Dodaj do ulubionych

Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto

19.04.02, 09:26
Ja mam Punto, kolega ma Fabie.
Nie moge ukryc ironicznego usmiechu, kiedy widze jego
zazdrosc, gdy widzi moj samochod.
Wie facet, ze zrobil glupote i teraz sie gryzie, ale
nie chce mi powiedziec czego mi zazdrosci.
Moze wiec ktos z wlascicieli Fabii mi powie, czego
zazdrosci wlascicielom Punto.
Czekam z niecierpliwoscia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: 213.25.197.* 19.04.02, 09:49
      jarmush napisał(a):

> Moze wiec ktos z wlascicieli Fabii mi powie, czego
      > zazdrosci wlascicielom Punto.
      > Czekam z niecierpliwoscia.

Zaznaczam, że NIE JESTEM WŁAŚCICIELEM FABII, ale znam się na ludziach. Oto czego
      "fabiści" zazdroszczą:
      Wyjasnienie dla fanów przygód wojaka Szwejka:
      Mniej więcej tego samego, czego Szwejk mógł zazdrościć porucznikowi Dubowi, o
      czym nigdy mu nie powiedział i o czym nigdzie nie napisano w "Przygodach..."

Wyjasnienie dla fanów Big brothera:
      Tego samego, czego niejaki Paweł zwany Pavulonem zazdroscił niejakiemu Łukaszowi
      vel Kenowi, a czego nigdy głośno nie powiedział...

Wyjaśnienie dla fanów przygód Sherolcka Holmesa:
      Tego, czego tłustawy i głupawy dr Watson (typ pykniczny) zazdrościł swojemu
      przyjacielowi, długonogiemu, błyskotliwemu Sherlockowi (typ leptosomatyczny).

Wyjaśnienie dla wszystkich:
      Takie uczucie ogarnia niskiego grubawego Czecha z brzydką cerą na widok zabójczo
      przystojnego opalonego czarnowłosego Włocha.
      • Gość: martynka Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.lukowa7.waw.pl 19.04.02, 18:30
        zrozumiałam!!!! :))))))))))))
    • Gość: morris Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: 168.143.113.* 19.04.02, 10:05
      sądząc po wątkach na tym forum pytanie powinno
      brzmieć : CZEGO WŁAŚCICIELE PUNTO ZAZDROSZCZĄ
      WŁAŚCIECIELOM FABII ???
      a to dlatego ze póki co nie nie znalazłem tu
      sflustrowanych własciecile skódek, tylko właśnie
      fiatowiczów nie mogących przeżyć że ktoś śmie jezdzić
      czeskim autem
      w bogatszych krajach taką flustrację można odreagować
      na kozetce u psychoanalityka, u nas pozostaje forum

z pozdrowieniami dla właściecieli WSZYSTKICH marek
    • kewin Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto 19.04.02, 10:10
      jarmush napisał(a):

> Ja mam Punto, kolega ma Fabie.
      > Nie moge ukryc ironicznego usmiechu, kiedy widze jego
      > zazdrosc, gdy widzi moj samochod.
      > Wie facet, ze zrobil glupote i teraz sie gryzie, ale
      > nie chce mi powiedziec czego mi zazdrosci.
      > Moze wiec ktos z wlascicieli Fabii mi powie, czego

> zazdrosci wlascicielom Punto.
      > Czekam z niecierpliwoscia.

hej jarmush, a nie przyszło ci do głowy, ze mu nie chodzi o samochód tylko o ...
      ciebie ???
      może chce sie z toba umówic, a ty ciągle o tych samochodach
      mówie ci, zastanów się chłopie
    • Gość: Mikolaj Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 19.04.02, 10:41
      Ja mam tylko taką sugestię żeby założyć podforum specjalnie dla wszystkich
      ogarniętych fobią pisania o fabii (tak jak są podfora o bagażnikach tuningu
      warsztatach itp.)
      BO RZYGAĆ JUŻ SIĘ CHCE!!!!
    • Gość: freaknet Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: 192.168.100.* 19.04.02, 10:43
      Skodowicze zazdroszcza Puntowca wszystkiego a najbardziej bezawaryjnosci.Skoda
      to najbardziej wsiowe auto na swieci to tak jak bys jezdzil Moskwiczem.To auto
      jest dla starych dziadkow widocznie twoj kolega nie moze poderwac zadnej
      laski.I mosi sobie sam klepac konia
      • Gość: Wojtek Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.02, 10:53
        Gość portalu: freaknet napisał(a):

> Skodowicze zazdroszcza Puntowca wszystkiego a najbardziej bezawaryjnosci.Skoda
        > to najbardziej wsiowe auto na swieci to tak jak bys jezdzil Moskwiczem.To auto
        > jest dla starych dziadkow widocznie twoj kolega nie moze poderwac zadnej
        > laski.I mosi sobie sam klepac konia

Jakie pytanie taka odpowiedz....
      • abrams Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto 19.04.02, 11:16

> Skodowicze zazdroszcza Puntowca wszystkiego a najbardziej bezawaryjnosci.

:))))))))))))))))))))))))

dobre....
        kiedyś było takie powiedzenie: "papier zniesie wszystko"
        teraz odnosi sie to do klawiatury

ale przyznaję, że Fiat jako symbol bezawaryjności, to najlepszy dowcip który dzis
        usłyszałem
        more please !!!

ps. osoby zainteresowane jak naprawdę sprawuja się wymienione samochody odsyłam
        na fora
        felicia.autokacik.pl/
        punto.autokacik.pl/

tam wypowiedaja się właściciele rzeczonych aut, a nie chłoptasie którzy swoja
        wiedze czerpią od "brata szwagra kolegi z wojska"
        • Gość: freaknet Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: 192.168.100.* 19.04.02, 11:23
          Hej abrams widze ze jestes milosnikiem skody ciekawe jaka masz fryzure.
          A tak wogule to ty chyba masz tez Czeski nick.No tak ale czego sie nie robi dla
          swojego samochodu.
          • Gość: buźka Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: 217.96.45.* 19.04.02, 18:07

> Hej abrams widze ze jestes milosnikiem skody ciekawe jaka masz fryzure.
            > A tak wogule to ty chyba masz tez Czeski nick.No tak ale czego sie nie robi dla
            >
            > swojego samochodu.

Biedny sfrustrowany :)) freaknet - tak sie złości że wali byki.
      • Gość: elwer Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 23:50

> Skodowicze zazdroszcza Puntowca wszystkiego a najbardziej bezawaryjnosci.Skoda
        > to najbardziej wsiowe auto na swieci to tak jak bys jezdzil Moskwiczem.To auto
        > jest dla starych dziadkow widocznie twoj kolega nie moze poderwac zadnej
        > laski.I mosi sobie sam klepac konia

FIAT I BEZAWARYJNOSĆ CHYBA CIĘ POGIEŁO.Ty sobie klepnij w czoło a nie wypisuj
        takich dowcipów.
    • Gość: Niknejm Czego właściciele Hond zazdroszczą właścicielom... IP: *.pg.com 19.04.02, 11:41
      ...Punto.
      I mówię poważnie, mimo, że wątek 'jajcarski'.
      Według mnie:
      - lampki do czytania map - małe, punktowe światełko z soczewką świecące na
      kolana pasażera, lub (lepiej) pasażerki ;-). Bardzo dobry wynalazek, nie
      oślepia kierowcy, a pozwala wygodnie czytać mapę lub podziwiać w/w kolana
      pasażerki ;-)
      - wyciągnięcie kluczyka wyłącza światła, chyba, że wciśniemy specjalny przycisk
      do świateł postojowych - przy stacyjce. Doskonała rzecz przy obowiązkowej
      jeździe na światłach w zimie.

Zachęcam użytkowników innych marek do skatalogowania tego, co im się podoba w
      innych autach.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Sławek Re: Czego właściciele Hond zazdroszczą właścicielom... IP: 192.168.3.* 19.04.02, 16:58
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

Miłośnikom czesko-niemieckiej myśli technicznej nadmienie,że niżej wymienione
        wynalazki miało już STARE Punto!

nara

> ...Punto.
        > I mówię poważnie, mimo, że wątek 'jajcarski'.
        > Według mnie:
        > - lampki do czytania map - małe, punktowe światełko z soczewką świecące na
        > kolana pasażera, lub (lepiej) pasażerki ;-). Bardzo dobry wynalazek, nie
        > oślepia kierowcy, a pozwala wygodnie czytać mapę lub podziwiać w/w kolana
        > pasażerki ;-)
        > - wyciągnięcie kluczyka wyłącza światła Doskonała rzecz przy obowiązkowej
        > jeździe na światłach w zimie.
        >
        > Zachęcam użytkowników innych marek do skatalogowania tego, co im się podoba w
        > innych autach.
        >
        > Pozdrawiam,
        > Niknejm

• Gość: Niknejm Re: Czego właściciele Hond zazdroszczą właścicielom... IP: *.pg.com 19.04.02, 19:06
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Miłośnikom czesko-niemieckiej myśli technicznej nadmienie,że niżej wymienione
          > wynalazki miało już STARE Punto!

He he, słusznie, bo... opisałem tutaj swoje doświadczenia z okresu, gdy właśnie
          Punciakiem I jeździłem ;-)

Pozdrawiam,
          Niknejm
      • Gość: Kicur Hello, Niknejm!! IP: *.bielsko.msk.pl 19.04.02, 23:42
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Według mnie:
        > - lampki do czytania map - małe, punktowe światełko z soczewką świecące na
        > kolana pasażera, lub (lepiej) pasażerki ;-). Bardzo dobry wynalazek, nie
        > oślepia kierowcy, a pozwala wygodnie czytać mapę lub podziwiać w/w kolana
        > pasażerki ;-)

To mi też musisz zazdrościć: F.Focus, ale TYLKO wersja GHIA. Swoją drogą super
        rzecz ta lampka.

> - wyciągnięcie kluczyka wyłącza światła, chyba, że wciśniemy specjalny przycisk
        >
        > do świateł postojowych - przy stacyjce. Doskonała rzecz przy obowiązkowej
        > jeździe na światłach w zimie.

A to to - to się zgadza: kiedyś jeździlem Fijatem i jak włączyłem światła
        jesienią, to gasiłem na wiosnę - a teraz? Tak jak Ty... no comment...
    • Gość: Andre Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.pcplus.com.pl 20.04.02, 21:56
      Ja jako właściciel Fabi zazdroszczę właścicielom Fiatów:
      1.Urody
      2.Inteligencji
      3.Poczucia humoru
      4.Tej lampeczki
      5.BEZAWARYJNOŚCI (samochodu ??)!!!
      6.Dobrego samopoczucia
      PZDR.
      • atomski Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto 21.04.02, 01:24
        "Po intensywnych testach i jeszcze bardziej intensywnych dyskusjach ,ni
        epotrafiliśmy znaleźć samochodu lepszego od Fabii . Jest to wóz solidnie
        zbudowany i przestronny ,miły w prowadzeniu,jego silnik mocny (1,4 16 V) i
        równoczesnie dosc oszczędny.
        Drugie miejsce zdobywa Punto . Fiat może być dumny ,ze ten model tak dobrze
        sie broni dwa lata po premierze .Kolejny jest Ford Fiesta(...)"

Później jest Polo,Honda Jazz i 206 .
        To fragment artykułu z ostatniego Auto -Swiata .
        Coś nie chce mi się wierzyć ,by test był przepłacony ,bo wtedy niechybnie
        wygrałoby Polo :))))
        Konkluzja :
        To zazdrosć właścicieli Punciaków spowodowała zaistnienie tego wątku . Zawiśc
        oparta na domysłach i opowiesciach wujka cioci brata ,ze ten słyszał .
        Jeżeli będziecie sie dalej upierali siegnę głebiej i wyszukam parę artykulików
        o przygodach włascicieli Punto II z firmą Fiat w związku np z wadliwą
        konstukcją obudowy (bodajże ) alternatora ,który sobie pękał akurat po
        minieciu gwarancji :)))

Tak wiec proponuje kompromis . Nikt nikomu nie zazdrosci . Oba samochody
        uznajemy za udane . Równo udane (sumując różne aspekty ) .
        • Gość: atomski Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 01:44
          Ups .Pomyłka . Wyżej cytowany fragment pochodzi z ostatniego Motoru ,nie Auto-
          Świata . Sorry
        • Gość: gangers Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.elsat.net.pl / 10.70.0.* 21.04.02, 06:24
          > o przygodach włascicieli Punto II z firmą Fiat w związku np z wadliwą
          > konstukcją obudowy (bodajże ) alternatora ,który sobie pękał akurat po
          > minieciu gwarancji :)))

Nie chodzi tu przypadkiem o PUNTO I ???????
          W PUNTO II tez pękają obudowy alternatora ?
        • Gość: Wally Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 19:16
          atomski napisał(a):

> Coś nie chce mi się wierzyć ,by test był przepłacony ,bo wtedy niechybnie
          > wygrałoby Polo :))))

Watpie. Polakow nie stac na Polo. A na zlom z Czech juz tak.
          • Gość: atomski Re: Czego wlasciciele Fabii zazdroszcza wlascic. Punto IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 23:57
            1.MOTOR dokonał przedruku z angielskiego testu .
            2.Nie pamiętam ,to był artykuł z tamtego roku .Musiałbym pogrzebać w
            makulaturze :)))
            Natomiast nadpobudliwośc -na skalę masową - żarówek na pewno dotyczy II

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka