Dodaj do ulubionych

Nowy Suzuki Swift - dane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:03
wersja 3 i 5 drzwi.
silniki:
1M13A, M15A z VVT, Z13DT (diesel)
67kw, 75kw, 51kw
114nm, 133nm, 170nm
skrzynie biegów: 5mt, 5mt-półautomat(1,3), 5mt, 4at (1,5 i diesel)
prędkość max: 175 (1,3 mt/mt-a), 185 (1,5 mt), 180 (1,5 at), 180 (1,3d at)

długość: 3,695
szerokość: 1,690
wysokość: 1,5
rozstaw osi: 2,390
rozstaw kół: 1470 (przód, 1,40 (tył)
prześwit: 140
min. promień skrętu: 4,7
ilość osób: 4 (3-drz), 5 (5 drz)
poj. bagażnika (VDA): 562 (siedzenia złożone), 213 (siedzenia rozłożone)

fotki na życzenie, bo mam:):):)

pozdrawiam:)

ps. polska oficjalna premiera Swifta w styczniu, ale nieoficjalnie będzie
można go obejrzeć podczas listopadowego salonu w Warszawie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:05
      a wyposażenie seryjne?
      • Gość: AlienOnE Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:18
        Radio z kompaktem, podejrzałem przednie i boczne poduszki, lampki
        przeciwmgielne... wiem tyle co widać na materiałach z salonu paryskiego (mam
        oryginalne CD) i ze stronki

www.globalsuzuki.com/swift/
    • ntc Re: Nowy Suzuki Swift - dane 28.09.04, 12:24
      Gość portalu: AlienOnE napisał(a):

>
      > fotki na życzenie, bo mam:):):)
      >
      > pozdrawiam:)
      >

Mogę prosić fotki na skrzynkę ntc@NOSPAM.gazeta.pl . dzieki. Pzdr.
      • Gość: AlienOnE Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:29
        spox, ale fotki są też na sajcie - link powyżej

A
    • remo29 Re: Nowy Suzuki Swift - dane 28.09.04, 12:38
      Czyli ani nie urósł, ani nie napęczniał. Bagażnik wręcz się zmniejszył. Cienko proszę państwa, cienko...
      • Gość: AlienOnE Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:50
        ...nie urósł, nie napęczniał, bagażnik mniejszy... bo to nie autko rodzinne
        tudzież emeryckie, a life-style'owe. Dla młodych ludzików, głównie singielków
        i - tka pozycjonowane - głównie dla kobiet. Do sprzedaży trafi wczesną wiosną,
        będzie produkowane w 11 kolorach nadwozia. O tapicerce i wnętrzu nic nie
        wiem....

Jak pożegnam się z moją żabcią (Renault 5 '89) i będę miał kasę to kupuję:)
        • ntc Re: Nowy Suzuki Swift - dane 28.09.04, 13:09
          Gość portalu: AlienOnE napisał(a):

>
          > Jak pożegnam się z moją żabcią (Renault 5 '89) i będę miał kasę to kupuję:)

Poczekaj na ceny w PL. Znając życie nowy-łysy Swift będzie kosztował 40k. Pzdr.
          • Gość: AlienOnE Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 14:59
            Spoko - jeśli popracuję tam, gdzie teraz pracuję, będę miał zniżkę:)
            Po za tym 40 tysi - raczej wątpię.

btw. jak wygląda konkurencja w klasie tudzież cenowa? pytam poważnie, bo nie
            wiem, czy porównywać to do Lanosa czy inkszego czegoś... w sumie tytlko Lanos
            hatchback mi przychodzi na myśl... fabka chyba odpada?
            • Gość: cc Re: Nowy Suzuki Swift - konkurencja wymiarowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:12
              jak zwykle w Suzuki te wymiary to jakieś nie-europejskie. krótszy od większości
              małych samochodów, ale większy od mini; czyli coś a la Yaris, albo Micra.
              Fabia chyba będzie jednak docelową konkurencją - nawet podobne są :)))
              • Gość: AlienOnE Re: Nowy Suzuki Swift - konkurencja wymiarowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:14
                cieniak, nie przesadzaj z tym podobieństwem;)takie one sa podobne, jak ja i mój
                samochód... whoops - moja panna by napisała, że jednak podobni, bo jedno i
                drugie stuknięte... ;)
                swoja drogą szkoda, że zrezygnowali z pazurka, jaki miał Concept-S...
                mini by się schował, a tak mamy fajne autko... tylko fajne....
          • Gość: cc Re: Nowy Suzuki Swift - cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:14
            W Polsce może być cena promocyjna, w związku z "ekspansją" marki.
            Myślę, że za 5d zażądają jakieś 37,000 zł (2 poduszki, ABS/EBD, wspomaganie
            elektryczne, może jeszcze szyby przód i lusterka).
    • Gość: kec Re: Nowy Suzuki Swift - dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:28
      Swift to klasa A
      panda, matiz, C2, 1007, lupo itd

pozdrawiam
      • Gość: cc Re: Nowy Suzuki Swift - klasa A? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:51
        tak jak A-klasa Mercedesa? ;-)))
        Klasa A to Alto (Matiz).
        Swift to dawne B = samochody małe.
        • Gość: kec Re: Nowy Suzuki Swift - klasa A? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:20
          to chyba bardzo dawne
          obecnie klasa B to sporo większe autka
          (rozstaw osi większy o ok. 10 cm)
          Polska też kiedyś była mocarstwem od morza do morza

nazywanie swifta czy yarisa klasą B
          jest marketingowym nadużyciem
          tak samo jak robienie z oktavii klasy średniej wyższej
          albo z liany klasy C

pozdrawiam
          • Gość: cc Re: klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:46
            Obecnie nie stosuje się segmentów: A, B, C itd.
            Np. w Wlk. Brytanii mamy:
            - samochody miejskie (Panda, Matiz, Alto, Arosa)
            - samochody małe (Fabia, Punto, Swift, Micra, Clio, Ibiza, Polo)
            - małe samochody rodzinne (Golf, Liana, Almera, Civic, Megane, Corolla)
            - (duże) samochody rodzinne - średnia niższa (Vectra, Avensis, Mondeo, Laguna)
            - compact executive - lub średnia (A4, BMW 3, Mercedes C, Volvo S70)
            - executive - średnia wyższa (A6, BMW 5, Mercedes E, Jaguar S-Type)
            - luksusowe (A8, Mercedes S, Jaguar XJ, Lexus)
            itd.
            • Gość: kec Re: klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 11:52
              jak zwał tak zwał
              co za różnica czy swift nie pasuje
              do klasy B czy też do "samochodów małych"

ci sami Brytyjczycy notorycznie ładują oktavię
              do dużych samochodów rodzinnych

wybacz, ale nie są dla mnie autorytetem

nadal upieram się, że swift i yaris to klasa A
              lub jak wolisz autka miejskie
              a liana należy do samochodów małych
              (w fusionie też jest dużo miejsca, a jednak jest klasą B
              - taka specyfika podwyższonych krogulców)

pozdrawiam
    • Gość: AlienOne Specyfikacja wersji i wyposażenia:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 11:31
      mam i to i to:) tylko jakby wam to przesłać? tabele zeskanować? :)

pozdrawiam,

łobcy:)
      • Gość: cc Re: Specyfikacja wersji i wyposażenia:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:38
        Nie chce misie wierzyć w te 4 poduszki + kurtyny - pewnie tylko w wersji GS/GLX?
        • Gość: AlienOne Re: Specyfikacja wersji i wyposażenia:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:42
          poczekaj, sprawdzę:)

GLX tylko. GA to podstawa, GL, wyżej, GLX - wypas. z silnikiem 1,5 nie ma opcji
          GA. NIe ma też półautomatu. półautomat jest tylko w wersji 1,3.

za to jakie kolorki będzie maleństwo miało:) szkoda tylko że kolor tapicerki
          tylko jeden... chyba, że się da węgrzynów przekonać....

ech, zapoluję na 3-drz 15,GL, a resztę się zmodyfikuje u tunera... bo można
          całkiem fajne autko z tego zrobić:)
          • Gość: Jacek Re: Specyfikacja wersji i wyposażenia:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:11
            A czy przybliżoną cenę tego autka ktoś zna ??
            • Gość: AlienOne Re: Specyfikacja wersji i wyposażenia:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:28
              musi zejść na jakieś 35 tysi. cholercia wie, ile toto będzie kosztowało
              zważywszy na to, że przewidziane są 3 skrzynie, poduszki boczne u kurtynki,
              odpalanie i otwieranie bez kluczyka (kluczyk radiowo/elektromagnetyczny),
              zestaw audio z nawigacją... no to w najdroższej wersji może sie zbliżyć nawet
              do 50 tys.... chociaż nie sądzę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka