Dodaj do ulubionych

Nowa Dacia Logan

16.02.05, 11:27
Witam
Czy ktoś miał już może przyjemność jezdzić nową Dacią Logan. Jakie wrażenia?
Czy warte są tej ceny (29.900 za wersję podstawową). Interesują mnie wszelkie
opinie. Z góry dziękuję

pzdr
Obserwuj wątek
    • bocian4 Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 11:55
      Jeździłem wersja 1,6 z klimą, 2 poduchami, itd.
      Samochód wewnątrz bardzo podobny do Thalii, zarówno pod względem miejsca jak i
      materiałów. Wiele elementów zreszta pochodzi z Clio/Thalia.
      Samochód naprawdę żwawy, pod tym względem bez zarzutów.
      To do czego bym się przyczepił to:
      - hałas - przy wyższych prędkościach,
      - mały "wlot" do przyzwoitego bagażnika (wysoki próg, mały otwór).
      Dodatkowo przy aktywniejszej jeździe autko wychyla sie na zakrętach. Ale to
      samochód przewidujacy obciążenie rodzinka na pokąłdzie a nei bolid wiec luz.
      I to przy tej cenie wszystko do czego bym sie przyczepil. Nie wiem o ile
      droższa jest porównywalna Thalia, ale myślę że nie warto dopłacać róznicy.
      Pzodrawiam,
      • tirador Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 12:47
        Dzięki za szybką odpowiedź. I od razu mam dwa kolejne pytania: jak wygląda
        sprawa gwarancji na nowe auto i co z serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym
        oraz dostępnością części.
        Pozdrawiam i zachęcam innych użytkowników Logana do aktywności (czyt. wysyłania
        opinii)

:-)
        • 6nine9 Re: Nowa Dacia Logan 16.02.05, 13:25
          alez odnośnie wnetrza to nie prawda: Dacia jest DUZO wieksza niz Thalia i jest
          to oczywiste. Wystarczy wsiasc do obu samochodow, zwlaszcza z tylu roznica jest
          ogromna.
          Co do jazdy, najlepiej pojsc i sie przejechac, opinie tutaj nie beda
          obiektywne, kazdy lubi co innego i ma inne wymagania... ja mam Meg2 i to inny
          poziom, nie ma co porownywac. Generalnie ok, mozna powiedziec ze jak na cene to
          w porzadku. Ale Rolls to to nie jest, nie mozna wymagac cudow.
          Gwarancja 2 lata, serwisy - Renault. Czesci - relatywnie niedrogie (relatywnie
          czyli porownujac np. z Renault). Ale wiele czesci mozna kupic nieoryginalnych
          (toc to silniki Renault m.in. z R19 chyba), wszystkie najwazniejsze do
          eksploatacji typu filtry klocki itpd - auto wiec bedzie relatywnie tanie w
          eksploatacji po gwarancji.
          Aha, i przeglad po 15.000 kosztuje 89 zet.
    • ant777 a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 13:24
      wiem, jestem upierdliwy
      • tirador Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 13:47
        Może tytuł nie jest zbyt precyzyjny, ale pisałem szybko i nie sądziłem, że tak
        to ktoś odczyta. Oczywiście, że nie ma STAREJ Dacii Logan. Pisząc NOWA, miałem
        na myśli nowe auto na rynku. I tyle... ;-) Reszta mam nadzieję jest zrozumiała.

pzdr
        • dr.rocco Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 17:46
          Znam goscia co to juz przetestowal i powiedzial , ze tym mozna jezdzic ,
          jesli jeszcze bedzie to tanie po gwarancji to ok.
          • tsunami1 Re: a jest stara Dacia Logan??? 16.02.05, 22:56
            szczegolnie te 11500 aut wymienianych na samym poczatku hahaha. Ciekawe ilu z
            was to dealerzy renault a ile to fachowcy. Mialem okazje zasiasc za kierownica
            i jechac tym zlomem 5 kilometrow. Czlowieku jak wydasz kase na to gowno to
            bedziesz zalowac. Elementy wykonczeniowe to krytyka, auto testowe a plastiki
            wala jak glupie. Silnik to wogole nieporozumienie. Duzo miejsca w srodku?
            Sprobuj usiasc z tylu i siedziec wygodnie. Poza tym jak sie ma 185cm to nie
            radze siadac z tylu. Siedzenia zle wyprofilowane, wogole nie wygodne. Czy cena
            moze byc zaleta tego auta? Niestety nie. Wole kupic Getza lub Aveo i miec
            trwalsze auto i lepszy komfort za ta cene niz tego rumunskiego nieudacznika.
            Zastanawiajace jest to czemu tego auta na zachodzie nie sprzedaja. Ponadto
            zawieszenie nie na Polskie drogi. Silnik - auto wchodzi szybko na wysokie
            obroty przez co na 3 biegu kierowca z pasazerem sie nie slyszy bo tak glosno w
            aucie. STANOWCZO ODRADZAM!!! Chyba ze masz duzo czasu na spedzaniu go w
            serwisie renault.
            • tirador Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 13:35
              No to mamy dwie skrajne opinie...:-( Teraz mają byc jakieś dni otwarte, więc
              najlepszym wyjściem będzie umówienie się na jazdę próbną.
              Oczywiście gdyby któś chciał dorzucić tu jeszcze swoją opinie, to zapraszam.

pzdr
            • chris62 Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 14:01
              > zawieszenie nie na Polskie drogi. Silnik - auto wchodzi szybko na wysokie
              > obroty
              To, co ma wolno wchodzic? kolega jakimś mułem jeździ chyba.
              A co do zawieszenia to się okaże które jest lepsze na polskie "drogi"
            • ant777 Re: a jest stara Dacia Logan??? 17.02.05, 14:19
              Zamierzeniem Renaut było wyprodukownie taniego samochodu dla
              wschodnioeuropejskiej biedoty. No i mamy Thalię i Logana. Fiat zrobił Albee,
              którą jeżdzę. Wolę to niż Corolle czy Focusa i raty w banku na 7 lat. To są
              samochody dla ludzi którzy chcieliby mieć auto do wszystkiego - sedany z klasy
              B udające rodzinną klasę C. Ale biedota woli szrot z Niemiec. I się temu nie
              dziwię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka