Dodaj do ulubionych

Prymitywna manipulacja Mercedesa

10.04.21, 18:25
Kto od razu rozpozna, na czym ta prymitywna manipulacja polega?

www.mercedes-benz.pl/passengercars/mercedes-benz-cars/campaigns/glb-x247/stage.module.html
Oczywiście nie ma to związku z marką jako taką - chodzi o przykład, jak próbują oszukiwać - i to w mało wyszukany sposób.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 10.04.21, 19:11
      Jak z reguły nie czytam umów to już takie jaja jak rata netto wynosi 1% ceny brutto rzucają się w oczy i tylko budzą współczucie dla biednych sprzedawców którzy teraz będą musieli wysłuchiwać słuszne opierdolenia klientów
      • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 11.04.21, 11:59
        Ciekawy jestem, czy to wyjdzie im na plus?
        Czy faktycznie liczba klientów wkurzonych robieniem z nich debili będzie mniejsza od liczby klientów, którzy się skuszą taką "promocją".
      • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 11.04.21, 13:55
        rata netto wynosi 1% ceny brutto rzucają się w oczy i tylko budzą współczucie dla biednych sprzedawców którzy teraz będą musieli wysłuchiwać słuszne opierdolenia klientów
        ---
        Od lat tak jest.
        Więc chyba działa...
        Co ciekawe pierwsza wpłata czasem 10%, czasem 5 a czasem 0.
        Na te same modele. Np latem 10, listopad 5 a w lutym poprzedni rocznik a auto ze stocku - zero.

Nie nazywałbym więc tego prymitywną manipulacją. Owszem, manipulacją, ale przemyślaną. I działającą...
        J.
        • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 11:51
          W taki sam sposób "Wiadomości" wcale nie manipulują prymitywnie, lecz w sposób przemyślany i działający.
          • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 13:44
            W taki sam sposób "Wiadomości" wcale nie manipulują prymitywnie, lecz w sposób przemyślany i działający.
            ---
            Tak, dokładnie tak jest. To sa fachowcy i oczywiście to jest przemyślane. I działa.
            • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 13:47
              W pewnym sensie tak - ale w ten sposób zrażają do siebie tych, którzy te prymitywne manipulacje widzą.
              Najwyraźniej wśród klienteli Mercedesa stanowią oni nieistotny odsetek.
              • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 13:51
                ale w ten sposób zrażają do siebie tych, którzy te prymitywne manipulacje widzą.
                ---
                To nie do nich ten przekaz.

Najwyraźniej wśród klienteli Mercedesa stanowią oni nieistotny odsetek.
                ----
                Tak, mercedesy kupują tylko kretyni debile i półmózgi co im wystaje słoma, mają kompleksy itd...
                • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 14:23
                  jeepwdyzlu napisał:

> Tak, mercedesy kupują tylko kretyni debile i półmózgi co im wystaje słoma, mają
                  > kompleksy itd...

No proszę - nawet ty to zauważyłeś ...

• hukers Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 14:02
        trypel napisał:

> Jak z reguły nie czytam umów to już takie jaja jak rata netto wynosi 1% ceny br
        > utto rzucają się w oczy i tylko budzą współczucie dla biednych sprzedawców któr
        > zy teraz będą musieli wysłuchiwać słuszne opierdolenia klientów
        >
        Ale o co chodzi z tym mesiem, bo nie chce mi się czytać. Że cena 200k brutto a rata 2k netto?
        • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 14:05
          Że cena 200k brutto a rata 2k netto?
          ---
          Tak, a chłopaki płaczą jakie to oszusty w mercu...
          • hukers Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 14:54
            Tak to jest, jak ktoś się zajmuje problemami nie ze swojego świata.
            • trypel Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 15:04
              Jeśli ktoś podaje koszt na poziomie 1 % a naprawdę jest 1,23% to jest to oszustwo niezależnie od wartości
              Jakby ściągnęli cie na kawę mówiąc ze u nas kazda kawa kosztuje 10 a na miejscu chcieli skasować 12 to nie wiem jak ty ale ja bym wiecej tam nie poszedł
              Skoro oszukują na takich rzeczach to pewnie na tym czego nie widać jeszcze bardziej
              • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:02
                Trypel kurwa zjedz snickersa.
                To oferta dla przedsiębiorców.
                Odliczą vat, kawa będzie za 10.

Oszustwo...
                Leć zawiadom prokuratora...
                • trypel Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:17
                  No jeśli dla przedsiębiorców to wszystko tłumaczy...
                  Zaraz a to dlaczego liczą od wartości brutto a nie netto.
                  Prymitywne oszustwo. I tyle.
                • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:25
                  jeepwdyzlu napisał:

> To oferta dla przedsiębiorców.
                  > Odliczą vat, kawa będzie za 10.

Ty nawet się nie kryjesz ze swoją tępotą.
                  Przecież jak odliczą VAT, to będą mieli 1%, ale nadal ceny BRUTTO. Chyba że wg ciebie odliczą VAT drugi raz?

• jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:43
                    Ty nawet się nie kryjesz ze swoją tępotą.
                    ---
                    No właśnie.
                    Dzięki tępocie jestem multimilionerem klemens.
                    A ty taki mądry ciągle pyrkasz w skodzince....
                    Życie jest niesprawiedliwe.
                    • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:58
                      jeepwdyzlu napisał:

> Ty nawet się nie kryjesz ze swoją tępotą.
                      > ---
                      > No właśnie.
                      > Dzięki tępocie jestem multimilionerem klemens.
                      > A ty taki mądry ciągle pyrkasz w skodzince....
                      > Życie jest niesprawiedliwe.

Ale to nie od dziś wiadomo, że milionerzy są w większości tępakami, w dodatku z kompleksem ubóstwa, który ujawniają nieświadomie.
                      Myślałeś pewnie, że Amerykę odkryłeś?

• vogon.jeltz Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 17:01
                        > Ale to nie od dziś wiadomo, że milionerzy są w większości tępakami,

Nie żebym był adwokatem milionerów, ale masz na to jakieś statsy?
                        • hukers Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 17:15
                          Statsy są takie, ze poziom wykształcenia mocno koreluje z poziomem zamożności. Niestety nie w takim kierunku w jakim chciałby Klemens.
                          • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 16.04.21, 17:42
                            hukers napisał:

> Statsy są takie, ze poziom wykształcenia mocno koreluje z poziomem zamożności.
                            > Niestety nie w takim kierunku w jakim chciałby Klemens.

Nie chodzi mi o wykształcenie. Ja papierka nie przeceniam.
                      • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 17:05
                        Ale to nie od dziś wiadomo, że milionerzy są w większości tępakami, w dodatku z kompleksem ubóstwa, który ujawniają nieświadomie.
                        ---
                        Czemu nieświadomie?
                        Świadomie świdomie...
                        Zawsze jak o tobie myślę Klemens to mi sie morda śmieje :-))
                        Fajnie, co?
                        Nara...
                        • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 14.04.21, 08:45
                          jeepwdyzlu napisał:

> Ale to nie od dziś wiadomo, że milionerzy są w większości tępakami, w dodatku z
                          > kompleksem ubóstwa, który ujawniają nieświadomie.
                          > ---
                          > Czemu nieświadomie?
                          > Świadomie świdomie...
                          > Zawsze jak o tobie myślę Klemens to mi sie morda śmieje :-))
                          > Fajnie, co?

Wieśniakowi zawsze fajnie, jak się po wieśniacku zachowuje.
                          Więc odpowiedź na twoje ostatnie pytanie zależy od punktu widzenia.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 11.04.21, 18:19
      Nie widzę tu manipulacji. Rata nie obejmuje serwisu oraz ubezpieczenia. Średnio atrakcyjna oferta.
      • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 11:51
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Nie widzę tu manipulacji.

Reklamują się, że płaci się 1% wartości samochodu miesięcznie, co nie jest prawdą.

• duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 20:32
          A ile płacisz i za co?
          • trypel Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 20:48
            Jeśli się zdecydujesz, to płacisz 23% wiecej niż obiecują w reklamie
            Zwykle oszustwo
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 21:16
              Ok, macie rację. Dłubie aktualnie w tych ofertach wynajmu, szukając czegoś okazyjnego dla siebie i da się znaleźć przyzwoite deale. Na palcach da się je policzyć. Najgorzej wyglądają te od dealerów.
              • hukers Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 13:51
                Jakbyś coś znalazł, to daj znać. Najlepiej do 150k.
                • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 18:59
                  Szukam wynajmu wokół 2k netto.
                  • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 19:11
                    I słusznie.
                    Jak wynajmujesz firmie to sądzisz, że ich interesuje czynsz brutto?
                    • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 19:15
                      W sumie to obojętnie. Ważne żeby wiedzieć co się porównuje. Vatu odliczasz połowę, koszty adekwatnie do stosunku wartości do 150k. Czy jakoś tak
                      • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 19:22
                        C klasa
                        V90
                        NX
                        Q3
                        A6 golas
                        X2

Sprawdzałeś?
                        • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 19:38
                          Dziadkowóz
                          Za drogi/duży.
                          Myślę mocno
                          Za małe
                          Za duże
                          Za małe

Oczywiście w mojej opinii. Szukam raczej mocnej okazji.
                          • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 22:12
                            NX fajny jest. Nie upieraj się żeby był hybrid. Benzyne tez bierz...
                          • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 22:13
                            Dziadkowóz
                            ....
                            Za 200 tys trafisz wersję 4matic 240 koni.
                            Uwierz mi - jeździ...
                  • hukers Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 12:47

> Szukam wynajmu wokół 2k netto.
                    >

Jak szukasz ok. 2 tys. netto, to takie info mi przyszło od brokera z Krakowa. Przeklejam fragment, żeby nie spamować. To jest ta dwu litrowa benzynka, 250km/h, 5,5 sek. do setki

Ciekawe BMW 330i xDrive dostępne od ręki !
                    Specyfikacja: 258 240,00 PLN Brutto
                    ✅Łączny limit kilometrów 80 000
                    ✅Okres kontraktu 48
                    ✅Opłata wstępna PLN 0
                    ✅Sumaryczna opłata miesięczna PLN 2 026,33 netto
                    Możliwe inne kalkulacje
                    W racie zawiera się:
                    👉Finansowanie
                    👉Pełny serwis
                    👉Ubezpieczenie GAP
                    • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 12:58
                      Dzięki, znalazłem tą ofertę. Z ubezpieczeniem wyjdzie pewnie +500.
                    • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 14:00
                      A co to jest broker z Krakowa?
                      Serwisy bmw mają gorszą ofertę?
                      • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 19:30
                        Z mojego doświadczenia wynika, że autoryzowani dealerzy mają najgorsze oferty. Max to netto=brutto nie licząc ubezpieczenia i serwisu.
                        • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 20:29

> Z mojego doświadczenia wynika, że autoryzowani dealerzy mają najgorsze oferty.
                          > Max to netto=brutto nie licząc ubezpieczenia i serwisu.
                          >
                          Dla zjeepa netto=brutto to to samo co netto=netto.
                          A jak mu pokażesz na liczbach, że się myli, to cię załatwi argumentem "jeżdżę lepszym samochodem niż ty".
                          Więc z takim zawodnikiem nie ma żartów.
                          • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 15.04.21, 21:56
                            Dla zjeepa netto=brutto to to samo co netto=netto
                            ---
                            Od 1.1.2021 zapłaciłem już kilka milionów vatu.
                            A Ty?
                            • duze_a_male_d_duze_m Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 16.04.21, 08:51
                              jeepwdyzlu napisał:

> Od 1.1.2021 zapłaciłem już kilka milionów vatu.
                              > A Ty?
                              >

Nieudacznik :)
                            • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 16.04.21, 10:34
                              jeepwdyzlu napisał:

> Dla zjeepa netto=brutto to to samo co netto=netto
                              > ---
                              > Od 1.1.2021 zapłaciłem już kilka milionów vatu.
                              > A Ty?
                              >

A nie mówiłem?
                              Jest tak zjebany, że od razu przeskakuje do kwestii finansowych - nic innego nie potrafi.
                              • jeepwdyzlu Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 16.04.21, 13:14
                                1.1.2021 zapłaciłem już kilka milionów vatu.
                                > A Ty?
                                >

A nie mówiłem?
                                Jest tak zjebany, że od razu przeskakuje do kwestii finansowych - nic innego nie potrafi.
                                ---
                                Jeszcze raz. Dużymi literami. Kestem PLATNIKIEM VAT. Od pierwszego dnia jego obowiazywania.
                                Wiem o vacie wszystko.
                                Pytam pizdo ile ty placisz vatu i co na jego temat wiesz?
                                • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 16.04.21, 13:36
                                  jeepwdyzlu napisał:

> Jeszcze raz. Dużymi literami. Kestem PLATNIKIEM VAT. Od pierwszego dnia jego ob
                                  > owiazywania.
                                  > Wiem o vacie wszystko.
                                  > Pytam pizdo ile ty placisz vatu i co na jego temat wiesz?

Ja prdlę, co za gostek ...
                                  Byłem prawie pewny, że sobie jaja robi, ale jednak nie.

• bimota Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 12.04.21, 12:28
      Ale oni to sprzedaja czy wypozyczaja ?

No i te srednie watpliwe... Dalej nie czytalem..

Co dziwnego, ze manipulacja skierowana do prymitywow jest prymitywna ?
    • carnivore69 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:19
      Spoko. Mogli przecież napisać, że miesięczna rata to 0,18%*.

*/ Rata w PLN jako procent ceny katalogowej w CZK.

Pzdr.
      • trypel Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:25
        Dokladnie. I wtedy też jeep by napisał ze to dla Czechów jest więc luz.
      • klemens1 Re: Prymitywna manipulacja Mercedesa 13.04.21, 16:26
        Kiedyś spotkałem się z ofertą oprocentowania na poziomie 5% w skali roku.
        Na miejscu okazało się, że faktycznie takie oprocentowanie jest, ale przez jeden miesiąc a później mniejsze. Lokata na rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka