nikkoz
06.12.14, 10:36
Czołem.
Za około 2 miesiące czeka mnie zakup pierwszego auta. Przewiduję sume od 3.5 do 5 tys zł, więcej mieć nie będę.
Nie interesuje mnie żaden project car typu wrak 200sx z ca18det, bo to teraz takie modne, kupić albo starego przerdzewiałego nissana, albo e30 i robić swapa na v8.. Pasjonuje się samochodami, i chciałbym coś takiego - ale przyjdzie na to kiedyś czas.
Na chwile obecną potrzebuje samochód na dojazdy na uczelnie (malutko, z 15km dziennie), ale też raz na jakiś czas dłuższa trasa, wakacje, etc.
I teraz tak - w tych pieniądzach, jest pełno aut typu megane I, jakieś clio, etc. Z tego co czytałem, autka nie takie straszne niby, ale pierdoły jak elektryka itd siadają. Więc odpada.
Troche wynalazków typu stara primera, jakaś almera, itd - sam nie wiem, czekam na opinie
No i VAG. Nie chcę tego, bardzo, ale z tego co widze, to Golf III kombi z silniczkiem 1.9 TDI (ahu) to chyba najbardziej racjonalny wybór - ani się nie psuje, ani nie pali sporo.
Aha - Jak będziecie doradzać czego szukać, zaznaczam, że raczej nie interesują mnie autka typu fiesta, mazda 121, jakieś lupo itd - Raczej chcę coś wielkości chociaż golfa kombi,vento, itd.
I najlepiej by było, gdyby to jednak nie było vw. Ja wiem, ze to racjonalne, nie psuje się, itp - ale niezbyt pasuje mi ta marka.
Chociaż, jak to ktoś kiedyś rzekł - mając mało pieniędzy na auto, nie patrz co to za auto, tylko w jakim jest stanie.
Pozdrawiam, i liczę na sensowne odpowiedzi, bez "hejtu".