galtomone 16.01.25, 09:09 Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to dokładnie (genialnie) w środku wygląda - gdzie tam są sprzęgła i ten pas napędzający CVT.... 16 min na rozbiórkę "step-by-step" nie brzmi źle ;-) How a Hybrid e-CVT Works: Toyota 3rd Generation Hybrid Synergy Drive Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duze_a_male_d_duze_m Re: Sekcja zwłok eCVT 16.01.25, 09:42 16min opowieści, rozbiórka pewnie kilka h. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Sekcja zwłok eCVT 16.01.25, 09:48 duze_a_male_d_duze_m napisał: > 16min opowieści, rozbiórka pewnie kilka h. > Cos Ty, to chłam toitoi... rozpada sie od patrzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Sekcja zwłok eCVT 16.01.25, 09:52 To tak jak wymiana rozrządu w n47 Wg serwisu to chyba 12 h z wyjeciem silnika a my w Polsce mamy specjalistów co to w 3 h ogarniają:) Kwestia fachowca:D Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Sekcja zwłok eCVT 16.01.25, 18:32 Pytanie tylko, jak to jest z relacją cena/roboczogodzina. Dawno auta żadnego nie naprawiałem "u kolegi Mietka/Zenka" (bez urazy, bo często to super fachowcy), i nie wiem jak to z cenami jest teraz, bo chyba się zmieniło. W sensie że kiedyś ta roboczogodzina serwisu typu ASO była wyjebana w kosmos, a Mietek robił wszystko kilka razy taniej. Teraz może nie aż tak taniej. Zrobi w 3 godziny, co jest fajne, ale policzy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Sekcja zwłok eCVT 16.01.25, 19:26 Jasne, u wspomnianego Mietka czyli w warszatcie który robi tylko rozrządy w bmw koszt na oryginalnych częściach 3 lata temu to było 3500. W serwisie ponad 12 z tego co pytałem. I akurat bardziej bym w tym przypadku zaufał gościom co robia ok 400-500 rozrządów w jednej marca rocznie niż uczniowi w serwisie robiącemu zgodnie z instrukcja Odpowiedz Link Zgłoś