Dodaj do ulubionych

O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo?

26.02.17, 17:16
Bardzo czesto widuje starsze modele Volwo z zoltymi naklejkami - jakby emblemat Ferrari? - dzis chyba ze trzy takie widzialem...
To faktycznie znaczek Ferrari jest?
I po jakiego grzyba sie to do Volvo przykleja...?
Czy to jakas specjalna linia wyposazenia byla?
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 26.02.17, 17:51
      W Ferrari oznaczają, że w środku siedzi ogier, albo niezła klaczka.
      W Volvo... przyjrzyj się bliżej i zagadka rozwiązana ;)
      • galtomone Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 07:35
        Nie bardzo mam jak. Zauwazam je w czasie jazdy - jak mijam te "Ferrari?". I zwykle wole patrzec na droge niz w naklejke.
        Ale ze na innych autach ich nie widuje to pytam...

Teraz juz wiem, ze chodzi o łosia...
        Ale czym tu sie chwalic???

Jedni sie chwala (tez nie wiem po co), ze sa w lozku zimni jak ryba, inni ze sa łosiami (tępy jak łoś?).
        W obu wypadkach, nie jest to cos czym chyba nalezy sie chwalic...

To troche jakby facet mowil wszystkim, ze ma malutkiego... Mozna? Mozna! Tylko po co? :-)
        • warnijak Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 10:39
          Nie ma w tym żadnej głębszej filozofii, po prostu członkowie zrzeszeni w volvoforum obklejają tym swoje auta żeby rozpoznać się na ulicy.

Jeden przyczepi łosia, inny kewooda, ktoś nalepkę Mpower, jeszcze inny walnie głęboki filozoficzny cytat w sygnaturce na forum. Tak lubią i tak robią, co zrobisz?
          • qqbek Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 11:01
            No tak, a członkowie zrzeszeni w alfaholikach widzieli się rano w warsztacie ;)

Swoją drogą chciałem sobie kupić kozacką naklejkę, dokładnie taką, jaką sąsiad ma na swojej 540i (znaczek "LPG" stylizowany na znaczek MPower) i nie mogłem... nie planują dodruku... bo cienko im się sprzedawały (najwyraźniej wieś woli dolepić MPower na 316i z LPG, niż całkiem szczere "LPG") :(
    • tdf-888 Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 26.02.17, 18:31
      nie wiem o co chodzi ale ja mam. własnoręcznie klejone bo mi się to podoba 😆
      tam jest łoś zamiast konia w podobnej pozie
      • galtomone Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 07:36
        Chwalisz sie, ze jestes łosiem???
        Ze jadłeś łosia?
        Zabiłeś łosia?
        Jesteś .... jak łoś?
        Czy może łosie są jakieś specjalne (na pewno wisi im wara.... tobie tez wisi?)? ;-)
    • przemekthor Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 26.02.17, 20:51
      Jest pewna grupa użytkowników, która jest zakochana w swoich starych pudłach i klei te skaczące łosie chcąc zaprezentować swoje uczucie do ukochanych maszyn. Niegroźne zjawisko, podobne do klejenia na starych VW postaci z głową w kształcie znaczka VW dymającej od tyłu schylonej postaci z głową w kształcie znaczka opla.
      Jak dla mnie lepiej by doinwestowali te trupy, wyłatali ślady korozji na wylot i powymieniali pewne części, włączając katalizatory, turbosprężarki i wtryski, czy choćby zmienili olej na świeży.
      • tdf-888 Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 26.02.17, 21:28
        jakiej rdzy. w volvo nie ma rdzy
        • qqbek Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 26.02.17, 22:01
          Zależy w których Volvo... bo S40/V40 pierwszej serii nie miniesz na ulicy, żeby donośnego "chrup, chrup" nie usłyszeć.
          Jakość blach jak w Maździe albo Focusie :P
          Prawdziwa lista przebojów "rudej"... idzie wszystko... drzwi, progi, nadkola, podłużnice, tylne klapy.
          • yasiaq Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 08:41
            S40 to nie volvo. volvo skończyły się na 900 które same z siebie nie korodują. Nie da się jednak tego samego powiedzieć np o serii 200 która wprawdzie koroduje ale powoli ,jakieś 50 x wolniej niż np mercedes vito..
            • qqbek Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 09:24
              Kolega miał 240 po ojcu jeszcze (a ojciec przywiózł go z kontraktu, jeszcze za Gierka). Narzekał, że mu kamień zrobił odprysk na błotniku skutkiem czego wyszła na nim plamka rdzy i będzie musiał zrobić u blacharza... 5 kolejnych lat tak narzekał :)
              Gdyby w S40 mu wyszła plamka rdzy to po dwóch latach nie musiałby narzekać, bo błotnika by już nie miał :)
            • przemekthor Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 12:26
              Jeśli zakładamy, że "prawdziwe volvo" to tylnonapędowy czołg o wdzięku poseł Krystyny P. i zwinności drobnicowca pięćdziesięciotysięcznika, to zgadza się.
      • galtomone Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 08:21
        przemekthor napisał:

> Jest pewna grupa użytkowników, która jest zakochana w swoich starych pudłach i
        > klei te skaczące łosie chcąc zaprezentować swoje uczucie do ukochanych maszyn.

Ze na widok Volwo stoi im jak ten łoś???
        Co ma łoś do uczuć?

Ja jeszcze z grubsza kumam ryby - wędkarze wszystkich krajów łączcie się! - ale łoś?
        Chyba, ze to mysliwi naklejają? :-)

Szyszki w Volvo mają łośie.... :-)
    • qqbek Najdziwniejsze jest to... 26.02.17, 22:34
      ...że dopiero jedną Śkodę widziałem z takim znaczkiem.
      Chyba właściciele Volvo mają jednak większy dystans do siebie.
      • galtomone Re: Najdziwniejsze jest to... 27.02.17, 08:21
        Ze znaczkiem łosia? Skodę?
        A co ma łoś do SKody?
        • qqbek Re: Najdziwniejsze jest to... 27.02.17, 08:39
          Kliknij na link.
          • galtomone Re: Najdziwniejsze jest to... 27.02.17, 08:56
            AAAAA :-)

Ta kura na znaczku wyglada troche jak takie "zezwłoki" z ferm... Znaczy wlasciciel znaczka przynalezy do ekologow - wegetarian :-)
          • nazimno ...saab.. 27.02.17, 09:47

encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxZ5H5fTBl2P0d0_gPqiZVpAlBwcBte0q5zqfe2FWN44z3aXXw
    • nazimno Re: O co kaman z żółtymi naklejkami na Volvo? 27.02.17, 08:36
      Zeby bylo wiadomo, ze to chinski produkt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka