Dodaj do ulubionych

Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto

19.11.04, 04:00
www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_1062.shtml
premiera samochodu w USA
w USA nadal bedzie pod nazwa JETTA
silnik podstawowy to 2.5 litra 5 cylindrow o mocy 150km
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 04:02
      No nie pierwsze,bez przesady.Nie podoba mi się w przeciwieństwie do Bory.
      Szkoda że tych świateł nie zmienili,to samo jak w golfie :-(((( a obecna
      jeszcze Bora wygląda świetnie.
      • Gość: Mamlas Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 04:13
        U nas podstawowy bedzie 1.4/75KM,który nie ruszy z miejsca,HE HE HE ;-)))
      • devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 19.11.04, 04:27
        Gość portalu: verte napisał(a):

>>> No nie pierwsze,bez przesady.

sa to pierwsze oficjalne zdjecia tego samochodu

ps:
        chyba nie wiesz co to znaczy "oficjalne"
        oficjalne tzn: pokazane przez producenta a nie jakies "spy" czy "photochopy"
        robione przez seki ludzi
        • beweekly Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 29.11.04, 05:51
          przeczytaj dokladnie tekst a zobaczysz ze to sa jednak oficjalne zdjecia....
    • Gość: n/n Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.crowley.pl 19.11.04, 06:49
      Calkiem ladny samochod. Podoba mi sie, bo nie przypomina tego strasznego jajka,
      jakim jest golf V.
      • Gość: wrrr Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 06:53
        Ta obora przypomina bardziej golfa 5 niz stara obora przypominala golfa 4.
        • Gość: rollo tomasi Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: 213.76.135.* 19.11.04, 08:18
          Jak ogladalem zdjecia zastanawialem sie jaki sa komentarze. Samochod jest
          bardzo ladny, ale forumowym malkontentom jak zwykle nic sie nie podoba. Widze u
          Was mentalnosc dziciakow - najladniejsze jest to co ja mam, chocby mial byc to
          Fiat 125 p. Niewazne, ze nowa Bora jest git. Moje jest najpiekniejsze.
    • remo29 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 19.11.04, 08:20
      Golf jest do bólu nudny i już mi się opatrzył, a bora ma szanse opatrzeć się trochę później. Auto nieco ciekawsze, ale to chyba za mało.
      • the.bill Octavia to przy niej badziewie 19.11.04, 12:30
        Ale coz z tego, jak w Polsce ludzie i nie tak nie zmadrzeja i beda kupowac badziew.
    • Gość: Holzwagen Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:31
      wyglada jak numer wieksza Thalia szcegolnie z tym przodem
      ogolnie kolejny rodzinny sedan dla ludu
      Bora byla ladna ale to jest porazka
    • Gość: Sławek Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 19.11.04, 10:33
      Za małe tylne drzwi (fatalnie to wygląda) i za dużo blachy w okolicach nadkoli
      (nawet te duże alufelgi wygladaja jak kółka od gokarta).
      Poprzednia Bora to jedyny ładny mały sedan (sam nie wiem jak oni to zrobili)

pozdr
      • wilk.uszatek Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 19.11.04, 11:56
        Przepiękny sedan. Zwarty, klasyczna linia robiąca wrazenie dobrze trzymajacego
        sie drogi. Coz z tego jak mnie nie stac na niego. Powyzszych pisarzy pewnie tez
        nie, dlatego krytykuja.
    • Gość: zygfryd Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:33
      ale ochyda. kompletny brak proporcji.
    • Gość: Diesel Niedobrze..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:42
      Czekałem na następcę Bory, bo za dwa lata trzeba będzie już zmienić obecnego
      TDI. Jestem troche rozczarowny - bryła jest ciężka (w porównaniu do obecnej
      Bory). A że poszukam 2.0 TDI (pewnie znowu niedostępne w USA i Kanadzie) - to
      pozostaje mi tylko nowa Octavia....
      PS. Dlaczego Stany dostaja tylko najsłabsze diesle? Cena? Powszechność i image
      diesla w osobówce?
      • devote Re: Niedobrze..... 19.11.04, 23:40
        Gość portalu: Diesel napisał(a):

> ....
        > PS. Dlaczego Stany dostaja tylko najsłabsze diesle?

W passacie dostepny jest 2.0 TDI o mocy 134 km
        problem polega na tym ze w ON w stanach jest strasznej jakosci.po prostu
        silniki by nie wytrzymaly.teraz w Golfie jest tylko 100 konny.ludzie i tak maja
        problemy poniewaz po kilkunastu tysiacach mil w kolektorze odklada sie kupa
        syfu.tak duzo ze calkowicie zapycha.taka jest jakosc ropy w USA.dopiero od 2006
        beda nowe normy i wtedy VW wprowadzi do Golfa i nastepcy Bory TDI 130
        konny.Poza tym ceny benzyny sa niskie w porownaiu z europa wiec dizle nie sa
        popularne.Z drugiej jednak strony powinny byc popularne poniewaz w USA duzo
        ludzie jezdza.
    • Gość: Michal Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:18
      Hehehehehe... jasne, powiem tak - zły ? nie podoba Wam się ta nowa Bora ? Jeden z ciekawszych samochodów jaki ostatnio widziałem (nie w nikając w silniki, rozwiązania techniczne itd...) Ciekawe - jak by tak ktoś podszedł i powiedział - słucha stary masz tu jest najnowsza Bora dla Ciebie - a Ty twardzielu odpowiasz - " Nie dzieki - takim syfem nie bedę jeździł...." Jasne - byście na czworaka do tego samochodu szli... Bardzo ładnie wygląda... te tylne lampy.. no bajka po prostu, proporcje ? Na moje oko, lepiej niż Saab 93 sedan... No ale dla Was to tylko jakiś syfowy VW... Ja bardzo chętnie bym przygarnął taki wozik, nawet jak by to miało być 1.4/75PS. Idę zagrać w Totka.. trzymajcie za mnie kciuki ; -)))
      • devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 19.11.04, 23:53
        Dodam ze to tylko zdjecia i w zeczywistosci auto moze wygladac inaczej.Za male
        kola? To jaki problem dokupic wieksze.

andy.mm2c.com/vortex/chop_mk5jetta.jpg
        www.williamwestfall.com/rearblue.jpg
        www.williamwestfall.com/rear1.jpg
        www.neohaus.ca/misc/jettaVps.jpg
    • greenblack Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 09:08
      Już nawet nie próbują udawać, że to coś więcej niż Golf, a szkoda, bo przy
      powiększeniu następnego Passata i jednoczesnym odpowodniem praniu mózgu
      klientów, mogliby to sprzedawać jako klasę średnią, czyli de facto
      zaoszczędzenie na kształcie przednich lamp może im wyjść bokiem. Wanowatość
      wersji htb wyraźnie nie służy konwersji na sedana - zbyt pochyły przód. Jakoś
      nie chce mi się wierzyć w ten silnik 2.5 R5 150 KM. Po pierwsze Ludowóz obecnie
      nie ma 5-cylindrowych benzynówek, a po drugie jest 2.0 FSI i 2.0T FSI, którego
      moc można dowolnie modyfikować.
      • devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 14:17
        greenblack napisał:

> Po pierwsze Ludowóz obecnie
        > nie ma 5-cylindrowych benzynówek

o matko,ty zawsze mosisz swoje madrosci pokazywac
        jesli nie ma to nie znaczy ze nie moze miec

jest to nowy silnik zrobiony na bazie silnika Galardo a dokladnie polowa
        silnika V10.nie jestem inzynierem i nie wnikam w szczegoly ale tak podaja
        wszystkie artykuly prasowe.przeczytaj artykul z mojego pierwszego wpisu.

• devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 14.12.04, 23:27
        greenblack napisał:
        > Ludowóz obecnie
        > nie ma 5-cylindrowych benzynówek

juz ma i tutaj pierwsze szpiegowskie zdjecie silnika

www.rvag.com/uploads/post-62-1102402858.jpg
    • Gość: konrad Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 12:09
      Piekna niczym thalia.
      • Gość: Zenek Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:30
        Gość portalu: konrad napisał(a):

> Piekna niczym thalia.

Typowy,zazdrosny mieszkaniec Pomrocznej,nie stac cie buraku na to ok,ale nie
        prownuj stylistyki tego samochodu do Thali czy innego gowna.
        • Gość: konrad Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.04, 23:12
          Mam juz nowe auto klasy kompakt. Masz racje nie stac mnie w tym momecie na 2.
          A swoje prostackie wywody zostaw dla siebie bo nie przemawia przezemnie
          jakakolwiek zazdrosc.
      • Gość: Bobik Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:28
        NIE, ON WYGLADA JAK HONDA CIVIC - TA ROBIONA W TURCJI
        • wowo5 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 16:55
          Fajne auto. Podoba mi sie. Ma klasyczny wyglad bez zbednych udziwnien. Ciekawe
          jak bedzie z cena. Powinni tez popracowac nad poprawa jakosci. Jetta tradycyjne
          dostaje niskie noty za awaryjnosc w sadazach JD Power i Consumer Reports.
          • speedy1000 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 16:59
            sorki a z boku nie wyglada troche jak nowa primera ??
            POZDR
            • speedy1000 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 17:01
              sorki chyba sie pomyslilem, tak pod pewnym katem wygladala jak primera, ale
              tylne swiatla ma jak nowe bmw 3...
              • speedy1000 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 17:02
                a tak poza tym to jeszcze 2.5l i 150 km, hmmm fakt duza moc osiagneli :)))
          • devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 20.11.04, 17:20
            wowo5 napisał:

> Ciekawe
            > jak bedzie z cena.

auto beedzie drozsze od obecnego modelu
            to juz zapowiedziano.

>a tak poza tym to jeszcze 2.5l i 150 km
            > hmmm fakt duza moc osiagneli :)))

a kto ci powiedzial ze to jest maksymalna moc ktora mozna wyciagnac z tego
            silnika.to jest silnik podstawowy na USA wiec nie mosi byc duza moc.nastepny
            silnik w palecie na USA to 2.0 TURBO o mocy 200km.

apeluje abyscie przeczytali najpierw artykul a dpiero pisali opinie

Volkswagen tells us the 2.5l inline-5 has been "detuned" to 150hp for a base
            engine configuration but is capable of a bit more horsepower, so there is
            plenty of room to grow with this new engine
    • Gość: vacek Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.dyn.optonline.net 21.11.04, 01:08
      ladny samochod
      podoba mi sie
    • Gość: frax1 Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 01:55
      Mi z boku przypomina obecną toyote camry, chodzi o linie boczną.
      Pozdrawiam
    • tkomuda Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 21.11.04, 04:19
      auto przypomina dobrze sprzedajacy sie w USA samochod Nissan Altima.volkswagen
      jetta ma wyrobiona marke w usa i jest najlepiej sprzedajacym sie samochodem z
      europy.sprzedaje sie lepiej niz golf.pomimo ze nowy model bedzie drozszy to
      napewno nie bedzie sprzedawal sie gorzej niz model obecny.awaryjnosc jest wazna
      ale nie przeszkadza to amerykanom w kupowaniu volkswagenow ktore sa bardziej
      awaryjne niz japonskie samochody.w tej chwili volkswagen oferuje bardzo dobra
      gwarancje tzn: 4 lata lub 50 tysiecy mil i chyba takie same warunki beda dla
      nowej Jetty.
      • devote Re: Nastepca BORY - pierwsze oficjalne foto 21.11.04, 22:43
        w USA volkswagen zeczywiscie oferuje dobra gwarancje wiec potencjalni klijenci
        nie mysla o awaryjnosci.zreszta wystepujace usterki nie sa duze.
    • Gość: Miki Shape is out of fashion ... IP: *.250.6.124.Dial1.Weehawken1.Level3.net 22.11.04, 04:19
      thats all
      • devote Re: Shape is out of fashion ... 23.11.04, 02:07
        i co jeszcze ?
        • devote LUTY 2005 26.11.04, 02:45
          vw.emarketing.com.mx/newsletter/1104/landing/nuevobora.html
          meksykanie juz podaje date
          luty 2005
          • devote troche info 27.11.04, 04:52
            co bedzie w nowym modelu

·3-piece cast aluminum motor subframe (quiet & light)
            ·Block aluminum suspension control arm mounts
            ·Electro-mechanical power steering
            ·Bolt-in front wheel bearing assemblies
            ·Rear multi-link suspension with low profile
            ·150 PS base engine torque optimized
            ·Air filter and MAF sensor integrated in engine cover (space savings)
            ·Composite intake manifold (quiet)
            ·New Bosch MED 9.1.10 with MAF and MAP sensor
            ·No fuel return line to fuel tank (no heated/aerated fuel is recirculated)
            ·Forged pistons
            ·2X chain drive camshafts (electro-hydraulic variable intake cam)
            ·Direct oil return concept engine block (no oil drip) and hybrid oil sump
            (quiet)
            ·Cylinder head with “ladder frame” camshaft mounting (like Lamborghini, strong,
            quiet)
            ·Better access to engine grounds and headlamp bulbs
            ·Separate primary electrical system fuses not clipped on battery cover
            ·Simple front hood opening safety release
            ·Two-part (clipped) hood release cable (easier servicing)
            ·Bolt-on door skins
            ·New side impact protection in doors
            ·Triple section hot formed B-pillars (crash safety)
            ·Using laser welding technik
            ·Triple door seals
            ·Large rear seat seatback release with red safety indicators
            ·Front door speakers moved rearward in door (stops foot damage)
            ·Planning Xenon lampen
            ·Coming 2.0L Turbo FSI (non stratified mode for USA/CDN)
            ·Coming DSG with 2.0L FSI and TDI
            ·DSG equal length driveshafts (prevents torque steer)
            ·Separate cruise control switch stalk (like Audi stops unwanted blinker)
            ·LIN-Bus system (single wire) along with Powertrain and Comfort CAN-Bus system
            ·APP wiper function (wiper park position alternate for longer wiper rubber
            service life)
            ·Customer can switch wipers to service / winter position to lift blades(stop
            blade freezing to window in winter)
            ·Dual diversity antennas in rear glass
            ·New 2-DIN radios, bolt-in (not clipped) with six disc CD
            ·Planning Radio-Navigationssystem.
            ·German “street parking” light concept via turn sig. switch
            ·Side blinker with puddle lights in mirrors
            ·Active head restraints (mechanically activated)
            ·Rear power window switches one-touch close and pinch protection
            ·Sunroof switch with new detent for “comfort position”
            ·More interior storage (flexible design)
            ·Flip-down storage in roof panel for sunglasses or etc.
            ·Sunvisors pull out on hinge for improved side window operation
            ·Full function MFI include kompass
            ·Driver customization in MFA like adapt speedo to snow tires, chimes, autom
            door lock, lamps coming home/leaving home)
            ·New interior light center of rear headliner
            ·2X front power outlets
            ·More rear seat legroom/headroom
            ·Standard driver’s seat power backrest adjustment (no rotary knob)
            ·Damped glove box lid action (like grab handles)
            ·Dual stage front airbags with PODS and indicator lamp
            ·Better safety belt height adjustment release
            ·Air pressure differential side airbag crash sensors in doors (react quicker)
            ·No roof rubber trim mouldings (no more rain drips on seat and head)
            ·Coming rear window shade
            ·Improve electrical contacts (stops separation)
            ·Standard Climatic single zone semi-auto A/C system
            ·Available Climatronic (front dual-zone with windshield condensation switch)
            ·Floating HVAC controls (do not rattle)
            ·Glove box and center console cooling vents (like Passat)
            ·Side window defrost vents in A-pillar (more efficient)
            ·Rear lid opening assist springs (rear lid now open completely with remote, not
            just unlock)
            ·Aerodynamikoptimized underbody panels with dimples (quiet turbulence under car)
            ·Two-piece front fender liners (easy service)
            ·Rear fender liners (quiet)
            ·Large luggage compartment (19 compared to 13)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka