Dodaj do ulubionych

OT - biologii się człowiek całe życie uczy

02.04.25, 06:57
Co ja bym zrobił bez światłych umysłów konfederatów???

Bym normalnie niewiedzy żył ograniczony starym, konserwatywnym podejściem naukowym - UFFF!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31820957,mentzen-pokazal-doradce-doradca-problemem-polski-nie-sa-feministki.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1723&do_a=1723&do_upid=1316_ti&do_utid=31820957&do_uvid=1743542950614&s=BoxOpImg4
"Zdaniem Hogi "społeczeństwo na naszych oczach się rozpada, bo kobiety nie mają czasu, cierpliwości, wiedzy i doświadczenia, żeby wychowywać własne dzieci, bo nie patrzą na nie 24h/7, a tylko przez dwie godziny dziennie". Hoga twierdzi jednocześnie, że "problemem Polski nie są feministki, a panie 'konserwatywne'". "Zapomniały, że główną rolą kobiet jest macierzyństwo. Nikt ich w tym nie zastąpi. Ich lenistwo i tchórzostwo doprowadziło do zapaści demograficznej i wymierania narodu" - czytamy w jednym ze wpisów."

Nooo.... ja całe życie myślałem (i tak też swojego robiłem), że do ciąży to jednak chłop troche jest potrzebny...

A tu się okazuje, że wcale nie... tylko baby są leniwe i dlatego im się w partenogenezę nie chce.

Ale jakby chciały, to by mogły!!!

W sumie to ja się kobietom dziwie... ja to jak bym w te partenogeneze mógł to już miałbym sam z 10 dzieciaków - oczywiście 5 Mentezena i po 2,5 Bosaka i Mikke - nie dość, że duma to jeszcze miałbym spokojne życie.

Ale te Baby som guie, że takich zajebistych kolesi na ciąże nie bierom.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 08:20
      A tam jest o robieniu dzieci tylko czy o wychowaniu też?
      • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:07
        O wychowaniu też, ale też tylko baby sa winne.

""społeczeństwo na naszych oczach się rozpada, bo kobiety nie mają czasu, cierpliwości, wiedzy i doświadczenia, żeby wychowywać własne dzieci, bo nie patrzą na nie 24h/7, a tylko przez dwie godziny dziennie"

A poza tym....

"problemem Polski nie są feministki, a panie 'konserwatywne'". "Zapomniały, że główną rolą kobiet jest macierzyństwo. [...] Polityczki z prawej strony budzą tylko smutek. Wszystkie ich sukcesy zawodowe są mniej warte niż choćby JEDNO nowe życie, które się nie pojawiło, by one mogły się realizować zawodowo" [...] "żona powinna słuchać męża"
    • duze_a_male_d_duze_m Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:05
      Co nie zmienia faktu, że w 2017 baby rodziły 400tys., teraz 235tys. Coś trzeba wymyślić, byle nie tak jak Niemcy..
      • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:10
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Co nie zmienia faktu, że w 2017 baby rodziły 400tys., teraz 235tys. Coś trzeba
        > wymyślić, byle nie tak jak Niemcy..
        >

Niech zbierają pieczątki - po 10 dziecku minimalna emerytur gratis.
      • trypel Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:15
        Prostych rozwiązań brak ale wymieramy na potęgę. Bo przedkładamy komfort życia i brak obowiązków nad dzietność.
        Prawda jest taka że jakby nie Ukrainki to moja żona nie miałaby roboty tak mało się rodzi dzieci.
        • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:20
          potęgę. Bo przedkładamy komfort życia i brak obowiązków nad dzietność.

No nie moj drogi , nie zgodze sie to dobrze zaplanowana akcja mieszania we lbie mlodym julkom
          Mezczyzna to opresor
          Baba umrze przy porodzie na sepse, bo nie ma aborcji
          Po co dzieci jak mozesz miec psiecko
          Zreszta co masz myslec o rodzinie zapierdalaj do roboty gdzie korporacja i panstwo(podatkami) wyssaja z ciebie wszystko a potem kopna w dupe
          • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:30
            bigimax4444 napisał:

> potęgę. Bo przedkładamy komfort życia i brak obowiązków nad dzietność.
            >
            >
            > No nie moj drogi , nie zgodze sie to dobrze zaplanowana akcja mieszania we lbie
            > mlodym julkom
            > Mezczyzna to opresor
            > Baba umrze przy porodzie na sepse, bo nie ma aborcji
            > Po co dzieci jak mozesz miec psiecko
            > Zreszta co masz myslec o rodzinie zapierdalaj do roboty gdzie korporacja i pans
            > two(podatkami) wyssaja z ciebie wszystko a potem kopna w dupe

Acha... i dlatego ja i moi znajomi (dzieci w wieku 17 - 25) mamy 40% 1 dziecko, 40% zero dzieci, 20% dwójkę...
            Znaczy już ponad 20 lat temu TVN nas idiotów zatruwał?

BTW, Ty masz 5cioro?

A poza tym po chuj nam wiecej dzieci... ludzi i tak jest za dużo.

A poza tym...

"Przy obecnym tempie spadku populacji Polski, które wynosi około 0,39% rocznie, obliczenie momentu, w którym liczba Polaków spadnie do 1000 osób, wymagałoby uwzględnienia wielu zmiennych. W czysto hipotetycznym scenariuszu, przy założeniu liniowego spadku, taki proces mógłby zająć około 2500 lat. Oznaczałoby to, że liczba Polaków mogłaby osiągnąć 1000 osób około roku 4500."

Szczerze mówią jebie mnie to co będzie się działo na ziemi w roku 4500.
            • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:52
              A poza tym po chuj nam wiecej dzieci... ludzi i tak jest za dużo.

Jak to widze to wiem ze mam doczynienia z imbecylem i szkoda strzepic ryja

Na marginesie dlaczego widze w gownie polska sie wyludnia i potrzeba nachodzcow na gwalt
              • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:51
                bigimax4444 napisał:

> A poza tym po chuj nam wiecej dzieci... ludzi i tak jest za dużo.
                >
                >
                >
                > Jak to widze to wiem ze mam doczynienia z imbecylem i szkoda strzepic ryja

A jakieś argumenty?

Ty na 100% rzeczy z ktorymi sie nie zgadzasz (zapewne dlatego, ze ich nie rozumisz) odpowiadasz w ten sposob,

To inaczej, ilu ludzi to wg Ciebie maksymalna ilość, którą ziemia (zasoby) są wstanie utrzymać na pozimie życia:
                kazdy ma domek, ogródek, grilla, 2 auta, trójkę dzieci i dostatnie życie na pozimie średniej klasy europejczyka/amerykaninia w okolicy lat 60/70 ubieglego wieku?

Bo imho przy dzisiejszej ilosci to juz jest dla wszystkich nieosiagalne.

A jak mam robic dzieci po to, zeby wegetowaly to chyba bez sensu?

> Na marginesie dlaczego widze w gownie polska sie wyludnia i potrzeba nachodzcow
                > na gwalt

Co?
            • duze_a_male_d_duze_m Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 10:17
              Wybrane wskaźniki z zakresu dzietności w latach 1980-2021:

www.gov.pl/attachment/68660185-68a0-4c4d-ac9e-56ae2f91ce5a

Były momenty wzlotów ostatnio.
              • bigimax4444 [...] 02.04.25, 10:27
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • qqbek Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 09:31
            Ty, jako przykładny prawak, wolnościowiec, masz trójkę, jak dobrze rozumiem?
            Nie?
            No to wracaj pod stół, odszczekiwać się stamtąd.
      • bigimax4444 [...] 02.04.25, 09:16
      • vogon.jeltz Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:24
        > Co nie zmienia faktu, że w 2017 baby rodziły 400tys., teraz 235tys.

To jest też tak, że w 2017 kończył się wiek rozrodczy kobiet z wyżu demograficznego początku lat 80. Teraz nie ma kto rodzić.
    • galtomone Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 09:09
      "Zdaniem Hogi władze powinny "maksymalnie utrudnić możliwość rozwodów, zwłaszcza bez orzekania winy". [...] Dalej, jak czytamy we wpisie, "w razie zerwania małżeństwa, strona opuszczona automatycznie ma wyłączne prawa do wychowywania dzieci i do majątku".

Dobrze rozumiem, że jak żona zostawi męża to mąż powinien przejąć majątek i dzieci z automatu????
      • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 09:17
        Może zabronić tego zostawienia.
        Nabijam się jakby jakiś głupek to na poważnie odczytal.

Kraje o największej dzietnosci maja malo feministek i dość duże ograniczenia w rozwodach chyba :D
        Kraje z najwyższym współczynnikiem dzietności:

1. Niger – ok. 6,7

2. Czad – ok. 6,1

3. Demokratyczna Republika Konga – ok. 6,0

4. Somalia – ok. 5,9

5. Mali – ok. 5,8

6. Angola – ok. 5,5

7. Burundi – ok. 5,4

8. Nigeria – ok. 5,3

9. Mozambik – ok. 5,2

10. Zambia – ok. 5,2
        • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 09:31
          Ty sie nie nabijaj, ja serio pytam, i raczej nie ciebie... Nie podejrzewam Cie o taką skromność umysłową, żeby na tych kretynów głosować.

Baba zostawia chłopa - chłop z automatu powinien dostać wszystko - TAK/NIE?
          • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 09:47
            Nie.
            Ale na kogo głosować?
            Na lewicę nie pozwala mi zdrowie psychiczne
            Na POPISy nie pozwala mi jeden z ośrodków ulokowanych w rdzeniu przedłużonym.
            Zostaje Konfa. Chyba że coś innego się pojawi :)
            • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 11:54
              trypel napisał:

> Nie.

Mowie, ze Ciebie nie pytam - nie psuj zabawy!

> Ale na kogo głosować?

A glosuj na kogo chcesz.... ale jak konfa dojdzie do wladzy, to zebys potem nie plakal...
              • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 03.04.25, 16:10
                galtomone napisał:

> trypel napisał:
                >
                > > Nie.
                >
                > Mowie, ze Ciebie nie pytam - nie psuj zabawy!
                >
                > > Ale na kogo głosować?
                >
                > A glosuj na kogo chcesz.... ale jak konfa dojdzie do wladzy, to zebys potem nie
                > plakal...

Spoko, nie dojdzie. Już peło ogłosiło ruski atak na serwery. To są przygotowania ewidentne do unieważnienia wyborów jakby coś poszło nie po linii partii.
                • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 08:17
                  trypel napisał:

> Spoko, nie dojdzie. Już peło ogłosiło ruski atak na serwery. To są przygotowani
                  > a ewidentne do unieważnienia wyborów jakby coś poszło nie po linii partii.

A najlepszy serial to X - Files? 😂
                  • vogon.jeltz Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 08:32
                    > A najlepszy serial to X - Files?

Trypel ma dziwną I coraz większą skłonność do teorii spiskowych. Za wszystkim musi stać jakiś PLAN. Co gorsza, obawiam się, że z wiekiem będzie mu się to pogłębiać.
                  • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 09:53
                    Nie czytasz wiadomosci? Wczoraj albo przedwczoraj rząd poinformował o rzekomych atakach.
                    Bardzo wygodny wstęp do rumunskiego scenariusza. Zrobiłbym tak samo
                    • vogon.jeltz Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 10:00
                      > Nie czytasz wiadomosci? Wczoraj albo przedwczoraj rząd poinformował
                      > o rzekomych atakach. Bardzo wygodny wstęp do rumunskiego scenariusza.

"Rząd poinformował" - to jest wiadomość. "Wstęp do rumuńskiego scenariusza" - to jest twoja teoria spiskowa. See the difference?
                      • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 10:08
                        To inaczej- kto odniesie z tego korzysc?
                        I jeśli chciałbyś się przygotować do scenariusza ze przegrywa twój kandydat a tego nie chcesz to jak to rozegrać?
                        Ja bym właśnie zrobił tak a zakładam że głupsi ode mnie nie są i przewidują różne scenariusze
                      • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 10:32
                        "Rząd poinformował" - to jest wiadomość

To jest wstepna propaganda

Wstęp do rumuńskiego scenariusza" - to jest twoja teoria spiskowa

Nie to jest ocena kogos kto umie dodac 2 do 2 i nie wychodzi mu 44 jak tobie
                    • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 13:18
                      trypel napisał:

> Nie czytasz wiadomosci? Wczoraj albo przedwczoraj rząd poinformował o rzekomych
                      > atakach.
                      > Bardzo wygodny wstęp do rumunskiego scenariusza. Zrobiłbym tak samo
                      >

1. Dlaczego "rzekomych"?
                      2. Miał nie informować?
                      3. Zaprzeczasz ruskim knowaniom co do wyborów wszelakich (od wprost w formie prób ataków na różne system bo miękke - płacenie za wpływ na opinię publiczną?)

• bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 13:28
                        Knowanie i wpyw amerykanskich demokratow zostalo jasno pokazane, ale jak rozumiem to dobry wplyw , "demokratyczny"

Bawi mnie do lez jak tok fm zebrze o datki
                        W czerskiej gazowni tez jakos piatki dla klimatu zniknely, oj i juz problemu transow nie ma i o lpt sie zamkneli
                        • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 15:35
                          bigimax4444 napisał:

> Knowanie i wpyw amerykanskich demokratow zostalo jasno pokazane, ale jak rozumi
                          > em to dobry wplyw , "demokratyczny"

1. Gdzie/przez kogo?
                          2. Jasne, że lepsze - jakoś tak jest, że ludzie bardziej do demokracji z reżimów spadlają niż odwrotnie - przypadek?
                          • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 15:58
                            Widze ze wiadomosc o milionach dolarow na krzewienie "demokracji"dla tvn czerskich tok fm oko press cie ominela , no trudno

Jasne, że lepsze - jakoś tak jest, że ludzie bardziej do demokracji z reżimów spadlają niż odwrotnie - przypadek?

Ten wyswiechtany debilny "argument" uzyty po raz setny to moge jedynie oszczac
                            • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 16:25
                              Ale nich bedzie ze odpowiem
                              Kto mapieniadze to spierdala z tej twojej "demokracji" jak najdalej

www.standard.co.uk/business/money/more-than-10-000-millionaires-have-left-britain-analysts-say-b1205650.html
                              • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 16:32
                                A tu kolejny rewelacyjny przyklad demokracji
                                caldronpool.com/white-men-in-the-uk-to-face-tougher-sentencing-from-tuesday/
                                Bialy mezczyzna dwa lata pierdla za twita
                                Bezowy nozownik za zaszlahtowanie bialego przeprosiny i odszkodowanie
                                • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 17:06
                                  bigimax4444 napisał:

> A tu kolejny rewelacyjny przyklad demokracji
                                  > caldronpool.com/white-men-in-the-uk-to-face-tougher-sentencing-from-tuesday/
                                  > Bialy mezczyzna dwa lata pierdla za twita
                                  > Bezowy nozownik za zaszlahtowanie bialego przeprosiny i odszkodowanie

No i?

The new judicial guidelines in the UK were introduced by the Sentencing Council, an independent body responsible for developing sentencing policies and guidelines for courts in England and Wales. However, these guidelines have faced significant criticism, including objections from Prime Minister Keir Starmer and Justice Secretary Shabana Mahmood, who have expressed concerns about their fairness and potential for discrimination

Lewacy to krytykują a ty płaczesz.... Może czytaj co wklejasz?
                                  • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 17:12
                                    Lewacy to krytykują a ty płaczesz.... Może czytaj co wklejasz?

Ty masz chyba jakis zespol

Wujek stalin tez krytykowal i byl za sprawiedliwoscia spoleczna
                                    Potem wymordowal miliony ludzi

Poza tym wierzyc w krytyke tej obsluzglej medy stramera to trzeba byc
                              • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 17:03
                                bigimax4444 napisał:

> Ale nich bedzie ze odpowiem
                                > Kto mapieniadze to spierdala z tej twojej "demokracji" jak najdalej
                                >
                                > www.standard.co.uk/business/money/more-than-10-000-millionaires-have-left-britain-analysts-say-b1205650.html

Summary:

A significant number of millionaires have left Britain recently, according to analysts. The destinations most favored by these wealthy individuals include cities like Paris, Dubai, Amsterdam, Monaco, Geneva, Sydney, and Singapore. For retirees, places such as Florida, the Algarve, Malta, and the Italian Riviera are popular choices. This migration is attributed to multiple factors, including increased taxes, the growing influence of the US and Asia in the global tech sector, and concerns about the health system and business environment in the UK.

Widzisz gdzieś żeby ruszali do Fiutina?
                                • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 17:37
                                  Poza francja i australi to ty tam widzisz gdzies ped do zycia w skrajnym lewactwie?
                                  • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 05.04.25, 08:02
                                    bigimax4444 napisał:

> Poza francja i australi to ty tam widzisz gdzies ped do zycia w skrajnym lewact
                                    > wie?

A co ma traz lewactwo - co kolwiek to jest - do tego.

Bylo o demokracji - ty to nawet nie wiesz o czym dyskutujesz...
                      • trypel Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 13:29
                        1. Bo zostały "odkryte" wtedy kiedy się przydają
                        2. Musiał informować bo po to to wymyślił
                        3. Nie zaprzeczam ruskim knowaniom ale jeśli byłyby to ruskie knowania to nie byłoby tak łatwo ich odkryć i nie byłoby sensu ich ujawniać tylko zadziałać przeciwko.
                        • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 04.04.25, 15:36
                          3. No chyba, ze rusy po to to zrobili, zeby rzad mogl odkryc a ty bys mogl wierzyc w swoja teorie spiskowa.

A prawda jest taka, ze te ruskie machinacje jakos szczegolnie wysublimowane nie sa... Po prostu to robia, my u nich nie mamy po co tak dzialac, skoro co wybory jest i tak jeden kandydat.
        • qqbek Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 09:38
          To są też kraje bez działających systemów zabezpieczenia emerytalnego.

Za to najniższą dzietność w UE miała długo Hiszpania (Polska ma szanse dogonić ją w tym roku) - kraj, gdzie młodzi nie mają szans na godną pracę i własne mieszkanie.
          W Polsce z pracą jest łatwiej, ale mieszkanie staje się dobrem luksusowym.

U mnie było tak, że przy obydwojgu dzieci żona była na umowie na czas określony i rzecz jasna jej tej umowy nie przedłużono, więc dwójkę odchowała w domu do przedszkola aż. Mogliśmy sobie na to pozwolić, ale oberwie małżonka przez to przy okazji emerytury jeszcze.

To nie jest tak, że młode kobiety gonią za karierą.
          Tych robiących karierę jest może 10%.
          Reszta po prostu "wiąże koniec z końcem" i nie może sobie pozwolić na dziecko, bo nie ma na to pieniędzy.
          • nousecomplaining Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 16:01
            > Reszta po prostu "wiąże koniec z końcem" i nie może sobie pozwolić na dziecko, bo nie ma na to pieniędzy.
            Jest też dużo takich, które odwróciły sytuację. Produkują dzieci, żeby mieć kasę. To jest dość porażające, ale znam kilka takich przypadków. Sąsiadka ma już piątkę, męża pogoniła, ma nowego "dochodzącego", a 5 x 800 plus daje 4k. Wiem, wiem, trzeba te dzieci utrzymać. Ale od lat widzę u nas "kastę", która doprowadziła do perfekcji wysysanie kasy "od państwa". I całkiem nieźle ta kasta się ma, bo taka baba cwana oprócz 800 plus podostaje jeszcze przeróżne dodatki, coś tam przyrobi na czarno i się kręci finansowo lepiej niż taka uczciwie pracująca też mająca dzieci na utrzymaniu. No i emeryturę też dostanie. Bogaty ten nasz kraj, taki socjalny bardzo, przyjazny dla nierobów.
            • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 16:28
              tam przyrobi na czarno i się kręci finansowo lepiej niż taka uczciwie pracująca też mająca dzieci na utrzymaniu.

Taki system, lewackie wspieranie , "biednych i ucisnionych" okradaniem tych ktorym sie chce pracowac, dodac do tego nachodzcow i na zachodzie jest juz w h cieniutko pod wzgledem poziomu zycia , ale spokojnie doniu tez wam to zalatwi
        • bigimax4444 [...] 02.04.25, 09:49
          • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 11:56
            bigimax4444 napisał:

> Ale wrocmy do rozwodu
            >
            > Pierwsze baba dzwoni na psy cos tam pier doli i robisz wypad z chaty nawet jesl
            > i to twoja chata
            >
            > Rozwod
            > Baba sie puszc za z c yg anem
            > W skrajnue zlewac zonym feministy cznym sadzie dostaje chate dzieci alimenty ni
            > e wedlug zarobkow ale wedlog mozliwosci
            > I baba moze lezec du pa do gory sprowadzajac co dzien innego wujka a ty nic nie
            > mozesz z tym zrobic
            > To jest ok?

Wrócimy, ale ja jest gupi a ty nie, wiec prosze prostymi slowami bo niczego nie zrozumialem.

Baba opusza chlopa - chlop ma dostac mieszkanie/dzieci z automatu (chyba, ze nie chce) - TAK czy NIE?
            • bigimax4444 [...] 02.04.25, 12:07
              • galtomone Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 12:30
                bigimax4444 napisał:

> Jesli chlop czy baba ,ma byc zdaje sie rownosc wedlug ciebie , odchodzi od rodz
                > iny bo ma nowego kora, to niech spierdala , dzisiaj baba jest nagradzana za roz
                > bicie rodziny chlop wywalany do rynsztoka
                >

Jak jest wg mnie to ja wiem, ja sie ytam jak powinno byc wg ciebie.

Czyli zdanie Jak Baba odchodzi od Chopa to chop powinien dostac wszystko - jest słuszne.

To teraz mam drugi pytanie.

Czy jak baba odchodzi (moze byc, ze do innego albo innej) od chłopa alkoholika (takiego alkoholizm patola - 3 dni chleje, nic wiecej go nie interesuje, kazda kase przepije i jeszcze pozyczy)- to ten alkoholik tez powinien dostać wszystko + dzieci czy moze jednak nic?

Wszysko dla chłopa alkoholika - bo baba odeszła czy jednak nic bo alkoholik?

Bede zobowiazany za prosta i jasna odpowiedz, zebym mogl zadac kolejne pytanie.
                • bigimax4444 Re: Pytanie mam do wyborców Konfy 02.04.25, 12:54
                  To jest problem z lewactwiem
                  Odrazu ryjem do przypadku skrajnego i "bronienie prawdy", to jak z ta nieszczesna aborcja z gwaltu, ile jest ciaz z gwaltu rocznie w polsce ,piec ? , narazie bo nachodzcy nadrobia

Wiekszosc spoleczenstwa i ojcow to normalni ludzie i powinni byc normalnie traktowani a nie systemowo uwalania w sadzie

Se popatrz gamoniu jaki procent ojcow dostaje opieke nad dziecmi

A to i tak jak matka qurwisze jest w pierdlu czy psychiatryku bo baba alkoholiczka sadowi w zaden sposob nie przeszkadza
                  • galtomone Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 08:19
                    ....ale i tak nie zrozumiesz

bigimax4444 napisał:

> To jest problem z lewactwiem
                    > Odrazu ryjem do przypadku skrajnego i "bronienie prawdy",

Widzisz, bo to jest tak... jak pomysł/model/proces pokrywa także skrajne przypadki - to działa dla wszystkich.

Jak nie pokrywa to działa tylko dla jakiejś części rzeczywistości - ergo nie działa!
                    W zależności od tego co uzna się za skrajne będzie działać dla większej/mniejszej części rzeczywistości (ludzi) ale nie dla wszystkich.

I na tym polega problem z populizmem.

Rzucacie proste i fajnie brzmiące pomysły/rozwiązania, które niestety nie będą działać dla wszystkich, bo dotyczą tylko małego (łatwego) fragmentu zwykle mocno skomplikowanej i powiązanej rzeczywistości.

A prawo stanowione dla społeczeństwa musi pokrywać maksymalnie duży (w tym ze skrajnymi przypadkami) obszar rzeczywistości a nie malutki, wybrany pod przykład/teze.
                    • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 09:01
                      pomysł/model/proces pokrywa także skrajne przypadki - to działa dla wszystkich.

Nic nie moze dzialac dla wszystkich
                      Nie ma procesu ktory pokryje skrajne przypadki , chociazby dlatego ze sa skrajne odstajace od normy do tego kompletnie przeciwstawne

Generalnie to cie nawet rozumiem, jako skrajnie zdebilowacialy komuch , marzy ci sie system korei polnocnej ,kazdemu rowno kazdemu gowno, tylko ze widzisz, ty jestes ta skrajnoscia do pominiecia , ty i te twoje zdebilowaciale pomysly, tacy jak ty sa rakiem na zdrowej tkance spolecznej
                      • galtomone Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 10:23
                        bigimax4444 napisał:

> pomysł/model/proces pokrywa także skrajne przypadki - to działa dla wszystkich.
                        >
                        > Nic nie moze dzialac dla wszystkich

Oczywiście, że nie, bo nie żyjemy w świecie idealnym, ale..

> Nie ma procesu ktory pokryje skrajne przypadki , chociazby dlatego ze sa skrajn
                        > e odstajace od normy do tego kompletnie przeciwstawne

Choćby w zakresie przykładu twojego konfederackiego kolegi, obecny system przyznawania dzieci/majatku jest duzo bardziej inkluzywny (w zakresie roznych mozliwosci) niż to co "wymyslil" twoj kolega.

Nie przecze... jego pomysl brzmi prosto i moze sie podoba - bo po co oczywiste rzeczy komplikowac - ale jak zaczac rozwazac kolejne mozliwosci, to iwdac, ze zadziala dobrze dla promila sytuacji a dla wiekszosci jednak nie.
                        >
                        >
                        > Generalnie to cie nawet rozumiem, jako skrajnie zdebilowacialy komuch ,

Cóz... zwyke używa sie takich "argumentów" jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
                        Widzisz, usiluje Cie traktować poważnie i jak człowieka... ale praktycznie co drugie zdanie udowadniasz, że to próby skazane na niepowidzenie i nie warto.

> marzy c
                        > i sie system korei polnocnej ,kazdemu rowno kazdemu gowno,

Mnie sie nic nie musi marzyć, bo rozsadny (nie idealny, ale rozsadny) system juz tu mamy jakbys nie zauwazyl.

To tobie sie mazy cos prostego, cos co ktos tki jak ty i koledzy wreszcie zrozumie... tylko czegos takiego nie ma i nie bedzie, bo swiat nie jest tak prosty... Po prostu dla Was dociera wycinek rzeczyistosci (bo reszta to niezrozumialy dla was hałas) i na tym obrazie usilujecie budowac swiat wszytkim.

To sie nigdy nie uda a wszlekie takie proby (o czym za chwile przekona sie Trump) oddadza Wam w pysk podwojnie bo rzeczywistosc ma w dupie fakt, ze jej nie ogarniacie.

> tylko ze widzisz, ty
                        > jestes ta skrajnoscia do pominiecia , ty i te twoje zdebilowaciale pomysly, ta
                        > cy jak ty sa rakiem na zdrowej tkance spolecznej

Hmmm.... poki co to rzeczywistosc (ktorej nie rozumiesz wiec pomijasz i udajesz, ze nie ma) pokazuje dobitnie, ze skrajnoscia jestescie Wy.

W przeciwnym wypadku (logika widze tez dla Was za trudna) Korwin rządziłby od lat i nadal.
                        • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 11:06
                          obecny system przyznawania dzieci/majatku jest duzo bardziej inkluzywny (w zakresie roznych mozliwosci) niż to co "wymyslil" twoj kolega.

Jak slysze lewacka nowomowe to mnie zygi zbiera

Ale xobra, co jest inkluzywnego w okradaniu mezczyzn , degradowania do roli bankomatu, odcinania od wychowania przez ojca, popatrz sobie na statystyki , dzieci wychowywane przez matke wyrastaja na patusow wielokrotnie czesciej niz wychowywane przez ojca,
                          Robisz systemowa opresje wobec mezczyzn, normalnie mezczyzni nie kuklody jak ty to widza, nie ma malzenstw nie ma dzieci jest lipa, w obecnym systemie baba jest nagradzana za zniszczenie rodziny, chociazby nie zarobila zlotowki to zapierdala polowe majatku zarobionego przez mezczyzne , patologie jak kaz i to ze emeryt placi na babe to juz bawet pomine
                          • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 11:42
                            W cnn twoja biblie to chyba wierzysz

On CNN’s list of the “27 Deadliest Mass Shootings In U.S. History,” seven of those shootings were committed by young (under 30) males since 2005. Of the seven, only one — Virginia Tech shooter Seung-Hui Cho (who had been mentally unstable since childhood) — was raised by his biological father throughout childhood.
                          • galtomone Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 12:37
                            bigimax4444 napisał:

> obecny system przyznawania dzieci/majatku jest duzo bardziej inkluzywny (w zakr
                            > esie roznych mozliwosci) niż to co "wymyslil" twoj kolega.
                            >
                            >
                            >
                            > Jak slysze lewacka nowomowe to mnie zygi zbiera

Ależ knock yourself out - przeca u mnie nie bedzie syfu.
                            >
                            >
                            > Ale xobra, co jest inkluzywnego w okradaniu mezczyzn , degradowania do roli ban
                            > komatu, odcinania od wychowania przez ojca, popatrz sobie na statystyki , dziec
                            > i wychowywane przez matke wyrastaja na patusow wielokrotnie czesciej niz wychow
                            > ywane przez ojca,

Poprosze o te statystyki na ktore sie powolujesz - oczywiscie wraz ze zrodlem.
                            Co do "okradaniu mezczyzn , degradowania do roli bankomatu" co masz niby na myśli?

Bo mnie wychodzi, że w brew temu co mówicie o kobietch, to najwyrażniej są inteligentniejsze, sprytniejsze i bardziej bezwzgledne, skoro zesciej pred sadami wygrywaja ze swoimi bylymi.
                            • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 03.04.25, 12:54
                              Bo mnie wychodzi, że w brew temu co mówicie o kobietch, to najwyrażniej są inteligentniejsze, sprytniejsze i bardziej bezwzgledne, skoro zesciej pred sadami wygrywaja ze swoimi bylymi.

Zwiazek przyczynowo skutkowy zupelnie nie dziala u ciebie, no ale nich ci bedzie, sa tak sprytne ze za chwile nie beda mialy kogo okradac

Liczba małżeństw w Polsce drastycznie spada, a cierpi na tym dzietność
                              W 2023 r. zawarto 146 tys. związków małżeńskich, co było drugim najniższym wynikiem w okresie powojennym

Oczywiscie tatus rzad rzuci sie do pomocy, ale mezczyzni poprostu mniej pracuja bo maja mniejsze potrzeby to i mniej im bedzie mozna ukrasc w podatkach, doprowadzi to do kompletnej degradacji spoleczenstwa
                              • galtomone Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 08:21
                                bigimax4444 napisał:

> Bo mnie wychodzi, że w brew temu co mówicie o kobietch, to najwyrażniej są inte
                                > ligentniejsze, sprytniejsze i bardziej bezwzgledne, skoro zesciej pred sadami w
                                > ygrywaja ze swoimi bylymi.
                                >
                                >
                                > Zwiazek przyczynowo skutkowy zupelnie nie dziala u ciebie, no ale nich ci bedzi
                                > e, sa tak sprytne ze za chwile nie beda mialy kogo okradac

No ewidentnie tu jest. Czy jest taki w rzeczywistosci to trzeba by zbadac albo miec dostep do wynikow.
                                Mnie sie szukać nie chce.

Ale xobra, co jest inkluzywnego w okradaniu mezczyzn , degradowania do roli bankomatu, odcinania od wychowania przez ojca, popatrz sobie na statystyki , dzieci wychowywane przez matke wyrastaja na patusow wielokrotnie czesciej niz wychowywane przez ojca,

Nadal czekam na TE statystyki na które się powołujesz.

Te które podałeś są bez związku z tym... Chyba że te statystyki o których piszesz, to coś z palucha ssane - a tego się spodziewam...
                                • vogon.jeltz Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 10:22
                                  Galtom, jak już MUSISZ z tą cuchnącą onucą rozmawiać, to zamiast prosić o argumenty, dowody i statystyki, po prostu pytaj: "a jak to wygląda u was w Sojuzie?"
                                  • galtomone Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 13:20
                                    vogon.jeltz napisał:

> Galtom, jak już MUSISZ z tą cuchnącą onucą rozmawiać, to zamiast prosić o argum
                                    > enty, dowody i statystyki, po prostu pytaj: "a jak to wygląda u was w Sojuzie?"
                                    >

Liczę (naiwnie) na to, że zauważy i doceni, ż ktoś go traktuje podmiotowo, z szacunkiem i usiłuje z nim normalnie rozmawiać.

Póki co moje nadzieje się nie spełniają, ale do jego poziomu zniżać się nie zamierzam.
                                    • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 13:34
                                      go traktuje podmiotowo, z szacunkiem

Ja do ciebie zadnego szacunku nie mam , nawet lekka odraze powiedzialbym
                                • bigimax4444 Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 10:35
                                  Moge ci huja pokazac
                                  Dyskusja z takimi blaznami jak ty jest bez sensu
                                  Polaze ci statystyke a ty powiesz ze zrodlo nie dobre , ze zla czcionka ze du pa boli po spotkaniu z kolega zawsze cos
                                  • galtomone Re: Na tym polega problem z populizmem!.... 04.04.25, 15:23
                                    bigimax4444 napisał:

> Moge ci huja pokazac

Po pierwsze przez "ch", po drugie...
                                    Dzięki, ale nie jestem zainteresowany. Wystarcza mi substytut w postaci twojego nicka.

Za to na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie dlaczego akurat taka propozycja przyszła Ci do głowy... Mogłeś napisać cokolwiek, ale podświadomość pcha cię w tym kierunku...

Będąc tobą byłbym conajmniej zaniepokojony tym co sie w glowie rodzi...

> Dyskusja z takimi blaznami jak ty jest bez sensu

To po co dyskutujesz?

Logika nie jest najmocniejsza strona konfedaratów jak widze...

> Polaze ci statystyke a ty powiesz ze zrodlo nie dobre , ze zla czcionka ze du p
                                    > a boli po spotkaniu z kolega zawsze cos

Najpierw pokaz... skoro z gory zalozyles, ze jest zla to po co o niej wspominales....

Ja wiem - zeby brzmialy twoje bzdury bardziej waznie - a te statystyke ssiesz z palca albo chuja bo w związku z twoimi skojarzeniami bardziej prawdopodobne.
    • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 10:46
      Pytanie z innej beczki
      Co ma wedlug was oznaczac wpychanie murzyna do kazdej reklamy , na kazdy plakat
      Jest zawsze murzyn i p0lka
      Widzial ktos ostatnio biala pare z bialymi dziecmi na plakacie?
      • trypel Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 10:56
        To zależy od kraju. W UK i Ire faktycznie musimy przygotowywać osobna komunikację bo bez negatywa na renderze nie chcą ale niemcy czy Skandynawia wcale nie. O PL nie wspomne czy Austrii bo tam musi być 100% white power
        • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:25
          Pl 100%, napewno?

wykop.pl/cdn/c3201142/a0c6ef6f54ece871a00ebed69924ecec86483ff0f5265e2f5d36d1cc97b628cd.png
          Mnie sie to w polsce dosyc mocno rzucilo w oczy ostatnio
          • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:27
            wykop.pl/cdn/c3201142/e90f0706d72f2dcada123b2de2c94c96f78d94ff726847e0c208b61b4c0eebb4.jpg?author=czteryfiter&auth=2d111942322f7d76fdd7ddab127f1ab8
            • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:28
              wykop.pl/cdn/c3201142/01c94e2aa4b3fe6b1fdce28b76ac24879315fe0d4ce9bbef9f8938965b0ed5a7.jpg?author=pawelJG&auth=23afca0b0eeabbc593bf36f614a8d551
          • trypel Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:37
            Może jestem w tradycyjnej branży. Nasi klienci lubią na zdjęciach polskie rodziny.
      • galtomone Tu Ci się zapomniało.. 02.04.25, 11:59
        bigimax4444 napisał:

> Pytanie z innej beczki

Po kolei:

Najpierw odpowiedz wyzej tak czy nie, bo nie rozumiem co napisales.

Potem wytlumcz mi, dlaczego sie myle tu: forum.gazeta.pl/forum/w,20,178780215,178780215,OT_Putin_wkurza_Trumpa_hle_hle_hle.html?p=178786868

A potem przejdziemy do plakatów.
        • bigimax4444 Re: Tu Ci się zapomniało.. 02.04.25, 12:19
          Specjalista od ukrolskiego prawa nie jestem, ale popatrzmy na to

wyborcza.pl/7,75399,31721739,ukrainski-parlament-zelenski-jest-legalnym-prezydentem-nowe.html
          Ukraińska Rada Najwyższa przegłosowała we wtorek rezolucję, stwierdzającą legalność Wołodymyra Zełenskiego jako prezydenta Ukrainy

No to zajmijmy sie tym
          Nie pokazli przepisu ze jest legalny, tylko wymyslaja jakies z dupy rezolucje, rownie nielegalne jak prezydentura zielonego goblina, bo parlament nie ma uprawnien do oceny czy cos jest legalne czy nie, tym rozstrzyganiem zajmuje sie sad

Poza tym prezydent putin ma lepsze srodki i mozliwosci do oceny prawnej legalnosci prezydentury zielonego goblina i ocenil ze jest nie legalny i mu wierze bez nadmierneho sprawdzania i roztrzasania, zreszta widze co robia ukrole co jest kompletnie sprzeczne z jakimkolwiek prawem
          • trypel Re: Tu Ci się zapomniało.. 02.04.25, 12:32
            Fakt. Bezprawnie bronią się przed napadem przyjaznych sąsiadów. Jak tak mogą.
            A fiutin właśnie podpisał ustawę podwyższająca zarobki gubernatorów ponad 10x w stosunku do dnia dzisiejszego. Ciekawe o co sqrwielowi chodzi i co z tego wyniknie
            • bigimax4444 Re: Tu Ci się zapomniało.. 02.04.25, 12:59
              Wiesz jak chcesz zyc w przeswiadczeniu ze putin obudzil sie ktoregos dnia i nie sprowokowany napadl na upadline to ok
              Mozesz ignorowac slowa angeli ze porozumienia minskie to tylko sciema i kupowanie czasu
              Mozesz ignorowac tysiace ofiar cywili zabitych przez ukroli na wschodzie upadliny, mozesz wszystko rob co chcesz ale twoje przeswiadczenia i przekonania pomijaja pare waznych kwestii i sie poprostu mylisz w swojej ocenie
              • tbernard Re: Tu Ci się zapomniało.. 03.04.25, 14:10
                bigimax4444 napisał:

> Wiesz jak chcesz zyc w przeswiadczeniu ze putin obudzil sie ktoregos dnia i nie
                > sprowokowany napadl na upadline to ok

On to planował od samego początku jak tylko do władzy się dorwał. Tylko najpierw potrzebował kasy i przez kilkanaście lat za surowce energetyczne tą kasę gromadził, zamiast za ta kasę poprawić byt obywatelom mieszkającym w oddaleniu od metropolii typu Moskwa czy Leningrad. Gromadził ją na wojnę. Nie na wojnę obronną, tylko napastniczą.

> Mozesz ignorowac slowa angeli ze porozumienia minskie to tylko sciema i kupowan
                > ie czasu

Porozumienia mińskie to skutej pogwałcenia przez bandytę porozumień budapesztańskich.

> Mozesz ignorowac tysiace ofiar cywili zabitych przez ukroli na wschodzie upadl
                > iny, mozesz wszystko rob co chcesz ale twoje przeswiadczenia i przekonania pomi
                > jaja pare waznych kwestii i sie poprostu mylisz w swojej ocenie

Masz na myśli tych "cywili" co to w dowolnym sklepie z bronią zaopatrzyli się w rakiety, którymi po bandycku zestrzelono samolot malezyjskich linii lotniczych?
                • bigimax4444 Re: Tu Ci się zapomniało.. 03.04.25, 16:27

Masz na myśli tych "cywili" co to w dowolnym sklepie z bronią zaopatrzyli się w rakiety, którymi po bandycku zestrzelono samolot malezyjskich linii lotniczych?

Zestrzelony przez ukrola

The men - two Russians and one Ukrainian - were found guilty in absentia and sentenced to life in jail. A third Russian was acquitted.
                  • tbernard Re: Tu Ci się zapomniało.. 04.04.25, 13:15
                    bigimax4444 napisał:

> Zestrzelony przez ukrola

Tak nieładnie nazywasz swojego rodaka separatystę, co to niby za kacapa sam siebie uznawał i walczył o oderwanie się od Ukrainy.

>
                    > The men - two Russians and one Ukrainian - were found guilty in absentia and sentenced to life in jail. A third Russian was acquitted.

Czyli dwóch kacapów co wlazło do Ukrainy i jeden tubylec. Pytanie, czy ten tubylec, to dobrowolny separatysta, czy go zmusili "propozycją nie do odrzucenia" aby wstąpić do tych separatystów.
      • engine8t Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 05.04.25, 21:21
        bigimax4444 napisał:

> Pytanie z innej beczki
        > Co ma wedlug was oznaczac wpychanie murzyna do kazdej reklamy , na kazdy plakat
        > Jest zawsze murzyn i p0lka
        > Widzial ktos ostatnio biala pare z bialymi dziecmi na plakacie?

Czarna farba do drukarek widac tansza od bialej?
    • vogon.jeltz Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 11:23
      > "problemem Polski nie są feministki, a panie 'konserwatywne'".
      > "Zapomniały, że główną rolą kobiet jest macierzyństwo

Co on się tak przyjebał do tej Zajączkowskiej?
    • hrasier_2 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 16:55
      Mentzen wygrywa z Trzaskowskim to trzeba uruchomić media by go pogrążyć. Zwłaszcza GW. Ale Anną Wójcik się nie przejmuje, że jest traktowana we więźniu jak najgorszy zbój i ma chorego syna. Kajdany na rękach i nogach. A ty tu piszesz takie kocołapy.
      • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 17:12
        Nie rozumiem jak ktos majacy chociarz dwie szare komorki i jak poslucha bązura 5 min moze wpas na pomysl zeby na niego glosowac
        Np tu

youtube.com/shorts/vj7GxoKIclc?si=b6iv8vBGSZA5I-b0
      • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 03.04.25, 08:39
        hrasier_2 napisał:

> Mentzen wygrywa z Trzaskowskim to trzeba uruchomić media by go pogrążyć. Zwłasz
        > cza GW.

Przecież wyborcy Mentzena gardzą GW, wiec w czym problem (poza tym, że opisujesz - "Mentzen wygrywa z Trzaskowskim" - jakąś wymyśloną rzeczywistość)?
    • wislok1 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 19:14
      Koles jest kompletnym oszolomem i idiota, ale do tej partii idealnie pasuje.....

On nie jest problemem, problemem sa ci, co chca na takich glupkow glosowac
      • qqbek Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 02.04.25, 22:47
        wislok1 napisał:

> Koles jest kompletnym oszolomem i idiota, ale do tej partii idealnie pasuje....
        > .
        A Mentzen nie ma przypadkiem zdiagnozowanego Aspergera?
        Bo zahaczasz o dyskryminację osób ze spektrum autyzmu w takim wypadku.
        Nie jest idiotą, jest takim naszym polskim Muskiem co wpierw powie co myśli, a dopiero potem pomyśli, co powiedział (bez możliwości jakiejkolwiek refleksji dotyczącej tego, jak inni na to zareagują, bo po prostu pozbawiony jest jakiejkolwiek empatii - tyle, że u niego to wrodzone, a nie nabyte).

> On nie jest problemem, problemem sa ci, co chca na takich glupkow glosowac

Po raz kolejny - to nie głupota, to zaburzenie rozwoju osobniczego na poziomie umysłowym, ale nie upośledzenie umysłowe, a organiczne wady mózgu.
        Mentzen nie zrobi nic z tym, jaki jest, bo po prostu "taki jest".
        Inna sprawa, że chcieć zrobić z gościa z dużymi problemami w kontaktach społecznych prezydenta średniej wielkości kraju, to dopiero jest głupota.
        • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 03.04.25, 08:41
          qqbek napisał:

> Mentzen nie zrobi nic z tym, jaki jest, bo po prostu "taki jest".

Ale po co miałby coś choćby próbować z tym robić????? 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
          • wislok1 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 03.04.25, 18:02
            Mentzen jest przkonany o wlasnej genialnosci, to jest jasne..

Natomiast jego zwolennicy w duzej czesci kompletnie nie kojarza, jak wyglada realny swiat i lykaja jego teksty o wolnosci gospodarczej i inne bzdury...

Dozylismy czasow, ze wystarczy miec dobre dojscie do mediow spolecznosciowych, zeby oglupiac ludzi masowo i co to lykaja.....
            • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 04.04.25, 08:22
              wislok1 napisał:

> Mentzen jest przkonany o wlasnej genialnosci, to jest jasne..

Jest czy nie jest... to co robi sprawdza sie dla niego znakomicie.

OD lat dobrze zyje, pierdoli co chce i za nic nie odpowiada. - zle mu?
              • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 04.04.25, 08:23
                Toz Korwin robil dokladnie to samo - jak za dobrze mu przed wyborami szlo i grozilo, ze bedzie lepiej niz byc powinno (co moze zagrozic mu opuszczeniem roli wiecznej opozycji) to dodawal cos do pieca i od razu slupki spadaly.

Ale kasa na koniec dnia sie zawsze zgadzala.
                • tbernard Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 04.04.25, 13:50
                  Ale w odróżnieniu od Korwina, to Mencen nie jest Januszem.
                  • bigimax4444 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 04.04.25, 13:57
                    Korwin to inteligentny gosc tylko lekko ekscentryczny, mencen to nie ta liga ale to nie jest jakis problem , jest wystarczajacy
                    • galtomone Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 04.04.25, 15:37
                      Obaj sa kuci na 4 nogi. Chuja robia i dobrze z tego zyją. Szacun
                    • qqbek Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 05.04.25, 21:40
                      bigimax4444 napisał:

> Korwin to inteligentny gosc tylko lekko ekscentryczny, mencen to nie ta liga al
                      > e to nie jest jakis problem , jest wystarczajacy

No dla onucewa wystarczający 🤣
                      Podejdzie do prezydentury po zegarmistrzowsku - poczeka na wskazówki z Moskwy.
                      Korwin jest ekscentryczny i nie można mu odmówić pewnego "uroku". Mentzen jest po prostu Memcenem... bez polotu, bez nawet umiejętności odpowiedzi na pytania, taki typowy prawicowy bubek.
                      Korwin to zreformowany komunista (był, do samego końca, członkiem SD), Mentzen nawet socjalistą nie był (a pamiętajmy słowa wypowiedziane ponoć kiedyś Bismarcka, że "kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie..." - tyle, że Mentzenowi szybciej wyszło). Ot kolejny "prawicowy inteligent" - pokroju profesora Czarnka 🤣
                      Tylko poglądy ma jeszcze bardziej katotalibańskie, niż ten ostatni.
                      • nousecomplaining Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 18:42
                        Jak to szła ta piątka Mentzena? On chce wygrać wybory? Chociaż, skoro zasięgi w socialach stają się ważniejsze niż cokolwiek innego, plus zdebilenie wyborców... Przyszło nam żyć w ciekawych czasach, ale ja to odbieram w kontekście chińskiego przekleństwa.
                        - całkowity zakaz aborcji
                        - płatne studia
                        - likwidacja 800+
                        - likwidacja 13. i 14 emerytury
                        - płatna służba zdrowia
                        • wislok1 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 20:15
                          No, ale Mentzen o tych sprawach nie gada glosno, w zasadzie to ukrywa przed swimi zwolennikami....

Przed nimi mowi tylko o wolnosci gospodarczej, likwidacji podatkow, deportacji Ukraincow z PL, wystapieniu z UE, o tym ze UE rzekomo okrada PL, mowi o deportacji muzulmanow z PL,
                          Polska dla Polakow, ziemia dla ziemniakow
                          • qqbek Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 21:10
                            wislok1 napisał:

> Przed nimi mowi tylko o wolnosci gospodarczej, likwidacji podatkow, deportacji
                            > Ukraincow z PL, wystapieniu z UE, o tym ze UE rzekomo okrada PL, mowi o deporta
                            > cji muzulmanow z PL,

I najgorsze to to, że łapie na te hasła ludzi, choć bez wielu setek tysięcy zaiwaniających jak małe robociki cudzoziemców polska gospodarka by się nie kręciła, tak jak się kręci - co wie każdy ekonomista w tym kraju (i co wiedziało nawet PiS, otwierając szerzej granice dla emigrantów zarobkowych - sprawę tego, jak to zrobili, tzn. tak, żeby kręcić lody na boku, pominę).

> Polska dla Polakow, ziemia dla ziemniakow

Księżyc dla księży, Mars dla Elona!
                            • tbernard Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 21:21
                              qqbek napisał:

> Księżyc dla księży, Mars dla Elona!

Mars dla marsistów.
                              • qqbek Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 22:11
                                tbernard napisał:

> Mars dla marsistów.

Mars dla marszczyfredów!
                          • trypel Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 06.04.25, 21:17
                            wislok1 napisał:

> No, ale Mentzen o tych sprawach nie gada glosno, w zasadzie to ukrywa przed swi
                            > mi zwolennikami....
                            >
                            > Przed nimi mowi tylko o wolnosci gospodarczej, likwidacji podatkow, deportacji
                            > Ukraincow z PL, wystapieniu z UE, o tym ze UE rzekomo okrada PL, mowi o deporta
                            > cji muzulmanow z PL,
                            > Polska dla Polakow, ziemia dla ziemniakow

Całe szczęście ze tobie powiedział to wszystko bo w ten sposób pierwszy raz się dowiedziałem że Mentzen chce wystąpić z UE.
                            Dzięki, nikomu poza tobą tego nie powiedział. Dobrze ze się podzieliłeś taka ważna informacja
    • bolo2002 Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 08.04.25, 15:08
      Uczyłem sie biologii w podstawówce-pamietam tylko o ... pantofelku i stonodze . Przedmiot zupełnie zbędny.
      • engine8t Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 08.04.25, 22:03
        bolo2002 napisał:

> Uczyłem sie biologii w podstawówce-pamietam tylko o ... pantofelku i stonodze .
        > Przedmiot zupełnie zbędny.

A o ludziach i zwierzetach nie uczyli?

youtu.be/9SMHqfvNWg4
      • vogon.jeltz Re: OT - biologii się człowiek całe życie uczy 08.04.25, 23:13
        Takimi wypowiedziami udowadniasz, że umysłowo plasujesz się gdzieś pomiędzy pantofelkiem a stonogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka