Dodaj do ulubionych

wypadek we Wrocławiu

22.04.14, 11:37
www.gazetawroclawska.pl/artykul/3409507,wroclaw-wypadek-porsche-na-rondzie-zolnierzy-wykletych-zdjecia,id,t.html
wczoraj byłem świadkiem. Latarnią prawie w dach dostałem.
Czytam teraz opis i sie zastanawiam jak było naprawdę :)

Porsche wjechało na czerwony, ewidentnie. Volvo jechało na zielonym. Jasne.
Kierowca porsche od razu sie przyznał.
Na straż czekaliśmy jakieś 5 minut, zajęli sie od razu usuwaniem "skutków" (lampa uliczna była pod prądem)
na pogotowie czekalismy minut 8 - przebadali kierowcę volvo a potem porsche.
Dopiero po 20 minutach przyjechała policja i tu faktycznie okazało się że nie ma kierowcy porsche. Jest jego portfel na siedzeniu ale jego brak. Ponieważ po "okazaniu sie" policji nie mogłem już czekać to pojechałem - jak sie okazało kierowcy nie znaleźli.
Gość ponad 60 lat, na pewno nie "wczorajszy" bo wyciągałem go z auta, lekarz - od razu zaczął sie przed pogotowiem pytać tego z volvo co go boli itd.
Myślicie że zniknął bo bal sie jakiegoś 0,2 po kolacji z winem w niedziele?

Szczerze - jak mnie pociągną na świadka to na 100% potwierdzę że gość był trzeźwy i nie czuć było od niego alkoholu.
Kto z Wrocławia niech się przyznaje czy zna pana doktora z Kamieńskiego jeżdżącego Kajenką :)
Obserwuj wątek
    • darmowy1 Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 11:42
      Zaraz alkohol... za jakiś czas pokaże się na policji stwierdzając, że niczego nie pamięta, a odszedł z miejsca wypadku, bo był w szoku.
      • trypel Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 11:54
        no pacz. I ja to jeszcze jako świadek potwierdzę.
      • swan_ganz Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 14:45
        a odszedł z miejsca wypadku, bo był w szoku.

a nie mógł być w takim szoku?
    • misiaczek1282 Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 14:33
      trypel napisał:

> www.gazetawroclawska.pl/artykul/3409507,wroclaw-wypadek-porsche-na-rondzie-zolnierzy-wykletych-zdjecia,id,t.html
      > wczoraj byłem świadkiem. Latarnią prawie w dach dostałem.
      A FAKTYCZNIE, WIDAĆ CIĘ NA ZDJĘCIU NR 9 i 10
    • swan_ganz Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 14:44
      Ty to ten w sukience na trzeciej fotce?

Ja znam doktora z Kamieńskiego, który jeździ Cayenne choć nie wiem czy to on jest jedynym lekarzem z tego szpitala, który ma taki samochód... Ale zaraz się dowiem czy to o niego ci chodzi...
      A tak na marginesie; czego od niego chcesz?
      • trypel Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 14:58
        jest 2 lekarzy z kajenkami na Kamieńskiego, niestety nie znam żadnego.

zastanawialismy sie czy po prostu nie zemdlał gdzieś obok za blokiem. I czy wszystko z nim w porządku - widać było że sie czuł winny i nieźle nim to walnęło.
        Powiedziałem to policji ale chyba nie potraktowali tego poważnie.

w każdym razie każdy sie może zagapić. A ja nie będę wieszał na nim psów tylko dlatego że porsche jak to widać na komentarzach pod artykułem.

jak jestes w stanie sie coś dowiedzieć to daj znać czy wszystko OK
        • swan_ganz Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 15:16
          jest 2 lekarzy z kajenkami na Kamieńskiego, niestety nie znam żadnego

Dzwoniłem do swojego klienta i to musi być "ten drugi" bo ten "mój" to od tygodnia (jak się okazało) leży na plaży i drinki sączy więc nie mógł przydzwonić we Wrocku..

Trypel? Ja wiem czym jeżdżą moi klienci bo czasem widujemy się na gruncie prywatnym albo gadamy na tematy nie związane z tymi służbowymi więc siłą rzeczy takie informacje dot. posiadanego wózka wypływają w czasie rozmowy ale ty? Skąd Ty takie rzeczy wiesz? W CBA pracujesz? Pokaż lekarzu co masz w garażu?
          Tylko prawdę pisz a nie ściemniaj bo ja i tak się kapnę...
          • trypel Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 15:24
            kiedyś się spotkamy pod szpitalem to powiem. ;)

A jakbys sie przypadkiem dowiedział że gosciowi nic nie jest i po prostu miał dosyć gapiów i polazł do domu (Ty tam jesteś częściej niż ja) to daj znać. Żona mi się przejęła.

PS wiesz że w wojskowym budują nowy blok op.? to też Twoj klient? :)
            • swan_ganz Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 15:47
              w wojskowym budują nowy blok op.? to też Twoj klient? :)

dawno tam nie byłem.. Wiesz może czy na potrzeby kardiochirurgi ten nowy blok ma powstać? I czy budujecie tam salę hybrydową ? Rozumiem, że to ty wygrałeś u nich przetarg na tą inwestycję? Kup wyposażenie dla tej hybrydówki u mnie a dam ci kluczyki do Cayenne oraz do Macana dla szanownej małżonki :-)
              • trypel Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 15:55
                nie wiem ale sie dowiem :)
                daj mi 2 dni to spróbuję.
                Nie - nie ja buduję. Ja tylko sprzedaję. I szpitale na moje rzeczy nie mają kasy bo inne Swany z nich wszystko wyciągają. Do zera.

ale jak bede coś wiedział to podrzucę info za free. Nawet logana nie musisz fundować :)
                • swan_ganz Re: wypadek we Wrocławiu 22.04.14, 16:16

gdyby tylko do zera... Oni długi zaciągają bo zero to dla nich stan nie tylko naturalny ale wręcz pożądany.. :-)
                  A ostatnio żadne "swany" nic od nich nie wyciągają bo oni wszyscy czekają na tzw. "fundusze norweskie", którymi dzieli Ministerstwo Zdrowia ale robi to jakoś na tyle opieszale, że od ponad pół roku nikt nic nie kupuje bo wszyscy liczą, że dostaną kasę ale ogłoszenia o zaakceptowanych wnioskach do tych funduszy jak nie było tak nie ma.. I efekt jest taki, że szpitale czekają, pacjenci też czekają a ja chodzę wcurwiony bo głodny jestem...
                  W zeszłym roku odwaliłem kupę roboty ( a z miesiąc pracowałem w terenie) poukładałem sprawy jak trzeba, spacyfikowałem konkurencję, wyniki miały być w grudniu ub roku, potem przesunięto je na koniec pierwszego kwartału br. roku, który tez już przecież minął a kasy jak nie było tak nie ma.. Jestem pewien, ze to przez Tuska który wraz ze swoimi kumplami przewalił kasę przeznaczoną na sprzęt medyczny i teraz już nie mają czym dzielić i zamiast to powiedzieć szpitalom, które w takiej sytuacji spróbują sobie poradzić inaczej z finansowaniem koniecznych zakupów to wolą ściemniać, że już za chwileczkę, już za momencik...
              • trypel Re: wypadek we Wrocławiu 25.04.14, 09:03
                Centralny Blok Operacyjny
                tylko tyle
    • oixio skrzyżowanie bez sygnalizacji ? 22.04.14, 21:47
      skrzyżowanie - Wrocław - bez sygnalizacji

Biorę skrzyżowanie jako każde przecięcie .... zgodne z Konwencja Wiedeńską w środkowej Europie.

Wstyd.
    • nazimno Re: wypadek we Wrocławiu 23.04.14, 10:50
      m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,15835846,Pijany_prokurator_spowodowal_wypadek__Jest_zawieszony.html

No comments.
    • nazimno Droga pani Elu... 29.04.14, 10:34
      Jesli Pani nie stac na prawdziwa reklame, to nie mamy o czym rozmawiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka