Dodaj do ulubionych

moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswagen

06.02.15, 10:52
Niestety portal moto.pl stał się propagandową tubą /jeśli przesadzam to tylko troszkę/ VAG. Każde auto z tego koncernu to cud techniki, piękne i niezawodne. Przy pojazdach innych koncernów wyszukuje się różne wady, ale w przypadku np. Volkswagena wad nie ma, albo są jakiś symboliczne drobiazgi, takie, które nie zniechęcą potencjalnego kupca. Nieudane silniki TSI /miałem nieprzyjemność osobiście się o tym przekonać/ zostały już zdaniem portalu poprawione, ale o podobnym poprawieniu silników THP PSA/BMW już się nie pisze. W komentarzach pod artykułami o pojazdach z VAG mogą pojawiać się tylko pozytywne opinie, komentarze niepochlebne są usuwane. Wczoraj napisałem o moich przebojach z dwoma firmowymi Golfami / nowymi z salonu/, ale dziś nic już na ten temat nie ma.
Obserwuj wątek
    • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 11:56
      Akurat moto.pl nie czytam, więc się nie wypowiadam, ale Auto Świat we włażeniu w tyłek VAG osiągnął mistrzostwo świata. Nie ma praktycznie żadnego artykułu porównującego różne marki, aby Audi, VW, w ostateczności Skoda zawsze znajdowały się na pierwszym miejscu. Ostatnio doszło do takich absurdów, że VW Passat porównywany z BMW i Mercedesem, zdaniem tzw. redaktorów bił konkurentów na głowę. To co w jednym numerze Auto Świat jest traktowane jako mankament, dwa tygodnie później, gdy dotyczy auta z VAG uznawane jest za zaletę. Paranoja!
      • hukers Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 13:49
        W tym porównaniu bił też na głowę A4 i Superba, więc może faktycznie, ten nowy pasek taki dobry?
        • poohdell Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 13:58
          Jeżeli bije A4 i Superba, to raczej nie jest dziwne. Mesia i BMW może, ale przypuszczam, ze wątpię.
      • samspade Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 14:33
        Mają kredyt we frankach więc pieniążki się liczą. Zresztą po co czytać te "testy i porównania". Samochody obecnie są do siebie podobne. Poza wyjątkami nie spotyka się samochodów złych. Im płaca za "dochwalanie". W innych miejscach chwalą wszystko czym jeżdżą. Bo jeżeli coś napiszą złego to nie dostaną następnego modelu do testowania.
        • 5464wqr231r Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 15:52
          nie". W innych miejscach chwalą wszystko czym jeżdżą. Bo jeżeli coś napiszą złego to nie dostaną następnego modelu do testowania.

w top gear jak nie dostalii bentleya na przejazdzke po albani to wzieli swojego
          teraz juz dostaja
    • nazimno Jesli ktos czyta te "pisma" - sam sobie wystawia 06.02.15, 14:02
      swiadectwo.
    • crannmer Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 16:15
      sterlecki napisał:
      > Niestety portal moto.pl stał się propagandową tubą /jeśli przesadzam to tylko t
      > roszkę/ VAG. Każde auto z tego koncernu to cud techniki, piękne i niezawodne.

Jeszcze sie w historii nie zdarzylo, zeby portal moto.pl cokolwiek napisal o autach uzywanych przez koncern VAG (bo koncern VAG AFIK zadnych aut nie produkuje).
      • sterlecki Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 17:31
        crannmer napisał:

> sterlecki napisał:
        > > Niestety portal moto.pl stał się propagandową tubą /jeśli przesadzam to t
        > ylko t
        > > roszkę/ VAG. Każde auto z tego koncernu to cud techniki, piękne i niezawo
        > dne.
        >
        > Jeszcze sie w historii nie zdarzylo, zeby portal moto.pl cokolwiek napisal o au
        > tach uzywanych przez koncern VAG (bo koncern VAG AFIK zadnych aut nie produkuje
        > ).
        >
        Dobrze panie mądralo niech będzie Volkswagen AG czy jak wolisz Volkswagen Aktiengesellschaft. Powszechnie używany jest przez kierowców skrót VAG i dotyczy on zazwyczaj Volkswagena /z przyległościami/. Tylko nie o to tu chodzi.
    • agios_pneumatos Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 18:34
      jestklawo napisała:

> sterlecki napisał:
      >
      > > Tylko nie o to tu chodzi.
      >
      > nie irytuj się, ten przygłupi lamer poobrażał już pewnie wszystkich w realu, wi
      > ęc gdyby nie to forum, nie miałby do kogo ust otworzyć

Mnie zastanawia co do tego wszystkiego ma kibuc.

en.wikipedia.org/wiki/Afik
      • crannmer Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 18:55
        agios_pneumatos napisał:
        > Mnie zastanawia co do tego wszystkiego ma kibuc.

Jesli to mial byc dowcip, to byl malo smieszny.
        www.acronymfinder.com/As-Far-As-I-Know-%28usually-seen-as-AFAIK%29-%28AFIK%29.html
        acronyms.thefreedictionary.com/AFIK
        • agios_pneumatos Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 06.02.15, 19:02
          crannmer napisał:

> agios_pneumatos napisał:
          > > Mnie zastanawia co do tego wszystkiego ma kibuc.
          >
          > Jesli to mial byc dowcip, to byl malo smieszny.

To oceni historia. I forum.
    • nfplakto Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 07.02.15, 11:06
      Nie rozumiem tych narzekan. Jak ci sie VW nie podoba, to kup sobie cos innego a nie placz. W koncu ty wiesz lepiej, ktore auta sa lepsze od VW. W czym problem.

Dobry produkt sam sie obroni na rynku. I nie wypisuj glupot, ze jak tobie sie zepsul VW, to odrazu kazdy z milionow sprzedanych sie zepsuje. Gdyby tak bylo, to VW by juz dawno upadl.
      • piotr33k2 Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 07.02.15, 18:27
        i zawsze to lepiej, rozsadniej miec jednego volswagena niz ze trzy "francuzy", he he.
        • sterlecki Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 08.02.15, 00:54
          piotr33k2 napisał:

> i zawsze to lepiej, rozsadniej miec jednego volswagena niz ze trzy "francuzy",
          > he he.
          Widzę, że spore wydatki na kreowanie wizerunku marki zrobiły swoje, kupowanie zwycięstw w plebiscytach, podpisywanie umów z ADAC zrobiły swoje. Francuzy się psują, ale też nie każdy jest źródłem problemów, podobnie ''włochy'', a volkswageny od paru lat to podobnie awaryjne auta o czym będziecie się mogli przekonać, gdy zaczniecie zamieniać swoje golfy II, III czy IV na szóstą i siódmą generację.
          • misiaczek1281 Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 08.02.15, 15:14
            marudzisz....moje Polo ma 195 tys.km i jeździ bez awarii :)
            Volkswageny to dobre auta:)
            • sterlecki Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 09:38
              misiaczek1281 napisał:

> marudzisz....moje Polo ma 195 tys.km i jeździ bez awarii :)
              > Volkswageny to dobre auta:)
              O czym ty człowieku mówisz. Ja piszę o autach produkowanych w ostatnich latach naładowanych elektroniką, a ty wyjeżdżasz ze swoją polówką, gdzie o ile pamiętam przejeżdżasz rocznie po 8000 km, czyli tyle co ja jeszcze w ub.roku przejeżdżałem miesięcznie. Nota bene koleżanka z pracy też miała taką polówkę sprowadzona z Niemiec. Dopóki jeździła po 15 km dziennie do pracy i z pracy nic się nie psuło, ale kiedy jej partner zaczął tym jeździć do pracy ponad 40 km w jedną stronę, stać w korkach itd. to autko po kilku miesiącach zaczęło się sypać.
            • mroczna.strona.dzdzownicy Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 22:07
              Nooo, to rzeczywiście straszni dużo. 125p tyle przejeżdżały.
          • nfplakto Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 21:44
            Sam siejesz propagandę, teorie spiskowe o VW, rzekome kupowanke plebiscytow. Do tego jeszcze jesteś prorokiem na temat awaryjności Golfa VII. Nic z tego co piszesz nie jesteś w stanie udowodnić, tylko ci się coś wydaje.

Ty to taki typowy dupek, jak krytykanci VW na forach, co to wypisują o awarii pompowtryskow w silnikach z common rail i o awariach łańcuchów w silnikach z paskiem rozrządu. Gdzieś coś słyszał, ale nie wie o co chodzi.
            • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 21:52
              VW to takie same samochody jak każde inne, są bardziej lub mniej udane modele, ulegają także awarii podobnie jak i reszta. Jednym słowem są to normalne, porządne samochody.

Irytuje tylko to, że w gazetkach motoryzacyjnych obojętnie z kim się mierzą i czego dotyczy porównanie, to samochody stajni VW zawsze te rankingi wygrywają. Trudno mi raczej uwierzyć w to, że w każdej kategorii reszta świata nie dorasta VW i jego mutacjom do pięt i zawsze jest w tyle. Dlatego wniosek o stronniczości redaktorów robiących te rankingi jest w pełni uzasadniony.
            • crannmer Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 22:16
              nfplakto napisała:
              > rzekome kupowanke plebiscytow.

Falszowanie wynikow plebiscytu na samochod roku ADAC, jak i wynikow do nagrody niezawodnosci Gelber Engel tej samej organizacji jest faktem.

> Ty to taki typowy dupek, jak krytykanci VW na forach, co to wypisują o awarii p
              > ompowtryskow w silnikach z common rail i o awariach łańcuchów w silnikach z pas
              > kiem rozrządu.

Problem z lancuchem rozrzadu w A1 (jeszcze na gwarancji, ale VW wypina sie) kolegi z mojego dzialu jest faktem z zycia, a nie z forum.
              • nfplakto Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 10.02.15, 19:35
                >Falszowanie wynikow plebiscytu na samochod roku ADAC, jak i wynikow do nagrody niezawodnosci
                >Gelber Engel tej samej organizacji jest faktem.

Falszowanie rankingow jest faktem. Kupienie wynikow przez VW tez?

>Problem z lancuchem rozrzadu w A1 (jeszcze na gwarancji, ale VW wypina sie) kolegi z mojego >dzialu jest faktem z zycia, a nie z forum.

Problem lancucha rozrzadu jest faktem. Ale przypisywanie problemow z rozrzadem silnikom z paskiem rozrzadu jest tylko zlosliwoscia hejterow VW.

• agios_pneumatos Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 09.02.15, 23:08
              nfplakto napisała:

> teorie spiskowe o VW, rzekome kupowanke plebiscytow.

żart?
              prowokacja?
              czy analfabeta medialny?
              • nfplakto Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 10.02.15, 19:58
                To napisz kto i za ile kupil plebiscyty.
            • gzesiolek Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 10.02.15, 01:16
              No widzisz, ja bardzo cenie VW za to, ze usuwa bledy vide CR vs PD dla 2.0 TDI, czy nowa generacja TSI...
              Ale mam baaaaardzo duzy zal, ze wyciszaja problemy medialnie doputy tego nie naprawia...

Czytaj, problemy z 2.0 TDI PD byly praktycznie od samego poczatku... Przez pierwsze 5 lat problem nie byl zupelnie poruszany w "bezstronnej" prasie motoryzacyjnej...
              Dopiero gdy wszedł CR, nagle przy opisie aut uzywanych z grupy VW, nagle przy 2.0 TDI PD dziennikarze zaczeli pisac "Nie polecany"... Przypadek?

Ten sam case byl z TSI, gdy problemy z flagowym silnikiem, chronicznym engine of the year itd itp... byly okrywane medialnie... zwykle silnik byl naprawiany/wymieniany na gwarancji, ale w prasie wszyscy pisali tylko ochy i achy na temat podwójnie doladowanej 1.4 TSI razem z DSG... nawet jednego zdania o ewentualnych problemach...
              I co? I jak juz VW miał wprowadzić poprawioną generacje... o nagle oficjalnie wiadomo, ze były problemy, ale juz nie ma... a tak w ogole to nie nasza wina tylko dostawcy lancuchow...

Nie lubie byc robiony w bambuko, wiec mi VW podpadlo... praktycznie na poziomie Subaru i problemu z ich palacymi sprzegla klientami, co to nie umieli jezdzic z 4x4 przy dieslu...

Z tego powodu mimo milosci zony do Audi, nie kupie tej marki... bo gdzies z tylu wciaz pali sie czerwone swiatelko...
            • sterlecki Re: do nfplakto 10.02.15, 15:59
              nfplakto napisała:

> Sam siejesz propagandę, teorie spiskowe o VW, rzekome kupowanke plebiscytow. Do
              > tego jeszcze jesteś prorokiem na temat awaryjności Golfa VII. Nic z tego co pi
              > szesz nie jesteś w stanie udowodnić, tylko ci się coś wydaje.
              >
              > Ty to taki typowy dupek, jak krytykanci VW na forach, co to wypisują o awarii p
              > ompowtryskow w silnikach z common rail i o awariach łańcuchów w silnikach z pas
              > kiem rozrządu. Gdzieś coś słyszał, ale nie wie o co chodzi.
              Sam jesteś dupkiem, a ja jestem w stanie udowodnić to co pisałem o awariach skutkujących wymianą silnika TSI w golfach kupionych na firmę, której do niedawna byłem współwłaścicielem. Korespondencję z Volkswagenem dotyczącą jednego z użytkowanych golfów nadal trzymam w szufladzie /trzy miesiące walki o wymianę silnika w ramach gwarancji od sierpnia do początku listopada 2013/. Co znajomości szczegółów technicznych awarii to owszem wiele osób nie wie dokładnie o co chodzi bo tak jak ja potrafiła pogrzebac coś przy maluchu czy poldku, albo jak wiele osób przy konstrukcjach z lat 90-tych, ale pojazdy z ostatnich lat to już nieco inna bajka. O awarii golfów coś bym powiedział przepisując pismo rzeczoznawcy, którym musiałem się "podeprzeć".
              • nfplakto Re: do nfplakto 10.02.15, 20:06
                "a volkswageny od paru lat to podobnie awaryjne auta o czym będziecie się mogli przekonać, gdy zaczniecie zamieniać swoje golfy II, III czy IV na szóstą i siódmą generację."

Uogolnienia typu "mi sie popsul TSI, wiec wszystkie VW sa do dupy" sa malo rzeczowe, typowo hejterskie i glupie. A prorokowanie o przyszlych awariach Golfow VII pozbawione podstaw.

Historie o gwarancji i walce o naprawe malo wiarygodne. Zepsuty silnik w czasie gwarancji oczywiscie zostanie naprawiony. Nieregularnie serwisowany? Jezdzenie z dzwoniacym rozrzadem az do padniecia silnika?

Moze jakies stastyki, ile z tych milionow sprzedanych Golfow sie psuje? 1%? 10% Wszystkie?
                • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: do nfplakto 10.02.15, 20:30
                  nfplakto,
                  naprawdę nigdy nie czytałeś o pękających głowicach w TDI 2.0, albo zrywanych łańcuchach rozrządu w silnikach TSI. Powstało w Polsce nawet stowarzyszenie ludzi pokrzywdzonych przez VW w wyniku nie uznawanych gwarancji. Ciekawostka, gdy w Niemczech w przypadku tych awarii VW uznawał je jako wadę fabryczną to w Polsce nadal wciskał klientom ciemnotę i nie chciał usuwać tych wad w ramach gwarancji. Dlaczego twoim zdaniem w nowych TSI zamiast łancucha jest pasek rozrządu? W zasadzie każda marka ma co jakiś czas wpadki, ale te VW były wyjątkowo spektakularne.
                  • atraks Re: do nfplakto 11.02.15, 08:22
                    A czy Renault wymieniał właścicielom model Laguna na nowy? Czy Peugeot robił to w stosunku do 307-ki, albo aut z silnikami THP?

A sterlecki to po prostu dupek, z tego portalu o francuskich wozidłach, który swego czasu był tutaj reklamowany przez jednego z ichniejszych "redaktorów" (właściwie można mówić o spamie). Oni tam wszyscy mają obsesję na punkcie VW, tropią spiski itp. Chorzy ludzie, ale są w tej swojej groteskowej głupocie zabawni :) W każdym ich tekście słowo Volkswagen jest tam wymieniane przez wszystkie przypadki - co te kompleksy potrafią zrobić z ludźmi...
                    • sterlecki Re: do nfplakto 11.02.15, 10:50
                      atraks napisał:

> A czy Renault wymieniał właścicielom model Laguna na nowy? Czy Peugeot robił to
                      > w stosunku do 307-ki, albo aut z silnikami THP?
                      >
                      > A sterlecki to po prostu dupek, z tego portalu o francuskich wozidłach, który s
                      > wego czasu był tutaj reklamowany przez jednego z ichniejszych "redaktorów" (wła
                      > ściwie można mówić o spamie). Oni tam wszyscy mają obsesję na punkcie VW, tropi
                      > ą spiski itp. Chorzy ludzie, ale są w tej swojej groteskowej głupocie zabawni :
                      > ) W każdym ich tekście słowo Volkswagen jest tam wymieniane przez wszystkie prz
                      > ypadki - co te kompleksy potrafią zrobić z ludźmi...
                      Tępy złamasie nie jestem z żadnego portalu i nie mam kompleksu volkswagena bo takie mógłbym mieć wobec aut klasy premium. W 2012 roku kupiłem dwa golfy u dealera VW w Nadarzynie na co mogę przedstawić faktury. W firmie, której byłem współwłaścicielem jeździ/ jeździło w sumie 12 Skód Octavii / 7 pierwszej generacji, które były niezawodne i 5 drugiej, które były już gorsze, 2 Laguny, z których jedna okazała się totalnym padłem i dwa Citroeny C5, z których jeden użytkowałem i było to jedyne francuskie auto, które chwaliłem w komentarzach/. Pomijając auta premium, bo takiego nigdy nie miałem za najlepsze uważam auta japońskie, a Accord był najlepszym moim autem. Nigdy ośle nie pisałem, że Volkswageny są do dupy, chociaż osobiście miałem z nimi nienajlepsze doświadczenia. Nie jestem przeciwnikiem aut niemieckich bo zawsze chciałem kupić BMW, ale sytuacja finansowa za bardzo na to nie pozwalała.
                      • atraks Re: do nfplakto 11.02.15, 11:17
                        Tak, tak oczywiście. Twój styl pisania i "argumentacja" śmierdzą na odległość. Następnym razem wymyślaj mniej emocjonalne bajeczki, a będziesz bardziej wiarygodny.
                        • poohdell Re: do nfplakto 12.02.15, 12:04
                          Czyli jak komus sie VW zepsuł, to niemozliwe, to musi byc ukryty tajny agent z francuskie.pl? Co na to lekarz?
                    • poohdell Re: do nfplakto 12.02.15, 12:02
                      " Oni tam wszyscy mają obsesję na punkcie VW, tropią spiski itp. Chorzy ludzie, ale są w tej swojej groteskowej głupocie zabawni :) W każdym ich tekście słowo Volkswagen jest tam wymieniane przez wszystkie przypadki - co te kompleksy potrafią zrobić z ludźmi... "

Nie, lepiej czytac polskie gazety i portale motoryzacyjne, gdzie wszystkie redaktorzynki maja orgazm na widok VW.
    • chris62 Re: moto.pl - propagandowa tuba koncernu Volkswag 12.02.15, 15:16
      Aj tam od lat pranie mózgu po co są te gazety i portale moto jak nie do reklamy?

A najbardziej żałosne są te różne testy zazwyczaj prowadzi je redaktor o umiejętnościach Sebastiana Loeba (tylko szkoda ze tego na rajdach nie udowadnia) i opisuje barwnym językiem jak to pędzi, czuje drogę, bierze zakręty driftem, auto samo sie kieruje, drzewa się go nie imają, przez wykruszenia przemyka niczym piórko z całymi oponami i felgami pomimo prędkości maks, potem ma orgazm z powodu wkręcenia silnika na całe 6 tys obr/min. oczywiście nigdy nie omieszka dodać że np. tylko VW tak jeździ a inne nie.

No cóż poczytałem uśmiałem się jak to z każdej bajki no ale ktoś tam w to na pewno uwierzy w końcu nie kupuje się auta tylko wyobrażenie o nim he he.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka