tirador 16.02.05, 11:27 Witam Czy ktoś miał już może przyjemność jezdzić nową Dacią Logan. Jakie wrażenia? Czy warte są tej ceny (29.900 za wersję podstawową). Interesują mnie wszelkie opinie. Z góry dziękuję pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
bocian4 Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 11:55 Jeździłem wersja 1,6 z klimą, 2 poduchami, itd. Samochód wewnątrz bardzo podobny do Thalii, zarówno pod względem miejsca jak i materiałów. Wiele elementów zreszta pochodzi z Clio/Thalia. Samochód naprawdę żwawy, pod tym względem bez zarzutów. To do czego bym się przyczepił to: - hałas - przy wyższych prędkościach, - mały "wlot" do przyzwoitego bagażnika (wysoki próg, mały otwór). Dodatkowo przy aktywniejszej jeździe autko wychyla sie na zakrętach. Ale to samochód przewidujacy obciążenie rodzinka na pokąłdzie a nei bolid wiec luz. I to przy tej cenie wszystko do czego bym sie przyczepil. Nie wiem o ile droższa jest porównywalna Thalia, ale myślę że nie warto dopłacać róznicy. Pzodrawiam, Link Zgłoś
tirador Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 12:47 Dzięki za szybką odpowiedź. I od razu mam dwa kolejne pytania: jak wygląda sprawa gwarancji na nowe auto i co z serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym oraz dostępnością części. Pozdrawiam i zachęcam innych użytkowników Logana do aktywności (czyt. wysyłania opinii) :-) Link Zgłoś
6nine9 Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 13:25 alez odnośnie wnetrza to nie prawda: Dacia jest DUZO wieksza niz Thalia i jest to oczywiste. Wystarczy wsiasc do obu samochodow, zwlaszcza z tylu roznica jest ogromna. Co do jazdy, najlepiej pojsc i sie przejechac, opinie tutaj nie beda obiektywne, kazdy lubi co innego i ma inne wymagania... ja mam Meg2 i to inny poziom, nie ma co porownywac. Generalnie ok, mozna powiedziec ze jak na cene to w porzadku. Ale Rolls to to nie jest, nie mozna wymagac cudow. Gwarancja 2 lata, serwisy - Renault. Czesci - relatywnie niedrogie (relatywnie czyli porownujac np. z Renault). Ale wiele czesci mozna kupic nieoryginalnych (toc to silniki Renault m.in. z R19 chyba), wszystkie najwazniejsze do eksploatacji typu filtry klocki itpd - auto wiec bedzie relatywnie tanie w eksploatacji po gwarancji. Aha, i przeglad po 15.000 kosztuje 89 zet. Link Zgłoś
tirador Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 13:47 Może tytuł nie jest zbyt precyzyjny, ale pisałem szybko i nie sądziłem, że tak to ktoś odczyta. Oczywiście, że nie ma STAREJ Dacii Logan. Pisząc NOWA, miałem na myśli nowe auto na rynku. I tyle... ;-) Reszta mam nadzieję jest zrozumiała. pzdr Link Zgłoś
dr.rocco Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 17:46 Znam goscia co to juz przetestowal i powiedzial , ze tym mozna jezdzic , jesli jeszcze bedzie to tanie po gwarancji to ok. Link Zgłoś
tsunami1 Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 22:56 szczegolnie te 11500 aut wymienianych na samym poczatku hahaha. Ciekawe ilu z was to dealerzy renault a ile to fachowcy. Mialem okazje zasiasc za kierownica i jechac tym zlomem 5 kilometrow. Czlowieku jak wydasz kase na to gowno to bedziesz zalowac. Elementy wykonczeniowe to krytyka, auto testowe a plastiki wala jak glupie. Silnik to wogole nieporozumienie. Duzo miejsca w srodku? Sprobuj usiasc z tylu i siedziec wygodnie. Poza tym jak sie ma 185cm to nie radze siadac z tylu. Siedzenia zle wyprofilowane, wogole nie wygodne. Czy cena moze byc zaleta tego auta? Niestety nie. Wole kupic Getza lub Aveo i miec trwalsze auto i lepszy komfort za ta cene niz tego rumunskiego nieudacznika. Zastanawiajace jest to czemu tego auta na zachodzie nie sprzedaja. Ponadto zawieszenie nie na Polskie drogi. Silnik - auto wchodzi szybko na wysokie obroty przez co na 3 biegu kierowca z pasazerem sie nie slyszy bo tak glosno w aucie. STANOWCZO ODRADZAM!!! Chyba ze masz duzo czasu na spedzaniu go w serwisie renault. Link Zgłoś
tirador Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 13:35 No to mamy dwie skrajne opinie...:-( Teraz mają byc jakieś dni otwarte, więc najlepszym wyjściem będzie umówienie się na jazdę próbną. Oczywiście gdyby któś chciał dorzucić tu jeszcze swoją opinie, to zapraszam. pzdr Link Zgłoś
chris62 Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 14:01 > zawieszenie nie na Polskie drogi. Silnik - auto wchodzi szybko na wysokie > obroty To, co ma wolno wchodzic? kolega jakimś mułem jeździ chyba. A co do zawieszenia to się okaże które jest lepsze na polskie "drogi" Link Zgłoś
ant777 Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 14:19 Zamierzeniem Renaut było wyprodukownie taniego samochodu dla wschodnioeuropejskiej biedoty. No i mamy Thalię i Logana. Fiat zrobił Albee, którą jeżdzę. Wolę to niż Corolle czy Focusa i raty w banku na 7 lat. To są samochody dla ludzi którzy chcieliby mieć auto do wszystkiego - sedany z klasy B udające rodzinną klasę C. Ale biedota woli szrot z Niemiec. I się temu nie dziwię. Link Zgłoś