Gość: kylo IP: *.ltk.com.pl 09.05.02, 17:13 Mowcie o fokusie co chcecie i tak nic nie przebije VOLVO które na szczęście nie zostało całkiem zdominowane przez tą dziadowską firmę !!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gosc Re: Fokus to szmelc IP: 195.94.206.* 09.05.02, 17:24 Masz rację, zwłaszcza S80 - dużo lepsze od Focusa, a przecież to ta sama półka cenowa. Jak masz baranku nowe S80 za 50.000 to daj znać! Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Fokus to szmelc-Jarek to swietnie okresla IP: *.telia.com 09.05.02, 18:14 Cenowo moze tak ,ale nie porownujcie jakosciowo.Volvem naprawde mozna pojezdzic i to dluzej ,ale nie Fokusem,chociaz ten ostatni no no trzymaj sie konkurencja.Pzdr.Michal P.S nie moge przytoczyc Jarka nazwy poniewaz jest zastrzezona. Link Zgłoś
Gość: kylo Re: Fokus to szmelc IP: *.ltk.com.pl 11.05.02, 21:41 Gość portalu: gosc napisał(a): > Masz rację, zwłaszcza S80 - dużo lepsze od Focusa, a przecież to ta sama półka > cenowa. Jak masz baranku nowe S80 za 50.000 to daj znać! I znowu to samo.Kto mówi o nówkach.Przecież 850-tka warta jest dzisiaj kilkadziesiąt tysięcy i dużo lepsza od forda a pojeździsz nią dużo,dużo dłużej. Link Zgłoś
Gość: Kicur He, he... IP: *.bielsko.msk.pl 09.05.02, 20:16 Gość portalu: kylo napisał(a): > Mowcie o fokusie co chcecie i tak nic nie przebije VOLVO które na szczęście nie > > zostało całkiem zdominowane przez tą dziadowską firmę !!! Postawił jeden mrówkę przy słoniu... :);) Link Zgłoś
Gość: poldeck Re: He, he... IP: 62.233.183.* 09.05.02, 22:58 A czy Volvo to znowu takie cudo? Dobrze wypasione S80 to grubo ponad 250.000. Honda legend ok 190.000! Bije Volvo na łeb! Link Zgłoś
Gość: kylo Re: He, he... IP: *.ltk.com.pl 11.05.02, 21:38 Gość portalu: poldeck napisał(a): > A czy Volvo to znowu takie cudo? Dobrze wypasione S80 to grubo ponad 250.000. > Honda legend ok 190.000! Bije Volvo na łeb! Kto mówi o nówkach,np. Volvo 850 można kupić za kilkadziesiąt tysięcy i jest dużo lepsze od jakiejś tam hondy. Link Zgłoś
Gość: kylo Re: He, he... IP: *.ltk.com.pl 11.05.02, 21:34 Gość portalu: Kicur napisał(a): > Gość portalu: kylo napisał(a): > > > Mowcie o fokusie co chcecie i tak nic nie przebije VOLVO które na szczęści > e nie > > > > zostało całkiem zdominowane przez tą dziadowską firmę !!! > > Postawił jeden mrówkę przy słoniu... :);) Oczywiście.Ale wolałbym nawet 20-letnie VOLVO które pojeździ jeszcze dwa razy dłużej niż nowego fokusa. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: a S40/V40 to nie? IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 10.05.02, 10:18 Niedopracowany i awaryjny samochód,a do tego ciasny i drogi. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: wrak Re: Fokus to szmelc ??? !!! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 10:37 Mam nadzieje że porównujesz do Volvo S60 AWD. Focus to faktycznie szmelc ma tylko dwa koła napędzane i to tylko z przodu! Link Zgłoś
Gość: Seal Re: Fokus to szmelc IP: *.u.mcnet.pl 10.05.02, 15:39 Ta "dziadowska" firma ma tyle kasy, że kupiła sobie Volvo. Kto tu jest dziadem? Skoro Volvo tak świetnie schodzi to dlaczego nie jest odwrotnie - czyli dlaczego Volvo nie kupiło Forda? Moja firma używa ponad 20 sztuk S40. I już nie będzie używać. Niczym to się nie różni od Carismy. A przechodzimy na Mondeo. Link Zgłoś
Gość: kylo Re: Fokus to szmelc IP: *.ltk.com.pl 11.05.02, 21:31 Gość portalu: Seal napisał(a): > Ta "dziadowska" firma ma tyle kasy, że kupiła sobie Volvo. Kto tu jest dziadem? > > Skoro Volvo tak świetnie schodzi to dlaczego nie jest odwrotnie - czyli > dlaczego Volvo nie kupiło Forda? > Moja firma używa ponad 20 sztuk S40. I już nie będzie używać. Niczym to się nie > Tak Tak . opel kupił Saaba ,Ford VOLVO a bmw rovera i rolce royca.Nic prostrzego żadna firma produkująca samochody z najwyższej klasy nie będzie miała nigdy takich zysków jak firmy z samochodami na masówkę.W nowoczesnym świecie rynku liczy się ilość a nie jakość(niestety) aha i życzę miłego reperowania fordów. > różni od Carismy. A przechodzimy na Mondeo. Link Zgłoś
Gość: ziemek Re: Fokus to szmelc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 22:01 ja szczególnie miło wspominam "cegłę" KOMBI 940 mojego wujka , który był na tyle miły że dawał mi się nią kulać po wsi zanim zrobiłem prawko :) Jak kiedyś pojechał z kuzynem na wakacje , to po dojechaniu na kemping w Rucianym późną nocą lało jak skur.. i nie było szans rozłożyć namiotu . Złożyli siedzenia z tyłu , rozłożyli śpiwory i spało się podobno lepiej niż w namiocie :) niestety ,rok później ktoś się nie bał i go zaj...ał w pieprzonej Warsiawce :( a z tym wykupywaniem to jest właśnie tak - McDonald`s mógłby kupić większość ekskluzywnych restauracji w Polsce , co nie znaczy , że jego produkty są lepsze od tych serwowanych w restauracjach , proste . Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Fokus to szmelc IP: *.telia.com 12.05.02, 11:00 Pamietajcie o jednym o wymianie w czasie paska rozrzadu.W razie awari naprawa nic nie daje tloki i korbowody i zawory sa dziabniete.Tylko wymiana motoru na nowy tak praktykuje Volvo w Szwecji.Jezeli maszyneria ubezpiczona zaden problem,ale jak nie to bedzie ksztowac.Dosc duzo uzywanych motorow ze zlomowiski jest ekspotrowanych wlasnie do Polski z tego powodu.Dzisiaj trudno dostac motor ktory niebyl "dziabniety" Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Seal Re: Fokus to szmelc IP: *.u.mcnet.pl 13.05.02, 10:17 Miłego reperowania? Popatrz na ostatni raport TUV dla samochodów 1-3 letnich. Znajdź tam pozycję Focusa. Link Zgłoś
Gość: rimi Re: Fokus to szmelc IP: 195.94.206.* 13.05.02, 11:35 Volvo ma najgorszy serwis w W-wie! Moja forma zrezygnowała z Volvo z powodu dużej awaryjności tych cudów techniki (S40, V40). Teraz mamy 16 mondeo. Niebo a a ziemia!!! Link Zgłoś
Gość: whocares Re: Fokus to szmelc IP: 168.143.113.* 14.05.02, 07:59 Volvo to nie volvo. To bastard dotkniety reka forda. Mondeo i mystique to dwa syfiaste samochody ktore juz zaprzestano robic. Volvo jest trzecim syfem na kolkach a focus czwartym. Wszystko czego dotknie sie ford zamienia sie w g...o. Link Zgłoś