wybitniemondry 16.07.25, 18:23 Skoda się nie psuje i fanie się nią jeździ. Octavia kombi rocznik 2009. Nie sprzedam, bo za dobra jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga170 Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 18:45 Zeby cos sprzedac to trzeba to miec siusiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 19:04 waga170 napisała: > Zeby cos sprzedac to trzeba to miec siusiaczku. Nie sprzedaję Siusiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 23:09 wybitniemondry napisał: > waga170 napisała: > > Zeby cos sprzedac to trzeba to miec siusiaczku. > > Nie sprzedaję Siusiaczku. Zaszczyce cie odpowiedzia. Zeby czegos nie sprzedac to tez trzeba to miec. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 11:39 > Zeby czegos nie sprzedac to tez trzeba to miec Tu się z tobą nie zgodzę. Formalnie żeby czegoś nie sprzedać, można też tego nie mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 11:44 vogon.jeltz napisał: > Tu się z tobą nie zgodzę. Formalnie żeby czegoś nie sprzedać, można też tego nie mieć. Masz całkowitą rację. Grenlandii nie sprzedam Trumpowi choćby mnie na kolanach błagał. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 12:07 Tak, ale misiaczek opisuje tu sytuacje jak ja i moja beczka, pytajacym mowie ze jej nie sprzedam. Ale ja nie sprzedaje czegos co mam, odmawiam sprzedarzy, i "w tym kontekscie zem myslal". Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 20:59 waga170 napisała: > Tak, ale misiaczek opisuje tu sytuacje jak ja i moja beczka, pytajacym mowie ze > jej nie sprzedam. Ale ja nie sprzedaje czegos co mam, odmawiam sprzedarzy, i " > w tym kontekscie zem myslal". To nie jest misiaczek. Ostatnio nic nie jarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
motobieda.689 Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 20:13 Z ciekawości jaki silnik i przebieg? Czy coś było remontowane? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 20:33 motobieda.689 napisał: > Z ciekawości jaki silnik i przebieg? Czy coś było remontowane? > Nic nie było remontowane. Silnik mały. Przebieg też mały. Psuje się wrzucanie biegów. To wada fabryczna skody. Jakieś linki wymyślili. Skrzynia biegów dobra, tylko kuźwa te linki. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:00 wybitniemondry napisał: > motobieda.689 napisał: > > Z ciekawości jaki silnik i przebieg? Czy coś było remontowane? > > > > Nic nie było remontowane. > Silnik mały. > Przebieg też mały. > Psuje się wrzucanie biegów. To wada fabryczna skody. Jakieś linki wymyślili. Sk > rzynia biegów dobra, tylko kuźwa te linki. Podrzuci mnie pan do Śródmieścia to załatwię w Delikatesach Mięsnych. Kierownik pewnie będzie trzymał linkę w zamrażalce którejś. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:05 dodekanezowiec napisał: > Podrzuci mnie pan do Śródmieścia to załatwię w Delikatesach Mięsnych. Kierownik > pewnie będzie trzymał linkę w zamrażalce którejś. Linka do syrenki nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:09 wybitniemondry napisał: > Linka do syrenki nie pasuje. Ale od Golfa 4/Audi A3 pierwszej generacji już tak - znajdziesz na każdym szrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 20:59 2009, mały silnik i linki w skrzyni biegów? Stawiam na 1.4MPI (Octavia I Tour) - całe 55 kW mocy i 135 Nm momentu na auto ważące ponad 1200 kg. POOOTWÓÓR PANIE, potwór po prostu 🤣 Wrzuć zdjęcie tej legendarnej tylnej kanapy "dla krasnoludków" to odwdzięczę się zdjęciem tylnej kanapy auta o dwa segmenty mniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:10 qqbek napisał: > 2009, mały silnik i linki w skrzyni biegów? > Stawiam na 1.4MPI (Octavia I Tour) - całe 55 kW mocy i 135 Nm momentu na auto w > ażące ponad 1200 kg. > > POOOTWÓÓR PANIE, potwór po prostu 🤣 > > Wrzuć zdjęcie tej legendarnej tylnej kanapy "dla krasnoludków" to odwdzięczę si > ę zdjęciem tylnej kanapy auta o dwa segmenty mniejszego. > Silnik 1.6 benzyna bez turbo, bo nie chciałem żadnego potwora z turbo. Zamiast normalnych wodzików, to wymyślili jakieś linki. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:21 Qrde pamietam w Clio takim jakas linka od prędkościomierza poszła, nie bylo wiadomo ile sie jedzie i jeszcze kilometrów nie nabijało :) Licznik nie liczył przejechanych kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 21:44 dodekanezowiec napisał: > Qrde pamietam w Clio takim jakas linka od prędkościomierza poszła, nie bylo wia > domo ile sie jedzie i jeszcze kilometrów nie nabijało :) > Licznik nie liczył przejechanych kilometrów. Kiedyś to normalne było. W ojcowym polonezie musiałem się wczołgać pod samochód, że wymienić linkę od licznika. Do pancerza wpuszczało się oleju zmieszanego z benzyną i potem linka się nie zacierała. Odpowiedz Link Zgłoś
motobieda.689 Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 11:00 Silnik 1.6 MPI, nieważne z gazem czy bez, jest pancerny i przy odpowiednim użytkowaniu wytrzyma milion albo więcej km, bez większych remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 11:43 motobieda.689 napisał: > Silnik 1.6 MPI, nieważne z gazem czy bez, jest pancerny i przy odpowiednim użyt > kowaniu wytrzyma milion albo więcej km, bez większych remontów. > Gazu nie mam. Bardziej boję się, że benzyna będzie z czasem produkowana coraz bardziej ekologiczna i w końcu silnik tego nie wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 13:43 Ja mam gaz w 1.4. Polecam. Pali 7l. Przebieg 300 tys.km. Ten silnik 1.4 i 1.6 jeśli będziesz dbał, wymieniał np. olej, filtry, świece i rozrząd to wytrzyma wszystko 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:04 tesla3 napisał(a): > Ja mam gaz w 1.4. Polecam. Pali 7l. Przebieg 300 tys.km. Ten silnik 1.4 i 1.6 > jeśli będziesz dbał, wymieniał np. olej, filtry, świece i rozrząd to wytrzyma w > szystko 😀 Dbam. Jestem taki głupi, że na przeglądy i usuwanie usterek jeżdżę do serwisu skody :D Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 17:21 tesla3 napisał(a): > Nie jesteś głupi. Jesteś bogaty :D E tam bogaty. Nie chce mi się liczyć ale chyba taniej wychodzi dbać od nowości o samochód niż kupować rzęcha i oszczędzać na naprawach. O nerwach i straconym czasie nie wspomnę. Rzęch za jakiś czas i tak padnie, więc trzeba kupić następnego rzęcha i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 22:37 > Stawiam na 1.4MPI (Octavia I Tour) - całe 55 kW mocy i 135 Nm momentu na auto ważące ponad 1200 kg. > POOOTWÓÓR PANIE, potwór po prostu Ale po co więcej? W szczególności misiaczkowi - przecież to jest skrojone pod niego. > Wrzuć zdjęcie tej legendarnej tylnej kanapy "dla krasnoludków" Ale po co mu miejsce na tylnej kanapie? A z kolei ogromny bagażnik zawsze się przyda. Bardzo rozsądny wybór. Nieczęsto się zdarza, żeby ktoś wybrał auto tak idealnie dopasowane do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 22:45 vogon.jeltz napisał: > Ale po co mu miejsce na tylnej kanapie? A z kolei ogromny bagażnik zawsze się p > rzyda. Ty? Ojciec dzieciom? Pytasz się o zasadność zapewnienia miejsca na tylnej kanapie? Przecież jak zechce taki misiu przedłużyć gatunek na tej tylnej kanapie, to mu każda kobita z niej zjedzie w stronę przednich foteli w trakcie! Że już o wożeniu progenitury na tak ukształtowanych fotelach nie wspomnę. > Bardzo rozsądny wybór. Nieczęsto się zdarza, żeby ktoś wybrał auto tak idealnie > dopasowane do siebie. Dla incela starczyłby Seat Arosa / VW Lupo (albo poźniejszy VW Fox) - Octavia Tour to przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 16.07.25, 22:52 > Ty? > Ojciec dzieciom? > Pytasz się o zasadność zapewnienia miejsca na tylnej kanapie? Ale to nie jest auto dla mnie przecież. > Przecież jak zechce taki misiu przedłużyć gatunek na tej tylnej kanapie, Misiu? Przedłużyć gatunek? Srsly? > Dla incela starczyłby Seat Arosa / VW Lupo (albo poźniejszy VW Fox) - Octavia Tour > to przerost formy nad treścią. Ale może buduje w piwnicy Ostateczną Maszynę Do Zawładnięcia Światem i musi wozić części z Obi? Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 11:28 No tak, a przecież wiadomo, że Ostateczna Maszyna Do Zawładnięcia Światem bez linek ni ch.ja, nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:00 Hahahaha wyzywanie od inceli jakież to dziecinne 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:06 > Hahahaha wyzywanie od inceli jakież to dziecinne A co, jesteś vocelem? Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:17 Jestem kulturalnym człowiekiem i nikogo nie wyzywam w przeciwieństwie do niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:33 > Jestem kulturalnym człowiekiem i nikogo nie wyzywam w przeciwieństwie do niektórych. Przecież nikt cię nie wyzywa. Ustalamy twój status matrymonialno-seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:42 a po co? to szczucie ludzi. Ustalcie swój status jak wam się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 15:57 > a po co? Bo jest on jednym z czynników mających zasadniczy wpływ na wybór samochodu. Np. po to. Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 16:08 To mówcie o sobie i swoim statusie a nie o kimś i jego statusie Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 16:13 > To mówcie o sobie i swoim statusie Przecież mówimy. Co chwila ktoś pisze "a moja Zofia to, a moja córka tamto". > a nie o kimś i jego statusie Ale dlaczego nie? Ciekawi nas, dlaczego wybrałeś Octavię, chociaż dla singla (wszystko jedno involuntary czy voluntary) jest to overkill. Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:13 Mów o sobie a nie o mnie. Nie wybierałem żadnej Octavii. Mam inny nick niż autor wątku i nim nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:39 > Mam inny nick niż autor wątku i nim nie jestem. Przecież ty co chwila zmieniasz nicki, misiek. Niedawno byłeś donaldem te. > I nie pisz o mnie bzdur Jakich bzdur? Odpowiedz Link Zgłoś
tesla3 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:21 Zmieniałem. Ale to nie znaczy że dalej zmieniam. Ten nick nie jest mój. Serio. Dlatego śmieszy mnie gdy myślicie ze roznawiacie z misiem a to nie Miś 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 18:58 Proszę Państwa oto miś. miś jest bardzo grzeczny dziś. Chętnie Państwu łapę poda 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 10:29 qqbek napisał: > vogon.jeltz napisał: > > > Ale po co mu miejsce na tylnej kanapie? A z kolei ogromny bagażnik zawsze > się p > > rzyda. > > Ty? > Ojciec dzieciom? > Pytasz się o zasadność zapewnienia miejsca na tylnej kanapie? > Przecież jak zechce taki misiu przedłużyć gatunek na tej tylnej kanapie, to mu > każda kobita z niej zjedzie w stronę przednich foteli w trakcie! W Corolli siem da calkem sympatycznie spedzic czas... Na szczescie bez przedluzania rodu. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Echem... czujem siem pominiety xD 19.07.25, 10:27 vogon.jeltz napisał: > Bardzo rozsądny wybór. Nieczęsto się zdarza, żeby ktoś wybrał auto tak idealnie > dopasowane do siebie. Pffff... 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Echem... czujem siem pominiety xD 19.07.25, 12:22 Że niby ty też? Niby tak, ale nie do końca. U ciebie dochodzi składnik ideologiczny. Albo przynajmniej tak jak u mnie, gdzie wyboru dokonałem na zasadzie: o, tego jeszcze nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Echem... czujem siem pominiety xD 19.07.25, 15:26 Nie wiem co masz na myśli. 🤷 Corolla HEV w mojej wersji jest jedynym autem które spełniło wszystkie moje wymagania. Właściwie z naddatkiem, bo ma też fajne rzeczy, których nie wymagałem. Wedle moich oczekiwań nie ma innego/lepszego wyboru 😁 Nadal się dziwię, że inne auta się sprzedają 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 11:48 A jaką ma skrzynię biegów? Manualną, czy automatyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 12:18 tbernard napisał: > A jaką ma skrzynię biegów? Manualną, czy automatyczną? Ani manualną ani automatyczną. Ręczną ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 14:54 wybitniemondry napisał: > Ani manualną ani automatyczną. Ręczną ma. Ręczna skrzynia biegów niewiele różni się od manualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 16:01 > Ręczna skrzynia biegów niewiele różni się od manualnej. Ręczną obsługujesz ręką, a manualną manualem. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 16:05 Instrukcja jednej jest w podreczniku a drugiej w podmanualniku. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 16:18 I zawsze warto mieć podmanualnik pod ręką, tak samo jak podręcznik pod manualem. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:08 No to wiadomo. Ktoś, kto w każdej sytuacji wie, gdzie jest jego ręcznik, zasługuje na największy szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:38 Zawsze to warto miec w samochodzie papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:53 waga170 napisała: > Zawsze to warto miec w samochodzie papier toaletowy. Zakładaj pampersy. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 17:55 Nie lubie po wysraniu siedziec w gownie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:05 waga170 napisała: > Nie lubie po wysraniu siedziec w gownie jak ty. Ja jeszcze nie robię pod siebie. Nie wożę też papieru w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:07 > Ja jeszcze nie robię pod siebie. Czyli srasz leżąc na brzuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:13 nousecomplaining napisał(a): > Czyli srasz leżąc na brzuchu? Skąd taki pomysł? Dużo wygodniej jest usiąść na muszli. Klozetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:22 > Skąd taki pomysł? Napisałeś, że nie robisz pod siebie. Czyli robisz nad siebie. Przyda ci się też górnopłuk. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:35 nousecomplaining napisał(a): > Napisałeś, że nie robisz pod siebie. Czyli robisz nad siebie. Dziwna logika. Rozumujesz, jakbyś zamienił dolną główkę z górną głową. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:49 > Dziwna logika. Wcale nie dziwna. Po prostu powiedz, czy w końcu robisz pod siebie, czy nad siebie. A może srasz jak popadnie, tak jak Szadoki spadały w dół lub w górę, gdy straciły orientację? Wiem, nie zrozumiesz..., ale nie martw się, ignorancja to też siła. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:59 nousecomplaining napisał(a): > Wcale nie dziwna. Po prostu powiedz, czy w końcu robisz pod siebie, czy nad sie > bie. A może srasz jak popadnie, tak jak Szadoki spadały w dół lub w górę, gdy s > traciły orientację? Wiem, nie zrozumiesz..., ale nie martw się, ignorancja to t > eż siła. Nie znasz ignorancie znaczenia zwrotu "robić pod siebie". Robić pod siebie" w języku potocznym oznacza "robić w majtki" lub "robić w spodnie", czyli mimowolne oddawanie moczu lub kału, zwykle w wyniku nietrzymania moczu lub kału. Źródło: Google Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 19:16 > Nie znasz ignorancie znaczenia zwrotu "robić pod siebie". Na szczęście mam ciebie, dzięki 🤣 > Źródło: Google Nie no bez przesady, nie pomyślałem serio, że sam z siebie wiedziałeś, ale umiejętność szukania informacji to zawsze coś, gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:29 waga170 napisała: > Zawsze to warto miec w samochodzie papier toaletowy. Mam to dziwne, wymierające już u młodszych przyzwyczajenie też. Nawet ze dwa razy się przydał, choć niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem. A rację w sporze o dwójeczkę ma wyłącznie Vogon, ale nikt nie kliknął nawet linku, to może ja wrzucę zdjęcie, żeby was "nakierować". Chodziło Vogonowi o pierwszy tom trylogii w pięciu tomach (na zdjęciu macie akurat drugi, ale akurat ten miałem pod ręką). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 18:45 > A rację w sporze o dwójeczkę ma wyłącznie Vogon Wiesz, nick zobowiązuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 19:13 > ale nikt nie kliknął nawet linku A qrwa czytałeś mój komentarz, czy jesteś tak zapatrzony w swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 20:07 nousecomplaining napisał(a): > A qrwa czytałeś mój komentarz, czy jesteś tak zapatrzony w swoje? Nie załapałem, po prostu nigdy nie czytałem polskiego przekładu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 14:56 > Nie załapałem, po prostu nigdy nie czytałem polskiego przekładu Przecież chodzi o znaczenie fragmentu dotyczącego ręcznika, a nie o wersję językową, bo w oryginale jest ono dokładnie takie samo jak w moim "przekładzie". Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 20:38 qqbek napisał: > waga170 napisała: > > > Zawsze to warto miec w samochodzie papier toaletowy. > > Mam to dziwne, wymierające już u młodszych przyzwyczajenie też. Jak jeszcze bylem "zielony lisc" samochodowy to moim mentorem w niejednej dziedzinie:) byl nie moj ojciec a moj wujek. Wlacznie z wedkarstwem. Raz jak jechalismy na Mazury to wujek przystanal w lesie i powiedzial trudno, ale musze sie wysrac. Na co powiedzialem wujek, ja tez i to byla prawda. Wujek rozdal po solidnej porcji papieru i sralismy obok siebie w jakichs jagodach. To byl taki moment "jestem w wujka inner circle, prawdziwi faceci sraja razem". Ale po podcieraniu a przed etapem podciagania spodni wujek wyjal z kieszeni krem Nivea i mi zaproponowal zebym wzial na palec. Podziekowalem, o nie nie nie, ale potem pomyslalem ze caly ten rytual spierdolilem. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 09:56 qqbek napisał: > A rację w sporze o dwójeczkę ma wyłącznie Vogon, ... Ja przeważnie startuję z jedyneczki swoim samochodem z ręczną skrzynia biegów. Chociaż da radę też z dwójeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 10:30 tbernard napisał: > qqbek napisał: > > > A rację w sporze o dwójeczkę ma wyłącznie Vogon, ... > > Ja przeważnie startuję z jedyneczki swoim samochodem z ręczną skrzynia biegów. > Chociaż da radę też z dwójeczki. W korku na Mińskiej czy Stanisławowskiej o godz. 16 jakiekolwiek ruszenie to sukces. Ale korkują tez ci ktorzy: - nie potrafią sie wcisnąć na rondo kolo kościoła, - nie puszczają tych z Trawowej mimo ze co im za różnica skoro i tak stoją i nic im to nie szkodzi ze ktoś pojedzie i tak nawet w przeciwnym kierunku. Kierowce to i bez życia i bez empatii Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 11:30 Bo sporo kierujących ma gdzieś przepis, żeby nie wjeżdżać na skrzyżowanie jeśli nie ma miejsca do kontynuowania jazdy. Czasem jest to na zasadzie "bo mam najmojsze pierwszeństwo i mam innych w prezydencie". Innym razem będzie to irytacja, gdy po przepisowym zatrzymaniu przez tego co z Avicenny zmierza na Stanisławowską w kierunku kościoła i zostawi lukę tym, co w Trawową skręcają co przyjechali od strony kościoła, to akurat pojawi się mały luz, który wtedy zapcha ten co z Trawowej skręca w prawo w kierunku kościoła i ten przepisowy uświadomi sobie, że kurczowe trzymanie się przepisu w takich okolicznościach niemal całkowicie zablokuje mu (i tym za nim, którzy w pewnym momencie mogą zacząć klaksonem wysyłać sygnały dźwiękowe) możliwość wjechania. Wtedy zastosuje tak samo jak bezrefleksyjni zasadę, że "najmojsze jest tu pierwszeństwo" ale jako egzemplarz refleksyjny może mu być z tego powodu głupio, że ten co dopiero nadjechał wsadzi go do jednego wora z bucami bezrefleksyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 20:54 🤣🤣🤣 Kocham ten wątek! ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 17.07.25, 21:07 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > 🤣🤣🤣 > Kocham ten wątek! ❤️ Cieszysz się, że takie uczone i pan mądry po nich pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 09:24 Kia Cerato rocznik 2006 -nie sprzedam, bo za dobre jest. też nie chce sie zepsuć ! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 10:00 Miałeś nam kosmiczne wyposażenie opisać i fotki wrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 10:34 Dawniejsze Śkody to miały związek z kradzieżami dzisiejsze z zabójstwami. Na przyklad: - ukradziono 1000 koron - upamiętniono ze Szkoda 1000, - ukradziono 120 - upamiętniono ze Szkoda 120, - zabity Felicio - Szkoda Felicia - zabity Fabio - Szkoda Fabia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 10:38 Zapominasz o biednej Okatawii - ją też ukatrupili i to w ilu wcieleniach! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 10:40 Dalej tak jest poniekąd. Zabity Octavio - Szkoda Octavia. Zabity Super B - Szkoda Super B. Że co? No nie mów mi, że nie znałeś słynnego czeskiego rapera Super B! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 11:32 Tylko Octavio mi nie pasował do tezy ze najpierw kradli potem zabijali. Octavia pierwsza była jeszcze przed 1000 czy 105. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 09:26 Obiecuje-ze to w poniedziałek , czyli 21.07 zrobię ! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 09:38 O.k podaję wyposażenie mojego diesla-Kia Cerato 1,6 CRDi VGT-116 KM. data produkcji: 3.05. 2006 Hwasong Korea Płd. Wersja komfort-sport. Czerwone zaciski hamulcowe. Lakier perłowy metalik, 10 airbags / tyle nie maja nawet Mercedesy !/, centralny zamek, klimatronik, czujnik swiatła, automatyczne światła, system isofix, system oszczędzajacy akumulator/ 1-szy fabryczny wytrzymał 14 lat !/, światła p-mgielne/ led/, światła do jazdy dziennej-zrobiłem z pozycyjnych/led/, kokpit i boczki- -jasny i ciemny popiel / zjawiskowe/.Schowek na okulary. Przebieg 243 tys km w ciagłej eksploatacji- nie naprawiany od 8-iu lat , nigdy nie był w serwisie Kia. Silnik diesla tak cichy, że stojąc obok silnika prawie go nie słychać!!! W środku - do predkosci ca 160 km/godz. rozmawiasz normalnie. Dynamika nówki. 5 zagłówków. fotel kierowcy z podparciem lędzwiowym z regulacją. Silnik nie bierze w ogóle oleju-nie dolewam. Z tyłu mega wygodny-karoca . Wożę wszystko-np. 1,5 mp drewna kominkowego-po rozłożeniu oparć- dł. przestrzeni ładunkowej-160 cm i klapa sie zamyka. Zbiornik paliwa 58 l-ale i 63 wchodzi. Zasieg ponad 1500 km . Spalanie srednie 5,5 l , autostradowe 4,1 l z klima.Klimy od 8- lat nie nabijałem- a jeżdzę cały rok . Olej silnikowy Motul 8100 X-Clean Efe 5w/30 ACEA C2/C3. Kompletne oświetlenie led wnetrza, ledy przód i cofania, kierownica, dzwignia zmiany biegów i podłokietnik-skóra ekologiczna, oswietlenie schowka, zapalniczki nawet, bagaznika. . I najważniejsze- cena zakupu: to 9,5 tys zł w maju 2018 r z dostawą na podwórko lawetą. Czyli? Najlepsza relacja ceny do jakosci- jaką znam. Niestety-ale po prawie 20-tu latach nie wytrzymują blachy-choć znacznie lepsze nżz w Europie. Tylne nadkola lecą- i nic nie poradzę. Silnik i skrzynia biegów przeżyją blachy. Sprawdzony koszt ze stolicy do Chorwacji w 4 osoby- ca 300 zł/ bez opłat autostradowych/. Nie tankuję na Orlenie, BP czy Shellu Zdjęcia chętnie-ale jak mnie oświecicie-jak to zrobić. Ot - taki egzemplarz-teraz takich juz nie robia. czyli? Kiedyś wózki robili na lata-dzis na 3 lata/ 5 w porywach/.Ot taki koreański dinozaur . Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 10:16 I to ma być to "kosmiczne wyposażene"? Człowieku, przecież to jest totalny low end. Przecież teraz byle Dacia Sandero ma lepsze. Schowek na okulary, czerwone zaciski hamulcowe i podświetlenie zapalniczki, LOL. "Skóra ekologiczna" czyli cerata. No cóż - czego innego spodziewać się w Ceracie. Ty w dodatku masz nielegalne światła. Za to nie widzę na liście absolutnie podstawowego elementu wyposażenia, bez którego samochód (o ile nie jest zabytkiem) w ogóle nie istnieje - tempomatu. I ty bredzisz coś o "komforcie"? Twoje pojęcie wygody i komfortu też zatrzymało się gdzieś 20 lat temu. Żadej użytkownik nowego samochodu nie uznałby twojej Ceraty za "karocę", raczej za żenującą taczkę. Zresztą, o czym my mówimy - ty nawet nie masz porządnej i wygodnej skrzyni, kóra sama zmienia biegi, tylko kij do mieszania w wiadrze z gównem. No ale tłumacz sobie, że komfort. I sport jednocześnie. Co do spalania to też oczywiście kłamiesz. Żaden samochód, który ma średnie spalanie 5,5 (to akurat jest realne) nie będzie miał 4,1 przy prędkościach autostradowych rzędu 130-140 km/h. Chyba że jeździsz autostradą 90-100 - to wtedy tak. A na ile dzisiaj robią "wózki" to też nie masz pojęcia, bo skąd miałbyś wiedzieć, ile pojeździ samochód, który dzisiaj ma 3-5 lat. Nie masz przecież szklanej kuli, a jedynie zestaw fałszywych przekonań i "statystyk" wyssanych z koziej pyty. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 12:07 No ja po "kosmicznym" wyposażeniu spodziewałem się przynajmniej poziomu mojego "średnio wypasionego" X5 z 2001 roku po samochodzie 5 lat młodszym od mojego X5 (a do tego kupionym już po tym, jak ja swoje X5 sprzedałem), a to ma kij do machania w wiadrze z g... i nie ma nawet asystenta parkowania (że o tak niezbędnych w zimie rzeczach, jak podgrzewacze do nabiału nie wspomnę!). Więcej - nie widzę tu elektrycznie regulowanych i ogrzewanych lusterek fotochromatycznych - a to też uważam za normę (a nie jakiś "kosmos"). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 12:52 Podsumujmy: to "kosmiczne" auto w zasadzie nie nadaje się do użytku. Nie spełnia dwóch z trzech elementarnych warunków bycia samochodem do jazdy na co dzień - z zestawu: automat, tempomat, klima ma tylko tę ostatnią. Podgrzewacze jąder, kamery cofania, naprawdę automatyczne światła (tj. przełączanie długie/krótkie, a nie to co bolowi się wydaje), nawigacja, integracja z telefonem itp. wynalazki już naprawdę sobie darujmy, nie ma co kopać leżącego. "Zjawiskowy" kokpit i boczki w dwóch kolorach to sobie każdy może obejrzeć wpisując w gugla "kia cerato 2006 interior". Całe wnętrze wygląda zresztą jak projektowane w Siekiera CAD Student Edition, ale też ciężko robić z tego zarzut, bo tak wyglądają prawie wszystkie auta tej klasy z tamtych lat. Co do jakości blach - właśnie byłem na spacerze z psami i widziałem Hyundaia Trajeta. Zwróciłem uwagę, bo to bardzo fajny i rzadki van, klasy tryplowego C8, nawet rozważałem kiedyś kupno (ale tak z 10 lat temu). Rówieśnik bolowej Ceraty i też produkowany w Korei, co rzekomo ma być gwarancją jakości. I co? Tylne błotniki dziurawe jak rzeszoto. Od spodu bałem się zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 14:04 vogon.jeltz Dałbyś człowiekowi pomarzyć. Ale ty się zróbiłeś jego fanem- psycho. . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 21:51 Już ta menda przyczłapała z "dolnych rejonów" i się Zafiry czepia. Zafira ma nawigację, grzanie łapek (poza grzaniem zadków) i bagażnik rowerowy ponad to, co miało X5 (no i LED-owe podświetlenie wnętrza, dzięki czemu po ciemku wygląda jak w hamburskim bajzlu, bo podświetlenie jest czerwone). Z X5 nie ma tylko skóry (jest tzw. "półskóra" z tapicerowanymi wstawkami pośrodku), pneumatycznego zawieszenia i elektrycznej regulacji foteli z pamięcią ustawień (no i zmieniarki CD w bagażniku, ale to już dawno odeszło do lamusa). Reszta jest (czasami nawet lepsza niż w X5 - w X5 były zwykłe ksenony, w Zafirze są skrętne, podwójne, Zafira lepiej się łączy z telefonami [nowsza wersja BT], a grzanie nabiału działa tak, że "III" nie włączam nigdy, żeby nie uraczyć się jajecznicą z własnych jaj rano). A - Zafira ma nawiewy na tył nie tylko pod fotelami, ale i w słupkach, co znacząco zwiększa komfort z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 22:25 A to jest zwykły Opel, czyli w gruncie rzeczy marka budżetowa. I starszy od Ceraty ledwie o głupie 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 23:02 vogon.jeltz napisał: > A to jest zwykły Opel, czyli w gruncie rzeczy marka budżetowa. I starszy od Cer > aty ledwie o głupie 6 lat. Na to właśnie chciałem wskazać - to nie jest marka premium (bo można by było podnieść zarzut, że moje słabo wyposażone X5 z 2001 to jednak "prymium") i to nie jest nawet najwyższa wersja wyposażeniowa (nie ma pełnej skóry, grzania z tyłu, panoramicznego dachu i wielu innych bajerów, które były dostępne w tym modelu - np. ma tylko czujniki przód/tył z wizualizacją na ekranie i na MFD, ale były bardziej wypasione wersje z kamerą cofania też). Jak Bolo wyskoczył z "kosmicznym" wyposażeniem, to spodziewałem się naprawdę szczękę zbierać z podłogi, jak po tym, jak Nexię kolegi z klimatyzacją, elektrycznymi szybami (wszystkie!) i lusterkami, a także automatyczną skrzynią biegów zobaczyłem (początek wieku, kupił od Koreańczyka, który pracował w FSC w Lublinie). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 00:08 > jak Nexię kolegi z klimatyzacją, elektrycznymi > szybami (wszystkie!) i lusterkami, a także > automatyczną skrzynią biegów zobaczyłem Jakby jeszcze miała tempomat, to mógłbym jeździć tym jako daily. Przynajmniej nie wydałbym grosza na mechaników, bo wszystko (poza skrzynią) mógłbym ogarnąć samemu. W Kadecie to nawet rozrząd (pasek) można wymienić na parkingu pod marketem. Sam widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 13:02 vogon.jeltz napisał: > Jakby jeszcze miała tempomat, to mógłbym jeździć tym jako daily. Przynajmniej n > ie wydałbym grosza na mechaników, bo wszystko (poza skrzynią) mógłbym ogarnąć s > amemu. W Kadecie to nawet rozrząd (pasek) można wymienić na parkingu pod market > em. Sam widziałem. A nie wiem, czy miał. Ja poza trasami tempomatu nie używam, w Up-ie chyba dwa czy trzy razy włączyłem. Moje "minimum na daily" to automat i sprawna klima, to miała nawet Micra z 96 :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 14:02 qqbek napisał: > No ja po "kosmicznym" wyposażeniu spodziewałem się przynajmniej poziomu mojego > "średnio wypasionego" X5 z 2001 roku po samochodzie 5 lat młodszym od mojego X5 > (a do tego kupionym już po tym, jak ja swoje X5 sprzedałem), a to ma kij do ma > chania w wiadrze z g... i nie ma nawet asystenta parkowania (że o tak niezbędny > ch w zimie rzeczach, jak podgrzewacze do nabiału nie wspomnę!). Więcej - nie wi > dzę tu elektrycznie regulowanych i ogrzewanych lusterek fotochromatycznych - a > to też uważam za normę (a nie jakiś "kosmos"). > No Zafira była kosmiczna, o ile pamiętam😁 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 24.07.25, 08:49 Mam w tej Kii lusterko fotochromatyczne regulowane, A lusterko zewnetrzne powiekszajace. Na ówczesne czasy- to było to bardzo dobre wyposażenie-za tak śmieszne pieniadze. Twoje X5 przeciesz kosztowało ca 10 x tyle co moja Kia. Nie jest sztuką kupić Merca za 300 tys zł-ale tego samego Merca za .. 150 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 11:18 4,1 l spalanie przy predkosci ekonomiczne- czyli ca 115-120 km/godz. Wtedy tempomatów prawie nie było-owszem-takie dorabiane były w tym modelu w Holandii. Mnie jest tempomat nie potrzebny-bo sprawdziłem na innym nowoczesnym wózku- spalanie z tempomatem wzrasta-to akutrat sprawdziłem. czytaj sobie opinie fachowców i statystyki- ilosc awarii w nowych samochodach jest przerażajaca. I nie to jest najwazniejsze- nawet blachy dzis sa ciensze- patrz Twoja dacia- to tragedia-wg mechaników. To wszystko , co piszesz to przypuszczenia- bo nie masz wiedzy. Liczy sie w starszych samochodach relacja ceny do jakości. W nowych nie ma co zbierać, A mam 2-giego diesla Hyundaia 5 lat i ciekaw jestem kiedy zacznę naprawiac. Tymczasem Citroeny, Peugeoty, Renauty, VW i Fiaty to złom po 5 ciu latach ! Auta z USA- totalny złom. Pozostanę przy moim doswiadczeniu w tym temacie. Miałem wiele japonczyków i to nowoczesnych- wszystko poza Mazdą- naprawiałem. Koniec ewangielii na dzień dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 24.07.25, 11:29 > 4,1 l spalanie przy predkosci ekonomiczne- czyli ca 115-120 km/godz. Taka prędkość mnie kompletnie nie interesuje jak mam do przejechania długą trasę rzędu 1500 km. Co z tego, że teoretycznie uda mi się to przejechać na jednym baku, jak będę jechał 18 godzin, albo i nie, bo po drodze zasnę i się rozwalę. Mnie interesuje samochód który jest trzy razy pojemniejszy od twojego, a załadowany po dach z czterema osobami i dwoma psami na pokładzie przy prędkości przelotowej 130+ (średnia z całej trasy 110, gdzie po drodze liczne remonty, ograniczenia i odcinki nieautostradowe) ma zasięg 1000 km i spala 6,1 litrów na 100. I taki mam. > Mnie jest tempomat nie potrzebny-bo sprawdziłem na innym nowoczesnym wózku- > spalanie z tempomatem wzrasta Spróbuj przejechać bez tempomatu 1500 km i wysiąść w jednym kawałku. (Znaczy, ja nie wątpię, że akurat ty dasz radę. Ty ze wszystkim dasz radę.) Tempomat to jest urządzenie absolutnie niezbędne, bez tego nie ma w ogóle jazdy. A czy spalanie wzrasta? Pewnie o te 0,2 litra wzrasta, tak samo jak przy włączonej klimie - ale przecież nie będę rezygnował z elementarnej wygody, bo mnie trasa 1500 km będzie kosztowała 5 euro więcej. > czytaj sobie opinie fachowców i statystyki- ilosc awarii w nowych samochodach > jest przerażajaca. Te same "statystyki", które mówią, że pod względem wypadków i ofiar jest na polskich drogach coraz gorzej? > patrz Twoja dacia- to tragedia-wg mechaników Jeszcze nie spotkałem mechanika, który twierdziłby, że Dacia to tragedia. > Liczy sie w starszych samochodach relacja ceny do jakości. No jasne, że kilkunastoletnie gruz jest tani, Ameryki nie odkryłeś. Natomiast co do jakości: w przypadku twojego rzęcha jest ona zerowa, ponieważ nie spełnia on podstawowych warunków bycia pełnowartościowym i użytecznym samochodem, które wymieniłem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 19:08 Zbiornik paliwa 58 l-ale i 63 wchodzi. Tylko 63? Myslalem ze jak u Ciebie to przynajmniej 80. Bolo, zacznij sie tankowac na innej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 19:53 Wchodzi 63, ale potem po drodze Cerata produkuje paliwo przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 10:32 bolo2002 napisał: > Kia Cerato rocznik 2006 -nie sprzedam, bo za dobre jest. też nie chce sie zepsu > ć ! forum.gazeta.pl/forum/w,20,179161779,179161779,OT_nie_znam_sie_na_ekonomii_prosze_o_pomoc.html?p=179171407 bolo2002 napisał: > Miałemw Polsce kilka firm Jednym slowem zeby Kowalskiego bylo stac na stara Cerate musi miec najpierw kilka firm... Jak to dobrze, ze nie mam zadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 18.07.25, 21:24 Moderator kasuje moje wątki. A jebał go pies i potomstwo jego. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 12:25 Uściślij, bo nie do końca jest jasne: pies ma jebać moderatora i jego potomstwo, czy potomstwo razem z psem ma jebać moderatora? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 12:37 vogon.jeltz napisał: > Uściślij, bo nie do końca jest jasne: pies ma jebać moderatora i jego potomstwo > , czy potomstwo razem z psem ma jebać moderatora? Napisałem jasno. Ale jeśli ktoś nie zrozumiał, to niech robi jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 12:57 O skodzie wiem, tyle co nic. Kiedyś z biedronki wychodziłam, zdenerwowana i pod nią wpadłam. Rok 2003 to był! Może nawet byłeś kierowcą i przez telefon gadałeś, kiedy matki dzieckiem, na osiedlowej uliczce, nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 13:03 irsila napisała: > O skodzie wiem, tyle co nic. > Kiedyś z biedronki wychodziłam, > zdenerwowana > i pod nią wpadłam. > Rok 2003 to był! > Może nawet byłeś kierowcą i przez telefon gadałeś, > kiedy matki dzieckiem, > na osiedlowej uliczce, nie zauważyłeś? > W 2003 roku jeździłem Fiatem Siena. I nie właź więcej pod samochody, bo ty wtargniesz na jezdnię a kierowca będzie miał problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 13:12 wybitniemondry napisał: > irsila napisała: > > O skodzie wiem, tyle co nic. > > Kiedyś z biedronki wychodziłam, > > zdenerwowana > > i pod nią wpadłam. > > Rok 2003 to był! > > Może nawet byłeś kierowcą i przez telefon gadałeś, > > kiedy matki dzieckiem, > > na osiedlowej uliczce, nie zauważyłeś? > > > > W 2003 roku jeździłem Fiatem Siena. > I nie właź więcej pod samochody, bo ty wtargniesz na jezdnię a kierowca będzi > e miał probemy. Swoją bezmyślność, odpokutowałam. dwa lata w zawieszeniu dostałam. Dlatego, uważam na schody, czy tam, wszelkie skody I nie wchodzę, już jako inwalidka ruchu pod samochody:D Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:14 > Napisałem jasno. Nie. Co więcej, możliwa jest jeszcze jedna interpretacja: moderatora ma jebać pies i potomstwo psa. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:18 vogon.jeltz napisał: > Nie. Co więcej, możliwa jest jeszcze jedna interpretacja: moderatora ma jebać p > ies i potomstwo psa. Oj, musiałeś dużo wagarować :D Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:27 To raczej ty masz problem z precyzyjnym wyrażaniem się w języku polskim, co znamionuje poważne braki edukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:39 vogon.jeltz napisał: > To raczej ty masz problem z precyzyjnym wyrażaniem się w języku polskim, co zna > mionuje poważne braki edukacyjne. Wszyscy wiedzą o co mi chodzi, tylko jeden vogon nie wie :D Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:52 > Wszyscy wiedzą o co mi chodzi Ale masz na to jakieś kwity? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 15:21 vogon.jeltz napisał: > Ale masz na to jakieś kwity? A po co jakieś kwity? Jeśli nawet waga zrozumiał i się nie przyczepił, to znaczy że wszyscy zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 16:05 > Jeśli nawet waga zrozumiał i się nie przyczepił, Skąd wiesz, że w ogóle przeczytał? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 17:08 vogon.jeltz napisał: > Skąd wiesz, że w ogóle przeczytał? Bo ja wszystko wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 00:43 wybitniemondry napisał: > Moderator kasuje moje wątki. > A jebał go pies i potomstwo jego. Potomstwo psa? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 01:56 engine8t napisał: > wybitniemondry napisał: > > > Moderator kasuje moje wątki. > > A jebał go pies i potomstwo jego. > > Potomstwo psa? Potomstwo psa zeby jebac nie musi byc samcami. Mialem kiedys jajniczke ktora tak mnie kochala ze wlazila mi na noge i jebala, jebala, jebala, tzn poruszala sie jak jebiacy pies. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 09:24 Szkoda, że to Skoda. Raz wsiadłem i szybko wysiadłem . Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 09:54 bolo2002 napisał: > Szkoda, że to Skoda. Raz wsiadłem i szybko wysiadłem . A co gryzła? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 12:23 Nawet cię poniekąd rozumiem. Jak się jeździ pełnoletnią Ceratą, to rozwiązania w nowoczesnej Skodzie mogą lekko przytłoczyć, a nawet przerazić nieprzyzwyczajonego. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:46 Czyżby podgrzewany fotel w doopę parzył? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 14:52 e-zybi napisał: > Czyżby podgrzewany fotel w doopę parzył? > Wsiadł do czyjejś skody i dziwi się że musiał szybko wysiadać :D Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Skoda jest fajna 24.07.25, 08:52 Wysiadłem szybko-bo nie wiedziałem-co zrobić z lewą ręka- taka była ciasna. Taki sam jest Suzuki Jimmy-tragedia . Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 24.07.25, 09:05 bolo2002 napisał: > Wysiadłem szybko-bo nie wiedziałem-co zrobić z lewą ręka- taka była ciasna. Tak > i sam jest Suzuki Jimmy-tragedia . Mogłeś wystawić za okno. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Skoda jest fajna 24.07.25, 11:13 > Wysiadłem szybko-bo nie wiedziałem-co zrobić z lewą ręka- taka była ciasna. > Taki sam jest Suzuki Jimmy-tragedia . Po pierwsze: Jimny, nie "Jimmy". Po drugie: nie rozumiesz, dlaczego to Suzuki jest takie, bo nie wiesz, do czego służy i jaki jest jego target. Jakbyś wsiadł do Scanii, to też byś szybko wysiadł, bo nie zupełnie wiedziałbyś, co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 15:27 Zaraz wsiądę do fajnej skody i pojadę na zakupy, bo mi się przypomniało, że wódka się skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 15:31 Nie szkoda Ci skody, przecież pada. Widzę, że szukasz wygody, czyżbyś nie był młody? A może tylko rozpuszczony, jak dziadowski bicz. Wykrzesaj coś z siebie, bo zaczniesz tyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 19.07.25, 17:14 e-zybi napisał: > Nie szkoda Ci skody, > przecież pada. Już się ucieszyłem że się skoda wreszcie wykąpie a tu słoneczko i 24 stopnie ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: Skoda jest fajna 22.07.25, 16:38 Dzieki, januszu. Nie musiales, a skasowales. Lubic sie nie musimy, szanowac- mozemy. Wszystkiego dobrego tam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 01:16 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > Dzieki, januszu. Nie musiales, a skasowales. Lubic sie nie musimy, szanowac- mo > zemy. Wszystkiego dobrego tam ;) Blogoslawieni ci co nie musieli a zrobili :) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 17:30 engine8t napisał: > Blogoslawieni ci co nie musieli a zrobili :) Bogowie na przykład. Jahwe na przykład, nie musiał a zrobił potop. Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 17:49 Nie, to byl prawiczek u kresu niewinnosci :P Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Skoda jest fajna 23.07.25, 18:13 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > Nie, to byl prawiczek u kresu niewinnosci :P Któren? Ja umieram. — Ja nie płaczę, I wy chciejcie ulżyć sobie; Prędzej, później legniem w grobie. Nie wrócą na świat rozpacze. Odpowiedz Link Zgłoś