galtomone 21.05.19, 07:25 www.sport.pl/F1/7,96296,24807953,niki-lauda-nie-zyje-trzykrotny-mistrz-swiata-f1-mial-70-lat.html#s=BoxOpMT Szkoda. Ale czasu sie nie zatrzyma. W każdy mrazie był niesamowita osobowością i kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: RIP - Niki Lauda 21.05.19, 10:03 Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o Niki Laudę, więc powiem tyle: odszedł wielki kierowca, perfekcjonista, profesjonalista, któremu po części zawdzięczamy to, jak dziś wygląda F1. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: RIP - Niki Lauda 21.05.19, 11:22 Smutne. Lauda to pierwszy kierowca F1, jakiego w ogóle kojarzę. Moja mama przechowuje gdzieś moje rysunki z przedszkola, są wśród nich wyścigówki z Niki Laudą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: RIP - Niki Lauda 21.05.19, 12:59 galtomone napisał: > Szkoda. Ale czasu sie nie zatrzyma. W każdym razie był niesamowita osobowością > i kierowcą. > Kierowcą rzeczywiście był niesamowitym. Osobowością w pewnym sensie również był niesamowitą. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: RIP - Niki Lauda 21.05.19, 20:29 Bardzo dobry byl... Niesamowity twardziel... Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: RIP - Niki Lauda 21.05.19, 23:10 RIP. No ba, na podwórku czy w przedszkolu każdy był Niki Laudą. Sezon 1984 i jego wygrana rywalizacja z Prostem (z Senną na Tolemanie w tle) to był w ogóle początek mojego zainteresowania F1. Oczywiście nie bylo Eurosportu, więc o tym wyjątkowym sezonie poczytałem już latem rok później w książce Niny Lengyel ‚Rok McLarena’. Lauda Air tez udało mi się koło 2002 przelecieć :-) Ale fakt, większe bezpieczeństwo sportu tak przez niego promowane moze mieć przełożenie na jego atrakcyjność dla widza. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś