galtomone 31.08.26, 08:52 Od jutra znów drożej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 09:58 Full i beczki. Dziś kończy się CPN ⛽️ A jutro? Zaczną znowu łupić kierowców i odrabiać to, co stracili. Po I edycji CPN dokładnie tak zrobili. pic. twitter.com/7HcTj70H2Q Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 10:04 Kto bedzie łupić? Trump na nas zarabia i świetnie się bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 12:16 Wreszcie ktos to napisal. Gosc robi co lubi, zarabia kupe kasy, ma z tego radochę. Bo moze. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 12:29 I dlatego ja nie tyle sie ekscytuje co mam pelne prawo komentowac, oceniac, itd... Ty bardziej, ze jego chore pomysly maja na mniej bezposrednie przelozenie. Tyle mojego, ze se napisze Trump debil Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 12:41 Mozesz napisać co chcesz. Jak kazdy z nas. Ale akurat debilem nie jest poki na tym zarabia. A kto wie moze taki byl jego cel. Bo debili to wokol bym wiecej prawdziwych znalazł wsrod politykow :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 12:54 trypel napisał: > Mozesz napisać co chcesz. Jak kazdy z nas. Ale akurat debilem nie jest poki na > tym zarabia. Na pewno jest "cfany" w takim Januszowym wydaniu. Czy taki ktos powinien byc prezydentem czegokolwiek poza wlasnym kiblem - zdecydowanie nie. Ani dla amerykanow ani dla swiata nic pozytywnego nie zrobil. I mam podejrzenia, ze sporo z tych plusow na niego to nie plan a przypadek. > A kto wie moze taki byl jego cel. > Bo debili to wokol bym wiecej prawdziwych znalazł wsrod politykow :) No wlasnie obawiam sie ze nie ma... tzn innego niz "miec wiecej" a ten wychodzi mu przypadkiem a nie z geniuszu. Wiesz... moze jest tak, ze na pewnym poziomie to czego nie zrobisz to zarobisz... Mam jednak wrazenie, ze i dzis jakby dobrze pogrzebac to sporo nielegalnych dzialan z jego strony w tym zakresie by sie znalazlo.... i dlatego zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 13:46 A tego jestem pewien. Ma to gdzies i realizuje swoje cele. Ale wygłoszę mocno niepopularna opinie ale dalej uwazam ze Trump to najlepsze co mogło spotkać EU zeby wreszcie sie obudziła i zadbała o swoje bezpieczeństwo. W ostatnim możliwym momencie oby nie za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 14:29 trypel napisał: > A tego jestem pewien. Ma to gdzies i realizuje swoje cele. > Ale wygłoszę mocno niepopularna opinie ale dalej uwazam ze Trump to najlepsze c > o mogło spotkać EU zeby wreszcie sie obudziła i zadbała o swoje bezpieczeństwo. > W ostatnim możliwym momencie oby nie za pozno > Prawicy to powiedz... Najpierw palakali, ze nie dbany o bezpieczesntwo a teraz placza, ze to sie rowna nie wlazenie trumpowi do dupy... a przeciez chyba po to chca wstawac z kolan, zeby im glowa w amerykanski odbyt glebiej weszla. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 18:30 trypel napisał: > A tego jestem pewien. Ma to gdzies i realizuje swoje cele. > Ale wygłoszę mocno niepopularna opinie ale dalej uwazam ze Trump to najlepsze c > o mogło spotkać EU zeby wreszcie sie obudziła i zadbała o swoje bezpieczeństwo. > W ostatnim możliwym momencie oby nie za pozno > Dzięki temu że Orlen nie ma konkurencji i musimy jeszcze sprowadzać ropę z Zatoki to o ceny paliw możemy być spokojni. Tanio to już było. Ale to dobrze, że paliwa nie będą taniej, to biedaki nie będą jeździć, będzie luźniej na drogach. Ale zawsze nawet inflację możemy zgonić na Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 18:51 galtomone napisała: > Na pewno jest "cfany" w takim Januszowym wydaniu. > > Czy taki ktos powinien byc prezydentem czegokolwiek poza wlasnym kiblem - zdecy > dowanie nie. > > Ani dla amerykanow ani dla swiata nic pozytywnego nie zrobil. > > I mam podejrzenia, ze sporo z tych plusow na niego to nie plan a przypadek. > No te sie zdecyduj czy cos zrobil czy nie? A.. nic nie zorbil ale to co tam si epoprwilo to przypadek a to co zle to celowo? No ciekawa logika No ale nie martw sie o nas az tak bardzo nie jest nam az tak zle i az tak sie nam za Trumpa nie pogorszylo. Granice zamkniete, nielgalnych wawalaja, WOKE i DEI juz nie rzadzi, . Jeszcze zeby sobie jakos z tymi komunistami poradzil - np zapakowal i wyslal do Europy w ramach pomocy demograficznej, to juz by bylo calkime fajnie i dla nas i dla was. A moze Europa wyjdzi z taka inicjatywa i zaprosi na super warunkach tych socjalistow? Zaloze sie ze Trum do kazdego dorzuci i niezle? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 18:58 engine8t napisał: > galtomone napisała: > > > > > > No ale nie martw sie o nas az tak bardzo nie jest nam az tak zle i az tak sie n > am za Trumpa nie pogorszylo. > Granice zamkniete, nielgalnych wawalaja, WOKE i DEI juz nie rzadzi, . Jeszcze z > eby sobie jakos z tymi komunistami poradzil - np zapakowal i wyslal do Europy > w ramach pomocy demograficznej, to juz by bylo calkime fajnie i dla nas i dla w > as. A moze Europa wyjdzi z taka inicjatywa i zaprosi na super warunkach tych s > ocjalistow? Zaloze sie ze Trum do kazdego dorzuci i niezle? > Ceny paliw napędzają drożyznę.Po 2023 roku wpompowano do polskiego systemu miliardy pustych pieniędzy z KPO, a teraz miliardy z SAFE. Można z tego robić fajne łapanki na kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 18:17 To znaczy misja prezydenta USA polega na zarabianiu? Prezydent robi to co lubi czy raczej jest to misja publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 17:30 W Tbg zabrakło dzisiaj paliwa, już z rana nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 17:53 xstefciax napisała: > W Tbg zabrakło dzisiaj paliwa, już z rana nie było. > Spoko jutro będzie. Bądź cierpliwa. Za ponad rok znowu się obieca żuczkom po 5,19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 19:00 xstefciax napisała: > W Tbg zabrakło dzisiaj paliwa, już z rana nie było. > dostaniecie za to kredyty z zielonego ladu. No i to zmobilizuje ludzi aby porzucili te trujace samochody i zamienili na elektryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 19:20 engine8t napisał: > xstefciax napisała: > > > W Tbg zabrakło dzisiaj paliwa, już z rana nie było. > > > > dostaniecie za to kredyty z zielonego ladu. > No i to zmobilizuje ludzi aby porzucili te trujace samochody i zamienili na ele > ktryczne? Ta elektryk. Szybsze zużycie: samochody elektryczne, szybciej się zużywają niż spalinowe (elektryczne około 8lat, spalinowe 15lat). Baterie się szybko zużywają a wymiana nie jest taka prosta. Ma jak ja elektryczny rower to wystarczy. Czytaj więcej: www.forumsamochodowe.pl/chcesz-kupic-samochod-elektryczny-nigdy-nie-kupuj-wszystkie-wady-vt137182.htm Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 20:04 Próbowałem przed chwilą. Wróciłem odkurzaczem z dziećmi z Dziuraparku w Bałtowie, wziąłem zło wcielone i pojechałem w stronę stacji z czerwoną wroną w logo. Kolejka na ponad pół godziny, a może nawet na godzinę. Godzina mojego czasu jest dużo więcej warta niż oszczędność na 45 litrach paliwa. Koniec miesiąca jest, faktury zbiorcze muszę porobić, a nie stać jak jakiś Kacap w kolejce po benzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 20:20 qqbek napisał: > Próbowałem przed chwilą. > Wróciłem odkurzaczem z dziećmi z Dziuraparku w Bałtowie, wziąłem zło wcielone i > pojechałem w stronę stacji z czerwoną wroną w logo. > Kolejka na ponad pół godziny, a może nawet na godzinę. > Godzina mojego czasu jest dużo więcej warta niż oszczędność na 45 litrach paliw > a. > > Koniec miesiąca jest, faktury zbiorcze muszę porobić, a nie stać jak jakiś Kaca > p w kolejce po benzynę. > Trochę za późno dzisiaj na tankowanie. Ja to wczesniej. Nigdy nie jeździłem z pełnym bakiem paliwa. Tak jak kolega kiedyś pisał- za stówę jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 20:54 boggi_dan napisał: > Trochę za późno dzisiaj na tankowanie. Ja to wczesniej. Nigdy nie jeździłem z p > ełnym bakiem paliwa. Tak jak kolega kiedyś pisał- za stówę jedynie. Szczerze, to mijałem przed wjazdem na ekspresówkę stację benzynową przy wojewódzkiej i dopiero wtedy sobie przypomniałem, że Zafira stoi z oparami w baku na podjeździe (no dobra, rezerwa się jeszcze nie zapaliła, ale to kwestia 20, może 30 kilometrów). Za to odkurzacz dostanie przez noc ponad 20 kWh - po pierwsze więcej (25 kWh) się dzisiaj naprodukowało, po drugie w drugą stronę z dziuraparku nie jechałem już przez Lublin, tylko ponad 40 km ekspresówką (trochę naokoło, ale po spędzeniu ponad pół godziny rano w lubelskich korkach nie chciałem powtórki) i już rekordów niskiego zużycia nie mam (nie dość, że nadrobiłem ponad 20 km w ten sposób, to jeszcze średnie miałem pod 12,5 kWh/100 km, a nie 9). Odpowiedz Link Zgłoś
sclass Re: Tankujcie dziś 31.08.26, 23:29 W Zakopanem kolejka i brakło benzyny. Dobrze że gaz tani i nie brakuje 🥰 www.money.pl/mobility/w-zakopanem-brakuje-paliwa-dlugie-kolejki-do-stacji-paliw-7324479482325056a.html Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 09:27 sclass napisał(a): > W Zakopanem kolejka i brakło benzyny. > Dobrze że gaz tani i nie brakuje 🥰 > > www.money.pl/mobility/w-zakopanem-brakuje-paliwa-dlugie-kolejki-do-stacji-paliw-7324479482325056a.html Dobiorą ci się też do gazu. Wczoraj szaleństwo, dzisiaj błogi spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 09:33 boggi_dan napisał: > Dobiorą ci się też do gazu. Wczoraj szaleństwo, dzisiaj błogi spokój. spoko, po odpowiedniej ilosci grochowki i fasolowki mozna bak dopelnic. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 09:33 sclass napisał(a): > W Zakopanem kolejka i brakło benzyny. > Dobrze że gaz tani i nie brakuje 🥰 Tani to tani, ale kolejka pod instrybutor ta sama, więc i tak gdybyś musiał zatankować, to byś stał w kolejce. Współczuję ludziom, którzy robili wczoraj długie, powakacyjne trasy i musieli gdzieś "w trasie" dolać. Im ten pęd po 60 groszy na litrze musiał wczoraj mocno nerwów napsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 W PL jest bardzo tanio, nawet po 1 wrzesnia 31.08.26, 20:34 Tankowalem wczoraj w Austrii 1,76 za litr benzyny, A w tym samym czasie bylo w DE 2,25 za litr benzyny Odpowiedz Link Zgłoś
sclass Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 00:08 engine8t napisał: > O tak? A co kartki beda niedlugo? Bez obaw. Ropy nigdy nie braknie. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Jak w latach 80tych 😂 01.09.26, 08:38 Których początek znam z mglistych wspomnień. Po zakupach podjezdzam na stacje i.... paliwa brak 🤯 Podjechalem na druga stacje, ruch spory. Zatankowalem i.... ... wyjechac nie moge bo korek do stacji juz na drodze z obu stron i do dystrybutorow to samo. Jakbym wiedzial, ze tak bedzie to bym 2 dni temu zatankowal, ale akurat mi sie rezerwa i jazda do KRK z terminam zmian cenowych zgralo. Normalnie jak 40 lat temu jak Matka usilowala Malucha zatanlowac 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 09:31 Wracamy do normalnosci. A ponieważ Trump dalej bombarduje Iran- to wg specjalistów- ceny jeszcze bardziej wzrosną. Efektem bedzie ograniczenie tankowania i ... mniejsze wpływy z akcyzy do ... budżetu. Jeżeli cena mojego diesla dojdzie do 8.5 zeta/ l- przestaje jezdzić- bo jazda staje sie nieopłacalna. No i wszystlkie ceny na rynku pójda w górę -to prezent dla swiata od farbowanego idioty z Białego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tankujcie dziś 01.09.26, 20:35 Zalałem dzisiaj, po 8,49 (98) nie bolało nawet w połowie tak, jak by bolało odstanie 30 czy 40 minut wczoraj, bo dziś podjechałem, zatankowałem, zjechałem, zapłaciłem i pojechałem. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 02.09.26, 10:32 Do czego to doszło by policja jak w Wałbrzychu się biła o benzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Tankujcie dziś 02.09.26, 08:19 Hasło tankujcie dziś nie sprzeda sie. Ani dzis-ani jutro, ani pojutrze. Wyobrazmy sobie bojkot stacji benzynowych przez kierowców-wiecie, co by sie stało- rzad musiałby obnizyc ceny paliw, bo przeciez -w bojkocie-żadna kasa nie wpływa do budżetu- a kasa państwowa pusta. Ja własnie bojkotuje stacje-bo mogę sobie na to pozwolić. Przy cenie diesla powyżej 8,2 zł/l- nie tankuje i tyle. Zobaczycie-za jakis czas władza bedzie musiała obnizyc ceny paliw-bo wszysto zdrożeje niesamowiciei siądzie wiele usług , w tym turystyka, hotele itd. A drożyzna bedzie kwitła-juz kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Tankujcie dziś 02.09.26, 09:35 > Przy cenie diesla powyżej 8,2 zł/l- nie tankuje i tyle. Wiemy. Przecież twoja Cerata wytwarza sama paliwo. Właściwie dziwi mnie, czemu tankujesz przy cenie poniżej 8,2. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tankujcie dziś 02.09.26, 10:55 Do czego doszło by sam komendant się nawalał o benzynę i walil pałką teleskopową. Tuska nie obchodzi ile ludzie zapłacą za tankowanie. niezalezna.pl/polska/niezalezna-pl-ustalila-kim-sa-policjanci-z-nagrania-jeden-z-nich-to-komendant/578499 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Tankujcie dziś 03.09.26, 00:20 Nie, dzis nie bo po wczorajszym cigale mnie leb boli. Nie te lata :) Odpowiedz Link Zgłoś