hrabia_dewalgo 24.01.05, 11:04 do remontu. Ciekawe czy uda sie jeszcze gdzies takiego rupiecia znalezc? :-) Lacze pozdrowienia, hrabia dewalgo Link Zgłoś Obserwuj wątek
edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:11 Ale chodzi Ci o fiata sprzed wojny Jaruzelskiej czy II Wojny Swiatowej. Ten pierwszy to niewatpliwie rupiec, choc zaslugujacy na duzo wiekszy szacunek niz wypierdziany zlom z zachodu (tak przynajmniej wynika z lektury tego forum). Ten drugi to zdecydowanie zabytek. Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:39 Chodzi mi oczywiscie o II Wojne Swiatowa. Modele 508-I, 508-III Junak, 518 Mazur, ew. 524 (jesli sie takie jeszcze uchowaly) :-) Link Zgłoś
edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:46 Chodzi Cie wiec o zabytek. Coraz mniejtego u ludzi po szopach stoi, ale warto szukac. Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:48 Wiec znow podbijam watek- moze cos sie znajdzie. A ty, edek, nie masz jakis namiarow na rupiecia? Link Zgłoś
apodemus Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 11:53 Przejrzyj giełdę na www.weteranszos.prv.pl Tamże przejrzyj linki, może na coś trafisz. No i z rzadka trafia się cosik ciekawego na www.moto.allegro.pl pod "zabytkowe". Powodzenia! Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:18 Dziekuje za linki :-) Link Zgłoś
apodemus Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:22 > Dziekuje za linki :-) Nie za ma co :-) mam nadzieję że zamierzasz go pozostawić w stanie oryginalnym? Serce mi się kraje, jak widzę przeróbki wszelkich "weteranów"... Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 14:29 tylko 100% autentycznosci. Wiec jak ktos ma tego grata a nie ma kasy na odrestaurowanie to zapraszam do ubicia interesu. Mam plan do slubu ta fura zajechac. ;-) Link Zgłoś
edek40 Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 12:19 Nie. Jesli urobie moja kobiete to chyba kupie starego, oblego wartburga 1000 jako baze do przerobek. Jednak rekonstrukcja naprawde starego auta chyba mnie przerasta. Nie tylko w nakladzie pracy, co w czasie potrzebnym na zgromadzenie dokumentacji i czesci. Przerabianie staruszka jest jednak sporo latwiejsze. A moze kupie sobie starego Zuka skrzyniaka i zamontuje V8 ze starego chevroleta. Najchetniej z przeniesieniem napedu i zawieszeniem z terenowego blazera na sztywnych mostach. To tez piekny pomysl. Link Zgłoś
emes-nju Re: Chce kupic przedwojennego Polskiego Fiata 24.01.05, 12:33 Hot rod na zuku! Buuuuhahahahahahaha :-))) Super pomysl Link Zgłoś