29.01.18, 14:08
Problem polega na tym że 80% polskiego społeczeństwa to tzw. ciemna masa :D - ludzie "starej daty" zamknięci na zmiany, nie rozumiejący co to smog i ekologia. Całe życie 50 lat palili węglem+miałem i nie rozumieją że można inaczej....ich nie przekonasz że czarne jest czarne a białe białe :lol: Są niereformowalni. tzw. BETON :)
Jedyny argument który rozumieją to kasa....Rozwiązanie jest proste:
Powinien być obowiązek zakładania na kominie filtrów sadzy i zgłaszania w urzędzie takiego filtra, tak jak w Dieslach są filtry cząstek stałych tzw. DPF ale nikt ich nie sprawdza !!! ja sam bym pierwszy taki filtr na komin założył gdyby ktoś to sprawdzał na kominach i w Dieslach...jak wszyscy to wszyscy:)
Za brak filtra 5 000 zł kary ! Odechciało by się wieśniakom palić i jeździć bez DPF-a i truć ludzi ...powietrze byłoby 50% czystsze....ale trzeba mieć szerokie horyzonty myślowe jak ja :) hahaahhahaha :)
Obserwuj wątek
    • trypel Re: smog c.d. 29.01.18, 14:21
      Misiaczku nie ma takiego rozwiazania jak filtr sadzy w kominie budynku mieszkalnego.
      Komin musi zapewniac ciąg i jakikolwiek zakłocanie jest zabronione.

To kwestia procesu spalania i dostarczanego paliwa.
      palą źle (dolne spalanie) i palą paliwem zawierajacym całą tablicę Mendelejewa.
      a moj sasiad znów dzisiaj przywiozł przyczepkę starych mebli. Jak jest zbieranie gabarytów to on z przyczepką objezdza wszystkie kontenery i ładuje na przyczepkę wszystko co sie pali
      na mózg mu trzeba filtr założyć a nie na komin
    • nazimno Re: smog c.d. 29.01.18, 14:24
      Na kominie, mozesz sobie conajwyzej zainstalowac krecacego sie blaszanego koguta.
      Za brak koguta - 5 patykow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka