Dodaj do ulubionych

Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata

24.01.05, 11:04
do remontu.
Ciekawe czy uda sie jeszcze gdzies takiego rupiecia znalezc? :-)

Lacze pozdrowienia,

hrabia dewalgo
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:11
      Ale chodzi Ci o fiata sprzed wojny Jaruzelskiej czy II Wojny Swiatowej. Ten pierwszy to niewatpliwie rupiec, choc zaslugujacy na duzo wiekszy szacunek niz wypierdziany zlom z zachodu (tak przynajmniej wynika z lektury tego forum). Ten drugi to zdecydowanie zabytek.
      • hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:39
        Chodzi mi oczywiscie o II Wojne Swiatowa.
        Modele 508-I, 508-III Junak, 518 Mazur, ew. 524 (jesli sie takie jeszcze
        uchowaly) :-)
        • edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:46
          Chodzi Cie wiec o zabytek. Coraz mniejtego u ludzi po szopach stoi, ale warto szukac.
          • hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:48
            Wiec znow podbijam watek- moze cos sie znajdzie.

A ty, edek, nie masz jakis namiarow na rupiecia?
            • apodemus Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:53
              Przejrzyj giełdę na www.weteranszos.prv.pl

Tamże przejrzyj linki, może na coś trafisz.
              No i z rzadka trafia się cosik ciekawego na www.moto.allegro.pl

pod "zabytkowe".
              Powodzenia!
              • hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:18
                Dziekuje za linki :-)
                • apodemus Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:22
                  > Dziekuje za linki :-)

Nie za ma co :-) mam nadzieję że zamierzasz go pozostawić w stanie oryginalnym?
                  Serce mi się kraje, jak widzę przeróbki wszelkich "weteranów"...
                  • hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:29
                    tylko 100% autentycznosci.
                    Wiec jak ktos ma tego grata a nie ma kasy na odrestaurowanie to zapraszam do
                    ubicia interesu.

Mam plan do slubu ta fura zajechac. ;-)
            • edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 12:19
              Nie. Jesli urobie moja kobiete to chyba kupie starego, oblego wartburga 1000 jako baze do przerobek. Jednak rekonstrukcja naprawde starego auta chyba mnie przerasta. Nie tylko w nakladzie pracy, co w czasie potrzebnym na zgromadzenie dokumentacji i czesci. Przerabianie staruszka jest jednak sporo latwiejsze. A moze kupie sobie starego Zuka skrzyniaka i zamontuje V8 ze starego chevroleta. Najchetniej z przeniesieniem napedu i zawieszeniem z terenowego blazera na sztywnych mostach. To tez piekny pomysl.
              • emes-nju Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 12:33
                Hot rod na zuku! Buuuuhahahahahahaha :-)))

Super pomysl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka