trypel 18.08.24, 14:14 300 000 km na s czy jakoś tak Nazwa zobowiązuje Sasiad kupil. Nawet fajnie to wygląda:) U nas chyba takich szybkich nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nousecomplaining Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 15:03 Dość zabawna lista: www.driving.co.uk/news/diversions/the-worlds-worst-car-names/ Mój faworyt to "Mazda LaPuta" jako prezent dla żony. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 15:24 >Dla ex-zony idealny No dla ex- tak. Mitsubishi Winky też niezły, dla niezbyt kochanego syna na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 15:42 Jest też jeden polski wątek. I to taki naprawdę godny reprezentant - samochód tak awaryjny, że rzeczywiście tylko klakson w nim nierzadko działał. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 16:25 Który to bo z moich zakamarków pamieci w tylko syrena miała taka awaryjność Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 19:46 Ja bym powiedział ogolnie, że wyroby z FSR trzymały równo ten sam poziom niezależnie czy był to zwykły tarpan czy honker. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 20:15 only_the_godfather napisał: > Ja bym powiedział ogolnie, że wyroby z FSR trzymały równo ten sam poziom niezal > eżnie czy był to zwykły tarpan czy honker. "Pasowane stopą" jak by to określił pewien bloger motoryzacyjny :P Zapominasz, że większość Honkerów powstała w Lublinie, a nie w Poznaniu i to my, cebularze, tą zbrodnię na motoryzacji popełniliśmy. Owszem, były wersje "wybitne" podstawowego "Tarpana" (jak choćby ta z silnikiem od Ursusa - ile bimbru musieli wypić inżynierowie z FSR, żeby na ten genialny "pomysł" wpaść, w to już nie wnikam - ale podejrzewam, że odpowiednią miarą byłyby wiadra, a nie butelki), ale to dopiero w Honkerach odpadały koła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 20:30 Odpadały koła i nie potrafili tego nigdy poprawić. Ale honkera też testował pewien youtuber motoryzacyjny lubiący graty. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 16:32 Kurde ale ten foton kosztuje tutaj 31 tys euro, ma diesla 160 KM i 8 biegowy automat i 4x4 Za wolno mi dziala strona żeby wiedzieć co ma za te 31tys ale szacun U nas raczej czegoś takiej wielkości za taką kasę nie znajdę www.fotonitalia.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 19:45 To jeszcze parę fot z dzisiejszego wiejskiego festynu Ta panda na ATekach wygląda czadowo A karawanem takim mogliby mnie zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 20:28 Różowy karawan na W124 w pytę. A te Pandy to już klasyka. Wersje 4x4 kosztują już majątek (widzę sześć na autoscout, z czego pięć powyżej 10 tysięcy Euro). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 20:51 Do różowego karawanu wsiadł gosc70+ z żoną w różowym sweterku pod kolor auta :) A pandy były w sumie 3 ale jedna w stanie kiepskim. Ta na ATekach to lokalnego instruktora narciarskiego. Zona mówi że wygląda tak (nie panda) że chyba się skusi na parę lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Najszybsze auta na świecie 18.08.24, 22:22 trypel napisał: > Do różowego karawanu wsiadł gosc70+ z żoną w różowym sweterku pod kolor auta :) Mój "autobus pod dom" mija na swojej trasie dwa cmentarze. Moja córka zabrała się raz ze mną tą linią i ze zdziwieniem stwierdziła, że przy pierwszym cmentarzu wysiada cała masa tych "na darmowych przejazdach" (emeryci po 65 roku życia jeżdżą w Lublinie za friko). Zapytała więc, dlaczego tylko starsi jeżdżą tak tłumnie na cmentarze? Ze właściwą sobie ironią odpowiedziałem, że młodzi jeżdżą tylko po to, żeby raz na rok ukoić swoje sumienie, podczas gdy starsi jeżdżą, bo już sobie "miejscówkę oswajają". Usłyszała to babcia z rzędu przed nami, prychnęła i ostentacyjnie przesiadła się dalej. Wysiadła przy tym drugim. Córka (po tym jak wysiadła) - "ale czemu ona tak prychnęła?" Popatrzyłem jak na nieswoje przez chwilę. "Aaa - bo pewnie miałeś rację" 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Najszybsze auta na świecie 19.08.24, 19:41 Sam chciałem se kiedyś taką kupić, ale jak zobaczyłem ceny, to zwątpiłem w sens istnienia. Z drugiej strony - te Pandy wjadą, like, wszędzie. Widziałem dwie na szczycie Wezuwjusza. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Najszybsze auta na świecie 19.08.24, 20:36 Zgadza się Ze swoją masa, wymiarami, sprawnym napędem i co się wydaje dziwne ale słabym silnikiem z niskim momentem są niepokonane. Dlatego tyle ich wokół tu jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Najszybsze auta na świecie 19.08.24, 19:45 E, to jakiś fejk. Fotony nie mogą pozostawać w spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś