vogon.jeltz 31.05.26, 11:23 Takim powinno się konfiskować bryki. Nie dlatego, że ich stać, a innych nie. Dlatego, że uważają, że jak ich stać, to im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: Burak w Porsche 31.05.26, 11:53 A może to po prostu buraki w autach na "P" tak mają? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Burak w Porsche 31.05.26, 13:00 Kiedyś Hiszpan jakiś zaparkował tyłem przekraczając linię na ok 30 cm. Ja długo szukałem miejsca i akurat trafiło się za nim. Najpierw zatrzymałem się z sensownym odstępem od niego ale wtedy zauważyłem, że mój tył znajduje się w obszarze poza polem parkingowym odbierając i tak ciasną przestrzeń manewrową przeznaczoną na ruch pojazdów. Gość akurat zaczął się zbliżać i zdalnie klapę bagażnika otworzył. Ale zupełnie mu się nie spieszyło, żona z boku dziecko zapakowała a on sobie stał z boku zajadał coś i dumał przeciągając a ja stoję z wystającym tyłem. Wkurzyłem się więc i zrobiłem korektę i zbliżyłem się do jego zderzaka na około 2 cm. On na to, że mam cofnąć się, bo on chce jeszcze wózek zapakować. Ja mu na to, że niech wciska wózek przez drzwi lub unosi go nad maską mojego auta jak nie potrafi prawidłowo zaparkować oraz nie docenił, że czekałem jakiś czas gdy on sobie beztrosko przeciągał załadowanie do bagażnika. Jaki był wielce obrażony, jaki to ja niekulturalny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 31.05.26, 16:38 Ja bym twingo sie zmieścił po jego lewej. I podlaczyl. Ale on by juz musiał z drugiej strony wlazic a w 911 to nie jest proste Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Burak w Porsche 31.05.26, 20:29 No właśnie to samo o upie pomyślałem - byłby po chwili "jego problem, a nie mój". Ma szczęście, że kabriolet - wejdź do niskiego coupe nie mając prawie metra zapasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 08:21 trypel napisał: > Ja bym twingo sie zmieścił po jego lewej. I podlaczyl. > Ale on by juz musiał z drugiej strony wlazic a w 911 to nie jest proste > Kiedyś zaparkowałem na żyletki obok jakiegoś sraudi. Jego koło na linii, przyblokowałem wejście kierowcy. Miszczu nie wpadł, żeby wsiadać od strony pasażera. Zamiast tego darł na mnie pisdę, że jak ja parkuję i będzie wzywał policję. Teraz rzecz budująca: osoby przechodzące obok miały dobry ubaw z 'pana ze sraudi', połączony jednak z niedowierzaniem. Debil zapewne był przekonany, że im więcej ludzi ho wyśmiewa tym bardziej ma rację. Acha, żeby było lepiej: on zajął pierwsze skrajne miejsce, zatem żadna wymówka, że stanęli dziwnie po obu stronach. Ale ja tam oczywiście jestem uprzedzony do pięciu zer... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Burak w Porsche 01.06.26, 09:30 Ja nie jestem uprzedzony do konkretnej marki. Sam nie mam problemu ze zrobieniem drobnej korekty gdy uznam, że kiepsko mi wyszło. Burak zaś ma innych w dupie lub ma siebie za zbyt wielkiego i doskonałego aby jakieś poprawki robić. Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 13:07 trypel napisał: > No jestes. To fakt :) > Tylko czemu faken za każdym razem uprzedzenia te potwierdzają się.😁 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 01.06.26, 13:51 Normalne zachowanie naszego mózgu. Ja nie lubie kierowców dacii wiec co rusz mnie zastawiają, wymuszają, zachowują sie po buracku. Ale ja wiem ze to moj mozg filtruje informacje pod tym kątem i punktuje wlasnie tych kierowców a reszte traktuje jak masę. Dlatego nie robie z tego halo. Ty lubisz sie nad tym pochylać i rozsmakowywać wiec mózg ci podrzuca co chwile przykłady. Jest to tak standardowe ze nie budzi żadnego zdziwienia. Jak założysz ze wszelkiemu złu na drogach sa winne cycate blondyny i w to uwierzysz to najdalej po tygodniu przyjdziesz z dowodami ze tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 15:22 Pytanie jednak o praprzyczynę. Dlaczego nie kierowcy fiatów, opli, citroenów, renotów, peżotów...w sensie czemu ci jeżdżą (en masse) normalnie. Aczkolwiek... obok sraudi na podium stoi bmw, woldzwagen, i blisko podium škoda (zwłaszcza służbowa). Jednak jest jakiś wspólny mianownik. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 01.06.26, 21:55 agios_pneumatos napisał: > Pytanie jednak o praprzyczynę. Dlaczego nie kierowcy fiatów, opli, citroenów, r > enotów, peżotów...w sensie czemu ci jeżdżą (en masse) normalnie. > > Aczkolwiek... obok sraudi na podium stoi bmw, woldzwagen, i blisko podium škoda > (zwłaszcza służbowa). Jednak jest jakiś wspólny mianownik. O praprzyczynie musiałbyś z psychologiem pogadac. Moze by sie okazało ze kiedys dawno temu (tak dawno ze to wyparles) jeden w audi skusił cie na snickersa.. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Burak w Porsche 01.06.26, 21:58 > dawno temu (tak dawno ze to wyparles) jeden w audi skusił cie na snickersa Ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 01.06.26, 22:08 Moze i ksiądz. Trzeba sie spytać jakos naokoło o stosunek nomen omen do księży w audi Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Burak w Porsche 01.06.26, 22:25 > Trzeba sie spytać jakos naokoło o stosunek nomen omen do księży w audi To w ogóle może być ciekawy temat: jaka jest najpopularniejsza marka samochodów wśród polskiego kleru katolickiego? Nawet ejaj się na tym wykłada i pisze mi tak: Nie mam pojęcia i szczerze wątpię żeby istniały jakiekolwiek statystyki na ten temat Na czuja wydaje się, że Audi może być całkiem popularne, jako pochodna ogólnej popularności tej marki wśród odpowiednio sytuowanych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Burak w Porsche 01.06.26, 15:42 > Tylko czemu faken za każdym razem uprzedzenia te potwierdzają się.😁 Confirmation bias. Ja na przykład nienawidzę ludzi generalnie i uważam większość za debili i za każdym razem się potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 17:17 vogon.jeltz napisał: > > Tylko czemu faken za każdym razem uprzedzenia te potwierdzają się.😁 > > Confirmation bias. > > Ja na przykład nienawidzę ludzi generalnie i uważam większość za debili i za ka > żdym razem się potwierdza. Jo tysz. 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Burak w Porsche 01.06.26, 18:49 > Jo tysz. Witamy w klubie mizantropów : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 20:35 nousecomplaining napisał: > > Jo tysz. > Witamy w klubie mizantropów : ))) Remember: that word is come from Greek! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 01.06.26, 20:54 Kurde mam tak samo :) Vogon weź ty mi powiedz jedna rzecz. Probuje rozkmnic wloskie autostrady z siodełka motocykla. Podjeżdżam i kwitek nie wyskakuje, wiadomo, pętla nie zadziała na mnie, naciskam guzik i wyskakuje, ale szlaban jest tylko na pół bramki wiec mógłbym przejechać. No ale biorę bilet i jade dalej. 200 km dalej podjeżdżam wrzucam bilet i place dokladnie tyle samo co za auto. A podobno mniej ma byc. A kednoczesnie wszystkie szlabany maja miejsce zeby przejechac obok. Jak lokalsi robią? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Burak w Porsche 01.06.26, 22:12 Nigdy nie jeździłem po autostradzie motocyklem, ale z tego co czytam, to płacą tyle samo,.co osobówki. Kolejny włoski bezsens. Możesz dostać 30% zniżki, ale musisz sobie zainstalować ichniejszy ViaToll czyli Telepass. Co do omijania szlabanów - to raczej ryzykowne, bo wszędzie masz kamery. Zależy jeszcze jaka jest kwalifikacja prawna. Jak wykroczenie, to przedawnia się po 90 dniach dla rezydentów włoskich i po roku dla obcokrajowców. Dokładnie to w tym terminie muszą wysłać ci mandat (liczy się data nadania), jak nie zdążą, to mogą się cmoknąć. To się wydaje dużo dla zagranicznych, ale istnieje realna szansa, że się nie wyrobią. Jest ryzyko, jest zabawa. ;-) Kiedyś w ten sposób udało mi się wykręcić od kary z radaru - lebiegi nie zdążyły przez rok (auto na polskich blachach), więc im odpisałem, żeby się bujali i sprawa ucichła. Jeżeli natomiast kwalifikacja prawna jest poważniejsza, no to bardzo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Burak w Porsche 01.06.26, 22:18 Place oczywiście ale wkurza ze automat nie przyjmuje biletu bo nie rejestruje motocykla. Ty tego nie zauważasz ale biletu na sile nie wsuniesz. Dopiero jak padnie komunikat urządzenie wciąga. Dzisiaj przekraczając Rubikon wlasnie mialem taka sytuację ze za mną kolejka a ja probuje z biletem. Nie moja wina. Ale wkurzające bo trwalo pare minut chyba Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Burak w Porsche 01.06.26, 20:58 nousecomplaining napisał: > > Jo tysz. > Witamy w klubie mizantropów : ))) Przemyślałem sprawę...to raczej 'mizomoria' niż mizantropia. (μωρός) Odpowiedz Link Zgłoś