Dodaj do ulubionych

nieplace rat za auto, zmienilem adres ...

27.12.04, 11:28
co i kiedy mi moga zrobic?
diler nie wie gdzie mieszkam, nie maja skad wziasc-zreszta auto jest na mojego faceta ijego
konto puste, zmienil adres 2 razy, prace 3 razy, jest pod nowym adresem nie zameldowany a
pod starym wymeldowany. Diler tez nie moze podac do sadu bo musi podac adres osoby
ktora pozywa ... trwa to juz prawie 12 miesiecy. Auto ubezpieczone. Czy moga cos zrobic
osobie uzytkujacej auto i jesli tak to co moga? osoba uzytkujaca i ta z ktora diler ma umowe
to dwie rozne osoby. Jak bank moze scigac osobe ktora nie wiadomo gdzie jest? i czy jesli
auto juz jest poobijane to czy po ewentualnym odebraniu beda sie domagac naprawy?
diler dzwonil domagajac sie zwrotu - ma numer komorki i nic wiecej. Zadnego listu poleconego
zadnego wezwania....
Obserwuj wątek
    • remo29 Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 11:35
      Masz coś, za co nie zapłaciłeś. Obowiązuje cię umowa z bankiem, której nie wypełniasz. Jesteś w świetle prawa po prostu złodziejem, a to czy cię złapią zależy już od sprawności organów ścigania. Ale jak znam życie, to bank nie będzie cię szukał przez prokuraturę, tylko zleci odzyskanie pieniędzy firmie windykacyjnej, która zleci to wyrośniętej młodzieży w dresach (nie, nie - nie mówię o siatkarzach), która z miłą chęcią wybije ci (dosłownie i w przenośni) z głowy takie pomysły na przyszłość. Życzę zdrowia (może być potrzebne), bo na rozum to już za późno...
      • Gość: wredny statystyk z boze laski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:49
        remo29 napisał:

---
        //Statystycznie gdy człowiek wychodzi z psem na spacer to każdy z nich ma po
        trzy nogi.

a jak siedza w domu to maja statystycznie inna ilosc nog ?
        no i od kiedy psy maja nogi ?
        • remo29 Re: statystyk z boze laski 27.12.04, 12:56
          > a jak siedza w domu to maja statystycznie inna ilosc nog ?
          > no i od kiedy psy maja nogi ?

Mają albo i nie. Nie zmienia faktu, że twoje trzy grosze są OT.
          Nie masz nic do powiedzenia, to napij się wody.
          • Gość: wredny Re: statystyk z boze laski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:49
            remo29 napisał:

//Statystycznie gdy człowiek wychodzi z psem na spacer to każdy z nich ma po
            trzy nogi.

statystycznie kazdy z nich ma tez po jednej rece i pol ogona
            • Gość: kosma Re: statystyk z boze laski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:00
              wredny twoj psycholog wyjechał na swięta?
              • remo29 Re: statystyk z boze laski 28.12.04, 09:02
                > twoj psycholog wyjechał na swięta?

Hehe, na Kamczatkę - bo daleko :)
    • fiu-fiu Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 12:40
      wlasnie - tylko to nie podpisalam umowe o kredyt. Ja nim tylko jezdze.
      Czy cos mi moga zrobic?
      • Gość: Tomek F. Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 27.12.04, 12:56
        Jak zroumialem samochod jest na twojego faceta ktory zmienil adres.
        Co zrobi wierzyciel?
        1. wystapi do biura adreswoego po adres jego bo gdzies musi byc zamelodwany
        2. skieruje sprawe do sadu. uzyska pewno wyrok zaoczny
        3. skieruje sprawe do komornika wskazujac na samochod jako mienie z ktorego ma
        nastapic zaspokojenie

Zrozumialem ze autem jezdzisz TY ale wlascicielem jest chlopak. Komornik moze
        zadzwonic do Ciebie i zarzadac wydania auta. W razie odmowy ukarac Cie grzywna.
        • remo29 Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 13:02
          > Zrozumialem ze autem jezdzisz TY ale wlascicielem jest chlopak. Komornik moze
          > zadzwonic do Ciebie i zarzadac wydania auta. W razie odmowy ukarac Cie

Innymi słowy: albo facet zadaje się z idiotką sam nie będąc orłem, albo sobie niezłego browarka nawarzył, skoro jego pani niechybnie dąży do usadzenia lubego za kratę :)
          • Gość: spostrzegawcza Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... IP: 212.160.172.* 27.12.04, 15:01
            > Innymi słowy: albo facet zadaje się z idiotką sam nie będąc orłem,

Co ciekawe, w temacie jest wyraźnie "zmieniłem adres", a w treści, że auto
            należy do "mojego chłopaka".

Nie mam nic przeciwko gejom :-)

Pozdrawiam
            spostrzegawcza
        • agent_killbill Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 14:46
          1. od lat juz nie ma w Polsce obowiazku meldunkowego
          2.ok ale kogo skaza -pana Jana Kowalskiego urodzonego ale nie zamieszkalego? i jak bez
          zawiadomienia pozwanego? Sad odrzuca pozew az do czasu ustalenia miejsca zamieszkania
          pozwanego
          3 dopiero po wyroku skazujacym - wystarczy sie wyniesc z danego miasta i zabawa od
          poczatku
          • konrad.boryczko Pitu pitu, pierdu pierdu 27.12.04, 14:55
            Art. 4. Obowiązek meldunkowy polega na:
            1) zameldowaniu się w miejscu pobytu stałego lub czasowego,
            2) wymeldowaniu się z miejsca pobytu stałego lub czasowego,
            3) zameldowaniu o urodzeniu dziecka,
            4) zameldowaniu o zmianie stanu cywilnego,
            5) zameldowaniu o zgonie osoby.
            Art. 5. 1. Osoba posiadająca obywatelstwo polskie i przebywająca stale na
            terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest obowiązana zameldować się w miejscu
            pobytu stałego.
            2. W tym samym czasie można mieć tylko jedno miejsce pobytu stałego.

Itd, itp zgodnie z ustawa z dnia 10.04.1974 o ewidencji ludnosci i dowodach
            osobistych. Ustawa obowiazuje, ostatnie zmiany z 1 maja br.
            • Gość: aras Re: Pitu pitu, pierdu pierdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:19
              po pierwsze klamiesz z nut, jaki diler go szukal, diler ma to w dupie bo dostal
              kase od banku za auto. To bank cie sciga czy tam twojego chlopa. Przy
              najblizszej kontroli drogowej spodziewaj sie tego ze wezwiesz taksowke do domu
              bo policja ci autko zabierze. Poza tym ciekawe jak przedluzasz ubezpieczenie,
              to moze jedynie zrobic wlasciciel auta. Spoko jak sluzby nie dotra do niego
              same to dotra przez ciebie, bo ty bedziesz na przesluchaniu spiewac jak z nut
              gdzie twoj boy sie znajduje.
          • konrad.boryczko Napisales/las mi list na priv... 28.12.04, 08:56
            ...w ktorym opisujesz te sytuacje ze szczegolami. Niestety nie odpowiem Ci na
            priv, mam swoje powody (chyba dosc oczywiste).
            Poza tym nie za bardzo potrafie Ci pomoc, sytuacja jest bardzo skomplikowana.
            Opisz ja moze na forum dokladnie (pomijajc tylko kwestie sytuacji rodzinno-
            towarzyskiej, bo to nie ma nic wspolnego ze sprawa). Zastanawiam sie tylko,
            gdzie to powinienes/nas wrzucic. Sprawa zdecydowanie wykracza poza kwestie auto-
            moto.
            Pzdr
            konrad
    • grogreg Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 16:29
      Przede wszystkim traficie na czarna liste dluznikow.
      Zapomnijcie o jakichkolwiek kredytach (i to do trzeciego pokolenia).
      • jan.kulczyk Re: nieplace rat za auto, zmienilem adres ... 27.12.04, 18:54
        Przesadzasz, na liście BIK jest się przez kilka lat. Ale to i tak potrafi dać nieźle w kość.

A cały wątek to durna prowokacja. Nie szkoda wam czasu?
    • bocian4 ... jestem naciągaczem. 28.12.04, 10:39
      Dla mnie zwykłe złodziejstwo.
      Kupując autko zawarto umowę gdzie jedna strona zobowiązała się przekazać
      pojazd, a druga za niego zapłacić.
      Dealar swoje wykonał, wy nie. On jest oszustem i prędzej czy później gdzieś to
      najprawdopodobniej utrudni mu życie. A ty będąc świadomą tego oszustwa jesteś
      wspołwinna.
      Zwróc samochód i nie taplaj się w błocie - chyba ze sprawia CI to przyjemnosć.

PZodrawiam
    • jasiek-23 zacznijmy od pryncypiów: ustalmy płeć... 28.12.04, 10:52
      ...mowa o ustalaniu personaliów w celu rozpoczęcia sprawy w sądzie ale nie
      ustaliliśmy jeszcze płci autora postu.A więc autorze postu: czy jesteś
      transwestytą czy maqsz moze problemy z osobowością,czy moze jestes
      schizofrenikiem???
      pozdrawiam gorąco
      P.Ś do kolegi który jak wychodzi z psem to ma 3 statystyczne nogi: drogi
      kolego ,razem ze swoim psem macie tez 2 głowy czyli statystycznie po jednej ale
      czytając Twoje wypowiedzi i domyślając sie jaką głowe ma Twój pies
      stwierdzam,ze statystycznie nie jesteście najmocniejsi w ich używaniu.
      • fiu-fiu sytuacja jest skomplikowana 28.12.04, 12:33
        post jest prowokacja ale cala sprawa posrednio mnie dotyczy. Ciekawia mnie wypowiedzi. Z
        wiekszoscia nich sie zgadzam. Zalozylem post jako ONA ze to niby ONA sie chwali tym co
        wyprawia a potem kontunuowalem jako JA (plec meska)
        W rzeczywistosci ONA sie nie chwali- wrecz zachowywala to w glebokiej tajemnicy.
        Przypadkiem sie wygadala przy wigilijnym stole.
        Dzis jak dostala moj elaborat na ten temat wiele sie nie rozniacy od Waszych wypowiedzi
        powiedziala ze:
        odroczyli platnosc rat na 14 miesiecy.... JA w to nie wierze
        ze w lutym zmienia auto na tansze u tego samego dilera -tymczasem obydwoje sa bezrobotni
        widze ze jedno ich trzyma - to ze rok wplacali i nie chca tego z reki wypuscic nie biorac pod
        uwage narastajacego dlugu i pewnie odsetek..
        by the way - jakie odsetki karne sa naliczane? w Polsce to 0,3% za kazdy dzien
        w UE -moze ktos mnie oswieci?
        • bocian4 Re: sytuacja jest skomplikowana 28.12.04, 13:24
          W polsce 2 ktornosć stopy lombardowej to oprocentowanie roczne. Nie pamietam
          ile stopa lombardzowa obecnie wynosi.
          Niestety - takie jest ryzyko brania kredytów. Tracisz pracę i mozliwosc
          spłacania - gadżet przechodzi w ręce kogoś innego.
          Przypomnij im tylko ze i tak nie uda im sie tego sprzedać więc w którymś
          momencie stracą więcej niz by stracili jak by go oddali.
          A w przypadku np kasacji wszystko wpłynie na konto delaera czy banku i wtedy
          wogóle będą z ręka w nocniku.

Pozdrawiam,
          • Gość: voice_of_reason Re: sytuacja jest skomplikowana IP: 195.47.201.* 28.12.04, 14:20
            bocian4 napisał:

> W polsce 2 ktornosć stopy lombardowej to oprocentowanie roczne. Nie pamietam
            > ile stopa lombardzowa obecnie wynosi.

8,00% (dane ze strony NBP)

> Niestety - takie jest ryzyko brania kredytów. Tracisz pracę i mozliwosc
            > spłacania - gadżet przechodzi w ręce kogoś innego.
            > Przypomnij im tylko ze i tak nie uda im sie tego sprzedać więc w którymś
            > momencie stracą więcej niz by stracili jak by go oddali.
            > A w przypadku np kasacji wszystko wpłynie na konto delaera czy banku i wtedy
            > wogóle będą z ręka w nocniku.

O ile dobrze pamiętam, to możliwe jest (przynajmniej w przypadku niektórych
            banków) skorzystanie z kredytu z jednoczesnym ubezpieczeniem jego spłaty na
            okoliczność ewentualnej utraty pracy kredytobiorcy. W zaistniałej sytuacji
            oczywiście nikt takiej umowy z nimi nie zawrze, ale może ktoś inny skorzysta...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka