marekggg 04.12.24, 17:57 czy mozecie rekomndowac dobry hotel - niekoniecznie 5-gwiazdek? we Wrocku, to juz znam, w Poznaniu tez ale jakos poza miastami i blizej A2/A4? jeszcze nie wiem dokladnie ktora trasa pojade. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 18:23 w poznaniu znam hotel, we wrocku tez, ale nie chce mi sie zjezdzac z autostrady i spedzic pol godziny w korkach Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 18:41 waga173 napisał: > Zapytaj jakiegos bywalca. Niestety lokalni zwykle wiedz najmniej na temt hoteli w swoim miescie..bo skad maja wiedziec? Booking albo google maps wiedza najlepiej i tam masz i lokacje i ceny u rznych posrednikow i detaly hotelu i mase zdjec i mase opini etc Ja czasami i nawet czesto znajduje na boooking czy Goolu ale rezerwuje bezposrednio bo wtedy moge dostac i lepsze ceny (bo hotel nie odpal doli booking) oraz lepsze opcje jesli chodzi i zmiany czy kancelacje no i bezposredni kontakt a nie przez kogos tam co ulatwia wszytko w razie problemow czy potrzeby kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 19:24 engine8t napisał: > waga173 napisał: > > > Zapytaj jakiegos bywalca. > > Niestety lokalni zwykle wiedz najmniej na temt hoteli w swoim miescie..bo skad > maja wiedziec? > > Booking albo google maps wiedza najlepiej i tam masz i lokacje i ceny u rznych > posrednikow i detaly hotelu i mase zdjec i mase opini etc > wiem, dlatego zapytalem na forum. zreszta booking czy google nie sa do konca gwarancja super jakosci. we wrocku jest OK Ibis Wroclaw Centrum. to stary budynek, ale wyremontowany, sniadania OK w poznaniu znam Andersia hotel, calkiem niezly. ale ktos moze zna cos lepszego, niedaleko autostrady? ja sie musze przespac jedna noc i jechac dalej. a z tym ze lokalsi nie znaj lokalne hotele - to sie zgadza - jakbys mnie zapytal o hotele w Brukseli, to nie mam pocia, w Bratyslawie tez nie. w Warszawie znam chyba 3, bo musialem tam znalesc lokum Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 19:51 Ja zawsze szukam na booking.com i mam kilka zasad... Po pierwsze srednia ocen minimum 8,0, po drugie czytam miedzy wierszami, np. platny parking za 20 euro i wiecej na dobe to przesada, tak samo jak sniadanie za 20 euro i wiecej... No i czy z tego miejsca da sie bez problemu dojechac do centrum miasta lub dojsc szybko na piechote , to juz najlepiej.. No, ale to sa ogolnie znane zasady Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 19:53 Co do polecania roznych miejsc, to zawsze warto to zweryfikowac.... Jednak 1 opinia to co innego niz mnostwo innych opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 20:21 "wiem, dlatego zapytalem na forum. zreszta booking czy google nie sa do konca gwarancja super jakosci." Super jakosc jest ocena bardzo osobista i musialbys sprecyzowac co to dla ciebie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 19:36 Jak będziesz dołem jechal to zjedź do Legnicy. Masz qubusa. 4* ale zajebista cena. Świetny hotel i dojazd z autostrady max 10-15 min do centrum Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 20:48 ja wlasnie nie chce do zadnego centrum wjechac, to juz wole pospacerowac po Legnicy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:08 marekggg napisał: > ja wlasnie nie chce do zadnego centrum wjechac, to juz wole pospacerowac po Leg > nicy :-) A we Wrocławiu podrzucałem Ci Hastona kiedys. Tuż przy zjeździe Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:26 dzieki, ale latwiej mi chyba baedzie gora... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:35 Jak bez Karkonoszy to na pewno gora łatwiej. Pamiętaj tylko że w okresie przedświątecznym na bramkach możesz postać a na górze bramki dalej są Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:56 zaplanowalem tak zeby miec spoko czasu: Bruksela-Hannover-Poznan-Warszawa - to jest okolo 400km kazdy ocinek. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:41 Będąc w Hanowerze sprawdź czy opony nadal tam w Conti robią… Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:48 bywalec.hoteli napisał: > Będąc w Hanowerze sprawdź czy opony nadal tam w Conti robią… A moze sie na kondony przestawili? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:49 Albo na gumowe kulki do karabinow uywanch przeciwko demonstrantom? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:54 Niemcy nawet kulki mają gumowe? Faktycznie, ten kraj upada… Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 05.12.24, 00:14 bywalec.hoteli napisał: > Niemcy nawet kulki mają gumowe? Faktycznie, ten kraj upada… Wszyscy teraz maja od kiedy lud zamiast pracowac to na ulice wychodzi i rozrabia a strzelanie olowianymi -pomimo ze bardziej skluteczne, to stalo sie nie-koszerne. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 05.12.24, 10:10 bylem u nich w tym roku, w centrali, i tak produkuja Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 05.12.24, 12:58 ale mieli zwolnienia. W Hanowerze byłem kilka razy ale nie pamiętam hotelu. Wiem, że jest hala targowa, gdzie sprzedają też niemieckie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 20:57 trypel napisał: > Jak będziesz dołem jechal to zjedź do Legnicy. Masz qubusa. 4* ale zajebista ce > na. Świetny hotel i dojazd z autostrady max 10-15 min do centrum > No wlasnie. Zajebista tzn najdrozszy w Legnicy? 10-15 minut na dojazd od autostrady to cholernie daleko.. No i w centrum a wiec super jak ktos ma czas i ochote i cierpliwosc to na pewno dobe miejsce Ale ja bym wybral cos blizej A4 gdybym chcial sie jedynie zatrzymac na "popas" bo w srodku miasta to pewnie ni ema parking self park od oknem a jak jest to nie wiem jak z bezpieczenstwem zwlaszcza keidy sie ma auto wypakowane i nie chce sie nic zosatwaic w bagazniku. I np ja wybralbym Hotel Legnicki bo wyglada ze powninien byc "good enough" jesli chodzi o "jakosc" a nie zdziwilibym sie gdyby go bylo widac z A4..czyli wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:04 Możesz też wybrać wille dubynina w kwadracie. Nie wiem co to ten legnicki. Ale qubus to dawny cuprum i mam z nim dobre wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:06 Tu masz wille dubynina maps.app.goo.gl/AraFCtVzuTcobrDJ9 Legnicki faktycznie 4 minuty bliżej autostrady ale miejsce takie że tylko iść spać albo na orlen na hotdoga:D Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:36 trypel napisał: > Tu masz wille dubynina > maps.app.goo.gl/AraFCtVzuTcobrDJ9 > Legnicki faktycznie 4 minuty bliżej autostrady ale miejsce takie że tylko iść s > pać albo na orlen na hotdoga:D > O jak tam pojade to sie wlasnie tu zatrzymam bo to miejsce i caly kwadrat ma swoja historie a ja z nia. Bylem na terenie kwadratu 2x i raz wyjechalem ( bo wjechalem nielegalnie na podlodze lokomotywy ) a drugi raz wjechalem i wyjechgalem gazikiem z obstawa uzbrojonych wartownikow i wlasnie bylem w willi Dubina sprawdzic czy polska linia telfoniczna do ich naczalstw jest sprawna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: podroz do PL - Hotel 05.12.24, 06:05 Warto zobaczyć jak się teraz zmieniło Fajna dzielnica się zrobiła. Rodzice tam mieszkają jakieś 500 m od tego pałacu i lubię sobie pospacerować wokół Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 20:53 Marek, ja znam kilka hoteli w Poznaniu znam, ale są one w centrum miasta. Natomiast doradzę Ci poszukać noclegu w miejscowości Września. To niecałe pół godziny na autostradzie za Poznaniem, urocza, nieduża miejscowość, natomiast pobudowały się hotele i różne noclegi odkąd otworzył się tam VW. Rzuć też okiem na "Dwór Podstolice" - to chyba z Pana Tadeusza miejscowość i dwór? Kiedyś tam spałem i było przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 20:58 bywalec.hoteli napisał: > Marek, ja znam kilka hoteli w Poznaniu znam, ale są one w centrum miasta. > > Natomiast doradzę Ci poszukać noclegu w miejscowości Września. To niecałe pół g > odziny na autostradzie za Poznaniem, urocza, nieduża miejscowość, natomiast pob > udowały się hotele i różne noclegi odkąd otworzył się tam VW. > > Rzuć też okiem na "Dwór Podstolice" - to chyba z Pana Tadeusza miejscowość i dw > ór? > Kiedyś tam spałem i było przyjemnie. O wlasnie takie rady bylyby dobre dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:01 i nawet można wyskoczyć na wrzesiński rynek wieczorem coś zjeść, wypić itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:02 a jednak nie tylko booking ... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:18 marekggg napisał: > a jednak nie tylko booking ... Noz K chyba jestes chlop a nie baba? Czyzby wystarczylo jedno pokolenie aby chlopy zbabialy i o droge pytaly ? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:35 szczerze mowiac - tak. bo wole zapytac lokalsow niz polegac tylko na booking, airbandb czy googlu Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 23:37 marekggg napisał: > szczerze mowiac - tak. bo wole zapytac lokalsow niz polegac tylko na booking, a > irbandb czy googlu Tak jak moja zona... Ona polega na opiniach innych a ja na swojej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:19 więc sprawdź dwor-podstolice.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 21:47 wyglada niezle. sprawdz maila na poczcie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: podroz do PL - Hotel 04.12.24, 22:11 Cieszę się. Może będą mieli wolne i może Ci podpasuje. Odpisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: podroz do PL - Hotel 17.12.24, 09:18 Pytanie aktualne czy już jechałeś i nie potrzebujesz...? Odpowiedz Link Zgłoś