20.03.18, 13:42
Jak to jest z tymi filtrami ? To prawda, ze one spalaja jakis plyn, ktory kosztuje kilkaset zl za 3l i nie jest uniwersalny tylko do konkretnego silnika ? I wywalenie DPF moze byc szkodliwe dla silnika ?
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: DPF 20.03.18, 18:35
      pewnie chodzi o SCR katalizatory i AdBlue. AdBlue
      nie wiem czy jest jeszcze potrzebny DPF.
      Ten system jest od ponad dekady uzywany w ciezarowkach, bo byl podobny skandal ze spalinami jak ten u VW.
      Problem jest ten, ze potrzebny jest dodatkowy bak a w osobowkach jest za malo miejsca. dlatego byly oskarzone VAG, BMW i Mercedes oprocz innego o oklamiwanie klientow, bo co prawda bak dodtkowy byl, ale za maly. no a ze producenci sie dogadywali zeby je nie zwiekszac i nie robic sobie konkurencji itp.
    • marekggg Re: DPF 20.03.18, 18:38
      a i zapomnialem - ten plyn kosztuje jakies grosze, w 2017 tona kosztowala jakies 600 zlotych, wiec nie wiem co ty widzialesz.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: DPF 20.03.18, 18:51
      Zapewne chodzi o Adblue, jest tani, dostepny nawet na stacjach Orlenu z nalewaka. Wywalenie dpf nie jest szkodliwe dla silnika, ale dla srodowiska.
      • tbernard Re: DPF 20.03.18, 19:29
        No to właśnie dlatego, że wywalenie DPF jest szkodliwe dla środowiska, to nie ma sensu jego wywalanie. Przecież wszystkim zależy aby jak najmniej zanieczyszczać środowisko.
      • samspade Re: DPF 20.03.18, 20:39
        Nie adblue ale eolys. I kosztuje dużo więcej.
        Ale nalewa się raz na 150 czy 200 tys. km.
    • nazimno Re: DPF 20.03.18, 19:01
      Nie truj dupy, nikt nie bedzie walil tu wykladow.
      Google: DPF, SCR, zasada dzialania, schemat instalacji, katalizator.
      Jestes dorosly.
    • bimota Re: DPF 20.03.18, 19:21
      CHODZI O FIAT ULYSSE 2.2, TO SAMO JEST PEWNIE W PEUGEOT 807, CITROEN C8, PHEDRA...
    • samspade Re: DPF 20.03.18, 20:37
      Nie do końca filtr spala plyn ale w przybliżeniu niech ci będzie. Na aledrogo 3 litry chodza za jakieś 350 pln.
      I być może filtr można wyczyścić.
      Czy wywalenie fap może być szkodliwe? Jeśli ty fo wywalisz.to pewnie tak.
      • bimota Re: DPF 20.03.18, 22:08
        A KTO NIE.. ?
    • grzel500 Re: DPF 08.03.19, 18:13
      Wywalenie grozi mandatem, lepiej regeneruj. Wcale nie wychodzi drogo u regeneracja DPF / FAP
      • loyezoo Re: DPF 08.03.19, 20:48
        NIE POLECAM dpf-rogowski.pl/ zatrudniają idiotów spamerów, nie stać ich na reklamę.
    • tomasznop Re: DPF 30.03.20, 20:43
      Jak mój DPF się zapchał odesłałem tutaj na czyszczenie DPF . Tanio i szybko. Nie musiałem się martwić o przesyłkę bo kurier sam odebrał filtr.
      • hukers Re: DPF 30.03.20, 20:56
        tomasznop napisał(a):

> Jak mój DPF się zapchał odesłałem tutaj na czyszczenie
        > DPF
        . Tanio i szybko. Nie musiałem się martwić o przesyłkę bo kurier sam
        > odebrał filtr.

Ja też tam odesłałem, było tanio, było szybko, ale filtr niestety wrócił z koronawirusem.
      • liczbynieklamia Re: DPF 31.03.20, 08:42
        Cztery stówki w promocji, za coś, co można zrobić samemu przy pomocy węża ogrodowego i płynu do czyszczenia sadzy za niecałe 20 złotych?
    • sprawnydpf Re: DPF 11.08.20, 12:43
      zapraszamy na blog o filtrach DPF www.czyszczenie-dpf.com.pl/filtry-dpf-blog.html
    • sprawnydpf Re: DPF 26.08.20, 08:54
      takie płyny to raczej profilaktyczne działania, kiedy już DPF się zapcha najlepiej skorzystać z czyszczenia wodnego www.czyszczenie-dpf.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka