Dodaj do ulubionych

uczciwość handlarzy... przykład

05.05.14, 14:49
Tutaj aukcja z większą ceną i przebiegiem

otomoto.pl/honda-jazz-C33100124.html
ale nie szło, to obniżyli i cenę i przebieg:

otomoto.pl/honda-jazz-bardzo-ladny-klima-z-niemiec-C33073255.html
Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: uczciwość handlarzy... przykład 05.05.14, 15:36
      ale o co chodzi? Nie poszła za "cenę marzeń" to w poszukiwaniu łosia obniżyli ją i jest to chyba normalna praktyka, co?
      O jestem pewien, że jak dalej nie znajdzie się jakiś amator to pewnie kolejny raz obniżą cenę..
      • tomek854 Re: uczciwość handlarzy... przykład 05.05.14, 15:48
        "to obniżyli i cenę i przebieg: "

Jeśli to jest normalne, to to jest chyba jakaś polska norma...
        • swan_ganz Re: uczciwość handlarzy... przykład 05.05.14, 16:08

a na przebieg nie zwróciłem uwagi... Jeśli go zmienili to są zwykłymi bydlakami i do odstrzału ich...
          • nazimno Dalem wujkowi google "korekta licznikow slask". 05.05.14, 16:22
            No wiec daj to samo i zobacz jak ten interes sie rozwija.
            • trypel Re: Dalem wujkowi google "korekta licznikow slask 05.05.14, 16:35
              interes sie rozwija bo ludzie kochają być oszukiwani. Od zawsze. Bez żadnego pokrycia w faktach a i tak bedą uparcie wierzyli.

Jedni wierzą w obietnice o życiu wiecznym, inni w stado hurys po smierci a inni w to że 10 letnim dieslem jezdziła emerytka na zakupy co sobota do aldika i płakała jak bóbr jak sprzedawała.
              I dlaczego sie mamy dziwić że ktoś im te cuda dostarcza :) popyt kształtuje podaż.
              • wsk175 Re: Dalem wujkowi google "korekta licznikow slask 05.05.14, 16:57
                święta prawda.
                Stado baranów szuka 10 latka z dieslem pod maską i przebiegiem 100tys.
                Popyt rodzi podaż takich smaczków....
              • nazimno Ciekawe, czy VAT odprowadzaja. 05.05.14, 17:07
                Pytanie: czy od uslugi nielegalnej mozna naliczyc VAT?
                Co na to koryfeusze finansow?
                • qqbek Jak to nielegalnej? 05.05.14, 17:25
                  Przecież to "korekta".
                  Masz prawo wymienić zegary w aucie i oczekiwać, że nowe będą odzwierciedlały rzeczywisty przebieg auta.
                  Taka firma umożliwi to Tobie za ułamek tego, co wzięłaby ASO ;)
                  • nazimno Rozumiem: "lub czasopisma" 06.05.14, 15:10
                    Gdybys pozyczyl mi np. 100 000 PLN, to ja oddajc Ci pieniadze, wykonam niewielka "korekte", a jaka ona bedzie dowiesz sie, gdy mi je najpierw pozyczysz.

To jak - pozyczycie?

No wiec?
                    • przemekthor Re: Rozumiem: "lub czasopisma" 06.05.14, 22:03
                      Jeśli korekta będzie w górę, mogę się zastanowić.
                      • jeepwdyzlu Re: Rozumiem: "lub czasopisma" 06.05.14, 23:21
                        Ostatnio mój współpracownik kupił mazdę 6 diesla - z 2010 roku z przebiegiem 115 tys
                        Czyli normalnym..
                        Tymczasem 99% ludzi dziwi się czemu TAK DUŻY przebieg

Macie rację
                        Ludzie CHCĄ być ruch.ani w dupę
                        Handlarze dostarczają tylko to, czego potrzebuje tłuszcza...

jeep
                        • samspade Re: Rozumiem: "lub czasopisma" 06.05.14, 23:32
                          Ogladam czasami turbo kamera. Beztroska ludzi bywa porazajaca. Potrafia kupowac samochod bezsprawdzenia go. Nie sprawdza vin, nie wezma go do mechanika/aso. Byle tylko the price is right. Oszysci tylko na to czekaja.
                    • vogon.jeltz Re: Rozumiem: "lub czasopisma" 07.05.14, 01:03
                      > Gdybys pozyczyl mi np. 100 000 PLN, to ja oddajc Ci pieniadze,
                      > wykonam niewielka "korekte"

Analogia trochę z dupy. Pożyczając pieniądze zaciągasz pewne zobowiązanie i stajesz się stroną umowy. Handlarz generalnie nie ma wobec ciebie żadnych zobowiązań, a do umowy dopiero możesz się zdecydować, czy przystąpisz.
    • mlynek_999 Re: uczciwość handlarzy... przykład 06.05.14, 14:27
      Ciekawe o ile ten się odmłodzi, jak trafi to czarownika:

allegro.pl/skoda-fabia-kombi-1-2-htp-bez-sciemy-i4215192376.html
      • trypel Re: uczciwość handlarzy... przykład 06.05.14, 14:40
        szacunek za ogłoszenie.
        Z przyjemnoscią przeczytałem.
        • przemekthor Re: uczciwość handlarzy... przykład 06.05.14, 22:01
          Ogłoszenie niezłe, ale jakoś mam wątpliwości, czy za 12 koła zejdzie było nie było 10 letnia skodzina i to z dość grubym przebiegiem.
      • lazy.eye Re: uczciwość handlarzy... przykład 06.05.14, 23:58
        12k za wyeksploatowany złom, który nie dogoniłby nawet tira, nie mówiąc o wyprzedzeniu:)
        Wart może 3k dla desperata bez kasy, który chciałby tym jeździć.
        • loyezoo Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 09:12
          Gość szczery ale poniosła go fantazja.
          Tak sobie "pokukałem" na aledrogo.
          otomoto.pl/skoda-fabia-1-2-salon-polska-1-reka-C32791539.html
          otomoto.pl/skoda-fabia-salon-serwis-100-bezwypadek-C33118893.html
          2006 rok otomoto.pl/skoda-fabia-i-wl-krajowy-klimatyzacja-C33114853.html

itd,

Faktycznie "daje 5 i biere" to dla tego pana powinno być bardzo zadowalające.Za 12tys.

otomoto.pl/skoda-fabia-ksiazka-serwisowa-salon-polska-C33079633.html
          • przemekthor Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 09:26
            No raczej. Zastanawiające, czym się kierują sprzedający, wymyślając sobie cenę wyjściową. Wystarczy zajrzeć w kwitek ubezpieczenia AC, tam jest wartość auta mniej więcej odpowiadająca prawdzie.
            • jbl25 Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 12:51
              Ja patrzyłem na cenę wg eurotaxu, dodałem sobie 1k na negocjację, w końcu poszło za 3k mniej :)
        • mlynek_999 Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 13:23
          Bierz poprawkę na to ze pewnie z 90% samochodów na otomoto to wyeksploatowany złom. A tutaj mozna podejrzewac, ze jeszcze pojezdzi, bo jest robiony (przynajmniej taka deklaracja). Z reszta sam kiedys kupilem punto w benzynie, ktore jak sie okazało po dłużsym czasie mialo 480tkm. Pierwszy wlasciciel, polska książka, przjerzał mi go serwis, wszystko miodzio. Gdybym sie nie dowiedzial przez przypadek to bym nawet nie podejrzewal. To jest loteria - tak na prawde opisow mozna w ogole nie czytac.
          Mysle, ze realna cena dla tego samochodu przed odpicowaniem to jakies 5-6 tys. Po odpicowaniu to już radosna twórczosc handlarza i naiwności kupującego.
          A czy to dla desperata? Prawde mówiąc jakbym chciał kupi fabie i mial do wyboru wypolerowana trumne od hanldarza i cos takiego to wolalbym to. A sa tez oferty od Mirków po 14 tys za ten rocznik. Naturalna droga tego samochodu bedzie taka, ze zejdzie z polowy ceny, pojdzie do handlarza i wróci w pełnym blasku za tyle ile jest teraz.
          • loyezoo Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 17:19
            mlynek_999 napisał:

> Bierz poprawkę na to ze pewnie z 90% samochodów na otomoto to wyeksploatowany z
            > łom.
            ....

Sprawdzałeś linki które wkleiłem,a propos złomu? I dokładniej Skody.
      • vogon.jeltz Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 10:49
        > Ciekawe o ile ten się odmłodzi, jak trafi to czarownika:

Nie trafi. Żaden czarownik nie będzie na tyle głupi, żeby kupić dziesięcioletnią Skodawkę za 12k.
        • gzesiolek Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 13:45
          Alez beda wydzwaniac "biere za piec"
          Jak wlascicielowi nie zejdzie nawet za 10k to albo sam skreci, albo sprzeda za 7-8k handlarzowi, ktory odpicuje, skreci i sprzeda za 10... ot taka karma...

Ja bym na miejscy kolesia nie sprzedawal chyba, ze kasa potrzebna, albo miejsce parkingowe...
          • misiaczek1281 Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 19:21
            Fabka za 12? To moje słynne Polo patrząc na jego stan musiłabym wystawić za 15 k:)-ten sam rocznik,zero rdzy-bezwypadek,lakier oryginał (jedno malutkie zarysowanie 3cm na zderzaku bez rdzy - nie chcę go malować bo przy sprzedaży jakiś Mietek przyjdzie z miernikiem i mi powie:"Panie: malowane":). Prawdziwy przebieg 185 tys.km z czego sam zrobiłem tylko 15 tys.km w 2 lata czyli prawie nic...,w tym czasie wymieniony rozrząd,tłumik,2x olej,filtry i nigdy mnie nie zawiódł...niewytarta tapicerka,oryginalne radio i dywaniki,wszystko działa-klima też i udany silnik 1,4 16V - a nie jakiś 3 cylindrowiec:)....ale figę...nie wystawiam,bo drugiego tak mało wyeksploatowanego Volkswagena w tym roczniku nie będzie łatwo kupić:)...może kiedyś w rodzinie opchnę...poza tym już sobie wyobrażam stado Mietków krzyczących mi do słuchawki: "Panie daje pińć....szyść...no dobra siedym"...Komedia:)
            • loyezoo Re: uczciwość handlarzy... przykład 07.05.14, 21:57
              To chyba jakieś jednak starsze te polo (jakoś tak 78rok), skoro zderzak może ci pordzewieć.
              • misiaczek1281 Re: uczciwość handlarzy... przykład 08.05.14, 09:37
                loyezoo napisał:

> To chyba jakieś jednak starsze te polo (jakoś tak 78rok), skoro zderzak może ci
                > pordzewieć.

No właśnie nie może i nie rdzewieje...9N...nie wysilaj się....tobie i tak nie sprzedam:)
                • gzesiolek Re: uczciwość handlarzy... przykład 08.05.14, 10:10
                  To jak Ci ten zderzak zacznie rdzewiec to Ci +3k doplace do ceny ;)
                  • misiaczek1281 Re: uczciwość handlarzy... przykład 08.05.14, 12:19
                    gzesiolek napisał:

> To jak Ci ten zderzak zacznie rdzewiec to Ci +3k doplace do ceny ;)

nie zacznie;) i nie dopłacisz...nie stać cie na takie autko;)
                  • samspade Re: uczciwość handlarzy... przykład 08.05.14, 14:03
                    Już wiemy na czym polega ta niemiecka myśl technologiczna. Wyprodukowali nierdzewiejący plastik. Szacun. Nic dziwnego że polówka wraz z ilością powietrza wtłaczanego w fotel nabiera wartości.
                    • gzesiolek Re: uczciwość handlarzy... przykład 08.05.14, 16:27
                      Chyba powietrza z wyrazna zawartoscia siarkowodoru ;)
                      • misiaczek1281 Re: uczciwość handlarzy... przykład 09.05.14, 10:12
                        gzesiolek napisał:

> Chyba powietrza z wyrazna zawartoscia siarkowodoru ;)

gdzie wam opowiadali te bajki o powietrzu? w salonie?:)
                    • vogon.jeltz Re: uczciwość handlarzy... przykład 09.05.14, 11:04
                      > Już wiemy na czym polega ta niemiecka myśl technologiczna.
                      > Wyprodukowali nierdzewiejący plastik.

Niemiecka myśl technologiczna jest bardziej do przodu. Wyprodukowali RDZEWIEJĄCY plastik, po czym tak go zabezpieczyli przed korozją, że nie rdzewieje. Beat this!
                      • wsk175 kolejny mokry sen misiaczka 09.05.14, 16:35
                        miał miejsce właśnie.
                        • misiaczek1281 Re: kolejny mokry sen misiaczka 13.05.14, 17:05
                          to nie sen...to realny świat...za dobre auto trzeba zapłacić więcej:)
                          mokro masz? to sobie wytrzyj:)
    • ian_curtis sam możesz wybrać rok i przebieg AUDI A3 21.05.14, 17:47
      hehehee

otomoto.pl/audi-a3-zapraszam-z-czujnikiem-1-6b-oryginal-C33290117.html
      otomoto.pl/audi-a3-1-6-oplacony-5-drzwi-niemcy-C33098285.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka