Dodaj do ulubionych

Nowy Mercedes G

26.04.24, 00:37
Mercedes właśnie ogłosił, że będzie produkować nowy model G SUV’a: G 580 EQ. Dosyć ciekawe rozwiązanie. Cztery silniki elektryczne (po jednym na koło), aczkolwiek tylna oś ma być sztywna. Każdy silnik jest wyposażony w swoją „własną” skrzynię biegów oraz wirtualną blokadę mechanizmu różnicowego, przez co można robić różne sztuczki ze zblokowaniem kół. Bateria o pojemności 116 KWh a przewidywana cena 200000 USD. Tutaj więcej informacji: thecarconnection.com/news/1142973_2025-mercedes-benz-g-class-flagship-suv-goes-electric
Obserwuj wątek
    • jackk3 Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 01:25
      No to kto na tym forum jest chętny???
      • jeepster Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 01:52
        Na pewno nie bolo2002 i al.1
      • waga173 Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 06:33
        jackk3 napisał:

> No to kto na tym forum jest chętny???

Ja! Moze czas cos nowego kupic Zofii:)
        • engine8t Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 18:44
          waga173 napisał:

> jackk3 napisał:
          >
          > > No to kto na tym forum jest chętny???
          >
          > Ja! Moze czas cos nowego kupic Zofii:)

I nazwij go Spot
          Zofia bedzie sie chwalic ze ma G-Spot
          • waga173 Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 19:36
            engine8t napisał:

> Zofia bedzie sie chwalic ze ma G-Spot

Eee tam, wszyscy by sie smieli ze Zofia to ta co ma G-Spot w garazu.
      • marcelkajdas Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 07:43
        Na pewno nie ja, ponieważ trzeba powiedzieć stanowcze "nie" elektrykom, na których mają zarobić jedynie wielkie korporacje. Zresztą ciekawe jaki ma mieć zasięg i ile będzie kosztowało przejechanie 100 km, jak podwyższą ceny prądu.
        • nousecomplaining Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 18:29
          > ile będzie kosztowało przejechanie 100 km
          Jak kupujesz auto za 800 tys. zeta, to raczej masz to w pompie (nie paliwa).
          • waga173 Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 19:34
            Czy to nie on zmajstrowal sobie 780 konne BMW i popylal nim 330 km/h i jakos nie pytal ile go kosztowalo przejechanie 100 km?
            • marcelkajdas Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 19:54
              Nie BMW, lecz Audi, użytkuję je rzadko, ponieważ spalanie dosyć duże, szczególnie przy prędkościach powyżej 300 km/h, poza tym ten elektryczny Mercedes ma prędkość maksymalną ograniczona do 180 km/h, a Audi pojedzie nie 330 km/h, tylko 380 km/h, więc oczywiście, że przejechanie 100 km kosztuje dużo, ale dla mnie w Audi przyjemność z jazdy jest dużo większa niż w takim Mercedesie, w dodatku elektrycznym, a ja sprzeciwiam się elektrykom (to co opisałem w moim wcześniejszym poście jest jednym z wielu powodów dlaczego tak jest). 180 km/h to spokojnie osiągał mój Ford Focus MK1 z silnikiem 1.6. Ja nie potrzebuję terenówki, więc mogę stwierdzić, że nie ma dla mnie żadnych powodów (nawet jak miałbym pieniądze), żeby go kupić.
              • nousecomplaining Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 20:26
                > ale dla mnie w Audi przyjemność z jazdy jest dużo większa niż w takim Mercedesie
                A jechałeś "takim mercedesem"?
                • marcelkajdas Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 20:34
                  Nie klasą G, ale kiedyś miałem okazję przejechać się Mercedesem ML.
                  • hrasier_2 Re: Nowy Mercedes G 27.04.24, 03:19
                    marcelkajdas napisał:

> Nie klasą G, ale kiedyś miałem okazję przejechać się Mercedesem ML.
                    >
                    Fajne stwierdzenie. Ta końcówka posta, pomijając Merca i inne pierdoły. Ja swoich poglądów nie zmieniam od lat.
    • bywalec.hoteli Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 22:15
      Nie mam wolnych 200k$. Raczej nie kupię tego Merca.
      • engine8t Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 22:21
        bywalec.hoteli napisał:

> Nie mam wolnych 200k$. Raczej nie kupię tego Merca.

A jakbys mial wolne?
        • bywalec.hoteli Re: Nowy Mercedes G 26.04.24, 23:06
          Nie wiem, ogólnie Mercedesy mi się nie podobają a takie jeepy to w ogóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka