Dodaj do ulubionych

Spamerzy Toyota

09.09.15, 12:52
Czy ktos jeszcze zauwazyl, czy tylko ja jestem przerazliwiony?

Na wielu portalach przy kazdym artykule o Toyocie pojawia sie wiele komentarzy, ze jakie one fajne, sam mam takiego, bezproblemowy i kupie nastepnego, itp. To jest tak nachalne, ze az widoczne. Czy tak duza marka naprawde musi poslugiwac sie takimi tanimi chwytami? Chyba nie przystoi to nr 1 na swiecie...
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 13:57
      ale nr1 na swiecie w czym? dla mnie toyota jest nudna, mdla i bez wyrazu i strasznie droga - serwis mietkowy z paniami w szpilkach i osobistym panem w krawacie i darmowa myjnia dwa razy w miesiacu byl tanszy niz nic w "gola" obsluga w toyocie. ze wszystkich modeli jeno tundre moglabym kupic. juz pomijam to, jaki samochod sprzedali mojej mamie, w salonie q..wa.
      • gzesiolek Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 14:37
        Marka jak marka... u mnie odpadla w przedbiegach, bo nie miala nic ciekawego dla mnie do zaoferowania...
        Strasznie droga nie jest, ot jak inne, serwis zalezny od tego gdzie trafisz jak wszedzie, reklamowana niezawodnosc mozna juz dawno wlozyc miedzy bajki... mechanicznie jest ok, ale i tak wg mnie gorzej niz w Hondzie, ale w pozostalych elementach rewelki nie ma... az musieli sie dogadac z BMW w sprawie diesli...
        Generalnie jak Toyota to tylko Lexus (choc ostatni design mnie nie przekonuje...)
        Zreszta jak kto lubi... a co do spamu, to rzeczywiscie byly okresy gdy byl wysyp spamerow z Toyoty... nawet tutaj (choc szybko sie oduczyli...)
    • bialeem Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 14:46
      Widziałam i też się zdziwiłam. Te "a ja mam yariska" itd. Wstyd. Myślałam, że co jak co, ale toyota nie musi...
      • gzesiolek Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 15:27
        Kazdy musi... i tak wole spamerow Toyoty, niz dzienikarzy na liscie plac VW :P
        • bialeem Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 17:28
          Jedno drugiemu nie przeszkadza. Mogą być też na liście płac toyoty... i zapewne bywają.
      • kura_wuja Re: Spamerzy Toyota 09.09.15, 23:41
        Ale co, jak ktos naprawde ma yariska?
        • gzesiolek Re: Spamerzy Toyota 10.09.15, 10:02
          Jak ktos ma Yariska, zwlaszcza II gen. i go wychwala pod niebiosa to albo spamer, albo masochista... ;)
          Taka jest moja opinia po kilku razach obcowania z tym autem...
          • sterlecki Re: Spamerzy Toyota 10.09.15, 17:13
            Ja sobie chwalę yariskę. Nie wiem, która to gen. bo benzyna z 2004 roku. Dostałem gdy miała 374000 km, a sprzedałem przy 396000 km. Przez ten czas kupiłem tylko płyn do spryskiwaczy i pióra wycieraczek. Nic nie wymieniałem, nie naprawiałem. Silnik cały czas się pocił, ale auto jeździło niezawodnie, mogłem hondziawy pooszczedzać na mojej wtedy wyboistej i lejowatej drodze i nie chciało mi się nic inwestować.
            • gzesiolek Re: Spamerzy Toyota 10.09.15, 17:23
              Jak 2004 to jeszcze pierwsza generacja... z silnikiem 1.3 byla super autkiem... ale nastepca z twardym taboretem udajacym siedzenie, ze wskaznikami niczym w peryskopie i glosnym 3cylindrowym motorem.... Jak dla mnie to byla meczarnia...
            • thea19 Re: Spamerzy Toyota 11.09.15, 14:06
              to moj tesc ma jedynke z 2001r kupiona nowa. teraz ma jakies 140tys przebiegu. ciagle wyskakuja jakies bledy, wymieniali lambde, przewody (bo od plynu hamulcowego sobie pekl w trakcie jazdy, na szczescie juz na placu u mechanika), wypadl jakis regulator sily hamowania (uzywanych nie ma a w serwisie chcieli 1,5tys).
    • dezel Re: Spamerzy Toyota 10.09.15, 20:56
      WEB brygada w ataku reklamowym i wszystko.
      Historycznie pierwszą skuteczną reklamę internetową (buzz marketing) miała Honda. Nawet wskoczyła do 4 najlepiej sprzedawanych marek w Polsce. Następną widoczna akcję miała Mazda, ale akcja nie dała spodziewanych efektów. Jak widać Toyota też poszła tą drogą, ale nie na taka skalę jak Honda czy Mazda
      • sterlecki Re: Spamerzy Toyota 10.09.15, 22:46
        dezel napisał:

> WEB brygada w ataku reklamowym i wszystko.
        > Historycznie pierwszą skuteczną reklamę internetową (buzz marketing) miała Hond
        > a. Nawet wskoczyła do 4 najlepiej sprzedawanych marek w Polsce. Następną widocz
        > na akcję miała Mazda, ale akcja nie dała spodziewanych efektów. Jak widać Toyot
        > a też poszła tą drogą, ale nie na taka skalę jak Honda czy Mazda
        Wszystko to blednie przy tym co robi Volkswagen. W mediach motoryzacyjnych w miażdżącej większości należących do Niemców jeden wielki pean na cześć marek należących do Volkswagena. Nawet nie czytam różnych testów i porównań bo wiadomo, że wygra Volkswagen ew. dla odmiany Skoda. Jak padały silniki TSI to słowa o tym nie było. Dopiero jak nieco opanowali sytuację to co nieco o tym skrobnięto.
        • dezel Re: Spamerzy Toyota 11.09.15, 12:13
          VAG robi to inaczej niż Honda, Mazda czy Toyota. Nie kupuje wpisów na forach, bo tam zawsze znajdą się autentyczni wielbiciele Golfów II i IV - szkoda kasy. Daje auta do testowania redakcjom i dziennikarzom w każdych ilościach i rożnych marek. Dlaczego? Bo nawet mierny dziennikarzyna napisze o wadliwych 2.0 TDI (nieprodukowanych od 8 lat) i TSI (poprawionych 4 lata temu), a zapomni o wadliwych D4D Toyoty, ICDTi Hondy czy 2.0 D Subaru (oprócz Subaru też już nie produkowanych).
          Nie ma się czym przejmować - akcje netowe kiedyś się kończą.
          • filip505 Re: Spamerzy Toyota 12.09.15, 17:02
            .....nie jestem spanerem,znawca,mechanikiem ale toyote uwazam za bardzo dobry
            samochod za przyzwoita cene,w tej chwili mam dwie,avalon i venza,a duzo wczesniej
            mialem camry wiec jakies doswiadczenie,mialem tez inne marki,musze przyznac ze sa
            niezawodne co dlamnie jest najwazniejsze,avalon ma ponad 300 tys km i tylko raz mnie
            zawiodla,wysiadla stacyjka,jest to moj wedkarski samochod wiec duzo jezdzi op bezdrozach
            dziurach,lasach itp,yarys to chyba najmniejszy,czytaj najtanszy samochod tej marki
            wiec nie rzadajcie cudow,
            --natomiast bardzo mnie zaskoczylo to ze venza wycofali z produkcji,ponoc sie za slabo
            sprzedaje poza wschodnim wybrzezem usa,mam pytanie,jezdzic czy wymienic na inny
            jak skaczy sie gwarancja,czyli za ok 3 lata,jest jakies wieksze niebezpieczenstwo
            miec samochod juz nieprodukowany?????,
            • angiz Re: Spamerzy Toyota 14.09.15, 12:45
              Trzy znajome mają yariski, wszystkie sa bardzo zadowolone.
              Ale może przez małe porownanie do innych?
              Dla jednej to pierwsze auto ale jeździ nią siódmy rok i ciągle w niej zakochana, części drogie ale samochód rzadko się psuł.
              Dla drugiej to drugie auto , wcześniej jeździła samochodem kilkunastoletnim -jakąś skodą czy innym fiatem- swoją obecną yariską jest zachwycona niezmiennie od 2 lat.
              Dla trzeciej to trzeci samochód, jeździ pół roku, poprzedni był volkswagen polo, ponoć yaris ma wygodniejsze fotele i jest bardziej zwrotna na podjazdach i zakrętach.
              To opinie znajomych:) nie reklama

• kura_wuja Re: Spamerzy Toyota 14.09.15, 21:21
                Sa jeszcze wersje yarisek 100% made in Japan a z tymi to juz zupelnie inna bajka.
          • who_cares Re: Spamerzy Toyota 14.09.15, 15:00
            Tak poprawiono 1.2 TSI że po zmianie łańcucha na pasek jakaś śrubka w obudowie rozrządu się wykręca masakrując pasek i tłoki. Też podobno już "poprawiono".
          • sterlecki Re: Spamerzy Toyota 15.09.15, 15:02
            dezel napisał:

> VAG robi to inaczej niż Honda, Mazda czy Toyota. Nie kupuje wpisów na forach, b
            > o tam zawsze znajdą się autentyczni wielbiciele Golfów II i IV - szkoda kasy. D
            > aje auta do testowania redakcjom i dziennikarzom w każdych ilościach i rożnych
            > marek. Dlaczego? Bo nawet mierny dziennikarzyna napisze o wadliwych 2.0 TDI (ni
            > eprodukowanych od 8 lat) i TSI (poprawionych 4 lata temu), a zapomni o wadliwyc
            > h D4D Toyoty, ICDTi Hondy czy 2.0 D Subaru (oprócz Subaru też już nie produkowa
            > nych).
            > Nie ma się czym przejmować - akcje netowe kiedyś się kończą.
            Akcje Volkswagena się nie kończą i nie chodzi tylko o dawanie aut do testowania /afera ADAC/, a co do silników TSI to chyba nie są tak do końca poprawione bo mój Golf 1.4 TSI 140 KM zakupiłem w samym końcu 2012 w Nadarzynie, a już po 47000 km wymagał wymiany silnika, chociaż, aby przekonać do tego Volkswagena /naprawa również w Nadarzynie/ potrzebowałem 3 miesięcy i opinii rzeczoznawcy. Co do silnika Hondy i-ctdi to jeden z najlepszych silników wysokoprężnych. Problemy były z i-dtec, ale w przeciwieństwie do Volkswagena, który chowa głowę w piasek Honda zarządziła akcję serwisową i poprawiała oprogramowanie tego silnika w Accordach. Podobnie robi Toyota.
            • dezel Re: Spamerzy Toyota 15.09.15, 16:24
              I-CTDI bezawaryjny? Powiem tylko o wtryskiwaczach Denso - kompletna porażka, 70 tys i w firmowej Hani wymiana 4. O EGRze nawet nie wspomnę i turbinie także. Silnik generujący niepotrzebne koszty, bo pali jak smok przynajmniej litr więcej niż JTD i TDI, bierze olej miedzy wymianami.
              Zresztą, jaby był taki wspaniały, i bezawaryjny, to i we flotach by jeżdził, i nie zmienialiby go na i-dtec po 4 latach produkcji.
              • gzesiolek Re: Spamerzy Toyota 16.09.15, 11:36
                Po 1. Honda nigdy nawet nie probowala walczyc o floty... a juz na pewno nie w Polsce... nie ta skala, nie ta marza... Zreszta w flotach juz dawno przestala sie liczyc bezawaryjnosc zwlaszcza ta dlugowieczna... Licza sie warunki proponowane i bonusy/kontakty decydenta... W Skodzie to w ogole sa dwa odrebne piony sprzedazy... i to co Ci oferuja i jak Cie traktuja gdy kupujesz 1 auto, a gdy kupujesz >10 aut... MIalem okazje byc obu przypadakch... Stawiam, ze w Toyocie, czy Fordzie jest pewnie to samo...
                Po 2. w Polsce disel 2.2 nie ma najmniejszego sensu... chora akcyza uzaleniona od pojemnosci i rosnaca skokowo...
                Po 3. We flotach jest kilka marek na krzyz i wcale nie wg bezawaryjnosci... bo marek z najmniej problematycznymi silnikami diesla ostatnich lat, czyli PSA z HDI i wszelakich od Fiata praktycznie nie ma (a sorki same silniki HDI sa w duzych ilosciach w Fordach, a Fiata w nieco mniejszych w Oplach). Za to sprzedaje sie duzo takich sobie TDI z jedna wielka wpadka na 2.0 TDI PD...

I-CTDI byl sprzedawany przez prawie 6lat nie 4... porownaj to sobie z 2.0 TDI PD i wprowadzeniem CR...
                Aha znam 3 uzytkownikow 2.2 iCTDI i tylko jeden mial problem, ale z lancuchem ale mial wymieniony w ramach gwarancji... pozostali zadnego z wymienionych przez Ciebie problemow nie mieli... Jeden z nich zrobil 400tys km zanim sprzedal Accorda... Silnik nie dal w kosc...
                A co do wtryskiwaczy to chyba Ci sie pokickalo z Mazda lub Toyota 2.2... bo te w Hondzie nie sprawiaja problemow i z tego co wiem sa od Boscha...

• 4slash Re: Spamerzy Toyota 16.09.15, 13:54
                  Honda faktycznie nie walczy o floty. Tam oprócz ceny i innych parametrów ważne jest finansowanie. Przy inflacji na poziomie 0 % Honda niedawno oferowała leasing 115% a inne firmy w zakresie 100-105%. To kpina z klienta. Dodam, że leasing "żyje" z amortyzacji a nie oprocentowania.
                  Każda marka, która stawała się flotową przestawała być marka bezawaryjną
                • sterlecki Re: Spamerzy Toyota 16.09.15, 13:58
                  Zgadza się. Denso to chyba w niezbyt udanym /delikatnie mówiąc/ silniku Mazdy, a w Hondzie wtryski Boscha. Na początki rzeczywiście był problem z pompą wysokiego ciśnienia i turbiną / coś z wirnikiem, chyba luzy/, ale już po KILKU miesiącach Honda dokonała zmian w silniku i kłopoty z pompą i turbęm się skończyły. Kłopoty mógł sprawiać pekający kolektor, ale Honda wydłużyła gwarancję na ten element do 6 lat. Inne usterki zdarzały się bardzo sporadycznie.
    • donvito52 Re: Spamerzy Toyota 14.09.15, 21:51
      Głupia sprawa.
      Jak napiszę że żona jeździ trzecim Yarisem i jest zadowolona z racji 100% bezawaryjności to wyjdę na spamera ?? i płatnego propagandzistę.
      Pierwszą 2001(1L) córka "zabiła" na zjeździe z Poniatoszczaka, drugą 2006 (1,3) też jeździ córka, mamuśka ma 2010 (1,3).
      Teraz chce zmienić ... nie ... nie na Yarisa. Zanudził Ją na śmierć. Bąka o Fiacie 500. Mniejszym, droższym ... ale ... ciocia chciała, ciocia miała ... będzie.
      • bialeem Re: Spamerzy Toyota 15.09.15, 12:39
        Tylko jeżeli byś był niezalogowaną kasią i krysią podziwiającą najnowsze hybrydy i "yariski"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka