Dodaj do ulubionych

Spalanie Suzuki Liana

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 20:10
Nie jest tak tragicznie. Przejechałem od tankowania równo 450 km i spaliłem 35 litrów Super 95 (no Pb) na "pewnej" stacji Orlenu. 7,8 l/100 hm, co nie jest złym wynikiem zważywszy:
- moją ciężką nogę na trasie (no dobrze, był na dotarciu więc nie przekraczałem 130-140 km/h),
- trasa to jakieś 65% udziału w ruchu, ale reszta po mieście w potwornych korkach (w sumie więcej czasu spędziłem w mieście) - ulica Legnicka we Wrocku, to nie jest szczyt marzeń, podobnie plac Grunwaldzki,
- klimy sobie nie żałowałem ;o)
W sumie jestem zadowolony, chociaż czeka mnie wymiana drzwi po bliskim spotkaniu trzeciego stopnia z autobusem ;o)
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: Czyli pierwsza bita Liana w Polsce? ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:21
      A z innej beczki: jaka jest gwarancja - mech/korozja/lakier?
      • Gość: Kokeeno Re: Czyli pierwsza bita Liana w Polsce? ;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 16:11
        Hmm, z gwarancją chyba nie powinno być problemu, bo będę miał wymieniane drzwi (chociaż zarysowanie jest niewielkie - po prostu jechaliśmy równolegle tyle, że ja trochę za bardzo na prawo - autobus stracił reflektor, ja zaliczyłem wgłębienie w tylnych drzwiach jakieś 4 mm głębokości i 3 cm szerokości...) Przyczyna kolizji: "inna"... Nieopłacalne jest klepanie i lakierowanie, bo i tak będzie załamanie przy krawędzi drzwi, więc najlepiej zrobić wymianę z AC...

Hmm, (do postu gdzieś niżej)... Kołpaki na Strzegomskim... Zapamiętam - nie parkować ;o)
    • marasc Re: Spalanie Suzuki Liana 02.10.04, 20:33
      Jak widać mamy podobne doświadczenia. U mnie do wymiany drzwi + przedni błotnik-
      nieuwaga kierujacej Clio przy cofaniu na parkingu przed Leclerc - ulica
      Trebnicka (czekam na części). Dodatkowo pozbyłem się też kołpaków parkujac we
      Wrocku pod Centrum diagnostyki medycznej - plac Strzegomski. Zatem proponuje
      wszystkim oznaczyć kołpaki - bo kradną. Pytanie - gdzie zamontowałeć gaśnicę?
      • chaladia Re: Spalanie Suzuki Liana 02.10.04, 21:09
        A Ignis mojej Małżonki bez klimy, cały czas Płochocińska-Marywilska-Trasa
        Toruńska-Aleje Jerozolimskie i z powrotem, czyli korki, korki, korki, czasami
        100 km/godz o\pali średnio około 7.
      • Gość: cc Re: Kołpaki są... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:32
        na allegro, albo były - widziałem: 'nówki, nie używane, za 150 zł" do Liany
        (takie wąskie paski nakładające się i logo S w srodku).
      • Gość: Kokeeno Re: Spalanie Suzuki Liana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 16:14
        Hmm, gaśnica była przy kole zapasowym... Na razie sobie tam leży - póki nie puka ;o)

Btw. Ile trzeba czekać na części?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka