Dodaj do ulubionych

Problem z CC 700!!! Pomocy !!!!

IP: *.rzeszow.mm.pl 31.08.04, 21:43
Mam CC700, 1997 r. i japoński gaźnik, i nie wiem co się dzieje - czasem mi
gaśnie na środku ulicy i koniec. Albo da sie odpalić za 5 minut albo za 1
godzinę. Albo następnego dnia. Kto mi POMOŻE ????????????????????? Czy
kogoś to już spotkało ???
Bylem juz w kilku warsztatach samochodowych i nikt nie moze mi
pomoc. Jedni mowia ze to cewka, drudzy ze gaznik a jescze inni ze wszystko
jest w porzadku.
Bede serdecznie wdzieczny za pomoc

Obserwuj wątek
    • Gość: Wojt Re: Problem z CC 700!!! Pomocy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:55
      Moja zona miala identyczny problem. Wymienila cewke, gaznik, modul, 10Xswiece, pompa paliwa a na koniec podjrzenie padlo na korek od baku. Cienias gasl po jakichs 30 kilometrach i odpalal po 5 min. Raz jadac 60 km zgasl nam 6 razy:) Auto sprzedalismy gosciowi, ktory twierdzil ze sobie to naprawi. Wszyscy mechanicy w 2 miastach sie z nas smiali ale nic nie poradzili. W serwisie fiata tez nic nie poradzili. Wspolczuje. Pozdr.
      • Gość: co za roznica Re: Problem z CC 700!!! Pomocy !!!! IP: *.aster.pl 31.08.04, 22:09
        Najpierw podaj info jaki masz autoalarm - jesli "preferowany" przez Fiata tzw
        Cassini, to odowiedz jest prosta - jest uszkodzony kabel lub przekaznik
        odcinania pompy paliwowej.
        Jesli nie masz autoalarmu, albo masz inny to nie wiem, moze ktos inny bedzie
        dodatkowe pomysly.
        Rozwiazanie problemu z alarmem Cassini, to zrobienie obejscia kabla
        odcinajacego napiecie od pompy.
    • Gość: madzix Re: Problem z CC 700!!! Pomocy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:44
      tez mialam ten problem, z autkiem bodajze z tego samego rocznika/hm.. za duzo
      masla/. tez jezdzilam od annaza do kajfasza. osylano mnie od elektrykow do
      mechanikow. wymyslano rozne cuda i dziwy. jeden z madrych panow ubranych w
      ogrodniczki doszedlo do wniosku ze to "napewno przez te gumowe rurki w silniku -
      guma sparciala i sa nieszczelne". wymienil i nic. az w koncu trafilam do
      prawdziwego mechanika samochodowego. wymienili mi popychacz paliwa i juz!!!!
    • djkynek Re: Problem z CC 700!!! Pomocy !!!! 02.09.04, 07:16
      miałem to cudo 8 lat temu i taki sam problem. Albo go "muliło" i po chwili
      calkiem gasł, albo po prostu gasł np na wolnych obrotach przed swiatłami.
      Wizyty w kilku warsztatach i rożne teorie. U mnie w koncu okazało sie, ze padła
      uszczelka pod glowica i woda z chłodzenia dostawała sie do oleju.
    • Gość: jocek Re: Problem z CC 700!!! Pomocy !!!! IP: 195.116.5.* 02.09.04, 08:43
      jak kiedys mialem to auto, to u mnie takie mulenie, nie gasniecie, skonczylo
      sie wymiana uszczelki w pompie paliwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka