Dodaj do ulubionych

Jutro strajk diagnostów

22.06.23, 22:45
Aż 220 stacji diagnostycznych w Polsce nie będzie jutro obsługiwać klientów. Mechanicy uważają, że opłata za przegląd powinna wynosić minimum 200 złotych. Dodają, że skoro rosną stawki za mandaty, to również i za ich usługi należy się płacić więcej . www.salon24.pl/newsroom/1309461,kierowcy-beda-miec-klopoty-jutro-lepiej-odloz-badanie-techniczne-pojazdu
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Jutro strajk diagnostów 22.06.23, 23:44
      Wicepremier ci w prezydenta.
      Ceny są od lat takie same, bo wcześniej nie było inflacji, a teraz jest Orlen, który po kolei przejmuje kolejne SKP.
      Brudna pała z tobą obywatelu!
      Kupiłeś już akcje elektrociepłowni Będzin? Twoi idole już dawno kupili i zarobili 1000%.
      • taniarada Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 09:50
        qqbek napisał:

> Wicepremier ci w prezydenta.
        > Ceny są od lat takie same, bo wcześniej nie było inflacji, a teraz jest Orlen,
        > który po kolei przejmuje kolejne SKP.
        > Brudna pała z tobą obywatelu!
        > Kupiłeś już akcje elektrociepłowni Będzin? Twoi idole już dawno kupili i zarobi
        > li 1000%.
        >
        O czym tym bredzisz głąbek .Ja mam w dupie akcje Bedzin .Ja zarabiam w euro i co to ma do artykułu .Dla ciebie te podwyżki powinny obejmować 300 procent kurduplu .
    • engine8t Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 01:05
      A do czego czy od czego oni sa?
      • qqbek Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 06:58
        engine8t napisał:

> A do czego czy od czego oni sa?

Od okresowych badań technicznych.
        Wiem, że się nabijasz, bo w wujkosamowie nie macie czegoś takiego i uważasz to za niezbitą przewagę USA nad resztą świata, tak samo jak prawo do kupienia broni bez badań psychiatrycznych (i wymordowania połowy twojej klasy z ogólniaka, albo kilkunastu "randomów").
        • engine8t Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 18:34
          O nie, nie nabiajam sie.. ilez w koncu mozna? LOL
          Z ta bronia masz racje - to forma aborcji w pozniejszym wieku.
      • pekaes886 Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 07:44
        Prawo o ruchu drogowym z 1971 zawiera wymóg przeglądów diagnostycznych. Tak stary jesteś, a w twojej gminie nie było samochodów?

engine8t napisał:

> A do czego czy od czego oni sa?
        • loyezoo Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 09:29
          Ty za to, chyba tu nowy.
          • taniarada Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 09:56
            No i ? Pisze od czasu do czasu i niewiadomo czy to nie kobieta .Kaczor kiedyś zablokował te podwyżki .Przed wyborami nikt się nie zdecyduje na to .Niektóre auta nie powinny przechodzić badań ,a przymykają oko .
          • pekaes886 Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 10:05
            Kilka razy się wpisywałem, pierwszy raz gdzieś 2 lata temu, kiedy pytałem o sprzedaż samochodu. Potem odpuściłem, bo zrobiło się dziwnie. Bywam, ale rzadko.
            • taniarada Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 10:14
              No fakt jest wyszukiwarka u góry .Dziwnie bo ktoś uzurpował prawo do własności tego forum .Ale są tu też normalni ludzie .Pozdrówka .
        • engine8t Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 18:44
          Za moich czasow gmin nie bylo a jedynie Groamdzkie Rady Narodowe i PGR-y.
          A i na egzaminach byly pytania bardzo techniczne an temat budiw i pracy silnika , wymiany plynow i nawet paska ..
          A taki ciul na stacji co to bral kase kazal mi wymienac amortyzatory bo wg niego byly do kitu a wg mnie calkime dobre... I nwet jakby ich nie bylo to w Maluchu co to sie czsami rozpedzal do 80km/g to nie mial zadnego znaczenia..
          I pod tym wzgledem jak widac nic sie nie zmienilo bo wyciagle wierzycie ze ze jakby ludzi nie zmusil doagnista to by hamulcow, opon i amortyzatorow nie wymieniali oraz jezdzili z luzami w kierownicy albo sie przypierd ze gumy w zawoeszei czy mocowaniu silnika sa zmurszale?
          Dziwne ze butow ci sprawdzaja bo jak masz kiepskie = a moze jeszcze odciski na stopach to sprzegla czy hamulca dbrze nie nacisniesz a to gorsze od miesprawnych amortyzatorow
          I co z tego ze mi dzis diagnosta sprawdzil ze ma wszystki dobre zarowki jak jutro sie spali ta od stopu - moge jedzic do nastepenych "badan"?
    • hukers Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 10:03
      Diagności o podwyżkach przed wyborami mogą zapomnieć.
      Zarobi pięć tysięcy prywaciarzy, a stracą wszyscy wyborcy.
      Btw, o co chodzi z tą ceną urzędową? Dlaczego nie reguluje tego rynek.
      • taniarada Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 10:10
        Jak mają zarabiać i za co .Ile tej pracy jest przy badaniach .Za samą obslugę kompa ? Może dodatkowa działalność ,gdy nie świecą światła to naprawa na miejscu itp. U mnie w mieście to co krok stacja diagnostyczna i kościoły .Ze wskazaniem na te drugie .
        • wislok1 Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 18:57
          W DE

www.mypolacy.de/poradnik/ile-kosztuje-kontrola-techniczna-samochodu-i-innych-pojazdow-w-niemczech/

Przeszlo 100 euro idzie sie pasc, ale przeglad jest raz na 2 lata

I robia go DROBIAZGOWO
        • wislok1 Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 18:59
          To NIE CHODZI o ilosc pracy, tylko o wychwycenie wrakow na kolkach, zeby nie zagrazaly innym ....

Po to sie robi przeglady

Jak ktos uwaza, ze to kasa za nic, to jest to czysty absurd....

Jezdzace wraki to zagrozenie dla innych, DUZE zagrozenie
          • taniarada Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 21:07
            O to chodzi .Ale jest taki wybór w Polsce i w moim mieście ,że nie ten to drugi .Mojemu koledze co jeździ Nissanem powiedział taki ,ostatni raz panu podbijam. Kumpel się śmiał ,dobrze że mi powiedział 🤣
            Wysyła mi powiadomienia o następnym badaniu .Czyli już ostatni raz u niego .Jarzysz Wisłok ?
        • waga173 Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 23:02
          Jak pis dluzej po"rzadzi" to przeglad bedzie robiony w kosciele przez ksiedza za 1000 zlotych.
          • qqbek Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 23:35
            waga173 napisał:

> Jak pis dluzej po"rzadzi" to przeglad bedzie robiony w kosciele przez ksiedza z
            > a 1000 zlotych.

Będzie bonifikata za zostawienie ministranta, odzianego tylko w komżę i przed mutacją na tylnym siedzeniu?
            • waga173 Re: Jutro strajk diagnostów 24.06.23, 00:16
              Nie, ryczaltowa oplata bedzie 1000 zl a ministrant bedzie w ramach co laska.
    • ambientlight Re: Jutro strajk diagnostów 23.06.23, 16:38
      Kaczka dziennikarska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka