Dodaj do ulubionych

Fiat UNO - crashtest

IP: *.mediacom.pl 24.04.02, 22:24
Czy ktos znalazl wyniki testow zderz.?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.univ.gda.pl 26.04.02, 10:15
      Nie zdarzylo mi sie nigdy natrafic na jakiekolwiek testy derzeniowe Fiata Uno w
      prasie.

Ale z wlasnego doswiadczenia.
      1. Dachowanie.
      - peknieta przednia szyba,
      - dach obnizyl sie na slupkach przednim i srodkowym od pasazera zaledwie 1-2 cm

2. Panienka wymusila pierszenstwo. Uderzenie przodem z predkoscia 45-65 km/h.
      - zadzialala przednia strefa zgniotu :) przod wgnieciony az do chlodnicy, maska
      zgiela sie w polowie

3. Poslizg na wnetrznosciach zwierzat, ktore wypadly na droge z ciezarowki. Po
      uderzeniu w drzewo z predkoscia 65-85 km/h (dokladnie nie powiem, nie bylo
      wtedy czasu na obserwowanie predkosciomierza) byly nastepujace skutki:
      - drzewo zatrzymalo sie tam, gdzie zaczyna sie przednia szyba,
      - silnik znalazl sie tam, gdzie powinny byc nogi pasazera,
      - ja wyszedlem z tego ze zlamana reka i urazami glowy.

Za kazdym raze za kolkiem siedziala inna osoba. Chyba jakies pechowe to autko
      bylo.
      • Gość: Wolga Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 26.04.02, 10:18
        Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Nie zdarzylo mi sie nigdy natrafic na jakiekolwiek testy derzeniowe Fiata Uno w
        >
        > prasie.
        >
        > Ale z wlasnego doswiadczenia.

> 1. Dachowanie.
        > - peknieta przednia szyba,
        > - dach obnizyl sie na slupkach przednim i srodkowym od pasazera zaledwie 1-2 cm
        >
        > 2. Panienka wymusila pierszenstwo. Uderzenie przodem z predkoscia 45-65 km/h.
        > - zadzialala przednia strefa zgniotu :) przod wgnieciony az do chlodnicy, maska
        >
        > zgiela sie w polowie
        >
        > 3. Poslizg na wnetrznosciach zwierzat, ktore wypadly na droge z ciezarowki. Po
        > uderzeniu w drzewo z predkoscia 65-85 km/h (dokladnie nie powiem, nie bylo
        > wtedy czasu na obserwowanie predkosciomierza) byly nastepujace skutki:
        > - drzewo zatrzymalo sie tam, gdzie zaczyna sie przednia szyba,
        > - silnik znalazl sie tam, gdzie powinny byc nogi pasazera,
        > - ja wyszedlem z tego ze zlamana reka i urazami glowy.
        >
        > Za kazdym raze za kolkiem siedziala inna osoba. Chyba jakies pechowe to autko
        > bylo.

A glowa mnie do dzisiaj boli dada da!
    • Gość: Xtender Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.image.ru / *.image.ru 26.04.02, 10:56
      Uno nie wiem ale tipo tak. Przud okolo setki w drugi szaochu zderzenie
      centralne: Maska blotniki chlodnica swiatlo lewe, poluznice nie ruszone, miska
      olejowa do wyminy, 80km/h cenranie w slup jak wyzej tylko podluznica poszla i
      dach sie lekko zgiol, uderzenie boczne zgiety slupek drzwi do wyminy szyby cale
      prug tez do wymiany. Ze wszystkich wypadkow wyszedlem calo, nawet bez siniakuw
      Pzdr
      • Gość: ryjek Re: Fiat UNO - crashtest IP: 62.89.77.* 26.04.02, 12:06
        Oj, przeycztaj to co napisałeś jeszcze raz i zastanów się, czy aby na pewno
        żadnych urazów nie odniosłeś! Ale fakt, Tipo wygląda dość solidnie w testach
        zderzeniowych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka