Gość: RT IP: *.mediacom.pl 24.04.02, 22:24 Czy ktos znalazl wyniki testow zderz.? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Anonim Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.univ.gda.pl 26.04.02, 10:15 Nie zdarzylo mi sie nigdy natrafic na jakiekolwiek testy derzeniowe Fiata Uno w prasie. Ale z wlasnego doswiadczenia. 1. Dachowanie. - peknieta przednia szyba, - dach obnizyl sie na slupkach przednim i srodkowym od pasazera zaledwie 1-2 cm 2. Panienka wymusila pierszenstwo. Uderzenie przodem z predkoscia 45-65 km/h. - zadzialala przednia strefa zgniotu :) przod wgnieciony az do chlodnicy, maska zgiela sie w polowie 3. Poslizg na wnetrznosciach zwierzat, ktore wypadly na droge z ciezarowki. Po uderzeniu w drzewo z predkoscia 65-85 km/h (dokladnie nie powiem, nie bylo wtedy czasu na obserwowanie predkosciomierza) byly nastepujace skutki: - drzewo zatrzymalo sie tam, gdzie zaczyna sie przednia szyba, - silnik znalazl sie tam, gdzie powinny byc nogi pasazera, - ja wyszedlem z tego ze zlamana reka i urazami glowy. Za kazdym raze za kolkiem siedziala inna osoba. Chyba jakies pechowe to autko bylo. Link Zgłoś
Gość: Wolga Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 26.04.02, 10:18 Gość portalu: Anonim napisał(a): > Nie zdarzylo mi sie nigdy natrafic na jakiekolwiek testy derzeniowe Fiata Uno w > > prasie. > > Ale z wlasnego doswiadczenia. > 1. Dachowanie. > - peknieta przednia szyba, > - dach obnizyl sie na slupkach przednim i srodkowym od pasazera zaledwie 1-2 cm > > 2. Panienka wymusila pierszenstwo. Uderzenie przodem z predkoscia 45-65 km/h. > - zadzialala przednia strefa zgniotu :) przod wgnieciony az do chlodnicy, maska > > zgiela sie w polowie > > 3. Poslizg na wnetrznosciach zwierzat, ktore wypadly na droge z ciezarowki. Po > uderzeniu w drzewo z predkoscia 65-85 km/h (dokladnie nie powiem, nie bylo > wtedy czasu na obserwowanie predkosciomierza) byly nastepujace skutki: > - drzewo zatrzymalo sie tam, gdzie zaczyna sie przednia szyba, > - silnik znalazl sie tam, gdzie powinny byc nogi pasazera, > - ja wyszedlem z tego ze zlamana reka i urazami glowy. > > Za kazdym raze za kolkiem siedziala inna osoba. Chyba jakies pechowe to autko > bylo. A glowa mnie do dzisiaj boli dada da! Link Zgłoś
Gość: Xtender Re: Fiat UNO - crashtest IP: *.image.ru / *.image.ru 26.04.02, 10:56 Uno nie wiem ale tipo tak. Przud okolo setki w drugi szaochu zderzenie centralne: Maska blotniki chlodnica swiatlo lewe, poluznice nie ruszone, miska olejowa do wyminy, 80km/h cenranie w slup jak wyzej tylko podluznica poszla i dach sie lekko zgiol, uderzenie boczne zgiety slupek drzwi do wyminy szyby cale prug tez do wymiany. Ze wszystkich wypadkow wyszedlem calo, nawet bez siniakuw Pzdr Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Fiat UNO - crashtest IP: 62.89.77.* 26.04.02, 12:06 Oj, przeycztaj to co napisałeś jeszcze raz i zastanów się, czy aby na pewno żadnych urazów nie odniosłeś! Ale fakt, Tipo wygląda dość solidnie w testach zderzeniowych... Link Zgłoś