Dodaj do ulubionych

kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM

17.04.15, 12:28
Witam serdecznie,
mam pytanko, czy ktos ma i uzywa? Chcialbym zakupic takie cós ale na mojej niewielkiej wysepce(w sensie ze na niej mieszkam, nie ze jest moja... hahah) to praktycznie nieznane urzadzenie moge sobie zamowic przez ebay ale sa w stanie mi to oclic i za wypelnienie papierkow zazadac wiecej niz pleban za swiadectwo zdolnosci malzenskiej.
Wiec chodzi o to ze niebawem przybedzie do mnie kolega z PL i moze mi to kupic na aledrogo albo w innym stacjonarnym sklepie. Chce cos taniego ale zeby nagrywalo rowniez glos.
Zeby nie byc posodzonym o spamerstwo i uniknac glupich komentarzy.
Jezeli ktos ma wiedze w temacie to prosze o linki lub komenty tutaj lub/oraz/ rowniez na b.nowak.lew@gmail.com
Zapewniam ze nie przeloguje sie za chwile i nie bede niczego polecal.
Z gory dziekuje.
Bart.
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 17.04.15, 14:43
      Albo kupić cokolwiek taniego w markecie i mieć rozpikselizowany obraz w rozdzielczości VGA (ale do celów dowodowych wystarczy), albo wydać ok. 200zł na G1WH - najtańsza kamera o naprawdę dobrym obrazie.
      • bemeta Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 17.04.15, 15:42
        Dzieki za odpowiedz, wlasnie luknalem w internetach i ma super opinie.
        Dzis rano pytalem w markecie nie dla idiotow to tu nie wiedzieli nawet o co mi chodzi. Poroponowali kamerki dla rowerowych zjazdowcow i terenowych biegaczy, ze stabilizacja obrazu i takie tam... mowie ze to do auta a oni ze tez moze byc... ale ponad 200 Euraków?
        Chodzi o to ze tu na GC czyli praktycznie u Latynosow takie jaja odchodza na szosie... ze chyba bym wlasny kanal na jutjubie otworzyl, hahah...
        A teraz na powaznie, na jakich parametrach mam sie skoncentrowac?
        a
        • kura_wuja Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 17.04.15, 18:23
          Kiedy juz kupisz te kamere (bo naprawde jest warta tych pieniedzy) wgrasz do niej soft z DOD LS300 i masz kamere o wartosci 700 zl za jedyne 200zl (+/-) Instrukcja co i jak jest w necie.
          • kura_wuja Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 17.04.15, 18:36
            oczywiscie chodzilo mi o DOD LS300W
            ponizej link co i jak. p.s. soft LS 388W jest starsza wersja LS300W wiec nie warto go wgrywac.
            autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=2782&start=22
        • liczbynieklamia Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 17.04.15, 20:03
          > Dzis rano pytalem w markecie nie dla idiotow to tu nie wiedzieli nawet o co mi chodzi.
          Nie kupisz. E-bay, ewentualnie Allegro. Uwaga na podróbki.

> A teraz na powaznie, na jakich parametrach mam sie skoncentrowac?
          Żadnych. Liczy się jakość obrazu, a parametry podawane przez producentów w żaden sposób nie dają prostego przełożenia na jakość obrazu.
          • bemeta Super dzieki wszystkim. 18.04.15, 10:34
            Tu na miejscu nie znam nikogo kto ma zeby chociaz wziac do reki i zobaczyc obraz.
            Dzieki za odpowiedzi.
            bart.
            Pozdrawiam z GC.
            • bemeta alea jacta est. 29.04.15, 20:48
              No to juz kupione, przyleci gdzies za 2 tygodnie, opisze wrazenia.
              Jeszcze raz dzieki wszystkim.
              Pozdrawiam z GC
              bart.
              • kura_wuja Re: alea jacta est. 29.04.15, 22:28
                Nie ma za co, tylko jak pisalem wyzej, koniecznie zmien softa na DOD'a (umiejetnie).
                • do.ki ale dlaczego? 30.04.15, 06:04
                  Ja poproszę o wytłumaczenie po co zmieniać soft? Jaki z tego zysk?
                  • kura_wuja Re: ale dlaczego? 30.04.15, 13:57
                    Z grubsza i w skrocie przede wszystkim lepsza jakosc + kilka dodatkowych funkcji niz w sofcie oryginalnym.
        • desperato Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 22.06.15, 20:31
          bemeta napisał:

> Dzieki za odpowiedz, wlasnie luknalem w internetach i ma super opinie.
          > Dzis rano pytalem w markecie nie dla idiotow to tu nie wiedzieli nawet o co mi
          > chodzi. Poroponowali kamerki dla rowerowych zjazdowcow i terenowych biegaczy, z
          > e stabilizacja obrazu i takie tam... mowie ze to do auta a oni ze tez moze byc.
          > .. ale ponad 200 Euraków?
          > Chodzi o to ze tu na GC czyli praktycznie u Latynosow takie jaja odchodza na sz
          > osie... ze chyba bym wlasny kanal na jutjubie otworzyl, hahah...
          > A teraz na powaznie, na jakich parametrach mam sie skoncentrowac?
          > a

na:
          1) rozdzielczość natywna
          2) jasność
          3) kontrast

2) i 3) mają olbrzymie znaczenie, kiedy od tyłu (kamery) świeci słońce
          ------------
          desperato
    • meril88 Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 16.06.15, 10:04
      Ja mam stary telefon i ściągnięte oprogramowanie do niego, telefon podłączony pod zapalniczkę, działa tak samo;)
      • nieznajacy_sie Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 16.06.15, 14:49
        No nie jestem tego taki pewny. Wgrałem sobie apke do S4 (polecaną w gazecie kiblowej) i obraz niby jest, tylko, że: światła stopu auta przed nami widać dość późno, tablicy nie widać, no i pole widzenia telefonu jakieś takie słabe. A podobno S4 ma niezłą kamerkę.
    • nothing-nic Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 07.09.15, 16:54
      Kupiłem w biedronce.Jakość obrazu szajsowata, odtwarzanie zapisu skomplikowane, ale jako dowód powypadkowy - może być.
    • schweppes1 Re: kamerka do auta - kto ma? NIE SPAM 07.09.15, 19:04
      Tylko G1WH. Ja kupiłem DODa i wtopiłem hajs, bo ofertuje to samo, tylko o wiele drożej. W dodatku kupiłem z GPSem, który okazuje się zbędny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka