i szukać dobrego egzemplarza w Polsce. Jeśli
            chodzi o przebiegi to mam wrażenie, że nawet w młodych rocznikach są sporo
            przelatane ale tego samochodu nie kupuje się jako drugi na zakupy. Pozdrawiam -
            Raf4
            • Gość: arek Re: Maxima czy Camry IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.07.04, 23:33
              wutam...
              zastanawiam sie nad kupnem camry tak kolo 93, 94 rok...gdzie moge znalezc
              informacje o tym aucie?czy jezeli trafie udany egzemplarz to bedzie on
              bezawaryjny...zastanawiam sie tez nad carina w tych samych rocznikach...
              jedyne co mnie boli to to ze za te pieniadze moglbym kupic cos innego z dwiema
              poduszkami i absem...wolalbym cos wyposazonego w takie wypasy...(moglbym
              naprzyklad sprowadzic almere 95rok za te pieniadze)
              co o tym myslicie?
              dzieki
              arek
    • Gość: mis TYLKO MAXIMA - PRZEJEDZ SIE TYM AUTEM IP: *.bchsia.telus.net 27.07.04, 23:39
      I PRZEJEDZ SIE CAMRY - I ZOBACZYSZ ,ZE NIE BEDZIESZ MUSIAL SIE ZASTANAWIAC.

Jechalem w tym roku maxima z roku 2001 - cos niesamowitego -

Camry jest mieksza i moim zdaniem lepiej wyciszona ale maxima bije toyote z
      silnikiem
      • 1gap Re: TYLKO MAXIMA - PRZEJEDZ SIE TYM AUTEM 28.07.04, 00:02
        Jesli juz to szukaj rocznik 95 Camry. Miala wtedy maly retusz, przednie swiatla
        do szpica i tylne lezkowate bez czarnego panela miedzy nimi. To wg mnie
        najladniejszy model w historii Camry.
        • Gość: arek Re: TYLKO MAXIMA - PRZEJEDZ SIE TYM AUTEM IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.07.04, 08:21
          na 95 niestety mnie nie stac:(
          pzdr
          arek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka