Dodaj do ulubionych

OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna?

25.05.25, 14:19
Moim zdaniem to była tragedia w tej debacie. mogli mu podać również strzykawkę, to by przynajmniej widzieli widzowie co to za typa.
Obserwuj wątek
    • nousecomplaining Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 14:23
      > to by przynajmniej widzieli widzowie co to za typa
      Ale ci, co na niego głosują, by pewnie powiedzieli "ooo, ale ma zajebistą strzykawkę, inni takiej nie mają!"
      • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 15:33
        Nikt was nie czyta wyksztalciuchy. O wyniku "zdecydujemy my, z wykształceniem zawódowym ze wsi świeto-jebliwo-krzyskiej". "Łoj dana dana, ksiunc dobrodziej poświęci!
        A za snusy jak kandydat da na odpust stowe i 3 zdrowaski łodmówi to mu ksiunc dobrodziej da łotpust zupełny. I Idzta w cholere wyksztalciuchy z dużych miast, niech was pierony siarczyste łogniste!"
        • tbernard Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 08:45
          Z tego co piszesz to do głowy mi przyszło, że wskazane by było zrobić wymóg zrobienia testów na inteligencję dla chcących brać udział w wyborach. Dzięki temu podczas wyborów każdy obywatel dostałby kartę do głosowania odpowiednią dla jego poziomu inteligencji. Mogłyby one mieć inny kolor, aby łatwiej potem zliczać. Głosy wtedy powinny mieć stosowną do inteligencji wagę. Na przykład 1 głos z grupy ponadprzeciętnej byłby równoważny 2 głosom z grupy średniej, zaś 1 głos z grupy średniej ważyłby tyle co 2 głosy z grupy poniżej przeciętnej.
          • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 28.05.25, 21:20
            tbernard napisał:

> Z tego co piszesz to do głowy mi przyszło, że wskazane by było zrobić wymóg zro
            > bienia testów na inteligencję dla chcących brać udział w wyborach. Dzięki temu
            > podczas wyborów każdy obywatel dostałby kartę do głosowania odpowiednią dla jeg
            > o poziomu inteligencji. Mogłyby one mieć inny kolor, aby łatwiej potem zliczać.
            > Głosy wtedy powinny mieć stosowną do inteligencji wagę. Na przykład 1 głos z g
            > rupy ponadprzeciętnej byłby równoważny 2 głosom z grupy średniej, zaś 1 głos z
            > grupy średniej ważyłby tyle co 2 głosy z grupy poniżej przeciętnej.

Bluźnisz.
            PiS by spadło poniżej 10% po czymś takim (i to by była zaleta), ale za to wzrosłoby skrajnym liberałom gospodarczym niepomiernie (co też nie jest korzystne dla gospodarki, a już najmniej dla ogólnego dobrobytu ludności).
            • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 10:03
              Tzw. testy na inteligencję to w ogóle gówno - i mówię to jako gość, któremu stale wychodzi w tych durnych quizach 150+. One badają tylko umiejętność rozpoznawania wzorców, owszem przydatną, ale nic nie mówią o umięjętności rozumowania na dłuższą metę. To jest ten - podany już przeze mnie gdzie indziej przykład - przewidywania jednego-dwóch ruchów w szachach. Dlatego ludzie z wysokim IQ często ciągną do korwnistów, bo im się wydaje, że mamy do czynienia z prostym wzorcem. Nie mamy. Żeby grać naprawdę dobrze albo prowadzić mądrą politykę, to trzeba przyswoić milion schematów, ogarniać skomplikowane zależności i rozumieć długofalowe konsekwencje swoich posunięć.
              • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 18:25
                Tak to wlasnie jest....

Mi w testach na inteligencje zawsze wychodzi ponad 130, ale spokojnie sobie daja rade w zyciu ci, co maja wynik sredni
    • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 15:55
      Dziś "wyciekło" zdjęcie, na którym młody "obywatelski" hajluje na tle krzyża celtyckiego.
      Myślisz, że ciemny lud to coś rusza?
      • nousecomplaining Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 15:59
        > Myślisz, że ciemny lud to coś rusza?
        Oczywiście, że rusza. Mówią "o kurwa, ale on zajebiście hajluje, ja też się tak nauczę!".
      • tbernard Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 08:56
        qqbek napisał:

> Dziś "wyciekło" zdjęcie, na którym młody "obywatelski" hajluje na tle krzyża ce
        > ltyckiego.
        > Myślisz, że ciemny lud to coś rusza?

Jeśli udaje Niemca co chodził kiedyś i wkołomacieju wkurzał ludzi wyszczekiwaniem hajhitlahendehoh, to ludzie nie powinni kogoś takiego popierać. Wręcz powinni pokazywać na niego palcem i wołać ciuś ciuś ciuś aby takiego osobnika zawstydzić.
    • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 16:23
      marekggg napisa�:

> Moim zdaniem to była tragedia w tej debacie. mogli mu podać również strzykawkę,
      > to by przynajmniej widzieli widzowie co to za typa.
      Twoim może tak, ale to Trzaskowski był dziwnie uśmiechnięty i podniecony. Trzeba zrobić narkotest. Nie mówili ci tego w telewizorni. Zajumał kawalerkę, kibol, ma tatuaże, ćpa. Co jeszcze wymyślą w przyszłym tygodniu. Na Trumps gorzej gadali i wygrał w cuglach. Patrz Marek jakie ludzie głupie, glosują na łobuza🤣
      • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 17:21
        hrasier_2 napisa�:

> . Zajumał kawalerkę, kibol,
        > ma tatuaże, ćpa. Co jeszcze wymyślą w przyszłym tygodniu.

Problem polega na tym, że nie trzeba tego wymyślać...

• marekggg Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 17:26
        to sa fakty.
      • chocolate_dog123 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 18:50
        Może Trzask bierze Xanax.
        • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 19:54
          chocolate_dog123 napisa�a:

> Może Trzask bierze Xanax.
          Być moze. Dziwnie zęby strzeży. Kiedyś jarał marychę. Mnie martwi, że pójdzie na marsz Niepodległości. I schrzani ten piękny marsz.
          • chocolate_dog123 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 22:00
            Coś bierze co powoduje również chudnięcie bo mocno zjechał z wagi stąd ujawnienie się zmarszczek na twarzy. Coś przeciwlękowego i aktywizującego ażeby zachowywał się entuzjastycznie niczym wodzirej na wiecach. Hitler też miewał płomienne przemówienia po swych pillsach.
            • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 22:35
              > stąd ujawnienie się zmarszczek na twarzy

Jak się dowiedziałem, że typ ma 42 lata, to mało że stołka nie spadłem. Wygląda na 10 lat starszego ode mnie, a to ja jestem od niego parę lat starszy.
              • chocolate_dog123 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 22:48
                Pisałam o chudnięciu i zmarszczkach Trzaska
                • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 22:52
                  Bążur wygląda młodziej od Nowogrodzkiego.
                  • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:04
                    Ale co tam afera z mieszkaniem czy czymś innym. Wyborcy ze wsi, z niskim wykształceniem, ze ściany wschodniej nie oglądaja telewizji/ nie słuchają, nie czytają tego wszystkiego co krytykuje PIS. A w tv Republikach itp.nie mówi sie o tych aferach.
                    • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:55
                      Gdyby nie Świr-ski to za rublika byłaby już bez koncesji.
                      Oni nawet nie silą się na udawanie jakiejkolwiek dziennikarskiej rzetelności, czy bezstronności. Ale dopóki KRRiTV kieruje "jedynie słuszny", to nie mają się o co obawiać.
                • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:02

> Pisałam o chudnięciu i zmarszczkach Trzaska

Trzaskowski ma 53 lata, jest starszy ode mnie o 7 lat, Nowogrodzki 42, młodszy ode mnie o 4.
                  Gdybym miał szczerze powiedzieć, kto wygląda starzej ode mnie, to powiedziałbym "obaj, ale Trzaskowski jest chyba młodszy od tego drugiego".
                  Więc o co ty się babo czepiasz?
                  O ledwie widoczne zmarszczki u gościa, który ma 50+?
                  • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:06
                    Myślałem ze chocolate dog to 200.-ne wcielenie siusiaczka.
                    • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:12
                      Nie, siusiaczek jest teraz stabilny i - o dziwo - nie daje powodów, by go banować. To tutaj to onucew albo taniucha, ale po użyciu pliterek zgaduję, że to jednak ten drugi.
                    • chocolate_dog123 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 23:18
                      To źle myślałeś
                      • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 00:13

> To źle myślałeś
                        Oni ciągłe zachodzą w pałę. Te fora to się tak schrzaniły, że szok. Babskie i męskie. Tak polityka podzieliła ludzi. Murem za Trzaskowskim, a to taki lawirant. Gospodara się wali, inwestycje też. Mamy prezydencję w Unii, a traktują Tuska jak popychadło. Niech się Trzaskowski dopcha do władzy, to naleje się wody do tyłka. Nawrocki młody, bystry, facet nie oczadziały w polityce. Ale gdzie tam muszą jęczeć. Co za ludzie. Trzymaj się Czekolada. Do następnego.
        • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 22:32
          Co jest złego w xanaxie, taniucha?
    • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 17:18
      Nałóg to jedno, ale jakiś szacunek dla wyborców chyba powinien być - w tym swoich.

Równie dobrze mógłby papierosa zapalić i piwo otworzyć.

Sorry, ale to jakaś kpina jest żeby na oficjalnym spotkaniu takie numery robić
      • nousecomplaining Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 17:21
        > szacunek dla wyborców chyba powinien być
        "chyba" i "powinien" to słowa klucze
      • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 17:34
        galtomone napisa�:

> Nałóg to jedno, ale jakiś szacunek dla wyborców chyba powinien być - w tym swoi
        > ch.
        >
        > Równie dobrze mógłby papierosa zapalić i piwo otworzyć.
        >
        > Sorry, ale to jakaś kpina jest żeby na oficjalnym spotkaniu takie numery robić
        A widziałeś, że coś żuł, czy tylko masz omamy. Cztery godziny stania na debacie robi swoje. Wcześniej Trzaskowski ledwo na nim stał. A makijaż jaki mu robią to go bardzo postarza. Nawrocki sporo młodszy i to nie jest koniec świata dla niego, tylko dla Trzaska i dla reszty Polków jakby wygrał. Nie przejmuj się tak bo i tak na niego nie zagłosujesz. 1 czerwca się rozstrzygnie przy urnach. Emeryci i renciści popierajcie Trzaska. Program Leszczyny- Sznur i czeka na was.
        • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 08:47
          hrasier_2 napisa�:

> A widziałeś, że coś żuł, czy tylko masz omamy.

Owszem - foilmików jak musi wziać, także z wieców pełno.

Zwracam kolego uagę na fakt, że pokazywania uzeleżenienia poublicznie przez kandydata na głowę państwa jest dyskwalifikujące.

Staramy sie chyba pokazywac ludziom pozytywne i zdrwoe postawy??? Czyli państwo (w tym chyba i prezydent???) pokazuja, że palenie i picie to nie jest coś co powinnismy robic, choć uzyki te sa legalne.

Podobało by Ci sie gdyby któryś z nich w połowie debaty wyciągnął papierosa i zajarał...

Alkohol też jest legalny, to może zamiast wody ponienien mieć tam wódę - zawsze to ze dwa trzy głębsze i mniejszy stres... mowa się robi płynniejsza a myśli ostrzejsze....

Wyobrażasz sobie, ż na oficjalnych spotkaniach cłzowiek, który ma Cię reprezenować odwa takie numery i pokazuje - jak nie umie się zachować? Czytaj... jakie buce w tej PL mieszkaja...

> Cztery godziny stania na debaci
          > e robi swoje.

KŁAMIESZ i do tego głupio - debtata (to naprawde łatwo sprawdzić) trwała 2,5h.

Poza tym Nowogrodzki podobno taki wysportowany... a biedaczke 2h postać nie daje rady... Ojej :-(

> Wcześniej Trzaskowski ledwo na nim stał.

Ale niczego nie wciągał... A ledwo to twoja interpretacja a nie żadnen fakt. Zas wciagani nikotyny na wizji to fakt.

> A makijaż jaki mu robią to go bardzo postarza.

No i?

Wszystkim robią...

> Nawrocki sporo młodszy i to nie jest koniec świata dla n
          > iego

Ale co dobitnie pokazał poziom rozmowy obu z Mentzenem jednak sporo głupszy i to może nie jest problem dla Nowogrodzkiego, ale zdecydowanie jest to problem dla nas.
          • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:43
            100 procent racji, ale przyklad hrasiera pokazuje, ze elektorat jest slepy

W sumie to NIE CHCE widziec rzeczywisctosci, wierzy w urojenia kaczej partii i ksiezy, ktorzy coraz bardziej bezczelnie agituja na Nav Rocky

Ciekawe, jak to sie skonczy

• hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 00:39
              wislok1 napisał:

> 100 procent racji, ale przyklad hrasiera pokazuje, ze elektorat jest slepy
              >
              > W sumie to NIE CHCE widziec rzeczywisctosci, wierzy w urojenia kaczej partii i
              > ksiezy, ktorzy coraz bardziej bezczelnie agituja na Nav Rocky
              >
              > Ciekawe, jak to sie skonczy
              >
              Sam jesteś ślepy i głuchy. Nie oglądasz innych mediów. Nie czytasz nic. Tylko co ci tu podsuną na tacy. Wbij sobie Jacka Murańskego. Bo to źródło der Onetu. Sam premier tego rządu powołuje się na to. W głowie się nie mieści, ogłaszanie takich bzdur. Jak muszą się bać Nawrockiego. By takie pomyje wyciągać i szemrane postacie. Ten sam wzór co Trump. Pamiętam jak go też opluwałeś i kolega powyżej co zakładał mnóstwo wątków o tym. Inne moje wartości niż twoje i pozostałych. Więc o czym gadka. Zrób sobie czasami reset w głowie.
              • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 08:33
                hrasier_2 napisał:

> Jesteś ślepy i głuchy. Nie oglądasz innych mediów.

W Republice i wPL24 było widać dokładnie to samo...

W sumie mogło byc gorzej... zamiast braku kopa mógł się głodny zrobić więc pewnie by kanapkę odpakował...

A strach myśleć co by było gdyby musiał sikać...

W końcu twierdzenie, że "na wszystko jeste miejsce i czas" to tylko jakieś gupie elity wymyśliły.

Czym się różni korzystanie z używek na wizji, w czasie oficjalnego spotkania od wpierdal_nia kanapki?

Tak nas ma reprezentować na oficjalnych spotkaniach trwajacych ponad 25 min (tyle wytrzymał w Końskich).

> Jak muszą się bać Nawrockiego.

Oni pewnie nie... ale ja sie boje. Wizja człowieka o takiej morlaności i etyce jako głowy mojego państwa jest istotnie przerażająca.

Tym bardziej, że całe jego otoczenie (tu choć póki co troche szacunku dla części Konfederacji!!!) z konserwatywnymi wartościami ma tyle wspólnego, że równo sobie nimi gębę wycierają nie stosując sie do nich.

Ludzie z Konfy (przynajmiej w czesci) jeszcze nie mieli okazji pokazać czy to co głoszą to puste słowa czy faktycznie się do tego stosują...

> Pamiętam jak go też opluwałeś

Trudno opluć kogoś kto się sam, własnoręcznie, świadomie i wielokrotnie w gównie unurzał i kolejnymi warstwami przykrył... Fakt, że tacy ludzie, o takiej moralności są przez nas wybierani na wyoskie urzędy mówi niestety sporo o nas. Przykre to.
                • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 17:23
                  Wlasnie tak to jest
                  • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 22:28
                    Jeszcze w kwestii kibolstwa - podobnie prezydent Serbii ma związki z kibolami i gangusami.
                    • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 22:36
                      Serbia od rozpadu Jugosławii jest państwem gangsterskim. Taka bałkańska mini-Rosja.
                      • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 28.05.25, 19:23
                        Dokladnie walsnie tak

I kibole odegrali wazna role w wojnie domowej w Jugoslawii

Navrocky takich osiagniec nie mial...

To nie jest przypadek, ze kibolstwo w PL, Legia, Jagielllonia ma swietne kontakty z kibolami w Serbii, to jedna ideologia faszystowska i prorosyjska

pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljko_Ra%C5%BEnatovi%C4%87
                        • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 28.05.25, 21:14
                          A za wszystkim stoi fiutin, on tymi kibolami przez podstawionych gosci dyryguje

www.youtube.com/shorts/77_qmp76u2U
    • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 20:09
      Swoją drogą nie wiedziałem ze te nowe pochodne nikotyny w takim tempie uzależniają
      Faktycznie nalogowcowi po paru razach ciężko 2 h wytrzymać bez.
      www.facebook.com/photo.php?fbid=1426760608877121&id=100046295865648&set=a.214919166727944
      • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 25.05.25, 20:36
        Krążą zdjęcia z innego spotkania Nawrockiego, na których ten woreczek wcale nie wygląda na snus-a, tylko raczej coś dużo "mocniejszego", typowego dla kiboli.
      • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 08:50
        Eeee tam... jak prezydent bierze to znaczy, że to zdrowe.
        • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:38
          No i jak na rozkaz ksiedza proboszcza ludzie na niego zaglosuja, to beda liczyc, ze prezydent bedzie towar rozdawal potem z okazji gospodarskich wizyt...

I ksiadz proboszcze sporo dzialek dostanie, wiernym potem usostepni.....

Co innego aborcja, ale cpanie ksiadz proboszcze pochwala...

• wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:44
            PS; moje uwagi o ksiezach to czysta ironia i satyra, zeby ktos sie nie doczepil----
            • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 14:03
              Satyra zabija, nie obraża.

Stanisław Jerzy Lec.
    • galtomone A to było zaje... 26.05.25, 08:49
      sympatyczne.

Senyszyn RULEZ :-)

youtu.be/8xTrMQg0BWo?si=7SOXllPEikeHl6gH&t=663
      • vogon.jeltz Re: A to było zaje... 26.05.25, 10:51
        Kurna, teraz to wszyscy kochają babcię imperatorkę Galaktyki Sensejszyn. A pamiętam jak była posłanką LSD, to jechali po niej, że stara komunistyczna lampucera.
        • galtomone Re: A to było zaje... 26.05.25, 12:22
          Wypraszam sobie, ja nie jechałem. Aczkolwiek SLD mocno mnie rozczarowywało... Pod wieloma względami to taki inny PSL - stad z duża nadzieją patrzyłem na Razem, ale... zachowuja sie zbyt naiwnie.

Jak widac nawet Mentzen nie jest tak naiwny.
    • bolo2002 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 09:12
      Ćpun na prezydenta-wychowany w czworakach na przedmieściu, oddał tatuaże Prezesowi -bo ten tak kazał.
      Zawsze pisałem , że PIS to hołota , wyjątkowa bezmózgowa , ale podobno narodowa. I to jest u nich najważniejsze- jak tragedia smoleńska.
      • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 21:33
        bolo2002 napisał:

> Ćpun na prezydenta-wychowany w czworakach na przedmieściu, oddał tatuaże Prezes
        > owi -bo ten tak kazał.
        > Zawsze pisałem , że PIS to hołota , wyjątkowa bezmózgowa , ale podobno narodow
        > a. I to jest u nich najważniejsze- jak tragedia smoleńska.
        Twoje pokolenie bolo to na wymarciu. Jedynie jakie geny przekażesz swoim dzieciom. Można by się odpłacić pięknym za nadobne. Ale po co. "Strzeż umysłu Twego, a wolnym od pokus będziesz. Lecz jeśli go nie ustrzeżesz, przyjmuj w pokorze każdą następną próbę."
        Święty Hezychiusz Teolog, Φιλοκαλείν (umiłowanie piękna) wyd. greckie Ateny, 1963; tłum. angielskie Bussock, Mayne, West Berkshire, 1977.
        Link:
        www.scribd.com/doc/22006204/Philokalia-Complete-Text
        Patrz:
        strona 119, wers 54 (w oryginale: tom 1, strona 172, wiersz 54)
        • bolo2002 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 09:13
          Wyglada na to , ze jesteś - zbawco- PISiorem. Może i na wymarciu- ale z charakterem i zasadami. Ten Twój pupil- Nawrocki- co to sie juz nie Nawróci - to typowy przedstawiciel PIS-owskiej hołoty . Powinienes sie wstydzić, że hołubisz przestepcę- jako swojego przyszłego-pseudo-prezydenta. Główny ideolog PIS- niejaki Bielan - też zresztą zamieszany w różne przekręty oswiadczył : tatuaże Nawrockiego maja charakter religijny. Identyfikuj sie dalej z tą sekta- bedziesz wielki, a Twoja historyczną teologię to mam w .. ie.
    • ta Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 12:16
      Prezes Kaczyński szedł na swoim marszu „za Polską” ( daleko, daleko w tyle za nią) , ale się nie cieszył.

Nikt poza Nawrockim nie przemawiał.
      Żadnej refleksji na ten temat w elektoracie PIS?

Prezes tak lubi przemawiać i agitować. Okazja jak znalazł i wielka potrzeba chwili.
      Dlaczego tym razem nie poparł swojego projektu?
      Dlaczego NIKT z działaczy PIS oficjalnie i mocnym uderzeniem w finale nie poparł swojaka?

Przecież to jasne jest. Dotarło, że gangus kompromitacją jest kosmiczną i jakoś nieporęcznie
      wobec faktów jest stać obok i popierać go przed milionami ludzi? Drepczemy w tył panie prezesie?
      Za późno, na zawsze pozostaniesz promotorem patola.
      • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 14:21
        ta napisała:

> Prezes Kaczyński szedł na swoim marszu „za Polską” ( daleko, daleko w tyle za n
        > ią) , ale się nie cieszył.
        >
        > Nikt poza Nawrockim nie przemawiał.
        > Żadnej refleksji na ten temat w elektoracie PIS?

A elektorat zna znaczenie słowa refleksja?
        "Refleks ja mam" - zrozumjom najwyżej.
        Jak w kawale:
        - Fama mówi ze używasz słów których znaczenia nie rozumiesz.
        - To powiedz famie ze jest głupia i vice versa.

• wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:32
          Dokladnie tak

Wazne, ze ksiadz w niedziel KAZE glosowac na Naworckiego, nie musi wymienic nazwiska na kazaniu...4
          Wazne, ze powie, ze jeden to katolik, uczciwy, prawy, szlachetny,

drugi to gej, prezydent Warszawy, zdrajca Polski

Kto zaglosuje na tego drugiego, to nie dostanie odpusczenia grzechow i trafi potem do piekla
          • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:41
            wislok1 napisał:

> Dokladnie tak
            >
            > Wazne, ze ksiadz w niedziel KAZE glosowac na Naworckiego, nie musi wymienic naz
            > wiska na kazaniu...4
            > Wazne, ze powie, ze jeden to katolik, uczciwy, prawy, szlachetny,
            >
            > drugi to gej, prezydent Warszawy, zdrajca Polski
            >
            > Kto zaglosuje na tego drugiego, to nie dostanie odpusczenia grzechow i trafi po
            > tem do piekla

Generalnie wszyscy ci wierzą w bajki typu niebo i piekło powinni stracić prawa wyborcze. Bo jakby ktoś powiedział ze wierzy w królewnę zaklęta w zabe to by go zamknęli w Tworkach. A to to samo.
            • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:50
              Dlaczego zamykac ?

Ludzie wierza w rozne rzeczy i nie jest to szkodliwe, jesli nie wierza w to, ze zabijanie innych ludzi da im szczescie i zabieraja sie do roboty w tym zakresie...

Ale co innego uznawac PANSTWOWO, ze nauki jednego kosciola to prawda objawiona i ze jakis koles nazywany ksiedzem prawo odpuszczac grzechy i lub nie odpuszczac...
              A komu nie nie odpusci, wedlug wlasnego widzimisie, ten idzie do piekla..

Dawniej, do 16 wieku, bylo jeszcze fajniej, bo takie grzechy mozna bylo anulowac za kase,, nawet te popelnione w przyszlosci i w ten sposob miec za kase 100 procent pewnosci, ze sie trafi do nieba
              • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:56
                Panstwo Watykan tak glosi i za posrednictwem ksiezy bardzo wielu wiernych w to wierzy...

Jesli jest rozdzial kosciola od panstwa, to jest to ich prywatna sprawa.....

Jesli kosciol katolicki zajmuje wpraktyce miejsce religii panstwowej, panujacej i ma prawo narzucac swoje pomysly w takich sprawach jak aborcja, zakaz rozwodow, itd...,
                to juz jest hardcore
                • wislok1 Szczawa 26.05.25, 19:52
                  www.onet.pl/informacje/onetkrakow/proboszcz-zaapelowal-o-glosowanie-na-nawrockiego-gorale-ma-takie-prawo/wq7dq20,79cfc278
                  Takich wiosek w Malopolsce, na Podkarpaciu, Lubelskim, Podlasiu jest w 3 d.py

Ksiadz wydaje rozkaz i wierni poslusznie glosuja....
                  • trypel Re: Szczawa 26.05.25, 19:58
                    Apelowanie to jednak nie jest rozkaz.
                    Zresztą chyba jak ktoś zaczyna bawić sie w ten sposób to co sie dziwić ze ktoś mu teorie zgodne z jego światem bajek wygłasza.

Jakbym z dziećmi z przedszkola zaczal rozmawiać o krasnoludkach to miałyby prawo apelować do mnie o niedeptanie krasnoludków. Albo nawet o to żebym wybrał królewnę śnieżkę na sołtysa.
              • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 18:01
                Jeśli gosc wierzy w bajki jakie mi proboszcz odpowiada ze pójdzie do piekla za głosowanie na bążura to znaczy ze ma nierówno pod sufitem i nie powinien dostać długopisu do ręki. Tak samo jak gosc co by wierzył w krasnoludki czy inne bajkowe stwory.
                • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 18:28
                  Zgoda
                  • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 21:07
                    wislok1 napisał:

> Zgoda

Z tym, że tacy ludzie mają też prawa wyborcze.
                    Dowcip słyszeliście?

Ile wyciska Nawrocki?
                    150 na ławeczce i 200 z "puci" za numerek.
                    • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 21:19
                      qqbek napisał:

> wislok1 napisał:
                      >
                      > > Zgoda
                      >
                      > Z tym, że tacy ludzie mają też prawa wyborcze.
                      > Dowcip słyszeliście?
                      >
                      > Ile wyciska Nawrocki?
                      > 150 na ławeczce i 200 z "puci" za numerek.
                      > Ale co w tym złego. Przecież niektórzy też się sprzedawali za pieniądze sporo starszym 😁 Mam nadzieję, że te kłamliwe wrzutki medialne odniosą taki sam skutek jak w przypadku Trumpa. Oskarżano go o gwałt, płacenie prostytutkom,gwiazdom porno. Amerykanie nie nabrali się na to i mam nadzieję, że tu postąpią podobnie.Der Onet dostał wzmożenia przed wyborami. Musi być cienko u Trzaskowskiego z megafonem.
                    • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 21:29
                      Taniucha, drogą wyjątku ci odpowiem - przecież Nawrocki może pozwać Onet w trybie wyborczym, będzie miał wyrok w 24 godziny, czego się boi?

A Trump był oskarżony nie o to, że zapłacił gwieździe porno (bo zapłacił), ale o to, że zrobił to nie z prywatnych pieniędzy, a z firmowych, wrzucając to w "koszty działalności". Ale oszustwo podatkowe, a stręczycielstwo, to jednak dwie różne "parafie".

A Amerykanie się nabrali i teraz będą mieli recesję (JPMorgan szacuje prawdopodobieństwo jej wystąpienia w tym roku na 60%), dobrze im tak.
                      • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 22:17
                        qqbek napisał:

> Taniucha, drogą wyjątku ci odpowiem -

Raz waga też napisal:
                        Zaszczyce cie moja odpowiedzia tania rado
                        😀
                        • waga170 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 23:57
                          Zaszczyt go spotkal a cham nie podziekowal tylko zglosil do moderacji.
            • tbernard Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 09:32
              trypel napisał:

> Generalnie wszyscy ci wierzą w bajki typu niebo i piekło powinni stracić prawa
              > wyborcze. Bo jakby ktoś powiedział ze wierzy w królewnę zaklęta w zabe to by go
              > zamknęli w Tworkach. A to to samo.

Ja dla odmiany uważam, że ktoś kto nie jest w stanie zaliczyć matury z matematyki na poziomie rozszerzonym powinien mieć odebrane prawo jazdy. Ktoś taki jest zwyczajnie za głupi na prowadzenie pojazdu.
              • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 12:06
                I geografie i fizykę tez rozszerzoną.
                • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 13:43
                  trypel napisał:

> I geografie i fizykę tez rozszerzoną.
                  >
                  Jednakowoż należy właściwie akcentować nazwy tych przedmiotów.
                  Ma-te-MA-ty-ka
                  FI-zy-ka.
                  • waga170 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 14:08
                    dodekanezowiec napisał:

> Jednakowoż należy właściwie akcentować nazwy tych przedmiotów.
                    > Ma-te-MA-ty-ka
                    > FI-zy-ka.

Nie zapominaj o CHjem Ji.
                    A powinno sie mowic PA pryka czy pap RYka?
                    • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 14:35
                      waga170
                      >
                      > Nie zapominaj o CHjem

Pamiętam w podstawówce jak taki Bartek co trafił potem do szkoły specjalnej, napisał na tablicy "huj".
                      Nauczyciel wiedział ze nic nie da krzyczenie, karanie.
                      Wiec tylko: - Bartek, zapamiętaj sobie ze przez "ch".
                      I Bartek sie zdziwił, przytaknął wyjątkowo pokornie (choć typ niepokorny) dobrze psze pana, i jakoś podobnych numerów nie robil.
        • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 17:36
          Moze to był refluks a nie refleks
    • galtomone Jedni żrą inni ćpają 26.05.25, 21:50
      Widać kultura osobista i szacunek dla obywateli wyssany z tym patriotycznym mlekiem...

• marekggg Re: Jedni żrą inni ćpają 27.05.25, 01:30
        no wieloryb jakos musi utrzymac rownowage pol tony...
    • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 22:42
      Tak przy okazji - w antycypacji "jutrzejszych newsów" - ponoć pojawiły się szczegóły "stosunków międzynarodowych" w dotychczas nieopłaconych (no tylko 4 miesiące temu obiecał opłacić, więc jeszcze ma czas) apartamentach Muzeum II WŚ.
      Ponoć dlatego szedł wczoraj po Warszawie nie tylko bez kulfona z Mickiewicza, ale też bez małżonki - jest podobno mocno zszokowana tym, czego się o wyczynach "ślubnego" dowiedziała.

Tak więc popcorn w dłonie i czekajmy kolejnego dnia.
      Będzie jeszcze ciekawszy, niż poprzedni.

Czuwaj!
      • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 26.05.25, 23:27
        A - o koledze Nowogrodzkiego, "Wielkim BU" też się czegoś z tych doniesień dowiecie.
        Miłego, medialnego poranka!
        • tbernard Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 09:28
          A kim właściwie jest ten Nowogrodzki? To ktoś z ekipy Nawrockiego?
          • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 11:24
            tbernard napisał:

> A kim właściwie jest ten Nowogrodzki? To ktoś z ekipy Nawrockiego?

Nie to ten, jak mu tam - Batyr!
            • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 11:34
              qqbek napisał:

>
              >
              > jak mu tam - Batyr!
              >
              >
              Tadeusz Satyr
              • dodekanezowiec Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 11:35
                O przepraszam bardzo - Tadeusz Satyr to był Różewicz.
    • hrasier_2 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 27.05.25, 20:31
      Trzy razy Nawrockiego służby sprawdzały, jeśli ten hejtujacy premier Tusk o tym nie wie i powołuje się na takiego świadka jak Murański to siara. Nerwy puściły Tuskowi u Romanowskiego. Ładnie przeprosić przyszłego.prezydenta pana Nawrockiego.. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-jak-abw-sprawdzalo-nawrockiego-byly-szef-wsi-wskazuje-szczeg,nId,21822382&ved=2ahUKEwi28aLRocSNAxWfBdsEHesYAPgQFnoECBwQAQ&usg=AOvVaw2ESDXWWq-IjHt44JV5wLhF
      • galtomone Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 28.05.25, 08:45
        1. Onet sie na niego nie powołuje
        2. Nawrocki wie, że by przegrał i w trybe wyborczym jeszcze w tej kamanii nikogo o nic nie pozwał - a podobno wszyscy kłamią
        3. goniec.pl/abw-sprawdzilo-nawrockiego-i-wydalo-negatywna-opinie-tusk-reaguje-jd-wbc-270525
        • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 28.05.25, 09:08
          Pomyśleć, że dekadę temu pogoniono ministra, bo zegarka nie wpisał do oświadczenia majątkowego, a cały rząd upadł przez podsłuchy w restauracji, w której jedzono ośmiorniczki (po, o zgrozo, 70 zeta porcja), za które jedzący zapłacili z własnej kieszeni.
          A pamiętasz wycie prawicowców, jak Tuska złapali za przekroczenie prędkości i zabrali mu prawko na 3 miesiące?
          • donaldte Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 19:53
            Najśmieszniejsze, że te wszystkie medialne ataki mogą przynieść zupełnie odwrotny skutek od zamierzonego, co pokazują sondaże, że wcale na tym czarnym pijarze nie stracił. Po tej czarnej kampanii w pierwszej turze strata wynosiła ledwie 1,8% czyli w sondażowych granicach błędu statystycznego. Dokładnie tak było w USA. Tam też zaciekle atakowano Trumpa, nawet miał sprawy sądowe a On wygrał. Te ataki działają mobilizująco na wyborców atakowanego. Takie zjawisko społeczne. Tak myśli wyborca: Biją mi kolegę? to idę go bronić. Dlaczego? Bo jest mój. Taki tu może zadziałać mechanizm.
            • donaldte Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 19:58
              Ważne, że frekwencja jest rekordowo wysoka, ludzie angażują się w sprawy swojego kraju i nie są obojętni.
              Idźmy na wybory. Niech wygra Polska
            • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 20:09
              Jakie misiu ataki?
              Że kumple gangsterzy zaszantażowali skazanego przestępcę seksualnego, żeby ten zrzekł się mieszkania (a potem kolega za kolegę poręczył, jak tamten w Danii wpadł w tarapaty) to atak, czy stwierdzenie faktów?

Ja rozumiem, że jako urodzony Wolak-Patolik nie widzisz lepszego kandydata niż alfons, gangster, kibol i lichwiarz (pamiętaj, że stręczycielstwo, gangsterkę i lichwę potępia kościółek), ale nie jest tak ze wszystkimi.
              • wislok1 Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 20:29
                Jakby kaczor wystawil Morawieckiego, to by teraz triumfowal....

Bo Morawiecki by mial przewage nad Trzaskowskim kilka procent....

Ale kaczor wie, ze Morawiecki moze blyskawicznie jako prezydent zerwac z kaczorem, ulozyc sie z Tuskiem i miec 5 lat spokojnje prezydentury z poparciem czesci kaczej partii, co przejszie na jego strone...
                Czyli strone Tuska...
                Morawiecki bedzie mial z tego spory hajs i koniec problemow z prokuratura....

Czyli kaczor kombinuje i wyznacza marionetke Navrocky, sutenera i kibola, ma na niego haki, a to gwarancja, ze marionetka bedzie posluszna....
                Ukradzenia mieszkania i innych wyczynow nawet kaczor nie znal...
                • qqbek Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 21:14
                  Gdyby Tusk wystawił Sikorskiego, to mogłoby nie być drugiej tury.
                  Ale nie zrobił tego z tego samego powodu, z którego J*rek nie wystawił Pinokia.
                  • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 21:24
                    Dokladnie tak. I teraz pewnie obydwaj sie zastanawiają czy to był dobry ruch.
                  • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 21:40
                    > Gdyby Tusk wystawił Sikorskiego, to mogłoby nie być drugiej tury.

Wątpię. Raczej zobaczyłbyś festiwal antysemityzmu, jakiego nie widziano od 1968.
                    • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 21:49
                      Dlaczego?
                      • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 21:57
                        > Dlaczego?

Żona Sikorskiego.
                        • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 22:03
                          No tak jak zona Dudy.
                          • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 22:53
                            > No tak jak zona Dudy

No właśnie nie. Żona Sikorskiego to nie jest Pani Nikt jak Dudzina, nie jest też sympatyczną blondynką jak Bążurowa ani tradwife jak Nowogrodzka. To jest wplywowa dziennikarka z własnymi wyrazistymi opiniami. A "najgorsze", że Żydówka.

Myślisz, że Bielana z Kurwskim coś powstrzymało by przed wypuszczeniem spina o "Panu Applebaum"?
                            • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 23:08
                              Zona Dudy to też Żydówka. Jakoś przeszlo to bezboleśnie.
                              W przypadku Sikorskiego bardziej by przeszkadzał jej obcy paszport i jak mówisz to ze nie jest "żoną meza"
                              Ale do pierwszej damy Żydówki już sie naród przyzwyczaił.
                              • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 23:13
                                > Zona Dudy to też Żydówka.

Żona Dudy nie istnieje. Nawet jeśli istnieje, to nie afiszuje się że swoim żydowskim pochodzeniem. Większość ludzi nawet o tym nie wie. Nawet jeśli ktoś wie o jej pochodzeniu, to przeciwnicy Dudy to nie są ludzie, którzy takie rzeczy będą wyciągać. W przeciwieństwie do pisiorów.
                                • trypel Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 23:19
                                  Kompletnie sie nie zgadzam. Wszyscy po prawej stronie o tym wiedza i ten temat pojawiał sie powszechnie na początku kadencji
                                  • vogon.jeltz Re: OT chcecie jakiegos SNUSA - Cpuna? 30.05.25, 23:28
                                    > Wszyscy po prawej stronie o tym wiedza

Nie mówię o politykach, tylko o Zenku z Mycisk Niżnych. Poza tym - jeszcze raz: druga strona nie wykorzysta takiej informacji przeciwko Dudzie. Pisiory nie będą miały żadnych skrupułów.

A pisiorom wystarczyłoby puścić spina w elektorat, okrasić jakimś fejk niusem o roszczeniach amerykańskich Żydów - I zobaczyłbyś, co by się dzialo.
    • wislok1 Polacy w DE a wybory 30.05.25, 18:44
      www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/jak-zaglosuje-niemiecka-polonia-bedzie-wszystko-wetowal/tr4zpqd,0666d3f1
      www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/jak-zaglosuje-niemiecka-polonia-bedzie-wszystko-wetowal/tr4zpqd,0666d3f1
      Do wieczora we wtorek, 27 maja, którym był ostatnim dniem rejestracji, na listy wyborców zapisało się ponad 112 tys. osób – o ponad 20 proc. więcej niż na pierwszą turę.

W niedziele znowu TRZEBA isc na wybory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka