Dodaj do ulubionych

Mitsubishi Space Star

05.07.20, 12:19
Znajoma przymierza się do zakupu nowego Space Stara. Głównie na dojazdy do/z pracy (ok. 30 km dziennie) i jeżdżenia po mieście. Czasem przewóz dwójki małych dzieci na niewielkich dystansach.
Macie może jakieś doświadczenia z tym autem związane? Jeździliście może albo macie / znajomi mają?
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Mitsubishi Space Star 05.07.20, 18:04
      Idealnie bezpłciowy mieszczuch.
      Znajoma ma od 2 czy 3 miesięcy i absolutnie nic o tym aucie nie mówi.
      • nousecomplaining Re: Mitsubishi Space Star 05.07.20, 19:23
        No to nie wiem, czy to źle, czy dobrze.
        Wątek założyłem, bo chcę kumpeli doradzić, ale mam za mało danych.
        Sąsiad miał (ma, bo zostało w rodzinie) space stara pierwszej generacji i generalnie to auto chwali, ale ten nowy to zupełnie inna bajka jest chyba.
        Wiem, że benzyna wolnossak, w wersji trzycylindrowej albo czterocylindrowej - chyba tylko w tej drugiej jest dostępny automat CVT, ale nie chciało mi się szukać.
        Dlatego spytałem tutaj, czy może ktoś coś wie konkretnego.
        Aha, przyszła właścicielka jest wysoką kobitką (jakieś 185 cm) i jak wsiadła do yariski, to jej było niefajnie, a w tym mitsu poczuła się lepiej. Zresztą yaris cenowo w górę w porównaniu, o dużo.
        • waga170 Re: Mitsubishi Space Star 05.07.20, 22:52
          Tak, tak, "znajoma"...
        • marekggg Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 03:18
          jezeli znasz niemiecki
          Auto-moto porownanie Hyundai I10, Kia Picanto Mitsubishi Spacestar
          • marekggg Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 03:20
            od minuty 44 +/-
        • gzesiolek Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 09:10
          Gwoli ścisłości tam chyba oba silniki są trzycylindrowe i różnią się tylko skokiem tłoka...
    • gzesiolek Re: Mitsubishi Space Star 05.07.20, 22:15
      Konkurent dla Sandero. Równie spartański i nieco droższy. Znając Mitsu mechanika niezniszczalna ale ori części drogie. Ja z Mitsu mam same dobre wspomnienia właśnie jeśli chodzi o niezniszczalność. Teściowie dalej jeżdżą moim Lancerem 12lat, 200tys. km, i tylko filtry i olej i to z tego co się przyznali to co 2lata, bo robią 9tys km rocznie... Nawet blacha zdrowa o dziwo...
      • only_the_godfather Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 08:52
        Teściowe mają Lancera z 2009 r. 200 tys. nalotu i teściu się, śmieje, że wymieniłby go na coś innego ale skoro się nie psuje to poco.
    • kull Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 07:24
      Odradzam zakup tego pseudo-auta. małe i niewygodne. Drogi serwis i części - jak u Mitsubishi.
      Proponuję zupełnie inny pojazd. Kia Rio lub Hyundai i20. pewne samochody i 5 lub 7 lat gwarancji. Silnik 84 KM lub 100 KM. spokój na lata !
      • gzesiolek Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 09:04
        I dodaj, że nieco droższe... Bo konkurentem dla SpaceStara jest i10/Picanto i tutaj Mitsu mimo podobnej wielkości z zewnątrz jest pojemniejsze...
        Serwis sam w sobie (jeśli chodzi o przeglądy) nie jest specjalnie droższy od Kia/Hyundai (mam porównanie w rodzinie między Lancerem 1.5 a Hyundai i30 II 1.6). Droższe są części, ale jak się nic nie psuje to i cena części nie boli...
        • gzesiolek Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 09:07
          Żeby nie było, sam bym się mocno zastanawiał czy wybrać i10 czy SpaceStara... Dla mnie to porównywalne auta...
        • nousecomplaining Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 09:56
          > I dodaj, że nieco droższe... Bo konkurentem dla SpaceStara jest i10/Picanto i tutaj Mitsu mimo podobnej wielkości z zewnątrz jest pojemniejsze...
          Dokładnie, była w różnych salonach - Hyundai i Kia sporo droższe, biorąc pod uwagę przedział cenowy takich aut. No i oddaje w rozliczeniu Pandę, za którą w salonie Mitsu dają jej o 2 tys. więcej.
    • 4slash Re: Mitsubishi Space Star 06.07.20, 08:39
      To Mitsubishi Space Star jest produkowane w Tajlandii, Indonezji i na Filipinach głównie na rynki Azji pd-wsch i rynki wschodzące. Lepiej kupić coś produkowanego w Europie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka