bimota 20.03.18, 13:42 Jak to jest z tymi filtrami ? To prawda, ze one spalaja jakis plyn, ktory kosztuje kilkaset zl za 3l i nie jest uniwersalny tylko do konkretnego silnika ? I wywalenie DPF moze byc szkodliwe dla silnika ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: DPF 20.03.18, 18:35 pewnie chodzi o SCR katalizatory i AdBlue. AdBlue nie wiem czy jest jeszcze potrzebny DPF. Ten system jest od ponad dekady uzywany w ciezarowkach, bo byl podobny skandal ze spalinami jak ten u VW. Problem jest ten, ze potrzebny jest dodatkowy bak a w osobowkach jest za malo miejsca. dlatego byly oskarzone VAG, BMW i Mercedes oprocz innego o oklamiwanie klientow, bo co prawda bak dodtkowy byl, ale za maly. no a ze producenci sie dogadywali zeby je nie zwiekszac i nie robic sobie konkurencji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: DPF 20.03.18, 18:38 a i zapomnialem - ten plyn kosztuje jakies grosze, w 2017 tona kosztowala jakies 600 zlotych, wiec nie wiem co ty widzialesz. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: DPF 20.03.18, 18:51 Zapewne chodzi o Adblue, jest tani, dostepny nawet na stacjach Orlenu z nalewaka. Wywalenie dpf nie jest szkodliwe dla silnika, ale dla srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: DPF 20.03.18, 19:29 No to właśnie dlatego, że wywalenie DPF jest szkodliwe dla środowiska, to nie ma sensu jego wywalanie. Przecież wszystkim zależy aby jak najmniej zanieczyszczać środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: DPF 20.03.18, 20:39 Nie adblue ale eolys. I kosztuje dużo więcej. Ale nalewa się raz na 150 czy 200 tys. km. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: DPF 20.03.18, 19:01 Nie truj dupy, nikt nie bedzie walil tu wykladow. Google: DPF, SCR, zasada dzialania, schemat instalacji, katalizator. Jestes dorosly. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: DPF 20.03.18, 19:21 CHODZI O FIAT ULYSSE 2.2, TO SAMO JEST PEWNIE W PEUGEOT 807, CITROEN C8, PHEDRA... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: DPF 20.03.18, 20:37 Nie do końca filtr spala plyn ale w przybliżeniu niech ci będzie. Na aledrogo 3 litry chodza za jakieś 350 pln. I być może filtr można wyczyścić. Czy wywalenie fap może być szkodliwe? Jeśli ty fo wywalisz.to pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
grzel500 Re: DPF 08.03.19, 18:13 Wywalenie grozi mandatem, lepiej regeneruj. Wcale nie wychodzi drogo u regeneracja DPF / FAP Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: DPF 08.03.19, 20:48 NIE POLECAM dpf-rogowski.pl/ zatrudniają idiotów spamerów, nie stać ich na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasznop Re: DPF 30.03.20, 20:43 Jak mój DPF się zapchał odesłałem tutaj na czyszczenie DPF . Tanio i szybko. Nie musiałem się martwić o przesyłkę bo kurier sam odebrał filtr. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: DPF 30.03.20, 20:56 tomasznop napisał(a): > Jak mój DPF się zapchał odesłałem tutaj na czyszczenie > DPF . Tanio i szybko. Nie musiałem się martwić o przesyłkę bo kurier sam > odebrał filtr. Ja też tam odesłałem, było tanio, było szybko, ale filtr niestety wrócił z koronawirusem. Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: DPF 31.03.20, 08:42 Cztery stówki w promocji, za coś, co można zrobić samemu przy pomocy węża ogrodowego i płynu do czyszczenia sadzy za niecałe 20 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawnydpf Re: DPF 11.08.20, 12:43 zapraszamy na blog o filtrach DPF www.czyszczenie-dpf.com.pl/filtry-dpf-blog.html Odpowiedz Link Zgłoś
sprawnydpf Re: DPF 26.08.20, 08:54 takie płyny to raczej profilaktyczne działania, kiedy już DPF się zapcha najlepiej skorzystać z czyszczenia wodnego www.czyszczenie-dpf.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś