Dodaj do ulubionych

opinia n/t rekreacji rowerowej

11.04.20, 12:25
gazetawroclawska.pl/profesor-simon-nie-rozumiem-zakazu-jazdy-na-rowerze-gorsze-jest-picie-wodki-w-domu/ar/c1-14912584
PS
Pomieszczenia zamkniete, supermarkety,
baby macające owoce przed zakupem, ...
to jest q..a, niebezpieczne, a nie jazda
w terenie otwartym w pełnym słońcu,
czy ich już zupełnie umysłowo pogięło?
Obserwuj wątek
    • who_cares Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 12:36
      Tu masz odpowiedź z milicji, swoją drogą lepszy przełaj bo przez pole i las radiowóz słabo sobie radzi :
      youtu.be/tuJVu2jW70w
      • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 13:30
        no jak ktoś nie rozumie że wirus zabija i sobie jeździ na rowerku zamiast siedzieć w domu to niech płaci 10 tysięcy kary...takich mi nie szkoda
        • nazimno Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 15:09
          wirus jeździ polo
        • j_malec Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 15:25
          To kiedy konus z ferajną zapłacą po 10 000 PLN za gromadne pałętanie się po Warszawie ? A nie zaraz. Świnie przy korycie mogą mieć prawo w dudzie.
          • nousecomplaining Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 15:58
            Orwell zawsze aktualny - niektóre zwierzęta muszą być równiejsze.
          • klemens1 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 16:57
            j_malec napisał:

> To kiedy konus z ferajną zapłacą po 10 000 PLN za gromadne pałętanie się po War
            > szawie ? A nie zaraz. Świnie przy korycie mogą mieć prawo w dudzie.

Oficjalne stanowisko jest takie, że byli w pracy. A tego typu pracy mają prawo nie zachowywać odległości.
            Prawnie są kryci - wizerunkowo masakra.
            • j_malec Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 18:05
              To oficjalne stanowisko zmienia się zależnie od potrzeb. Bo chyba pod obowiązki służbowe, nie można podciągnąć wyjazdów konusa na Wawel ?

Tylko że takie tępe burki jak misiak, mają tą fantastyczną właściwość, że pamiętają tylko to co ostatnio powiedział/zdecydował ich wodzu. Ja ich naprawdę podziwiam. Mieć tak giętki kręgosłup, a jednocześnie wybiórczą pamięć, to jest coś, co nie jest osiągalne dla zwykłych ludzi.
              • klemens1 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 18:44
                j_malec napisał:

> To oficjalne stanowisko zmienia się zależnie od potrzeb. Bo chyba pod obowiązki
                > służbowe, nie można podciągnąć wyjazdów konusa na Wawel ?

Tu najprawdopodobniej dał dupy.
                Tak samo był teraz na Powązkach, który to cmentarz jest bezwarunkowo zamknięty dla wszyskich*.

* prawie wszystkich, jak się okazuje.

> Tylko że takie tępe burki jak misiak, mają tą fantastyczną właściwość, że pamię
                > tają tylko to co ostatnio powiedział/zdecydował ich wodzu. Ja ich naprawdę podz
                > iwiam. Mieć tak giętki kręgosłup, a jednocześnie wybiórczą pamięć, to jest coś,
                > co nie jest osiągalne dla zwykłych ludzi.

To debil i dosyć niskich lotów troll. Zdiagnozowany - możesz go tak nazywać, jak cię zaskarży, to będziesz uniewinniony.
                Proponuję dodać go do ignorowanych.
        • vogon.jeltz Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 19:52
          Umrzyj.
      • bigzaganiacz Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 15:01
        No h mial kolo szczescie ze go nie zastrzelil
    • liczbynieklamia Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 16:44
      Jak milicjanci mają ścigać rowerzystów łamiących nagminnie wszystkie możliwe przepisy (jeżdżenie po chodnikach, jezdniach, na czerwonym świetle, etc.), to sięnieda. Natomiast jak trzeba pokazać, że jest się "panem władzą", to nawet brak przepisów nie przeszkadza...
    • wislok1 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 17:08
      Trzeba pokazac ludziom ze sa NIKIM, ze moga dostac w d.. za jazde na rowerze, spacer, umycie auta, zmiane opon, samotne bieganie, wyjscie do lasu, itd....

A w tym samym czasie wladza im pokazuje, ze ich zadne przepisy nie dotycza, maja ja calkowicie w d... przy skladaniu wiencow albo wizytujac grob matki w licznej obstawie....

www.youtube.com/watch?v=2zJFhdZ6Ox4
    • oixio moja opinia 11.04.20, 18:03
      nazimno napisał:

> gazetawroclawska.pl/profesor-simon-nie-rozumiem-zakazu-jazdy-na-rowerze-gorsze-jest-picie-wodki-w-domu/ar/c1-14912584

Wrocławskie ma 3 miejsce w Polsce - ...

Człowiek siedzący w domu zostawia swoje wydzieliny wraz z ewentualnymi wirusami w domu. Dalszy ich los jest w miarę znany.

Człowiek na zewnątrz może pozostawiać w przestrzeni publicznej wirusy na swoich wydzielinach:
      wydychane powietrze, pot, ślina, katar, wydzieliny zatok nosowych, oskrzeli, płuc ...kał, mocz, ...
      Ich trwałość jest różnie określana.
      Na tych wydzielinach siądą muchy, komary ... nie tylko te żyjątka będą je przenosić - powstanie wtórny proces zarażania .
      W samym powietrzu istnieję niewidoczne mikrocząstki plastiku - na jednej może zmieścić się nawet milion wirusów. Wystarczy trafić na ten jeden.
      28% zakażeń powstaje w sposób nie ustalony.
      To mogą być te powody.

Ale dlaczego tego ludziom nie tłumaczą - nie wiem.

Zachowanie ludzi w przestrzeni publicznej jest wstrętne - tragiczne.
      U nas nawet obowiązku posiadania chusteczki nie ma !!!!
      • nazimno Re: moja opinia 11.04.20, 19:02
        I to wszystko " jadąc rowerem", tak?

A jak baba w Biedronce maca 20 pomidorów, to jest ok, TAK?

Porąbało cię...
        • oixio Re: moja opinia 11.04.20, 20:51
          nazimno napisał:

> I to wszystko " jadąc rowerem", tak?
          >
          >
          To dotyczy każdej osoby w przestrzeni publicznej. Rowerzystów też.

> A jak baba w Biedronce maca 20 pomidorów, to jest ok, TAK?
          >
          Nie doczytałeś:

"Zachowanie ludzi w przestrzeni publicznej jest wstrętne - tragiczne.
          U nas nawet obowiązku posiadania chusteczki nie ma !!!! ".

Dlatego kupowanie niepakowanych warzyw, owoców jest błędem.
          • bwv1080 Re: moja opinia 11.04.20, 21:25
            oixio napisał:

> Dlatego kupowanie niepakowanych warzyw, owoców jest błędem.

Nie jest, bo ta droga rozprowadzania SARS-CoV-2 jest pomijalna. Szczególnie w połączeniu z późniejszym myciem rąk i warzyw oraz owoców.
            • jestklawo Re: moja opinia 12.04.20, 18:37
              oixio napisał:

> Dlatego kupowanie niepakowanych warzyw, owoców jest błędem.

bwv1080 odpisał:

> Nie jest, bo ta droga rozprowadzania SARS-CoV-2 jest pomijalna

widzę, że zdania ekspertów są podzielone :)))
          • marekggg Re: moja opinia 11.04.20, 22:30
            pewnie robisz kupe - no to tamtedy podobno tez te zarazki wyjezdzaja z ciebie... wiec teraz co - przestaniesz robic kupy?
            • tbernard Re: moja opinia 12.04.20, 11:33
              marekggg napisał:

> pewnie robisz kupe - no to tamtedy podobno tez te zarazki wyjezdzaja z ciebie..
              > . wiec teraz co - przestaniesz robic kupy?

Bez przesady. Nie musi przestawać. Wystarczy, że do woreczka szczelnie zapakuje.
      • bwv1080 Re: moja opinia 11.04.20, 21:23
        oixio napisał:

> Na tych wydzielinach siądą muchy, komary ... nie tylko te żyjątka będą je przen
        > osić - powstanie wtórny proces zarażania .
        > W samym powietrzu istnieję niewidoczne mikrocząstki plastiku - na jednej może z
        > mieścić się nawet milion wirusów. Wystarczy trafić na ten jeden.
        > 28% zakażeń powstaje w sposób nie ustalony.
        > To mogą być te powody.
        >
        > Ale dlaczego tego ludziom nie tłumaczą - nie wiem.

Nie tłumaczą, bo wg wszystkich dostępnych danych SARS-CoV-2 nie jest przenoszony na ludzi tymi drogami.

Uprawiasz teorie spiskowe. Jak zwykle na każdy temat, na który zabierasz głos.
        • wislok1 Re: moja opinia 11.04.20, 22:25

Nie tłumaczą, bo wg wszystkich dostępnych danych SARS-CoV-2 nie jest przenoszony na ludzi tymi drogami.

Wirus jest przenoszony z czlowieka na czlowieka, a nie z szynki na czlowieka, czy z wurstu na czlowieka....
          Czy z paczki Amazona na czlowieka......

Oczywiscie moze byc problem,jak ktos zainfekowany zacznie kichac i kaszlec w markecie...
          Wtedy nawet 2 metry odstepu moga nie wystarczyc....
          Wirus moze w takich sytuacjach sie przenosic do 6 metrow

Dlatego TAK wazny jest odstep i zedcydowana reakcja ochrony na cos takiego w markecie.....

Ale ZAWSZE wirus sie przenosi z czlowieka na czlowieka
      • wislok1 Re: moja opinia 11.04.20, 22:05
        To jest pier.olenie bambus i sianie totalnej histerii

Przeczytaj opinie tego profesora, a jego koledzy EPIDEMILODZY, madrzy, DOSWIADCZENI ludzie w Niemczech mowia TO SAMO
        Bieganie, spacerowanie, jazda na rowerze
        NIE JEST zadnym zagrozeniem
        • oixio Re: moja opinia 11.04.20, 23:29
          O wiedzy i polityce nie wypowiadam się.

W ostatnim czasie mogłeś nawdychać promieniotwórczych mikrocząstek z płonącego Czarnobyla.

www.green-news.pl/940-Czarnobyl-promienowanie-elektrownia-jadrowa

Zobacz postawę naukowca i nasze przekroczenie norm.

Zostałeś powiadomiony ?
          • bwv1080 Re: moja opinia 12.04.20, 10:32
            oixio napisał:
            > O wiedzy i polityce nie wypowiadam się.

W praktycznie każdym poście uprawiasz politykę lub stawiasz spiskowe teorie dotyczące również wiedzy.

> W ostatnim czasie mogłeś nawdychać promieniotwórczych mikrocząstek z płonącego
            > Czarnobyla.

Ponieważ nie znajduję się na terenach objętych pożarem, ani na terenach położonych na południowy wschód od tych terenów, to nie moglem w ostatnim czasie nawdychać się żadnych mikrocząstek z Czernobyla.

> www.green-news.pl/940-Czarnobyl-promienowanie-elektrownia-jadrowa
            >
            > Zobacz postawę naukowca i nasze przekroczenie norm.

Jakiego "naukowca"?. Jaką "postawę"? Jegor Firsow nie jest naukowcem. A rozpuszczanie nieuzasadnionych, panicznych plotek to nie jest postawa zasługująca na uznanie.

Przekroczenie jakich norm i gdzie? W Polsce, do której aktualne, zresztą nieszkodliwe, produkty spalania wcale nie doszły?

> Zostałeś powiadomiony ?

Owszem. O pożarze na tych terenach zostałem powiadomiony przez obiegowe media. O aktualnej możliwości nawdychania się cząstek z Czernobyla nie zostałem powiadomiony, bo takowa na stan dzisiejszy nie istnieje. Panujące wiatry to uniemożliwiają.

BTW Guardian i AFP, które podnieciły się plotkami ignoranta z mediów niespołecznych, to tez w zasadzie obiegowe media.
            • oixio Re: moja opinia 12.04.20, 11:52
              Dokładnie w pierwszym okresie pożaru - wiatr był wschodni.

Podają:
              " W Polsce sytuacja radiologiczna pozostaje całkowicie bezpieczna. Monitoring prowadzony przez Państwową Agencję Atomistyki wskazuje na to, że na terenie całego kraju poziom promieniowania mieści się w przedziale 1-2 milisiwertów na godzinę [mSv/h]. Warto przy tym zaznaczyć, że 2 mSv/h licznik pokazują stacje tylko w czterech miejscach: Gdańsku, a także miastach w Polsce południowo-wschodniej, najbliższych granicy z Ukrainą: Sanoku, Lublinie, Krakowie."
              oraz:
              "Cytowany przez AFP i The Guardian Jegor Firsow zamieścił na swoim profilu na Facebooku drugi post dotyczący sytuacji po pożarze w Czarnobylu. Tym razem twierdzi, że według ekspertów z Państwowego Centrum Naukowo-Technicznego ds. Bezpieczeństwa Jądrowego i Radiacyjnego w okolicy Czarnobyla "nie wykryto wytworzonych przez człowieka izotopów promieniotwórczych. Zatem, zgodnie z pomiarami wykonanymi na ziemi, wartość dawki promieniowania gamma mieściła się w granicach 0,1 μSv/h, co odpowiada normalnemu promieniowaniu tła."

Matematycznie nasze normy są 20000 większe ?!
              Wypowiadają się o izotopach wytworzonych przez człowieka - a co z innymi ?

Proszę, powiedz komu mam wierzyć.
              • bwv1080 Re: moja opinia 12.04.20, 12:47
                oixio napisał:
                > Matematycznie nasze normy są 20000 większe ?!

Nie są. Wybrałeś sobie źródło, co pomyliło jednostki i przestawiło przecinki.
                W Polsce promieniowanie tła (źródła naturalne i sztuczne, bez diagnostyki medycznej) wynosi w zależności od terenów ok. 2 mSv rocznie. Mili rocznie.

Aktualne promieniowanie w Polsce leży poniżej 0,1 µSv na godzinę. Mikro na godzinę. Rok nieprzestępny ma 8760 godzin. Obecny 2020 ma oczywiście 24 więcej.

Wpływu rzekomych kontaminacji związanych z pożarem nie zaobserwowano.

> Wypowiadają się o izotopach wytworzonych przez człowieka - a co z innymi ?

Skoro inne leżą w rzędzie wielkości naturalnego promieniowania tła, to czym się sztucznie podniecasz? Potrzebujesz kursu czytania ze zrozumieniem.

> Proszę, powiedz komu mam wierzyć.

Tym, co nie mylą jednostek, przedrostków i nie przesuwają przecinków. Na początek odstaw fejsa.
        • misiaczek1281 Re: moja opinia 12.04.20, 11:19
          wislok1 napisał:

> To jest pier.olenie bambus i sianie totalnej histerii
          >
          > Przeczytaj opinie tego profesora, a jego koledzy EPIDEMILODZY, madrzy, DOSWIADC
          > ZENI ludzie w Niemczech mowia TO SAMO
          > Bieganie, spacerowanie, jazda na rowerze
          > NIE JEST zadnym zagrozeniem

gówno prawda ! Sama jazda na rowerze może i pozornie nie zaraża ale wystarczy że 10% z tych rowerzystów i biegaczy się zatrzyma bo się zmęczy...będzie dyszeć a obok przejdzie inny człowiek i ten rowerzysta na niego zakaszle, chuchnie lub kichnie a psik i przeniesie wirusa...jeśli dziennie wyjedzie 3 tysiące takich biegających i rowerzystów a 10% z nich kogoś lub siebie zarazi to mamy 300 zarażonych dziennie więcej ! 10 dni to 3 000 więcej ! 30 dni to 9 tysięcy !
          Dziękuję za uwagę.
          • wislok1 Re: moja opinia 12.04.20, 12:47
            Jestes madrzejszy:
            niz NAUKOWCY, ktorzy nie widza nic zlego w jezdzie na rowerze, bieganiu i spacerowaniu...

Bo taki jest przekaz dnia prezesa z kotem...
            Bo trzeba jakos uzasadnic przesladowania rowerzystow i spacerowiczow oraz biegaczy....

Jak za kilka dni przekaz dnia sie zmieni, bo prezes z kotem pod wplywem kaprysu wyda rozkaz otwarci parkow oraz lasow i pochwali ruch na swiezym powietrzu, to bedziesz pisal cos calkiem innego....
          • nazimno Re: moja opinia 12.04.20, 13:57
            Ależ ty p...sz, misiu.
            Jaj to zobaczysz, to już nie pójdziesz do
            marketu...

Pójdziesz do zagajnika i będziesz żarł
            zoledzie i korzonki:

www.hpcwire.com/2020/04/08/supercomputer-modeling-tests-how-covid-19-spreads-in-grocery-stores/
    • jeepwdyzlu Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 11.04.20, 23:26
      Jeżdzę na rowerze CODZIENNIE. Nikt mnie nie zaczepił a policję mijam ptawie zawsze. Więc nie przesadzajmy. Misiaczku mam dla ciebie informację: przesadziłeś. Niemożliwe żeby ktoś był az tak głupi. Az takich kretynóe nie ma.
      Jebnij tę maskę idioty i przyznaj że udawałeś tępaka. A naprawdę głosujesz na PO, nie masz.polo tylko rower i jesteś zmęczony udawaniem głupka. Prawda?
      • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 11:11
        jeep prawnie obowiązuje zakaz przemieszczania się. Panuje pandemia. Niemożliwe żeby ktoś był aż tak głupi i teg nie rozumiał i ryzykował mandat 10-15 tysięcy dla głupiej przejażdżki rowerowej i chwalił się łamaniem prawa nie rozumiejąc że wirus naprawdę zabija.
        To że nikt Cie nie zaczepił nie oznacza że nikt Cie nie zaczepi. Może się znaleźć misiaczek (policjant) i dać Ci mandat. Co wtedy zrobisz? nic. Nie szkoda by Ci było owych 10-15 tysięcy zł?
        Powiedz że udajesz, i masz dość udawania głupka że mandatów nie dają i że nie ma takiego prawa.
        • loyezoo Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 16:12
          Nic prawnie nie obowiązuje.Rozporządzenia nie mają mocy prawnej, bo są wprowadzone wbrew zapisom konstytucji.Czego nie rozumiesz?
          • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 20:16
            loyezoo napisał:

> Nic prawnie nie obowiązuje.Rozporządzenia nie mają mocy prawnej, bo są wprowadz
            > one wbrew zapisom konstytucji.Czego nie rozumiesz?
            >

a to stwierdził jakiś sąd albo trybunał konstytucyjny?
            czy to tylko to twoje widzimisię?
            • loyezoo Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 21:57
              Jednak jesteś idiotą.Co ma stwierdzić TK czy sąd?

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej
              Stan prawny aktualny na dzień: 12.04.2020
              Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
              Art. 52. Konst.
              Zasada wolności poruszania się
              1.
              Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz wyboru miejsca zamieszkania i pobytu.
              2.
              Każdy może swobodnie opuścić terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
              3.
              Wolności, o których mowa w ust. 1 i 2, mogą podlegać ograniczeniom określonym w ustawie.
              4.
              Obywatela polskiego nie można wydalić z kraju ani zakazać mu powrotu do kraju.
              5.
              Osoba, której pochodzenie polskie zostało stwierdzone zgodnie z ustawą, może osiedlić się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na stałe.

Zabronić wychodzenia z domu czy jeżdżenia, można w 3 przypadkach.Ogłoszenia stanu wyjątkowego, wojennego lub klęski żywiołowej. I to USTAWĄ a nie rozporządzeniem.
              Żaden z tych stanów nie obowiązuje, bo twoje pisssdzielce MUSZĄ zrobić wybory, a przy podanych stanach wyjątkowy nie można.Coś jeszcze chcesz wiedzieć?
              • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 13.04.20, 10:26
                loyezoo napisał:

> Jednak jesteś idiotą.
                u ciebie bez jednak.
                > Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej
                > Stan prawny aktualny na dzień: 12.04.2020
                > Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997
                > r.
                > Art. 52. Konst.

a co zrobisz gdy się zarazisz podczas wycieczki w ramach wolności poruszania?
                powołasz się na konstytucję?
                ona nie ma mocy uzdrawiania chorych ….cenisz bardziej konstytucję czy własne życie i zdrowie? :)

• loyezoo Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 13.04.20, 10:39
                  Tu chodzi o zasady, których nie rozumiesz. Rozsądny człowiek wie co robić, żeby ograniczyć ryzyko zarażenia. Na idiotów, nie zadziała żadna ustawa, co widać np. po uciekających z kwarantanny.
                  Nie wspominając, że te zakazy ( w większości) są idiotyczne. Z kobietą na spacerze muszę utrzymać 2m odległości ale w domu śpię z nią w jednym łóżku.To dla ciebie normalne? A przepraszam, ty nie masz kobiety
                  • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 13.04.20, 14:11
                    loyezoo napisał:

> Tu chodzi o zasady, których nie rozumiesz. Rozsądny człowiek wie co robić, żeby
                    > ograniczyć ryzyko zarażenia. Na idiotów, nie zadziała żadna ustawa, co widać n
                    > p. po uciekających z kwarantanny.
                    > Nie wspominając, że te zakazy ( w większości) są idiotyczne. Z kobietą na space
                    > rze muszę utrzymać 2m odległości ale w domu śpię z nią w jednym łóżku.To dla ci
                    > ebie normalne? A przepraszam, ty nie masz kobiety
                    >

to że ty jesteś rozsądny to super ale to nie oznacza że wszyscy tacy są....problem w tym że dużo jest nierozsądnych ludzi i dlatego są te przepisy żeby cię chronić przed nimi rozumiesz już?
          • misiaczek1281 Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 20:18
            loyezoo napisał:

> Nic prawnie nie obowiązuje.Rozporządzenia nie mają mocy prawnej, bo są wprowadz
            > one wbrew zapisom konstytucji.Czego nie rozumiesz?
            >

powiedz to rodzinom osób które się zaraziły i zmarły na koronawirusa że można swobodnie się przemieszczać bo ograniczenia nie obowiązują
            • nazimno Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 21:00
              www.hpcwire.com/2020/04/08/supercomputer-modeling-tests-how-covid-19-spreads-in-grocery-stores/
              • oixio badania 13.04.20, 11:03
                nazimno napisał:

> www.hpcwire.com/2020/04/08/supercomputer-modeling-tests-how-covid-19-spreads-in-grocery-stores/

Potężne badania i wnioski zerowe.

Gdyby użyli mózgu, to stwierdziliby dużo więcej:
                Osoba kaszląca, kichająca w sklepie zaraża cały sklep.
                Przecież nie czyni tego raz tylko może to czynić wiele razy z różną częstotliwością w różnych miejscach.

To będzie się utrzymywało w powietrzu, na półkach, towarach, podłodze zgodnie ze stwierdzonymi czasami. Będzie wędrowało po sklepie zgodnie z ruchami naturalnymi i wymuszonymi ruchami powietrza.

Wniosek powinien być jeden:
                ZAKAZ wchodzenia do sklepów i innych przestrzeni zamkniętych (publicznych) ludzi kaszlących, kichających i jeszcze inne rzeczy robiących.
                Stosowna informacja winna być w ustawie, w informacji przy wejściu.
                Koszty przestoju, dezynfekcji, grzywna taka osoba musi ponosić w całości i powinna być skutecznie odizolowana od społeczeństwa.
                Tu powinny powstać specjalne punkty i możliwości zaopatrzenia dla takich ludzi.

W przyrodzie obserwuje się ciekawe zachowania zarażonych zwierząt np. wścieklizną - ONE zbliżają się do otoczenia człowieka aby tą zarazę przesłać dalej !!!
                Czy trzeba uważać na podobne zachowania ludzi?
                Czy można stwarzać zagrożenie i zabijać innych bezkarnie?

• bwv1080 Re: badania 13.04.20, 14:07
                  oixio napisał:

> Potężne badania i wnioski zerowe.
                  >
                  > Gdyby użyli mózgu, to stwierdziliby dużo więcej:
                  > Osoba kaszląca, kichająca w sklepie zaraża cały sklep.

Wszelkie doświadczenia z dotychczasowego przebiegu wyraźnie wykazują, ze tak nie jest. Inaczej ludzkość by już wymarła. A przy aktualnie stosowanych środkach liczba zarażonych przez jednego zarażonego jest niska jednocyfrowa i spada.

Ergo tradycyjnie nadajesz głupoty.

Tą symulację można o kant tyłka potłuc. To tylko grafika komputerowa. Nie została zweryfikowana badaniami faktycznego rozpylania zarazków podczas kasłania czy kichania. Choć te są dostępne i wskazują na faktyczny zasięg kontaminacji powietrza o rzad.. dwa wielkości mniejszy. W przypadku stosowania maseczek jeszcze drastycznie mniejszy.

Kontaminacja produktów jest praktycznie nieistotna, bo można ja usunąć myciem.
                  • nazimno Re: badania 13.04.20, 15:15
                    Czolgista, ekspert kontaminacji,
                    specjalista od oceny prac badawczych - zdyskwalifikowal
                    rezultaty badan powaznej instytucji.
                    I jeszcze chce zmyc wirusa mierzonego w dziesiatkach nanometrow.

...sluchaj lepiej tego Bacha...

• bimota Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 12.04.20, 21:42
      ILE RAZY MAM TLUMACZYC, ZE TO JEST CELOWA PROWOKACJA... A WY CIAGLE SIE JAKIEJS LOGIKI DOSZUKUJECIE...

A TAK SERIO... FAKTYCZNIE WYDALI JAKIS ZAKAZ JEZDZENIA ROWEREM ??
    • bywalec.hoteli Re: opinia n/t rekreacji rowerowej 13.04.20, 12:47
      o właśnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka