darek.kontakt 12.04.14, 18:11 szukam informacji na temat silników benzynowych montowanych we francuzach. Silnik 1,6 16V 88kW / 120 KW Interesuje mnie wszystko co się psuję, jak się sprawdza w drodze Link Zgłoś Obserwuj wątek
nfplakto Re: szukam informacji na temat silników 12.04.14, 20:18 W Polsce sie robi wszystko byle jak. Nawet postow nie potrafia ludzie porzadnie napisac. Ani dzien dobry, ani prosze, ani dziekuje. Link Zgłoś
samspade Re: szukam informacji na temat silników 13.04.14, 13:22 Jezelo chodzi ci o 1.6 vti to poszukaj na forach puga czy cytryny. Link Zgłoś
jeepwdyzlu kilo i KILO 13.04.14, 16:36 88kW i 120 KW Ergo K jest większe niż k 1,3 raza :-) Zawsze człowiek się czegoś dowie... jeep Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: kilo i KILO 13.04.14, 16:57 Ja kupuję tylko niemieckie auta:) Francuzi są dobrzy ale w łóżku:) Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: kilo i KILO 13.04.14, 17:51 mówiłem, że misiaczek jest kobietą.... no bo chyba nie gejem????? jeep Link Zgłoś
samspade Re: kilo i KILO 13.04.14, 21:31 Kobieta raczej nie. Wiadomo ze nie ma pojecia o samochodach wiec gdyby byl kobieta nie ekscytowal by sie tak polo po mechmedzie z wermahtu. I pisze o sobie "napisalem". Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kilo i KILO 13.04.14, 22:33 ten kto wygłasza peany nad francuska motoryzacja tez ma raczej małe pojecie o samochodach. Link Zgłoś
fuiio Re: kilo i KILO 13.04.14, 22:41 Dlaczego. Byly calkiem fajne francuskie auta..np peugeot 504 jako przesliczny kabriolet czy coupe projektu bertone bodaj albo hipertrwale kombi z dieslem ktory potrafil przejezdzic 2 mln km bez remontu.. Z wygodnymi stolkami niczym ulubiony tapczanik babci i gigantycznym kufrem Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kilo i KILO 13.04.14, 22:56 ostatnio gdy czekałem do wymiany opon facet w nowej pieknej renówce zapieprzał na gwałt do sklepu po nowe śruby ,słyszałem tylko wulkanizatora -panie idz pan kup sobie jakies normalne porzadne sruby , he he. ech długo by opowiadac o francuskiej mysli motoryzacyjnej . Link Zgłoś
apodemus Re: kilo i KILO 14.04.14, 08:07 To opowiedz. Chętnie posłucham Twojej opinii, pewnie dowiem się wielu ciekawych rzeczy o swoich samochodach - obecnym i poprzednim. Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kilo i KILO 15.04.14, 13:16 tak i każdym zrobiłeś pewno po pół miliona bez remontu , he he. Link Zgłoś
chris62 Re: kilo i KILO 22.04.14, 09:30 piotr33k2 napisał: > ostatnio gdy czekałem do wymiany opon facet w nowej pieknej renówce zapieprzał > na gwałt do sklepu po nowe śruby ,słyszałem tylko wulkanizatora -panie idz pan > kup sobie jakies normalne porzadne sruby , he he. ech długo by opowiadac o fra > ncuskiej mysli motoryzacyjnej . --------------------------------- No nie wiem o co mogło chodzić czy ta nowa piękna renówka miała koła przybite gwoździami czy jak? Link Zgłoś
only_the_godfather Re: kilo i KILO 22.04.14, 10:36 Problem z pękającymi śrubami występuje nie tylko francuzach. Znajomy wulkanizator jak mu powiedziałem ze to podobno [przypadłość francuzów zaśmiał się i tylko stwierdził że on ma VW i też mu się tak zdarzyło. Chętnie posłucham jakie to usterki trapią francuskie auta bo cholera ma ich kilka w rodzinie, miałem też takie które przejechały ponad 200 tyś.km i na złom poszły by blachy były skorodowane a silnik dalej pracował jak trzeba. Więc słucham bo co to się takiego dzieje z tymi francuskimi autami? Link Zgłoś
marusmk Re: kilo i KILO 22.04.14, 09:42 Wytłumacz mi w takim razie, dlaczego jadąc swoją francuską Phedrą latem na przejażdżkę do Włoch- spotykam na poboczach autostrad stojące niemieckie auta? Jadę w jedną stronę: stoi kilka w kałuży jakichś płynów. Wracam- też stoją. A takie ładne, błyszczące od wosku Aufi, BMW i tym podobne niemieckie. A na południu itallii to już masakra z tymi niemcami :) Link Zgłoś
marusmk Re: kilo i KILO 22.04.14, 09:44 Acha- stoją jeszcze na niemieckich autostradach :) Link Zgłoś
only_the_godfather Re: kilo i KILO 22.04.14, 10:38 Odpowiem Ci za niego bi kiedyś zadałem mu to samo pytanie a w odpowiedzi usłyszałem że źle widzę bo on widzi tylko francuzy. Tak więc nie oczekuj rzeczowej wypowiedzi. Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kilo i KILO 22.04.14, 17:32 zawieszenie tragicznie nietrwałe ,silniki diesla dci tragiczne, praktyczne po 150 tys do remontu, hdi troche lepsze ale już rzeżą po kilkudziesieciu tys ,elektronika ba zwykła elektryka tez do dupy wszystko za delikatne te plastikowe gówienka czujniki czujniczki, druciki jak w starym tranzystorze narazone na drgania to jedno odpadnie to drugie przestanie działać itd itp. silnki benzynowe już przecietnej klasy blacharka też dobra . oczywiscie sa lepsze marki i modele ,najgorsze jest reno , są dosć ładne i dość tanie na rynku wtórnym (ciekawe dlaczego he he) dlatego też dość popularne , oczywiście tez że jak nowe tak do 5 lat to jeszcze ujdzie w tłoku pod wzgledem awaryjnosci ale trzeba ciagle ładowac szmal , ale po 10 latach to juz tylko szrot . taka jest prawda o francuskiej motoryzacji i możecie tu bredzić głodne kawałki jakie to wspaniałe trwałe długowieczne francuzy macie w które nic nie ładujecie finansowo tylko ze ja znam to z autopsji i nie znam nikogo w realnym zyciu kto by miał takie zdanie ja wy .kto z moich znajomych kolegów rodziny miał francuza to miał go tylko raz , he he. Link Zgłoś
only_the_godfather Re: kilo i KILO 22.04.14, 17:43 Nawet nie chce mi się czytać tego twojego bełkotu bo ciągle piszesz to samo. Pewnie w autach niemieckich albo japońskich czujników nie ma co?Tam to pewnie silnik konstrukcyjnie odpowiada budowie tego z Poloneza czyli prosty jak budowa cepa?Mam znajomego ma Primerę z silnikiem 1.9dci powiedział tak ten silnik to chyba zemsta konstruktorów Renault ale jak dbasz o to auto i naprawiasz wszystko tak jak trzeba i kiedy trzeba to jest w porządku. Sam mam 1.4 od Renault i auto jeździ i nie psuje się mimo 11 lat. Mam też Scenika z 2001 roku który ma 180 tys. przebiegu tez silnik 1.9 dci i jakoś cuda jakie ty opisujesz nie dzieją się. Miałem Xsarę picasso z 2002 roku z 2.0 HDI miała ponad 200 tys. przebiegu i silnik działał bez zarzutu. Widocznie albo miałeś jakiś feralny egzemplarz albo twoje opinie pochodzą z jakiegoś auto światu czy innego motora. Link Zgłoś
piotr33k2 Re: kilo i KILO 22.04.14, 18:04 tak tak wszscy sie myla i ja, i autoświat, i motor, i tysiac byłych uzytkowników francuskiego g.... przestac bredzić te głodne kawałki ile to nie masz i ile nie miałes francuskich samochodów i ile to milionów kilometrów nimi nie przejechałeś . moge ci tylko pogratulowac i zyczyc dalszych samochodowych uniesień we franuskich fotelach tylko ze jak tak to ty nie masz zielonego pojecia co to jest uzytkowac dobry niezwodny bezproblemowy samochód . he he. Link Zgłoś
only_the_godfather Re: kilo i KILO 22.04.14, 18:22 No za to ty masz prawo pisać ile to nie miałeś samochodów i jakie to były świetnie i tylko te francuzy są takie złe a opinię o nich masz taką na podstawie użytkowania jednego modelu. Bredzisz to sam i tyle sam powtarzasz w kółko te same historyjki wyssane z palca a jak ktoś neguje twoje opinie to odrazu bredzi, nie zna i nie wie co to prawdziwy samochód. Ty za to wiesz wszystko. Pierdzielisz na tym forum takie same smenty jak misiaczek tylko tamten wychwala polo a ty w kółko podajesz jakieś puste hasło jako te francuzy są złe. Link Zgłoś
marusmk Re: kilo i KILO 22.04.14, 21:37 piotr33k2 napisał: > tak tak wszscy sie myla i ja, i autoświat, i motor, i tysiac byłych uzytkownikó > w francuskiego g.... A jak się wejdzie na fora niemieckich cudów techniki, to nic tylko achy i ochy :) A zwłaszcza sikają ze szczęścia właściciele 1.4 TSI TC, 2.0 TDI 16V PD, a szczególnie szczęśliwi są ci co mają 2.5 TDI V6 (A4, A6, A8, VW Passat B5, Skoda Superb) :) samspade napisał: > Ze tez chce Ci sie dyskutowac z misiaczkiem. To samo chciałem napisać, więc kończę. Link Zgłoś