xdanax 25.06.22, 23:08 Możecie ocenić tę trasę? Przejazd ok . 5 rano. Chodzi mi najbardziej o to, czy pojawiają się zwierzęta na trasie, np. sarny. Chciałabym uniknąć takich niespodzianek. Mam inną trasę, ale przez lasy, gdzie dużo saren. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 25.06.22, 23:14 Pytanie durne. Zwykła, jednojezdniowa krajówka. Jak nie chcesz zupełnie nudnie jechać, to zamiast "79" jedź z Sandomierza wojewódzką "777" przez Zawichost (ten z codziennych komunikatów programu pierwszego Wolskiego Radia). Zrobiłem tę trasę kilkadziesiąt razy w życiu i mogę ocenić ją jako nudną. Choć kurde nie wiem, o co może chodzić z tym "ocenianiem". Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 25.06.22, 23:25 Skoro durne, to nie było pytania. Mapa google pokazuje mi 3 trasy, muszę jeszcze poszperać w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 25.06.22, 23:30 xdanax napisała: > Skoro durne, to nie było pytania. Mapa google pokazuje mi 3 trasy, muszę jeszcz > e poszperać w internecie. Chodzi o to, że trasa nie obfituje jakoś w "wodotryski". Nawet przejazdu przez Zawichost można nie zauważyć (bo bardzo fajnie zarośnięty drzewami jest). Za Wisłą, na krajowej 74, jest kilka fajnych wąwozów i kilka ostrych zakrętów (akurat jadąc do Kraśnika będziesz jechać pod górę - a fajniej się jedzie w dół)... taki trochę "bieszczadzki smaczek"... ale poza tym "nudy na pudy". Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 06:40 56 min (64,2 km) przez DW777 56 min (68,3 km) przez DK74 i 56 min (68,3 km) przez DK74 Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 07:21 Najszybszy to wariant przez drogi 74 i 777 i miejscowości Liśnik Duży i Maruszów – droga ma długość 61 km i przejazd zajmie nam zazwyczaj 55 min .Są tam dwa radary uważaj . Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 08:25 Ok, sprawdzę tę trasę, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 25.06.22, 23:33 www.google.com/maps/dir/Sandomierz/Radzy%C5%84+Podlaski,+21-300/@51.2321946,21.5377987,9z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x4722b507f02448a7:0x1f109961ca79c8e7!2m2!1d21.7501781!2d50.6822405!1m5!1m1!1s0x4722192527703449:0x113e24307dac19c!2m2!1d22.6218532!2d51.7832025?hl=pl-PL Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 06:51 Pokaz nam teraz trzy trasy z Sandomierza do Zegrza a my ci powiemy jak JA oceniamy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 11:11 Przejeżdżałem tą trasą wielokrotnie ale saren nie widziałem. Nikt nie odpowie na to jednoznacznie i pewnie. Przy tej trasie prawie nie ma lasów, co nie znaczy, że nigdy nic się nie pojawi. Jeżeli się tak boisz to zadzwoń do nadleśnictwa. Z mapy wynika, że jest takie w tych okolicach: tiny.pl/9z3g3 Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 12:23 Ok, dzięki. Miałam uszkodzone auto, sarna nie przeżyła. Wyskoczyła wprost przed maskę mężowi. W mojej okolicy jest bardzo dużo saren. U mnie pasą się tuż za ogrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 10:31 To trzeba przyjechać na sesję zdjęciową . Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 13:25 Nie na polowanie XD tylko porobić zdjęcia 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 17:14 Ojciec miał działkę ogrodową w tym miejscu co ten facet zamordował matkę i córkę W . Moja córa ja też znała bo obie po germanistyce .Wcześniej tam były dzikie tereny ,tataraki .Zwierzyna. Ale z czasem ludzie się pobudowali się i wszystko zniknęło .Zbierałem tam pelne kosze kozaków bo był las brzozowy .Później tylko śmieci . Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 17:21 Ja mam dwa lasy brzozowe, sosnowy i olchowy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 06:04 Proponuję wybrać się rowerem, ta odległość nie powala. Każde spotkanie z sarną będzie wtedy wyczekiwane i dostarczy miłych, niezapomnianych wrażeń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 08:05 Podłacze sis bo mam podobne pytanie. Czy możecie ocenić trasę z Praczy do Lidla na Krolewieckiej (wroclaw)? Bo na brodzką wychodzą sarny i być może to zbyt niebezpieczne. Może lepiej pojechać na wojanowską? Tylko wtedy mam przyjazd kolejowy i mogę wpaść pod pociąg! Czy ktoś szybko oceni bo mi się mleko skończyło a zona chce gofry! Aha przejazd ok 8 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 09:47 trypel napisał: > Podłacze sis bo mam podobne pytanie. > Czy możecie ocenić trasę z Praczy do Lidla na Krolewieckiej (wroclaw)? Bo na br > odzką wychodzą sarny i być może to zbyt niebezpieczne. Może lepiej pojechać na > wojanowską? Tylko wtedy mam przyjazd kolejowy i mogę wpaść pod pociąg! > Czy ktoś szybko oceni bo mi się mleko skończyło a zona chce gofry! > Aha przejazd ok 8 rano. Brakuje danych istotnych - lokalizacji sklepów z piwem rzemieślniczym po drodze. Akurat tą danusiową trasą jeździłem kilkadziesiąt, jak nie sto razy w życiu i nudna jest jak flaki z olejem. Za Zawichostem, w stronę Lublina/Kraśnika jest Orlen (po prawej), gdzie zawsze sobie postój robiłem, jak z Krakowa (albo jeszcze z jakiegoś dalszego miejsca) jechałem (mowa o czasach sprzed dociągnięcia A4 do Rzeszowa, bo potem to już tylko tamtędy). Jadę właśnie psa na wczasy spożywcze do "babci" odwieźć, mam 12 kilometrów "lokalnymi", albo 15 "szybszymi"... jak powinienem jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 09:58 Jeśli na drodze 854 jest wciąż prom na Sanie to ja bym pojechał tamtędy. Przynajmniej ciekawie i coś by się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 09:54 Jak na lokalnych dużo zakrętów to zdecydowanie lokalnymi Sklep z piwami jest tylko jeden. Gorzej ze ja dostałem dwie puszki czegoś podobno ubikalnego - jakiś gosc robił to sam ale w browarze. Limited edyszyn. Ale dla mnie to nie pijalne jest- dużo ekstraktu i w pytę alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 10:11 O takie piwa. Na szczęście do grudnia ważne więc może się amator trafi Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 15:40 Żeś Waćpan w mój gust piwny trafił :) Ale ja na razie na Roztoczu. Bagażnik rowerowy (wbudowany) w Zafirze się sprawdził świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 15:53 Uważaj, wywinęłam tam orła jadąc z górki na rowerze, przyhamowałam, krew się lała z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 13:07 xdanax napisała: > Uważaj, wywinęłam tam orła jadąc z górki na rowerze, przyhamowałam, krew się la > ła z kolan. Dziękuję za ostrzeżenie. Będę uważał na zmanierowane paniusie wywalające się na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 13:26 Jesteś złośliwy, nie wiem, z czego to wynika. Może miejsca zamieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 14:06 xdanax napisała: > Jesteś złośliwy, nie wiem, z czego to wynika. Może miejsca zamieszkania? Nie, to ty jesteś agresywna wprost w ciągłym dawaniu "dobrych rad". Kto normalny na umyśle życzy komuś wypierdolenia się na rowerze, albo ostrzega przed nim? Dużo nie jeżdżę, ale te 2-3 tysiące kilometrów rocznie na rowerze robię, a ty "uczysz ojca dzieci robić" z tym swoim skrzywieniem pedagogicznym. Obróciłem całość w żart (bo rzeczywiście twoje ostrzeżenie można było dwojako zinterpretować) to się czepiłaś jak pijany latarni mojej rzekomej złośliwości, wynikającej ponoć z mojego miejsca zamieszkania. A bujaj. To ty jesteś irytująca i musisz wpieprzyć swoje trzy grosze i "dobre rady" do każdej dyskusji. Może to wynika z miejsca zamieszkania, a może z innych deficytów w sferze kognitywnej? Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 14:54 Masz rację! Dodałam Cię do niewidocznych, dla naszego zdrowia. Nie będę Cie więcej pouczać i wychowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 14:55 Twoi nieprzyjaciele e-zybi usuń zolza670 usuń pixma59 usuń kreinto usuń engine8 usuń trypel usuń qqbek usuń Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 15:12 a mnie nie dodałaś? bo poprzednio byłem zablokowany Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 22:33 bywalec.hoteli napisał: > a mnie nie dodałaś? bo poprzednio byłem zablokowany To sobie trzeba zasłużyć. Na przykład wytknąć hipokrytce, że zachowuje się jak słoń w składzie porcelany :) Ona uważa się za nieomylną, więc jakakolwiek, nawet zasadna krytyka spotka się z banem. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_niebieski Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 17:22 W Gazowni niezły Burdel panuje ostatnio ? Posty znikają. Albo " się " nie zamieszczają. Napiszę tutaj: Cytowałaś dowcip. Spier*doliłaś go, kompletnie ! Oryginał brzmi: Wyłowiłem topielca, a rodzice z pretensjami. Gdzie berecik ??? Chu*ju. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 21:46 xdanax napisała: > Masz rację! Dodałam Cię do niewidocznych, dla naszego zdrowia. Nie będę Cie wię > cej pouczać i wychowywać. Otwieram piwo. Trzeba to opić! Tak przy okazji - uwaga skierowana do tych, którzy już gdzieś wypoczywają. Zauważyliście zapaść? Zarezerwowałem domek w Zwierzyńcu, tam gdzie zawsze (i gdzie zawsze były tłumy). A tu dupa. Sutener nie dopisał. Parking pod plażą pusty. Do najlepszej restauracji w mieście wchodzi się bez odstania "swojego" w ogonku. Na ponad 25 domków w ośrodku zajęte chyba 7 czy 8. Ceny też niewiele wyższe niż w ubiegłym roku (a wtedy "COVID PANIE"). Stolik w browarze w niedzielę znalazłem "z biegu". Goście z wypożyczalni rowerów, zamiast zbijać kokosy, siedzą i dłubią w nosach. Sezon wygląda jak flauta na żaglach. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 21:58 Ja wprost przeciwnie Na weekend czerwcowy wszystko zajęte. Ale nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 27.06.22, 22:14 trypel napisał: > Ja wprost przeciwnie > Na weekend czerwcowy wszystko zajęte. > Ale nie u nas A ja mam w końcu swoje Roztocze sprzed nastu lat. Spokój, cisza... domek mam 15 metrów od Parku Narodowego, a wziąłem ze sobą robotę, więc siedzę na werandzie z komputerem do wczesnego popołudnia (przynajmniej do południa w czwartek, potem powinienem być już wolny przynajmniej do kolejnego wtorku). Chce żreć to idę do restauracji. Chcę dupę pomoczyć to jadę na plażę. Z młodą byłem już w parku linowym, w czwartek ma być przez chwilę chłodniej, to pożyczę przyczepkę do roweru i z młodym gdzieś pojadę (albo pożyczę rikszę, bo żona średnio "rowerowa" i zawiozę całe towarzystwo gdzieś - zresztą to taka "zwierzyniecka tradycja", że przynajmniej te 7 kilometrów do Florianki wożę rikszą całą rodzinę). Może w pojutrze (ma być najgorzej) kajaki weźmiemy, bo to najmilsze w taki upał wiosła trochę pomoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 09:56 Ostatnio we Wrocku w okolicy, gdzie mieszka córa są remonty. Zapytała 60-latka, czy da się przejść. Pokazał jej drogę na skróty a nawet przeprowadził rozmawiając z nią życzliwie. Mieszka w tej okolicy od niedawna i nie zna jeszcze dokładnie tej dzielnicy. Zawsze warto być człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 12:40 Zawsze warto być mądrym człowiekiem Danusiu... Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 18:30 Trasa jak trasa, jechałem kilka lat temu więc nie oceniam aktualnego stanu nawierzchni... A co do zwierząt to uważaj zwłaszcza między 6:05 a 6:18 na wysokości 41km... Najlepiej wtedy zjechać z drogi lub przepchać z 1km - tylko tak unikniesz... Aha na tej trzeciej trasie jest o całe 0,9 sarny dziennie mniej... Najlepiej i tak nie ryzykować i zostać w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Trasa Sandomierz- Kraśnik 26.06.22, 20:59 Ja też tą trasą jechałam, ale kilkanaście lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś